HTC Tattoo
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ●
-
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Čet, 18. Feb 2010. 01:08
- Pera Detlic
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
- :: HTC One [m8]
ne, ne znam ni ja kako tacno da ti objasnim, to mu dodje nesto slicno kao BIOS na kompu, (npr.) 
recovery (oporavak na engleskom) i sama rec kaze da mozes da ga popravis, ako si nesto zeznuo... tj, kada root-ujes telefon, ubacuje se custom recovery, posto telefon fabricki ima neki svoj recovery (u kom naravno ne mozes da radis sve sto mozes u ovom) u tom custom recovery-ju (ClockworkMod) mozes da uradis Nandroid Backup, to ti je bukvalno majka svih Backup-ova, jer on bukvalno sacuva trenutnu sliku tvog fona, sve instalirane aplikacije, teme, wallpaperi, podaci, SVE!
ako neces da radis ovakav 'MASTER' backup, tu je uvek TitaniumBackup
koji sacuvava samo applikacije i njihov data po zelji...
e sad, iz recovery-ja mozes da flesujes razne .zip fajlove... na primer:
-Romove
-Kernele (radi overklokovanja i downklokovanja procesora)
-teme
-fontove
ITD....
jel to sve?

recovery (oporavak na engleskom) i sama rec kaze da mozes da ga popravis, ako si nesto zeznuo... tj, kada root-ujes telefon, ubacuje se custom recovery, posto telefon fabricki ima neki svoj recovery (u kom naravno ne mozes da radis sve sto mozes u ovom) u tom custom recovery-ju (ClockworkMod) mozes da uradis Nandroid Backup, to ti je bukvalno majka svih Backup-ova, jer on bukvalno sacuva trenutnu sliku tvog fona, sve instalirane aplikacije, teme, wallpaperi, podaci, SVE!
ako neces da radis ovakav 'MASTER' backup, tu je uvek TitaniumBackup

e sad, iz recovery-ja mozes da flesujes razne .zip fajlove... na primer:
-Romove
-Kernele (radi overklokovanja i downklokovanja procesora)
-teme
-fontove
ITD....

jel to sve?
Samo nek se rolaju....sarme.
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
- Pera Detlic
- Mobil manijak
-
- Povremeni posetilac
-
- Sertifikovani Trol
- Pera Detlic
- Mobil manijak
-
- Sertifikovani Trol
-
- Povremeni posetilac
khm...
evo... nakon nekih 5h sedenja sam naučio/skontao kako da rutujem fon, kako da ga flešujem, kako da napravim gold kard...
jedino nisam uspeo da ubacim ROM, a to je bila suština cele priče!!!
večito mi izbaci:
Verifying update package...
E:no signature (882 files)
E:Verification failed Installation aborted.
i to je to!
pokušao sa više ROMova, više verzija...!?
šta dalje!?
evo... nakon nekih 5h sedenja sam naučio/skontao kako da rutujem fon, kako da ga flešujem, kako da napravim gold kard...
jedino nisam uspeo da ubacim ROM, a to je bila suština cele priče!!!
večito mi izbaci:
Verifying update package...
E:no signature (882 files)
E:Verification failed Installation aborted.
i to je to!
pokušao sa više ROMova, više verzija...!?
šta dalje!?
mali update:
bio sam dosta umoran,jako besan pa eto - nisam baš najbolje gledao/kapirao šta radim...
uspeo sam - instalirao sam 2.2.1 - Dexter's TatFroyoTattoo v0.4...
i ono,za sad je ok...
mislim,bilo mi je bitno da bilo koji pokrenem,pa da posle mogu da znam da radim sa svakim...!
možda glupo pitanje - ali sada se sve svodi na bekapovanje podataka, stavljanje ROMa na karticu i potom pokretanje istoga, ako hoću da menjam ROM!?
bio sam dosta umoran,jako besan pa eto - nisam baš najbolje gledao/kapirao šta radim...
uspeo sam - instalirao sam 2.2.1 - Dexter's TatFroyoTattoo v0.4...
i ono,za sad je ok...
mislim,bilo mi je bitno da bilo koji pokrenem,pa da posle mogu da znam da radim sa svakim...!
možda glupo pitanje - ali sada se sve svodi na bekapovanje podataka, stavljanje ROMa na karticu i potom pokretanje istoga, ako hoću da menjam ROM!?
-
- Sertifikovani Trol
-
- Sertifikovani Trol
Mozda ovaj: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=872668
ili
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=856591
A mozesh slobodno probati i neki GingerBread-ova. Trce sada mozda i bolje nego FroYo:
KalimuchoAZ - http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=939122
nFinityGB v0.7 - http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=892401

ili
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=856591
A mozesh slobodno probati i neki GingerBread-ova. Trce sada mozda i bolje nego FroYo:
KalimuchoAZ - http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=939122
nFinityGB v0.7 - http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=892401

-
- Povremeni posetilac
Verujte da goldcard nije više nešto što je obavezno ako želite da ubacite custom ROM.
Tu su Nandroid backup i omogućen fleš fabričkog ROM-a kao opcije u slučaju da nešto krene po zlu i koje u 95% slučajeva otklanjaju problem (u preostaih 5% tu je XDA forum da pomogne
)
Dovoljni koraci za instaliranje custom roma bili bi:
Root -> odgovarajući Recovery -> Nandroid Backup -> Wipe all data/files/sd -> Flashovanje Roma -> Flashovanje Gapps
Već je jasno da najbolji trenutno custom rom za Tattoo je onaj koji će se uskoro pojaviti i u ROM Manageru i koji će biti uskoro zvaničan rom CyanogenMod-a, a koji radi na Gingerbreadu (2.3.2).
To je ujedno i jedini ROM na kojem radi kamera - samo ne radi (za sada) preview.
Prednosti:
1. Bluetooth radi
2. Ja sam imao problem sa Wifi konektovanjem kao i mnogo ljudi u smislu da mi je pucao wifi iako je signal bio dobar pri konektovanju sa određenim ruterima. Tog problema više nema.
3. Angry Birds radi (malo ukočeno)
4. Chrome2Phone radi
5. Većina aplikacija za koje je potreban Android 2+ rade
6. Moguć je native wifi thethering i Ad Hoc konektovanje
7. APP2SD (instaliranje aplikacija na SD karticu) besprekorno funkcioniše, tako da napokon možete da punite telefon programima koliko hoćete.
8. Telefon radi sasvim brzo
9. Ovo za nekoga može da bude i mana: potpuno prilagodljiv, puno podešavanja do najsitnijih detalja
10. Baterija mi čak traje i duže (moj subjektivni utisak)
Mane (mada neke stvari (1. i 2.) meni lično i ne smetaju ali eto da vi znate):
1. FM radio ne radi
2. Preview i video recording ne radi
3. Najveća mana - nema HTC SENSE, ko ne zna šta spada u HTC sense, evo par stvari:
3a.) alarm nije isti, nema world clocka, štoperice i timera
3b.) phone je potpuno drugačiji, odnosno pozivanje nije isto, nema fore da kreneš da kucaš slova i i da ti se tako filtriraju kontakti
3c.) nema HTC IME tastature - mada meni se ona nikad nije ni dopadala niti sam je koristio
3d.) contacts nije isti - nema fore da kupi s fejsbuka slike na primer - mada generalno nema ni puno razlike
3e.) nema HTC gadgeta, doduše uglavnom ima odgovarajućih zamena
U svakom slučaju, napokon je izašao jedan dobar ROM za Tattoo. S obzirom da je tim Cyanogen preuzeo da ga razvija, ne sumnjam da će biti sve bolji i bolji - a update roma biće izuzetno lak nakon što se pojavi u u Rom Manageru.
Toliko.
Tu su Nandroid backup i omogućen fleš fabričkog ROM-a kao opcije u slučaju da nešto krene po zlu i koje u 95% slučajeva otklanjaju problem (u preostaih 5% tu je XDA forum da pomogne

Dovoljni koraci za instaliranje custom roma bili bi:
Root -> odgovarajući Recovery -> Nandroid Backup -> Wipe all data/files/sd -> Flashovanje Roma -> Flashovanje Gapps
Već je jasno da najbolji trenutno custom rom za Tattoo je onaj koji će se uskoro pojaviti i u ROM Manageru i koji će biti uskoro zvaničan rom CyanogenMod-a, a koji radi na Gingerbreadu (2.3.2).
To je ujedno i jedini ROM na kojem radi kamera - samo ne radi (za sada) preview.
Prednosti:
1. Bluetooth radi
2. Ja sam imao problem sa Wifi konektovanjem kao i mnogo ljudi u smislu da mi je pucao wifi iako je signal bio dobar pri konektovanju sa određenim ruterima. Tog problema više nema.

3. Angry Birds radi (malo ukočeno)

4. Chrome2Phone radi
5. Većina aplikacija za koje je potreban Android 2+ rade
6. Moguć je native wifi thethering i Ad Hoc konektovanje
7. APP2SD (instaliranje aplikacija na SD karticu) besprekorno funkcioniše, tako da napokon možete da punite telefon programima koliko hoćete.
8. Telefon radi sasvim brzo
9. Ovo za nekoga može da bude i mana: potpuno prilagodljiv, puno podešavanja do najsitnijih detalja
10. Baterija mi čak traje i duže (moj subjektivni utisak)
Mane (mada neke stvari (1. i 2.) meni lično i ne smetaju ali eto da vi znate):
1. FM radio ne radi
2. Preview i video recording ne radi
3. Najveća mana - nema HTC SENSE, ko ne zna šta spada u HTC sense, evo par stvari:
3a.) alarm nije isti, nema world clocka, štoperice i timera
3b.) phone je potpuno drugačiji, odnosno pozivanje nije isto, nema fore da kreneš da kucaš slova i i da ti se tako filtriraju kontakti
3c.) nema HTC IME tastature - mada meni se ona nikad nije ni dopadala niti sam je koristio
3d.) contacts nije isti - nema fore da kupi s fejsbuka slike na primer - mada generalno nema ni puno razlike
3e.) nema HTC gadgeta, doduše uglavnom ima odgovarajućih zamena
U svakom slučaju, napokon je izašao jedan dobar ROM za Tattoo. S obzirom da je tim Cyanogen preuzeo da ga razvija, ne sumnjam da će biti sve bolji i bolji - a update roma biće izuzetno lak nakon što se pojavi u u Rom Manageru.
Toliko.

- xerosoft
- Mobil fan
- Pridružio se: Sre, 09. Dec 2009. 17:41
- :: Iphone 4s
- :: Iphone 3gs
- Kontakt:
shomey, da ate ispravim ima da kupi kontakte sa fejsa nego treba neko da ti pokaze kako ide to,ides na kontakt koji zelis izaberes edit onda opcije pa join i tu imas da izaberes facebook korisnika,tako je na mom gingerbreadu mislim da je na svakom tako
prostudiraj malo vise

Iphone 4s white clear install
tri dana se drndam i nikako da instaliram ClockworkMod...!
[bes]
na kraju sam instalirao http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=872668 [KalimochoAz]...
sutra utisci!
[bes]
na kraju sam instalirao http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=872668 [KalimochoAz]...
sutra utisci!