HTC Desire

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
djoni
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 06. Jun 2010. 10:59

Post od djoni »

Pozdrav ekipi sa foruma, u dilemi sam, tj. potrebna mi je informacija. Bio bih veoma zahvalan ako neko može da pomogne :)

dakle ovako, biću detaljan: pre 2-3 sedmice kupio sam HTC Desire. Inače sam na Telenoru, a pošto Telenor nema ovih telefona (iako na sajtu tvrde da imaju), odlučio sam se za piratsku varijantu, Orangeov HTC iz Engleske. Usput sam kupio i Micro SD karticu sa 16 giga.

Pošto Orange na telefon trpa gomilu beskorisnih programa koji ne mogu da se obrišu, odlučio sam se da rootujem telefon. Napravio sam goldcard od micro SD kartice koju sam dobio uz fon pomoću ovog programa:
http://android.modaco.com/content/softw ... dcardtool/
i rootovao telefon prema uputstvima sa ovog sajta:
http://nimbu.amorvi.com/2010/05/how-to- ... tc-desire/
(nisam dodavao App2sd)

sve je funkcionisalo ok, apdejtovao sam telefon na generički 1.15.405.4
u međuvremenu se pojavio update na 1.21.405.2 pročitao sam da radio u ovom updateu nije kompatibilan sa Orangeovim telefonima, i da kod rootovanih telefona ovaj update kad se skine preko mreže dovodi do prestanka rada wifija, a ako se posle ručno apdejtuje na istu verziju, dovodi do zaključavanja telefona (simlock) i traži kod za otključavanje da bi mogao dalje da se koristi.
Moja pitanja su:
1) da li je neko već imao isti problem, i da li zna kako da bezbedno i besplatno odradi update na 1.21?
2) da li je moj Orange telefon već otključan ,s obzirom da koristim Telenor karticu, i da li bi mi tražio unlock code kod ručnog updatea, ako je možda jednom već otključan?
3) ako bi tražio unlock kod, gde kod nas (na netu ili u NS) to može da se uradi?

ako neko zna kako ovo da se odradi, step by step uputstvo bi bilo od velike pomoći. Nisam ni znao da je update ovih telefona tako komplikovan...

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 23:07
:: XZs
:: S7e

Post od Ceftriaxone »

Hm,vidim da dosta ljudi ima problema sa kupovinom. Ja nisam imao nikakvih problema. Otisao sam u usce,rekli stize nam par komada za 2 sata,ja pitao da mi sacuvaju,kaze nije problem,samo ostavi broj. Za one koji planiraju da kupe desire. Zovite lepo korisnicki servis i raspitajte se u kojim poslovnicama ga imaju. Ili ga narucite da Vam donesu na kucnu adresu..
A update je krajnje jednostavan ako tel nije skidan sa mreze.
ex ivan87

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Ni ja, usao u Usce i kupio odmah, malo natezanja oko kreditnog biroa ali ok.
Par utisaka, prvo, hvala svima na preporukama, sjajan uredjaj.
Minusi, prosto "zdere" struju iz baterije, mozda malo slaba "izlazna snaga" mp3 plejera + klasik Android nedostatak, ekvilajzer ili upotrebljiva app za to.
Desilo se i da posle instaliranja 20-ak (proverenih) app, mob jednostavno zabaguje totalno, srecom nije morao hardreset, obican restart je resio stvar i sad "glisira" kao i sto treba :)
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Vlada Zem, za bateriju je živa istina. Smanji frekvenciju apdejtovanja vremena i friend streama, i da vidiš kako će da pomogne. Nisam siguran koliko je slaba "izlazna snaga". Meni je definitivno glasniji i nego Tattoo i nego Legend. Sa Skullcandy Agent sluškama baš razvaljuje i držim ga na jedno 80%, a i to je ponekad malo preglasno. Hoće da poblesavi kad ga odjednom na prazno nakucaš aplikacijama, ali to ne bi trebalo više da ti se dešava. Ja ga osim na početku još ni jednom nisam restartovao, o hard resetu ni ne razmišljam.

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Ceftriaxone »

Ja sam porilicno zadovoljan zvukom. Meni se cini dosta jacim u odnosu na 5800.
Sto se tice baterije,wifi mi pojede bateriju. Def cu morati da stavim jacu ako se pojavi ili da menjam paket posto sam skapirao da 3g mnogo manje trosi bateriju od wifi-ja.
Imam jedno pitanje,evo ja ni posle 15 dana nisam skapirao kako se izlazi iz aplikacija :smutny:
ex ivan87

djoni
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 06. Jun 2010. 10:59

Post od djoni »

ne "izlazi" se iz aplikacija, Android sam reguliše to i zatvara ih ako je potrebno (npr. ako nestane memorije)
Poslednja izmena od djoni u Pon, 07. Jun 2010. 09:22, izmenjeno 1 put ukupno.

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Ceftriaxone, Ne izlazi se iz aplikacija, on ih drži u pozadini a kada mu zafali rama on sam pogasi programe, a možeš ih i pomoću task managera ubiti.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Ceftriaxone »

Pa to i radim,ubijam ih. A zar mu to ne pravi dodatnu potrosnju baterije,mislim na to drzanje app u pozadini? Jer treba puuuno app biti otvoreno dabi njemu ponestalo rama?
ex ivan87

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

araphel, da, u pravu si, vise nego dovoljno glasan. Verovatno mi je probni fajl bio bangav, sad sam napakovao muziku i sve u redu. Sam kvalitet, tj.obrada zvuka, mi se cini odlican, plus ove Sennheiser PX 100 dobro "izvlace" bass tako da mi nesto i ne fali EQ.
Ceftriaxone, stavi si taskbar na neki ekran i ubijaj sve ili koje zelis jednim tapom, to su delici sekunde.
pozz

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

narode, jel primetio neko još neki bitan detalj nakon apgrejda firmvera? Da se razumemo, presrećan sam što mi više ne piše da mi je tamo neki ortak poslao info o propuštenom pozivu :lol: ali očekivao sam još neke novine u ovoj verziji. izgleda da ćemo još morati da čekamo na divx podršku i HD recording....možda uz taj 2.2 o kome se govori :smutny:

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Ceftriaxone »

Ja nisam imao te probleme sa porukama. Jedini dodatak koji sam ja primetio je ono u porukama,pise mi br razmenjenih sms-ova sa nekom osobom
ex ivan87

zlivan
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 14. Nov 2004. 17:06

Post od zlivan »

Ne treba da gasite aplikacije, kad su u pozadini ne trose nista. Stavise, samo zamajavate Android i dodatno trosite bateriju kad iznova pokrecete aplikaciju. Task menadzeri mogu ponekad da posluze da se ubije neka lose napisana aplikacija, ali su inace sasvim nepotrebni i kontraproduktivni.

Marko_NS
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 08. Maj 2009. 18:06

Post od Marko_NS »

Zlivan, to si procitao u jednom tekstu na internetu i to je to. svi su to procitali i sad svi znaju najbolje. A taj clanak sam mogao i ja da napisem... Bezveze.
iPhone 4.

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Ceftriaxone »

Marko_NS, i sta je sad ovde tacno? Ja sam primetio da mi se broj slobodnih mb ram smanjuju sto mi je tel vise ukljucen...npr,kad upalim telefon imam u startu oko 265mb slobodno,a sad imam 210,a ukljucen mi je sako internet preko wifi-ja
ex ivan87

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Eto mene u Vasem klubu :)
I prvog pitanja.
Po inicijalizaciji/nakon dizanja systema,poceo je sa nekim update-om.
Ja ga prekinuh.
O kakvom update-u se radi i sta mi je ciniti?
(telefon je iz VIP-a)
Slika

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Ceftriaxone »

Imas strani broj 17 nesto o ovom update-u,nije nista epohalno.Slobodno ga odradi,ne ujeda :D
ex ivan87

zlivan
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 14. Nov 2004. 17:06

Post od zlivan »

Marko_NS, pa nije ga napisao izvukavši podatke iz dupeta, sve što je napisano ima smisla i uzima u obzir kako Android funkcioniše. Problem je u tome što ljudi ne znaju šta je zapravo multitasking u Androidu, pa gase sve ko manijaci da bi im ostalo "više slobodne memorije". Slobodna memorija je beskorisna memorija.

Čitajte ako vas zanima: http://geekfor.me/faq/you-shouldnt-be-u ... h-android/
A ti napiši svoj članak, pa ćemo ga rado uzeti u obzir ako bude smislen i argumentovan.

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Ajmo da sistem tako funkcionise, i sam sam davno tako "maltretirao" Magic. Iskustva i koliko je to funkcionalno bolje da pricamo u opstoj "Android" temi ili otvorite novu za to. Ovo je ipak za Desire.
pozz

Marko_NS
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 08. Maj 2009. 18:06

Post od Marko_NS »

zlivan, prvo, ne budi drzak.
Drugo, i poslednje sto cu reci u vezi sa ovim, a opet ponavljam, svako je mogao to da napise. Fino je to, ali znas kako. Narodu je dosadno, i sada ja mogu da napisem neki artikl u vezi sa iPhoneom 4G kako je on ustvari zelen ili tako neku banalnost, i bice "ovaca" koje ce poverovati u to.
Aj' sad uzdravlje.

~ Nisam jos uvek odradio ovaj update. Ne vidim neku potrebu :|
iPhone 4.

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Ceftriaxone »

Marko_NS, ne gubis nista ako uradis update. A bas je jednostavno :roll: ako ovaj mini update bude integrisan sa froyo-m onda ne moras da ga diras. A valjda ce froyo uskoro da izadje
ex ivan87

Odgovori