HTC Magic

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
Dilan Dog
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 11. Okt 2009. 13:42

Post od Dilan Dog »

Cini mi se da mi NIMBUZZ vuce dosta baterije. Morao sam da ga ugasim juce jer mi je trebala baterija ali isprobacu ovih dana ponovo.

Jeste li imali vi iskustva sa NIMBUZZ-om na MAGIC-u(ili nekom drugom ANDROID-u)?

annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 08. Jan 2009. 22:35

Post od annaBG »

Vlada Zem, svaka cast na mob-u :)
Super si prosao cena/starost...
Preko kojih oglasa si ga pronasao?

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2006. 18:06

Post od Vincent »

Vlada Zem, sjajno! Što se tiče ispadanja - nosi ga u onoj futrolici i pazi ga k'o oči u glavi :) Galerija kod mene traži 5-6 sekundi da učita slike (jer sam natrpao slika sa digitalnog aparata, svaka ~3MB), ali nakon toga radi super brzo. Smeta mi što ne mogu slike da se listaju "swipe" metodom, na iPhoneu je to baš cool. Muzička reprodukcija je i mene prijatno iznenadila, posebno kad sam juče probao novokupljeni USB-3,5mm jack, i reprodukcija je zaista dobrog kvaliteta na mojim PX200. Slažem se za kristalan zvuk, ali ne i za glasnoću - za tiše pjesme nije dovoljna u svim okruženjima. Ipak, u 90% slučajeva je sasvim dovoljno glasan - znatno glasniji od N95, N70, iPhonea i W950. Prošao si izuetno za cijenu, mislio sam da je Magic u Srbiji skuplji. Memorijska?
Dilan Dog, meni Nimbuzz troši bateriju brzo kao i na Nokijama - mislim da je to sasvim prihvatljivo obzirom na to da aplikacija vuče podatke sa Interneta, a bavi se i telefonijom u isto vrijeme.
Pozdrav! :wink:
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

annaBG, hvala, poslaću ti na pp :)
Vincent, MC Kingston 2GB (VIP standard), ali koristim svoju od 4, uskoro i veću, nije to danas neka stavka. Jel'beli adapter :D :wink:
Nego, kako ste bre vi uopšte aktivirali gprs na ovom telefonu???
:wink:
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

Dilan Dog
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 11. Okt 2009. 13:42

Post od Dilan Dog »

Vincent napisao: meni Nimbuzz troši bateriju brzo kao i na Nokijama - mislim da je to sasvim prihvatljivo obzirom na to da aplikacija vuče podatke sa Interneta, a bavi se i telefonijom u isto vrijeme.
Nisam ja mislio da trosi vise na MAGIC-u nego na drugim telefonima. Ja imam i neke vidzete pa mi u zajdnicoj koprodukciji bas ljuste bateriju :) Kada sam pitao za iskustva,mislio sam na internet telefoniranje a ne na trajanje bat.(nisam se lepo odrazio :) ). Pogotovo me interesuje kako funkcionise kada vas neko zove sa kompa. Ja imadoh probleme...nece da zvoni.
Vlada Zem napisao: kako ste bre vi uopšte aktivirali gprs na ovom telefonu???
Ja sam preko VIP-a uzeo pa mi je automaCki podeseno 8)

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

"Ja sam preko VIP-a uzeo pa mi je automaCki podeseno", idi... ne mogu da verujem...
Imaš li bilo kakvu ideju kako to isto podesiti za neku drugu mrežu?

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Vincent »

Vlada Zem, nažalost nisam uspio da nađem bijeli, a nisam mogao da se cimam sa glupim HTC slušalicama, pa sam uzeo crni. Pašće mu bojadisanje. :) Malo je 4, sve ispod 8 je sramota za tebe. :)
Dilan Dog, nisam još imao poziva na Nimbuzzu, pa ti ne mogu pomoći. Nije da se nisi lijepo odrazio, samo nedovoljno visoko. :) :)
Vlada Zem, meni je fini čika iz Vodafone UK maMuelno podesio parametre (i znao ih napamet!!!), tako da nisam lomio glavu zbog nedostatka automaCkih podešenja. :)

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Svaka čast čiki. Pa sad si crno-beli, u skladu sa avatarom :D
Koristim sekundarnu Mts karticu u Medžiku, pojma nemam kako to da namestim. Slao sam "ALL-477" ali ništa, ručno - hmmm, gde naći potrebne podatke? Probao sam malo da guglam ali nije to to. Na njihovom buđavom sajtu isto ne nađoh ("Imate prijatelja" my ass), a trenutno užasno malo slobodnog vremena imam. Jedino da odem do neke poslovnice...
pozz

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

kod je za GPRS ALL na 4777 ali ne verujem da ce pomoci... to su novi aparati a MTS je jos uvek u kamenom dobu po tom i po jos mnogim pitanjima... :wink: :wink: :wink:

lovd
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 30. Sep 2004. 19:33
Kontakt:

Post od lovd »

ja vec 15tak dana kukam za GPRS i niko da odhovori , ocito da za sad nema rasenja za mts i telenor .... srecom ima wifi na svakom cosku pa zavrsavam sve sto mi treba tako inace mi odavno bio prodat.

polazem nade da se mts i telenor resiti ovak probel, jer njihovi sistemi ne prepoznaju ovaj model

ajd mts koji nema nijedan android ali telenor ima galxi i opet corak

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

lovd, Vlada Zem, postoji li mogucnost da okacite screen shotove pa da vidimo koji se parametri traze,ne bi trebalo da je neresiv problem da se namesti... 8)
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

luca, slažem se :wink:
Rešeno :) Ma sve je jednostavno nego nisam imao vremena da tražim sve parametre, hteo sam sve "na gotovo", a i mislio sam da nije neki "VIP problem"... :oops: . Evo za sad samo za gprs, Telekom:
Name:mts - APN: gprsinternet - Proxy:172.017.088.198 - Port:8080 - Username: mts - Password: 064. MMS isto nije problem...
:wink:

Fox, HVALA na ponuđenoj pomoći, a takođe i Grandpa :) ;)
btw, najviše vremena sam izgubio guglajući "htc magic gprs podesavanja... itd", umesto da sam samo ovako uneo osnovne parametre :)

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

Vlada Zem, upravo u tome ljudi grese sto pokusavaju sve da nadju na netu sazvakano ali nece da moze uvek... :P
Parametri su uvek isti,secam se da sam uspeo i na HTC dreamu da namestim podesavanja pa rekoh sto ne bih i ovde... 8)
Nego citam test ovog telefona na jednom poznatom site-u,i nailazim na jednu cudnu pojavu... :o
Citat:

"Keep in mind that there are two versions of the Magic - one with 192MB RAM and one with 288MB RAM, while the Hero has 288MB. The lower amount of RAM seems to be causing the Sense UI to run slow, but it could also have something to do with it not being fully optimized yet."

Kako da znamo koji od "dva" modela kupujemo,preciznije sta se prodaje kod nas(prvenstveno mislim na VIP) ?! :blinky:
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

lovd
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od lovd »

Ubaciovao sam rucno setovanje sa Galaxia

ALI .... od 20 tacaka iz setovanja ja na Magicu nemam zadnju (20tu)
tj Authentification Type: Normal (PAP)

da li to mozda moze biti razlog sto ne mogu da setujem , jer setovanje nije do kraja ?!?!

da li se sa update softvera moze nesto uraditi po ovom pitanju ??

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Fox, moć navike, šta ćeš... :roll: Puh, to za RAM... Sa VIP mreže je RAM 288 MB, barem ovaj koji ja imam.
lovd, 19??? Kod mene je samo 13 "setovanja", zajedno sa MMS. Probaj da ubaciš osnovne parametre za Telenor, mislim da ih ima i ovde u "Konfiguraciji aparata".
Vincent, šta ti piše pod "Server" u APN, može ovde ili na pp :wink:
Sinoć je gprs radio odlično, danas skoro nikako, preko WI-FI sve "leti", totalno sam zbunjen...
pozz

lovd
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od lovd »

Dobro mislio sam na dvadesetu tacku iz podesavanja ...
7. Name: Telenor gprs
8. APN: interent
9. Proxy: 217.065.192.033
10. Port: 8080
11. Username: telenor
12. Password: gprs
13. Server: http://wap.telenor.rs
14. MMSC: ostaje prazno
15. MMS Proxy: ostaje prazno
16. MMS port: ostaje prazno
17. MMC:220
18. MNC: 01
19. APN type: internet
20. Authentification Type: Normal (PAP) ... 8) .... ovu nemam !!!!

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Čekaj, koje su prve 6?
Meni danas nije radio Browser (osim kad sam ugasio 2/3G, resetovao, podigne naslovnu stranicu i dalje ni makac), Market samo pregled, ništa download. App koje traže net kao AccuWeather rade normalno, kao i "Google advertasing" na free app...

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Vincent »

Fox:
1. isključiš telefon,
2. uključiš ga držeći volume rocker na dolje,
3. kad se uključi u tom safe-modeu koji li je đavo imaš dvije mogućnosti:
3.1 ako piše 32B (mislim u prvom redu teksta) - 192MB,
3.2 ako piše 32A - 288MB.
Vlada Zem, http://live.vodafone.com piše pod 'Server'. To za Browser mi djeluje ludo. Glupo je što neće da instalira Java aplikacije, pa nema Opere Mini... Ali mislim da ima drugih browsera, pa skini neki.

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Da, to je dosta korisno, sad se setih da sam negde video da Magic ima 2 "verzije", "A" i "B", vipovi su definitivno "A".

rogi991
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 18. Nov 2009. 21:34

Post od rogi991 »

moze li neko da mi objasni kako uraditi update softwera na android-u htc magic iz 1.5 u 1.6??? unapre zahvalan... :roll:

Odgovori