HTC HD2 sa Android OS-om

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

Eeeeee :D
DHD sam uzeo na 20ak dana pa posle ide drugu, da mu sredim telefon a HD2 je moje mezimce.
Vise mi se svidja ovaj ROM od onog na DHD-u, ovaj je na bazi nexus one i nema sense ali moram da probam druge.

Pogledaj ovaj sajt http://android.hd2roms.com/ pa izaberi nesto za sebe :D

Probacu i WP7 kasnije 8)
and justice for all...

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Auh..... TI se baš bacio u ovo, a :o Sjajno. Će se igramo. Thx !
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dream Weaver »

gargamel4, trudim se :wink:
and justice for all...

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

Stavih neki Senseless SyanoGen mod HyperDroid i za sada veoma zadovoljan. Prilično je prazan ali jako brzo i korektno radi pa će da padne budženje. Za sada za svaku preporuku.

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dream Weaver »

gargamel4, jel sa kartice ili nand?

Trebalo bi da probam jos neki nand rom ali me tako mrzi da opet fleshujem fon i da ga podesavam :lol:

Mozda za sledeci vikend a trebalo bi i da probam W7 8)
and justice for all...

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

Samo na SD varijante idem ali ovoj ono glavno - telefoniranje ne radi. Robovoice,vibracija,prekidanje veze ...... Sve ima osim zvuka u slusalici tako da definitivno leti :angry:

monfils2011
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 02. Jan 2011. 20:15

Post od monfils2011 »

E da mi je ninolina tu sad, pomogla bi mi sigurno, pretplatio sam se na njene odgovore. :uhuh:

Ninolina pomagaj :lol:

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

monfils2011, MyBackupPro, ima ga na marketu i triall (od činimi se mesec dana) je besplatan. Dobijaš varijantu čuvanja kontakata, SMS, MMS, Kalendara, Notes-a i još par stvari na karticu ili njihov server (preporučujem server, lakše je posle naći). Šta posle mesec dana ne znam jer još nisam toliko dugo na ANdroidu ali za početak će ti odlično raditi posao. Moguće je da posle mesec dana možeš i dalje normalno da ga koristiš samo da sve čuvaš na kartici.

:)

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

monfils2011, bas kao sto ti je i gargamel napisao, svaka preporuka za aplikaciju My Backup Pro.. Postoji i Titanium Backup ali se meni ovaj prvi vise dopada i vracanjem njegovog backupa nikad nisam imala problem dok su se na Titanium mnogi zalili..:-)
Ne znam da li i za HD2 sa androidom postoji opcija za Nandroid Backup preko recovery-ja.. Mislim da je to nesto najbolje sto je android omogucio.. Ako nisi upoznat sta je to, samo cu kratko reci da na taj nacin mozes kompletno da backupujes apsolutno stanje na tel u momentu backupa.. Dakle, sta god da si radio sa tel, kakve god romove instalirao ili bilo sta drugo, nakon vracanja Nandroid backupa tel ce biti u apsolutno istom stanju kao kad si ga backupovao..:-)
Dakle, My Backup Pro najbolje resenje za tebe.. Nisam isprobala backup na njihovom serveru vec samo na kartici, a to radi super..:-)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

Ja sam jos svez u ovim vodama i nisam isprobao mnogo toga ali posle pocetnog robovoice-a i uspesnog restarta koji je resio problem FutureShock MIUI 0.12.18 uz jedno menjanje izuzetno precizne tastature nekom sa domacim slovima pocinje da mi izgleda kao skoro savrseno resenje :)

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dream Weaver »

gargamel4, jel ti ne koci fon kad koristis SD ROM? Malo da se uspori i kad je ugasen ekran i upalis ga, jer ti se desava da cekas po par sekundi? 8)

Mene je to izludjivalo i jedan od razloga zasto sam presao na nand :wink:

Moram da priznam da mi se android pocinje vise svidjati od WM-a sto se tice programa i sinhornizacije sa mejlom i sl. ali mi WM nekako nedostaje :oops: pa se dvoumim da li posle jos nekog android roma opet fon fleshnem na WM :lol:

Jedno potanje kako se radi Nandroid Backup preko recovery-ja?

I jos jedno :wink: sta radi i cemu konkretno sluzi ClockWorkMod Recovery citam na xda forumu ali nikqko bas da pohvatam, skapirao sam da mi to treba kad hocu da fleshnem rom sa kartice ali ako moze neko malo da mi pojasni :oops: jel mi on treba za nand bekap

Hvala :)
and justice for all...

monfils2011
Novajlija
Novajlija

Post od monfils2011 »

gargamel4, ninolina Hvala puno ljudi, skinucu MyBack up Pro, nadam se da cu uspeti da se snadjem.

marko92
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 28. Jan 2011. 13:31

Post od marko92 »

da bi koristili nand android i ovaj sto ide preko kartice morate imati HSPL 2.08
jer uvek zakuca fon

prvo kada pokrecete sa kartice android zakucace vam i nece ga startovati
drugo kod nand androida ce vam se desiti i sto zakucavanje odma kod instaliranja magdlr_a
jer nemate hspl 2.08

trece morate uvek uskladiti radio rom sa vasim ROM(softwerom)..... inace ce te imati problema sa zvukom u slusalici ili vam nece raditi mreza(wifi gsm gps....) ili ce telefon zakucati posle duzeg koriscenja....

poredio sam desire sa hd2 nenenenenenenenormalno je brzi hd2 isti rom isti radio rom sve isto kao kod desire_a poredio sam ulazenje u aplikacije browser......

monfils2011
Novajlija
Novajlija

Post od monfils2011 »

Ljudi jel zna neko sta moze da bude problem u sledecem: rotacija na ekranu mi radi skroz normalno na windowsu a na androidu ne reaguje uopste?! Da li ima veze od verzije androida, mada na nekoliko sam vec probao i ne radi.

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dream Weaver »

monfils2011, to ne bi terbalo da bude do ver. androida, na svim verzijama koje sam probao rotacija je radila kako treba :wink:

Ne znam do cega bi to moglo da bude, je SD android ili nand?

Drugar je imao problem sa internet konekciom (mts) sa androidom sa kartice a sad kad je ubacio nand sve radi kako treba.
Android sa kartice nije bas najsrecnije resenje :uhuh:
and justice for all...

marko92
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 28. Jan 2011. 13:31

Post od marko92 »

@monfils2011 problem je do verzije androida 2.2 slabo radi rotacija

instaliraj 2.3.2 cyanogen i videces kako sljaka :) i rotacija i sve

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

Mene je to isto zezalilo na MDJevom Desire ROMu. Na MIUIu fok nisam stavio fix je GPS bio problem ali juce stavih NAND MIUI i za sada radi ko leptir.

Da ne pisem poruku za porukom neka ovo ide u edit, a tice se Android platforme i veselog HTCa koji se stekovao za internu memoriju.... Elem stavio sam novi ROM na telefon i posle 4-5 dana i 30-40 instaliranih aplikacija mahom sa marketa dosao do 180/220MB, odnosno grubo oko 80-90% zauzeca interne memorije (ili barem onog njenog dela koji je sistem raspolozen da mi da). ROM je u startu rootovan (ima superuser i mogucnost instaliranja na karticu i prebacivanja nekih vec postojecih app. na nju) ali mene zanima da li je jedini nacin da ponovo imam dovoljno mesta taj da uninstaliram sve sto ne dozvoljava prebacivanje pa opet stavljam ali ovog puta direktno na karticu, kao i kako naterati sistem da direktno sa marketa sve instalira na karticu? Ovako imam zagusen telefon i praznu karticu :dry: Ovo je na SD varijanti (koja je imala mnogo drugih mana) bilo vise nego elegantno reseno jer je ionako sve i uvek islo na karticu jedino sto je tamo morao da postoji i data folder koji je jeo bar 1GB.

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dream Weaver »

gargamel4, postoji folder.
Mozes da napravis sam ili da kopiras ide uz ram ali tamo nemas nista sem config.txt u kom stoji data_img=1 i ti red ispod napises data_size=1024 i imas 1 gb interne memorije ali tu postoji trik koji ja nisam uspeo da resim (ubih se celu noc, mozda sam malo glup) citiracu autora ovog ROM-a:
3. data.img Support (default 1GB)
To enable data.img on sdcard feature
- Copy '.data' folder to sdcard (/sdcard/.data).
- Copy your old data.img to '.data' directory, otherwise a new data.img will be created.
- Boot into Android (tj. restartujes telefon)
E sad problem je sto ja ne mogu da nadjem gde je taj data.img jer ako ne stavis stari data fon napravi svoj (nov) data.img i telefon je onda prazan tj. instalirani programi postoje ali ih telefon ne vidi :angry: . Telefon napravi prazan data.img i moras sve ispocetka.
Da li mi za to treba jos neki program? Mozda preko ClockWorkMod il nesto drugo?
Da ne treba da uradim bekap ca CWMom i da mi on napravi data.img ili sta?

Moje pitanje je GDE se nalazi moj stari data.img koji bih kopirao u .data folder
and justice for all...

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

Jedan stručnjak mi reče da napravim Ext4 particiju i da bi noviji ROMovi trebalo da je podržavaju i tretiraju kao internu memoriju, ali nisam još stigao dotle. Krajem sl. nedelje ću nastaviti da se bavim telefonom, sad ispiti :)

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dream Weaver »

gargamel4, rom koji imas instaliran i koji i ja imam instaliran podrzava da deo kratice tretira kao internu memoriju (1GB)

Podesio sam i sad mi sistem prijavljuje da imam oko 1GB slobodne interne memorije samo sto sam sve morao ispocetka da instaliram na fon.
and justice for all...

Odgovori