HTC Magic

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

To valjda uglavnom zavisi od operatera, ponude via OTA ("Over The Air"), mada ima i nekih "manuelnih" fora na netu. Šta misliš da ćeš extra dobiti tim apdejtom?
Jbt, kako je ovaj sistem brz u svemu, zasad :)
Vincent napisao:Glupo je što neće da instalira Java aplikacije, pa nema Opere Mini...
Ima Opera mini na Marketu (4.2) i to je zasad jedini browser koji radi odlično kod mene (probao sam još i "Dolphin" i isti slučaj kao i "fabrički"), mada je malo ta Opera kao "pala sa Marsa" na ovaj fon. Za utehu, našao sam još par primera gde "fabrički" browser ne radi pa je kao posle nekog vremena "čudom" proradio...wtf
Btw, za javu postoji Android J2ME MIDP RUNNER ;)
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

godja
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 05. Maj 2005. 09:27

Post od godja »

Vlada Zem - ja na tattoo koristim dolphin i super je ,ima ociju za download videa sa youtube-a.mene muci sto nikako da instaliram navigaciju i mape za srbiju :(
Samsung S10+ red

rogi991
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 18. Nov 2009. 21:34

Post od rogi991 »

momci uspeo sam da od mog magic-a napravim hero!!! :P sada sam mogo happy!!! :lol: ako vam trebaju neke informacije oko flash slobodno mi se obratite... :)

annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 08. Jan 2009. 22:35

Post od annaBG »

Meni jako tesko ide kuckanje poruka,jer imam nokte,a kao sto znate odaziva se samo na dodir prsta...Navikla sam na moj mob Motorola A1200...tako da se razmisljam da li ga zbog toga zaobici :|

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

godja, super, vidim da je ok browser ali kod mene ne "sarađuje" sa gprs. Uskoro ću ući u "gps problematiku", pa ako budem mogao da pomognem...
rogi991, nije to nikakva "tajna" :P
p.s, iskreno, koliko sporije ti sad radi Magic?

rogi991
Novajlija
Novajlija

Post od rogi991 »

ne radi sporije uopste... jedino mu treba desetak sekundi vise da podigne sistem i to je to... posle sve glatko klizi... :wink:

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Dobro je, ako je tako... Pa, možeš li da nam predstaviš neke prednosti (a da nisu čisto kozmetičke) flešovanja na "Hero rom" :)

rogi991
Novajlija
Novajlija

Post od rogi991 »

pa recimo ako ti fali vise od tri slide ekrana ovde imas osam... :) drugacije su malo aplikacije mnogo je bolje odradjen pregled slike i videa, muzicki player je po meni lepse odradjen ali ima potpuno iste funkcije... ima jos dosta toga, ali generalno je samo nasminkani magic koji ima neka resenja malo bolja.... po meni vredi se igrati i ubaciti ovaj software.. :wink:

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Ok, lepo izgleda, mada sam video i neke negativne komentare... Možda bih i ubacio, ali ako bi imalo bilo kakav uticaj na (inače sjajnu :) ) brzinu i stabilnost sistema, onda je po meni "just a piece of sh.."
pozz

Jedna stvar oko Galerije i transfera fotografija na Magic. Možda ja sve ovo nisam znao, pa ispadam glup, elem:
(Galerija ne prepoznaje "folder u folderu" i mob odmah prijavljuje "neispravnu MC". Nema opcije "sort by name" što je bzv.)
Transfer sam radio praveći foldere na kompu sa 30 fajlova i to je kod prvog ok radilo (osim što je dugo trajao sam transfer). Kod sledećih dolazi do (oko 10%) neprepoznavanja fotki, spajanja dve u jednu, sama Galerija u haosu (sporo učitavanje).
Danas sam sve počistio, napravio foldere na samoj MC, selektovao po 40 fotki, prebacio na MC (užasno brz transfer) i ubacivao u te foldere. Sad je u galeriji sve full ok i ekstra brzo...

makibiki
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 09. Sep 2008. 05:43

Post od makibiki »

Blago vama koji ga imate,i ja bih voleo,ali trenutno ne mogu.... nego me zanima kolko traje baterija i kolko glasno se cuje kad zvoni? Imam n73me koji se dernja pa me cisto interesuje,znam da je slabiji ali koliko?Hvala i pozdrav

LimunBG
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 19. Sep 2007. 16:11

Post od LimunBG »

Nakon relativno kraceg posedovanja ovog telefona crne boje, imam uglavnom samo reci hvale.
Jedino sto me je iritiralo je da je magnet za otiske, tj. ako ne zelim da je musav moram non-stop da ga briskam. A druga stvar da iako sam ga nosio u futroli, vec posle nedelju dana sa zadnje strane sam primetio male sitne ogrebotine.:smutny: To je valjda od drzanja na stolu. Cini mi se da slican problem ima i iphone, mada ga nisam koristio pa nisam siguran. :unsure:
Zbog toga zarko zelim da kupim ovaj telefon u beloj boji, ali prosto ga je ne moguce naci da je nov i u ful pakovanju ( do sad sam video samo 1 ali polovan i sa nepotpunom opremom skinut sa vodafone mreze). Ako neko mozda zna gde moze da se kupi... :blinky:

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Ljudi, dajte konkretna pitanja...
makibiki, ne mogu još uvek da ocenim bateriju... "Čuje" se vrlo glasno (odakle mi sad n73 :D ), fabric rigtones, odabrani mp3 fajl za "korak" slabije (što nije problem podesiti na PC, zvučnik će izdržati).
LimunBG, ja ne razumem o čemu pričaš, koji TS fon nije "magnet za otiske"??? (što po pitanju upaljenog ekrana nema veze, tj.ne smeta). Jbg, ni ja baš ne pazim Magic pa nemam ni 1 ogrebotinu, mada je "zadnja" maska skoro idealna za grebbing.
Vidljivost ekrana "na suncu" je odlična.
Jedini "OS lag" je "kašnjenje" skrolovanja (1-3 sec) prilikom izvršavanja "nekih operacija", kod mene, zasad.

Vincent
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 30. Jan 2006. 18:06

Post od Vincent »

Vlada Zem, mislim da je LimunBG mislio da se back panel strašno prlja, što je činjenica i za bijeli Magic, ali se ne vidi kao na crnom... Ne vidi se uopšte, čak štaviše.
Pozdrav! :wink:
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Pa dobro, nije to tako strašno, a iz futrole uglavnom izlazi "čist". Da li neko ima tačnu informaciju od čega je napravljena zaštita ekrana, meni pod prstima deluje kao plastika? Negde piše plastika, negde staklo (neka vrsta)?
pozz

Marko_NS
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 08. Maj 2009. 18:06

Post od Marko_NS »

Eh, pa, posto ipak postajem kosrisnik magica za par dana, kada im stigne u vipu, moram da vas pitam nesto.
Prvo sto bi uradio jeste instaliranje herovog roma, ali onom zvanicnim putem sa htc sajta :)
Ali, za to mi treba telefon sa 288mb rama da bi radio tecno i skoro savrseno, i nisam siguran da je onaj sa 198mb moci to da izdrzi. Pa vas pitam, koji model se prodaje u vipu? Na njihovom sajtu lepo pise da je 288mb model,ali sam ovde procitao da oni daju onaj od 198.
hvala (:

Vlada Zem, a da li na vipovom pise nazad with Google? ako pise, onda ne moze da se odradi oficijelni Sense update, nego samo coocked myHero ROM :dry:
iPhone 4.

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Ne piše, čist je "k'o suza". Koji je oficijelni Sense update?

Sinoć sam "uspeo" da ubijem Magic. Instalirao sam više app i igrica (naravno sve "krkovane", kao uglavnom i do sad), sve je to bilo ok ali po restartu nije hteo da se upali. Što je još gore prethodno sam čisteći SD greškom obrisao i backup podataka... Idemo sve ponovo.
Evo ako nekom (ne daj bože) zatreba hardreset - drži se home&back, brzo se pritiska on/off i kad se pojavi screen sa 3 androidčića stisne se trackball. I čeka...
pozz

rogi991
Novajlija
Novajlija

Post od rogi991 »

u vipu prodaju 32A verziju sa 288mb rama....:) takav je barem moj, a isto sam ga uzeo u vipu... a bas sam se prijatno iznenadio sto ne uvaljuju slabiju verziju ovog fona

LimunBG
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 19. Sep 2007. 16:11

Post od LimunBG »

Marko_NS pitao sam u vip-u za update htc magic-a. Kazu da se to ne radi jer onda nece vaziti garancija.:shock: Navodno je neki lik zeznuo tako software pa je telefon morao u servis.

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

LimunBG, stvarno sam iznenadjen da su ti to rekli... :o :dry:
Pa da se oni pitaju ne bi trebalo da se koriste ni sve opcije koje telefoni fabricki imaju,jer moze da se desi da se telefon pokvari,da pre "crkne" baterija i sl. Za njih su nedozvoljene "radnje" i promena product code-a(Nokia),hackovanje sw(nokia),...,pa se cak ogradjuju i oko fabrickih update-ova sw koji se nude na zvanicnim siteovima proizvodjaca telefona.Tako da... :P
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

godja
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 05. Maj 2005. 09:27

Post od godja »

zavisi koga mislis za njih..to je verovatno stav zvanicnih uvoznika i servisa.meni je to isto receno i delom se slazem..ti uzmes magic,pokusavas da od njega napravis hero,"ubijes" ga i neko sad treba da ti to sredjuje za dz ? ne verujem da je to stav operatera..ne servisiraju oni telefone
Samsung S10+ red

Odgovori