HTC Desire

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

njujork14, pa ti lepo razmisli, pa ukoliko nemaš postpaid paket, potpiši ugovor. ionako ti je besmisleno uzimati Android telefon bez pristupa internetu, tako da besplatni megabajti taman dobro dođu. naravno, prvo skontaj da li ti se to isplati, tojest koliko inače trošiš, a koliko bi u postpaidu za te pare minuta i ostalog dobio.

Ako pak imaš postpaid već, onda jedino kao što vanjuska kaže.

Sauriann
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 07. Maj 2009. 14:06
:: HTC One

Post od Sauriann »

sada su svuda skoro pa besplatni hotspotovi tako da moyes da kontrolises potrosnju. Namestis one ikonice i vozi..

njujork14
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 07. Apr 2010. 02:07

Post od njujork14 »

Znam sigurno da necu preko paketa,jer zelim da ostanem na svom starom broju i preko mts-a. Nistam nesto preterano zahtevan korisnik i uglavnom bi na net isao kad uhvatim wifi. Inace nema ga ni u com trade-u , slao sam im mejl ali su rekli da ga nemaju na lageru i jedina opcija su ove obicne radnje i tu se krece oko 470 evra, al sam non stop opterecen da li je pametno kupiti u tim radnjama, ali ne postoji maltene nikakav izbor.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Insider,hvala na info,mada se nadam da mozda postoji neka ''rupa'' gde se moze naci za manje novca jer je to preskupo
Note IV N9100 dual

Sauriann
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 07. Maj 2009. 14:06
:: HTC One

Post od Sauriann »

njujork14 napisao: al sam non stop opterecen da li je pametno kupiti u tim radnjama, ali ne postoji maltene nikakav izbor.
kakvo opterecenje, ja sam moj uzeo novog iz oglasa sa Orange mreze bez garancije i racuna za 400e. Nista mu ne fali, svakih 7 dana nov rom ili update i maksimalna iskoriscenost. Vrlo je mala verovatnoca da ce nesto da rikne samo od sebe...inace kad ga rutujes garancija je cao zdravo ukoliko nesto zeznes (brikujes ga tako da ne mozes da izbrises tragove rutovanja). Druga je stvar ako ode neki hardver pa imas garanciju onda ni prikrivanje rutovanja nije problem. Samo nije HTC nokija da mu riknjava diplej, kamera ili zvucnik :)...Prema tome garancija ti i nije bitna

djoni
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 06. Jun 2010. 10:59

Post od djoni »

moj slučaj je isti kao sauriannov, engleski orange, pre 2+meseca, otključan za 430 evra...
rootovan, menjaju se romovi, radio... sve radi kako treba za sad :)

inače čitao sam postove nadrkanih engleza na xda forumu, koji se ljute jer i neki njihovi mobilni operateri imaju nestašice desirea, dobiju npr 800 telefona i isti dan se razgrabe... samsung proizvodi ekrane za desire, i kada je izašao galaxy s i počeo da se prodaje kao lud, počeo je uskraćuje htc za ekrane... zbog toga će navodno htc da pređe na neki drugi tip ekrana u budućnosti...

njujork14
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od njujork14 »

Ako moze mala pomoc tj savet :oops:
Danas sam obisao par radnji u potrazi za Desire-om i evo ovako:
1 radnja, cena je 51999 dinara a garancija 6 meseci, kad sam pitao da li ga imaju da mi ga pokazu, rekla je mora da se naruci da ga donesu iz magacina pa za pola sata
2 radnja, cena je 45500 a garancija 1 godina, trazio da mi pokaze i svidelo mi se sto je original HTC-ova kutija ona uska bela i sve lepo ,tel ima onaj celofan preko njega...
3 radnja, cena 48500 a garancija 1 godina, isto trazio da mi pokaze i kad je donela tel je bio u crnoj uskoj kutiji na kojoj pise Orange, a kad je izvadila tel on je ceo crne boje (znaci nije kao ovaj standardni sivkast ) i na ledjima je tamo ispod kamere pisalo Orange.
i 4 radnja tu je cena cini mi se isto oko 48000 (ili malo vise, ne secam se od vrucine) i garancija isto 1 godina ali ga trenutno nemaju , kao stici ce u ponedeljak, mada pre par dana kad sam bio u toj radnji receno mi je da ce stici u cetvratk tj juce , ali eto sad kao pon.

Tako da sutra bi otisao da ga kupim , e sad koju biste radnju odabrali? Ja imam radnju koja mi je favorit ali da cujem vas da li se podudaramo i hvala puno unapred svima koji mi pomognu 8)

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

njujork14, ukoliko ti ne smeta braon boja onda radnja 2, ali s obzirom da neke radnje inače imaju lošu reputaciju, ovde bih ovo rekla sa rezervom.. Ja bih inače, zbog crne boje ipak izabrala radnju sa tom verzijom tel, a takav mi i stiže uskoro..:)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

njujork14
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od njujork14 »

meni se najvise svidja ono standardno sivkasta boja sto je u radnji 2 a crna boja je bila u radnji broj 3

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

djoni napisao:samsung proizvodi ekrane za desire, i kada je izašao galaxy s i počeo da se prodaje kao lud, počeo je uskraćuje htc za ekrane... zbog toga će navodno htc da pređe na neki drugi tip ekrana u budućnosti...
Verzija koja ide za Kanadu uskoro, pojavice se sa Sonijevim SuperLCD ekranima, tako barem kaze Engadget 8)

djoni
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od djoni »

@njujork14: mada ne mogu da shvatim da su cene danas više nego pre 2-3 meseca, drugi naravno. em što je najjeftiniji, em što je nebrendiran telefon.
Treći model je primamljiv zbog crne boje, ali je brendiran otključan telefon (Saurrian i ja imamo takve telefone). Iako je danas do jaja pojednostavljeno rootovanje telefona, ako nisi taj hakerski tip, možda ćeš ga koristiti takvog kakav jeste, a u tom slučaju ćeš čekati par meseci duže od ostalih na android 2.2 (froyo), jer telefon dolazi sa orangeovim custom romom. O Orangeovom crapwareu da ne govorimo...
što se tiče prve radnje, verovatno se prodavac u njoj javlja na telefon sa "Atina trade izvolite". U tom slučaju treba da izgovoriš onu čuvenu rečenicu "xxxxx xxx xxxxx, pa to je preskupo" :D
Ako dođeš u četvrtu radnju u ponedeljak, prodavačica će ti reći da im fon stiže u ćetvrtak :)

njujork14
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od njujork14 »

djoni pa da slazem se sa tobom u potpunosti, favorit mi jeste ta druga radnja a nalazi se jako jako blizu knez mihailove, e sad ne znam da li je na losem ili dobrom glasu :)

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

njujork14,pa ti si na slatkim mukama jer je samo pitanje dana kada ces poceti da uzivas u ovoj azdaji od telefona
Note IV N9100 dual

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

djoni, ja sam naručila crni Desire sa Orange mreže, stiže mi otključan. Jel bi trebalo da se plašim da će se prilikom rootovanja ili flashovanja zaključati? Ako je regularno otključan preko koda onda bi trebalo da nema opasnosti, zar ne? Jesi li ti imao problema sa tim? Da li je procedura za njega komplikovanija nego za fabrički SIM free telefon? Ako je korišćen kod u tom slučaju i ovaj sa Orange postaje SIM free.. Zar ne?
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

njujork14
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od njujork14 »

Kad ga prvi put punim jel ne treba ono formiranje baterije? I jel mora da bude ugasen ili moze upaljen i da li za vreme punjenja treba da bude u njemu sim kartica ili ne ?

:roll: Trebalo bi uskoro da krenem pa da ga kupim , jako sam uzbudjen :oops:

Nikola031
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 06. Okt 2008. 20:25
:: Lumia 640 Dual SIM
Kontakt:

Post od Nikola031 »

njujork14, Li-Ion i Li-Pol baterije se ne formiraju .
Sony Ericsson prototypes: G702 (BeiBei), W707 (Alicia), 3x M610i (Lizzy)

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

njujork14, ne treba da je formiraš na stari način (3 puta po 12h) ali bi trebalo da ga pustiš da se prva tri puta isprazni baterija i puniš ga dok se ne napuni (trebalo bi da se napuni za oko 2h) i to je to :)

djoni
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od djoni »

@Ninolina: ako je otključan (radi sim kartica od telenora,mtsa, vipa ), onda nema opasnosti da će se opet zaključati tokom flashovanja.
Do zaključavanja je dolazilo prilikom flashovanja nekih verzija radia kod korisnika koji su koristili zaključan telefon sa originalnom sim karticom. Mi nismo imali taj problem.
Čak i oni zapadnjaci kojima se zaključao fon posle flasha, mogli su da kupe unlock code preko neta za 10-15 evra. Naši "serviseri" kupovinu tog koda malo skuplje naplaćuju ;) čitav taj izraz "dekodiranje" je smišljen kako bi se malom čoveku proces unosa 10-ak brojki koji traje pola minuta predstavio kao mukotrpan rad i naplatio 50 evra :D

Orange telefoni imaju Orangeov rom, koji se od običnog roma razlikuje po prisustvu Orange boot screena, nekih beskorisnih programa i demo igara koje zagađuju rom, a ne mogu se obrisati. Osim toga, pošto je u pitanju brendirani rom, Orange korisnici ne dobijaju Froyo update kad i svi ostali, nego moraju da sačekaju da Orange ubaci to svoje đubre u njega i onda ga izbaci. Zbog toga iskreno svim korisnicima Orange telefona preporučujem root. Inače Orange telefoni su definitivno najbrojniji na xda Desire forumu.
Procedura rootovanja je nekad bila komplikovanija nego za fabrički sim free telefon, ali pojavom nove unrevoked metode, danas više nije... ne mora čak ni da se pravi zlatna kartica...

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

djoni, hvala vi na svim ovim informacijama :) Sad sam bez brige :) Još da stigne Desire i...:):):)

njujork14
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od njujork14 »

kupiooooooooooooooooooo sam :lol: e sada slatke muke odakle poceti kada ga upalim :D

i samo da pitam jel bolje odmah da ga punim ili prvo da ga koristim pa onda da ga punim kad se isprazni?

Odgovori