HTC HD2 sa Android OS-om

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
nemanjale
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 26. Mar 2010. 22:50

Post od nemanjale »

koji je po vama najsabilniji i najlepsi NAND ROM za hd2?

ja sam instalirao MDJ_GingerBread_HD2_v.1.3_NAND ali nisam nesto zadovoljan, desava se ponekad da se zamrzne ekran na par sekundi i neka usporavanja se javljaju poneka...

jel instalirao neko mozda neki nand rom koji stvarno radi perfektno i bez bagova? pozzz
SGS2, iPhone 4 32GB

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

nemanjale treba ti rom koji podržava app2sd , ja koristim na mom hd-u miui nand rom koji to održava, pogledaj moje pethodne postove da vidiš kako sam to aktivirao i podesio ;-)
and justice for all...

nemanjale
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nemanjale »

koji je najbolji i najstabilniji nand rom za hd2? a ujedno i koji je najlepsi????

gledao sam razne ali ne mogu da se odlucim....neka odgovori neko ko je vec testirao romove...pozz
SGS2, iPhone 4 32GB

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Ih sad, najlepši..... to je stvar ukusa, ali CyanogenMOD spadaju u najbolje. Nisam probao NAND varijantu, SD varijanta mi je imala robovoice i nisam uspeo to da popravim i može da se desi da budu spori - neoptimizovani (meni se desilo sa jednim SD DHD ROMom) ali trebalo bi da može da se nađe dobar. Za vikend ću se igrati s tim pa ću da javim kako je ispalo :)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

nemanjale
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nemanjale »

gargamel4, e hvala, to sam hteo da cujem, znaci CyanogenMOD....probacu i ja da vidim kako radi...pozz
SGS2, iPhone 4 32GB

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

Naravno i MIUI koji trenutno koristim je za svaku preporuku, znaš da volim iPhone (što je na ovom podforumu jeres), a ovaj malo po porganizaciji liči na njega, ali ima brdo poboljšanja u odnosu na originalni Desire ROM, ali sad kad ga budem ubijao (malo je počeo nešto da zeza posle mesec dana) bih možda isprobao još neki pa da vidim da li da se vraćam na njega ili da idem dalje.

Moram da pogledam i da li ima ti LeeDroid za nas, jer za Desire spadaju u najbolje i najstabilnije.

Nadam se da sam našto pomogao :)

nemanjale
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nemanjale »

jesi druze, mada da budem iskren malo si me i zbunio :lol:

ajde probaj ti kada imas vreme pa javljaj koji ti se cini stvarno najstabilnijim i najboljim romom...pozz
SGS2, iPhone 4 32GB

nemanjale
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nemanjale »

kako instalitari sve aplikacije na SD. tj kako ubaciti App2sd???
koristim froyo 2.2 i rutovan je...

jel se desavalo nekom ko koristi android na hd2 da se zamrzne ekran samo pri niskoj temperaturi. Znaci samo kada je hladno vreme?

kako povezati android telefon (sa kompjuterom) na net preko usb-a?

to mi je radilo dok mi je hd2 bio na Windowsu a jel to moguce sa androidom i kako?

sanjke
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 11. Dec 2008. 01:43

Post od sanjke »

Treba mi mala pomoć od vas,hoću da probam da ubacim android ali na sd karticu a neznam kako to da odradim.Probala sam 2 verzije ali nije htelo.Jedna od verzija koju sam probala je:MCCM_HD_V3.0.2__Desire_HD i sa MCCM GB Gingerbread HoneyComb Sense v2.1 SD (Android 2.3.2).Telefon počne da butuje nešto i tako stoji 30min.
Info o mom telefonu:
Manila:2.5.19211619.0
Rom:1.66.479.2(76641)
Radio:2.07.51.22_2
Mogu li ja uopšte ovo odraditi ili moram nešto da promenim u softveru telefona?
Hvala
HTC HD2 ANDROID

Grandpa
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 30. Jul 2005. 12:36

Post od Grandpa »

Treba ti HSPL 2.08 i neki radio koji otkljucava dodantni ram. To su varijante x.xx.50.xx. Preporuka od mene je 2.12.50 ili 2.15.50. Ne znam da li sa ovim novim SD Androidima mora i odredjena baza za ROM, poslednji put nije trebalo.
Takodje treba obratiti paznju koja je verzija - imas verzije koje se podizu preko win i verzije koje se podizu iz Magloadera. Verzija koja tebi treba mora da ima Haret.exe u sebi.

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

SD verzija koja se diže iz MAGLDRa :? Zar on nije za NAND verzije?

HSPL - http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=611433
Radio - http://forum.xda-developers.com/showthr ... ight=radio

za sada :wink:

O MAGLDRu, CLoscWorkRecoveryju i Kernelima sledeći put :D

Grandpa
Mobil fan
Mobil fan

Post od Grandpa »

gargamel4, jeste primarno za to. Fora je bila sto windows inicijalizuje audio i jos neke podsisteme, pa se tek onda preko hareta bootuje Android. Sad su nasli nacin da se sve to odradi na bootu bez ikakve asistencije od strane windowsa i zato u Magloaderu imas ne znam od koje bese verzije opciju boot AD SD uz pomoc koje bootujes Android sa SD bez Wina. Tako sad moze da se ima dualboot WP7 i Android ili koju vec kombinaciju zamislis sa Androidom na SD (uz pravilno particionisanu karticu) :D

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

1.11 ili 1.13, ali pošto već ima 1.13 ne znam zašto bi neko skidao stariju. Ali ok, hvala na objašnjenju. Na žakost obzirom na upotrebljivost WP7 nema šanse da mi on bude primarni na NANDu, a Android na SDu, tako da kod mene za sada ništa od 7ice.

Ako znaš nešto o A2SD i A2SD+u, bilo bi dobro da napišeš, jer ja ni jedan .zip build (iz CWR-a) nisam naterao da vidi .ext4, i obično u settingsu dobijem neko obaveštenje tipa: A2SD not supported on this device.

Grandpa
Mobil fan
Mobil fan

Post od Grandpa »

Nisam se mnogo igrao sa tim. Stavio sam RafDroid i on pri bootu izmesti Data na ext particiju i sve to radi vrlo zadovoljavajuce.
Od troubleshootinga jedino mogu da te pitam da li si siguran da kernel i ROM koje koristis imaju podrsku za A2SD i da li si siguran da ti je ext particija markirana kao primary? To su, koliko sam ukapirao jedina dva zahteva.

gargamel4
Expert
Expert

Post od gargamel4 »

Uspeo sam da namestim, samo nije baš ROM sam prepoznao ext particiju nego je morala da se u CWR-u napravi particija, mountuje, instalira eFile (odličan file manager sa mogućnošću editovanja texta) da se napravi .data folder sa config.txt-om i pri prvom podizanju da bude data_ext=1, pri sledećem =0, i onda restart i sad više nemam internu ali zato sad tu particiju posmatra kao internu.

E sad od nedostataka mislim da se po lagu pri otključavanju, koji doduše mnogo manji nego kod SD varijante, dužini učitavanja sistema pri restartu i inače kad god mu treba nešto iz interne memorije može da se vidi mali nedostatak Class2 kartice, ali ništa strašno. Izgleda malo nestabilno ali ustvari samo malo sporije čita nego što bi internu. Ako jednom odlučim da se častim nekom većom klasom i kapacitetom ova uvek može u plejer :D

nemanjale
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nemanjale »

imam problem prilikom spajanja htc-a sa kompom kada hocu da odradim hspl recimo, i izadje mi ovo "the program can`t start because RAPI.dll is missing from your computer. Try reinstalling the program to fix this problem!
Ne razumem ovu gresku, niti mogu da povezet tel sa usb-om kada udjem u USB flasher....,

jel zna neko nesto o ovome i kako da resim ovaj problem?
SGS2, iPhone 4 32GB

Grandpa
Mobil fan
Mobil fan

Post od Grandpa »

(Re)instaliraj MS Active Sync ako koristis XP, odnosno Windows Mobile Device Center ako si na Win7.
Sa Win7 sve sto radis pokreci sa desni koli, pa Run as administrator.

nemanjale
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nemanjale »

Grandpa, hvala puno druze, sredio sam.

jel zna neko pod kojim nazivom mogu naci ovaj widget za sat - http://www.youtube.com/watch?v=MzoKAY2U ... re=related
SGS2, iPhone 4 32GB

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

nemanjale, to ti je fancy widget ili beutiful widget pa neki skin :roll: :wink: trebalo bi.....
and justice for all...

nemanjale
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nemanjale »

Instalirao sam Motoman234_Desire_Black&Blue_Remix_V1.0 i imam jedan problem, samo sa instalacijom bez ikakvih dodatnih aplikacija interna memorija mi je samo 40mb free....ubacio sam Recovery_280_Fixed i karticu formatirao na ext4 512mb...
SGS2, iPhone 4 32GB

Odgovori