HTC Desire

Fabrički OS, Android, Windows
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OS
Odgovori
Sauriann
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 07. Maj 2009. 14:06
:: HTC One

Post od Sauriann »

toda81 napisao:Sauriann,nisam znao da je sa androidom tako zamrsena situacija sto se root-a tice i da se cesto desavaju promene.Reci mi samo sad sa tvog gledista koliko je komplikovan root sada,za koliko se vremenski moze odraditi
Ja sam drugu rootovao sa ovom unrevoked po djonievoj preporuci. Mislim da je veoma jednostavno bukvalno u dva klika. Jedino priprema drajvera je smor od minut posla ali nije problematicna. Znaci potrebno je skinuti drajvere i reflash_package...E sad ono sto sam pisao, verovatno ova metoda nece hteti da ti radi ako uradis update na 2.2 preko OTA tj. sigurno nece raditi...

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=709146

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 23:07
:: XZs
:: S7e

Post od Ceftriaxone »

Todo, postoji copy/paste! To mi tako dobro dodje.
Ali gde uzeti tel koji nije cackan od strane telenora,vipa ili nekog treceg. Zar nije vecina ovih koji se prodaju na crno skidana sa orange-a i dr. operatera?
ex ivan87

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

djoni,hvala na info i na linku.Cim se vratim u civilizaciju pogledacu taj video da vidim kako to rade.Da li se mogu menjati fontovi na androidu bez pretodnog root-ovanja?
Note IV N9100 dual

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Ne možeš menjati fontove bez rutovanja telefona, zato što moraš da ih iskopiraš u sistem kome nemaš pristup dok ga ne rutuješ.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Znaci ta metoda je nas jednostavna sto je bitno za buduce pocetnike pa kasnije kad se osmele moze i onaj pravi root.Super je sto postoji opcija za copy/paste jer mi je to veoma bitno,a bilo bi bez veze da tako nesto ne postoji.Da li fabricki browser ima opciju za otvaranje novog prozora?Znaci da za aas na crno tesko moze da se dodje do tel koji nije skidan sa mreza...
Note IV N9100 dual

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Ceftriaxone, Vipov Desire nije cackan uopste, stock Android HTC Sense telefon, nema ni branding ni nista od toga.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Ako se tel root-uje sa tom unrevoked metodom da li je on onda bas root-ovan ili je to neki delimicni root?Da li se posle tog unrevoked metoda moze pristupati svim systemskim fajlovima,mednjti fontovi...?
Note IV N9100 dual

Sauriann
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Sauriann »

to je root ko i svaki drugi, mozes raditi sve kao i sa drugim rootovima. Ovaj root je bolji od sada vec prevazidjene fake flash metode...

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Onda je to ok.Danas sam se malo zanimao oglasima jer su me interesovale cene desirea,konkretno sam zvao par oglasa sa ovog sajta i jedan je trazio 370eura,jedan 380 i oba su bila sa telenor mreze,a jedan je navodno prodao za 300 eura.Ova najniza cena mi je izuzetno sumnjiva.Nije mi rekao gde je nabavio tel.Ovi tel sa telenora su kako kazu prodavci kodirani na telenor mrezu.Da li se na te tel moze updatovati froyo i da li ce se oni totalno zakljucati ako se to odradi posto sam citao neke komentare ovde u temi pa mi neke stvari nisu bile bas najjasnije.Kakvi su ti tel koji se kupuju npr preko telenora?Ja sam koristim post paid prenesi 150 tako da mi nije problem sto je tel npr kodiran,ali ne znam da li se moze upadteovati sa froyo i da sve posle radi kako treba
Note IV N9100 dual

Gara
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 18. Jun 2010. 15:34

Post od Gara »

Korisnici brendiranih telefona (tipa Telenor,T-mobile,Orange) dobijaju update od svog operatera,u ovom slucaju telenor mreze.Znaci treba najverovatnije sacekati da Telenor izbaci froyo za njihove telefone :D

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

A kakve su sanse da telenor izbaci froyo za taj njihov brendirani desire?Verujem da je to ravno tome da se ponovo pocne ratovati kopljem i lukom i strelom.Da li se bar taj brendirani telenorov desire moze root-ovati unrevoked metodom?Da li ce se posle tog root-a zakljicati?Da li se moze taj telenorov desire dekodirati i da li ce to dekodiranje biti trajno,da li dekodiranjem moze da se osteti telefon?Citao sam da se samo ukucava ta sifra za dekodiranje...Da li ga npr ja mogu sam dekodirati ako dodjem do te sifre i da li se dekodira samo prostim ukucavanjem te sifre ili...Upravo mi pade na pamet i to da li ako taj tel koji je uzet u telenoru,pa mu odradim unrevoked metodu,da li ce se on tako ''dekodirati'',tj da li ce moci da se koristi i neka druga kartica umesto telenorove kao sto je npr mts-ova ili vip-ova?Gomila mozda glupih pitanja,ali verovatno ima jos neko koga ovo interesuje,a sramota ga je da postavlja glupa pitanja poput mene
Note IV N9100 dual

Sauriann
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Sauriann »

Kada rootujes Telenorov zakljucani telefon on i dalje ne moze da koristi druge kartice. Mozes mu stavljati 20 drugih custom romova ali to nema veze sa sim lockom. Telenor ne brenduje telefone kao npr. Tmobile ili Orange vec ih zakljucava za SIM karticu tako da to so Gara pise i nije tacno. Brending nije isto sto i kodiranje...

Dekodiranje (otkljucavanje sa mreze) pomocu sifre je prosto i trajno, tako sam sam ja otkljucao HD2 i ne ostecuje telefon. Imas na netu da kupis kod gde hoces...

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Sauriann,onda znaci da se tel kupljenom u telenoru moze cak i uraditi update sa oficijelnim froyo-m i ne mora se cekati da telenor izbaci svoj froyo.A kako se onda dekodira taj tel iz telenora?Citao sam da se navodno samo ukuca neki broj i da se dekodira.Da li se to samo ukucava ta sifra i to je sve kada je dekodiranje u pitanju?Koliko kosta da se na netu dobije taj kod za dekodiranje?
Note IV N9100 dual

Gara
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Gara »

Sauriann, hvala ti,nisam znao za to! Ja se izvinjavam toda81 na pogresnim inforamcijama :dry:

Sauriann
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Sauriann »

Sto se Telenora tice sve zavisi otprilike od serije do serije. Neke HD2 nisu stigli ni da zakljucaju dok druge jesu. Ovim drugim su ubacili i wallpaper (izmedju ostalih) i melodije ali nisu dirali nista na ROMu tako da je dobio update kada i svi.

Ja sam ubacio drugu karticu i ukucao broj koji je generisan na osnovu imei broja telefona. Naravno da mozes sam da uradis ako imas taj broj. Kada stavis karticu drugog operatera u tel. i pokrenes ga pri ukljucenju ce ti ispisati SIM LOCK (ili ntwork lock nesecam se) enter code: i ti lepo onda upises kod i pritisnes ok i to je to. Telefon nadje mrezu i radi normalono, cak i iscita podesavanja za tog operatera (sto je dokaz da ROM nije diran vec samo zakljucavan lock)

p.s Garo nisam ni ja znao dok nisam kupio HD2 sa njihove mreze... ;)... ali sam posle mesec dana presao na Desire

p.s2
the german android facebook profile said the roll-out has already started
izor: http://forum.xda-developers.com/showthr ... 68&page=72

stize 2.2 jeeeee :lol:

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

gara,ma nije problem,drago mi je da se dosta njih ukljucuje u rasparvu,a najbitnije je da se dodje do resenja.Sauriann,razumeo sam sve sto si rekao i bas je dobro sto tako jednostavno ide to sa dekodiranjem i sto nisu dirani room-ovi na telenoru.Da li mi mozes samo reci koliko kosta da se dodje do tog koda za dekodiranje tel?
Note IV N9100 dual

Sauriann
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Sauriann »

toda81 napisao:.Da li mi mozes samo reci koliko kosta da se dodje do tog koda za dekodiranje tel?
oko 15 funti sa neta, a mozes i da se raspitas po servisima...

Gara
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Gara »

toda81, samo da te ne zbuni,ako narucis kod sa neta,mozda ces morati i 2 puta da ga uneses da bi ga otkljucao :D

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Ok,hvala vam na informacijama.Sada znam kako ide oko dekodiranja i koliko kosta.Da li ste koristili garmin na nekom symbian tel i kakva je razlika igo-a na androidu u odnosu na garmin?Da li je bolji igo ( posto sam cuo da je bolji od garmina) od garmina i u cemu se sve konkretno ogleda ta bolja strana igo-a?
Note IV N9100 dual

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Odradjen update na 2.2! Ono sto za sada primecujem je da su neke od ikonica drugacije, widgeti za podesavanje wifi, gps, bt i ostalo malo drugacije izgledaju, manage applications sekcija u settingsu je sada dosta bolja, ima izmedju ostalog i force stop opciju za aplikacije, tako da taskiller prakticno vise nije potreban. messaging je pretrpeo neke izmene, tako da sada u samom polju gde izlazi kucani tekst ima dve ikonice, jedna za direktno slanje, druga za dodavanje attachmenta, vise ne mora da se ulazi na meni taster da bi se sms pretvorio u mms, smajliji vise ne moraju da se kucaju rucno, ubacena je insert smiley opcija. Telefon je primetno brzi, dodat je voice dial i speech to text, dodata je flashlight aplikacija, koja je definitivno lepsa i bolja od svih ponudjenih na marketu. Navigacija je kao funkcija sada izdvojena od google mapa. Gmail podrzava multiple accounts sada......ima gomila jos nekih sitnih tweakova tu i tamo, uglavnom estetske prirode.

Toliko za sada, ako skontam jos neki novitet, javljam 8)

Odgovori