HTC Desire
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ●
Imam problemče sa Desire o kom bih da napišem par reči.
Kupio sam USB WiFi dongle, D-Link, ne bih li povezao desktop sa laptopom. Probao sam ga do sad na XP, i Win7, i ponasa se isto - ne svidja mu se Windows setup, mislim da se to zove Zero Configuration, ali koriscenjem priloženog Dlinkovog softvera uspeva da napravi ad-hoc mrežu, i da kroz nju sharuje kablovski net. E sad, laptop vidi tu mrežu, i hoće da se konektuje, sve OK, isto N95 i Nokia 5800 - samo Desire vidi mrežu (pomocu WiFi Findera) ali nece da se konektuje. Probao sam da promenim tip zaštite ali nisam dobio ništa... Na Google nisam našao ništa o takvom problemu, a Desire inače vidi i hoće da se poveže na iste mreže kao N95, tj jedino sa ovim Dlinkovim USBom pravi problem. Podešavanja za D-link ima tonu, i ne znam ni odakle da počnem...
Kupio sam USB WiFi dongle, D-Link, ne bih li povezao desktop sa laptopom. Probao sam ga do sad na XP, i Win7, i ponasa se isto - ne svidja mu se Windows setup, mislim da se to zove Zero Configuration, ali koriscenjem priloženog Dlinkovog softvera uspeva da napravi ad-hoc mrežu, i da kroz nju sharuje kablovski net. E sad, laptop vidi tu mrežu, i hoće da se konektuje, sve OK, isto N95 i Nokia 5800 - samo Desire vidi mrežu (pomocu WiFi Findera) ali nece da se konektuje. Probao sam da promenim tip zaštite ali nisam dobio ništa... Na Google nisam našao ništa o takvom problemu, a Desire inače vidi i hoće da se poveže na iste mreže kao N95, tj jedino sa ovim Dlinkovim USBom pravi problem. Podešavanja za D-link ima tonu, i ne znam ni odakle da počnem...
Samsung Galaxy S III, Omega v23 (JellyBean test version)
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
IvanP, bolje da si kupio WiFi ruter. Neki TP-Link modeli nisu puno skuplji od USB dongla, a omogucava ti deljenje mreze bez potrebe da ti PC bude ukljucen. Inace "izvikani" brend D-Link cesto pravi probleme kod konektovanja (ponekih) mobilnih telefona na WiFi mrezu. Inace za probleme vezane sa WiFi mrezama i mobilnim telefonima imas ovu temu: viewtopic.php?t=11739.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
dap. sad sam na 1.21.405.2.
nije mi potreban rootovan telefon za to, tako? Skidam onaj fajl koji si postavio.
EDIT:
Sve je proteklo odlicno. Na prvi pogled telefon deluje primetno brze, 720p opcija je poprilicno beskorisna ali odlicna (moje misljenje).
Generalno, zadovoljan sam
Izmenila Ninolina:: nemoj pisati postove jedan za drugim. Koristi opciju Izmeni.
nije mi potreban rootovan telefon za to, tako? Skidam onaj fajl koji si postavio.

EDIT:
Sve je proteklo odlicno. Na prvi pogled telefon deluje primetno brze, 720p opcija je poprilicno beskorisna ali odlicna (moje misljenje).
Generalno, zadovoljan sam

Izmenila Ninolina:: nemoj pisati postove jedan za drugim. Koristi opciju Izmeni.
iPhone 4.
- Ninolina
- Moderator
- Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
- :: Galaxy Note 9 White
- :: Galaxy Watch Active2
Ok.. Rootovan je, flashovan, promenjen font (ali nije uspelo preko Root explorera vec je moglo samo preko ukucavanja komandi, ali vazno je da ima nacina).. Neki koraci se nisu nalazili u ovom uputstvu.. treba uraditi i zezanje sa karticom da bi posle flashovanja mogao bilo sta da instaliras, ali konacno sve radi.. vidim da je nocas izasla novija verzija kuvanog ROMa... jel ga neko probao? U svakom slucaju, hvala svima na pomoci.. Djoniju i ostalima.. 

*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
dobar ovaj froyo.... uradjen official OTA update....
sad sve radi kako treba...
na 2.1 sam imao onaj poznati problem sa stuck downloadom sa marketa i gtalk i gmail uglavnom nisu radili... sa 2.2 je sve ispravljeno...
jos par stvari koje su me nervirale je ispravljeno: rotiraju se settings na kameri, vidi se koliko karaktera je ostalo do kraja sms-a od pocetka, dobra torchlight app, rotiranje ekrana na desno je sada moguce, sync facebook rodjendana sa kalendarom i jos gomila sitnica....
ostaje da vidim kako app rade sa sd-a i ako je i to reseno kako treba, ja sam jedan srecan vlasnik desire-a i necu ga menjati godinama....
sad sve radi kako treba...
na 2.1 sam imao onaj poznati problem sa stuck downloadom sa marketa i gtalk i gmail uglavnom nisu radili... sa 2.2 je sve ispravljeno...
jos par stvari koje su me nervirale je ispravljeno: rotiraju se settings na kameri, vidi se koliko karaktera je ostalo do kraja sms-a od pocetka, dobra torchlight app, rotiranje ekrana na desno je sada moguce, sync facebook rodjendana sa kalendarom i jos gomila sitnica....
ostaje da vidim kako app rade sa sd-a i ako je i to reseno kako treba, ja sam jedan srecan vlasnik desire-a i necu ga menjati godinama....

HTC Desire
@MarkoNS: yep, tek u oficijalnim testovima se vidi koliko je brže... Linpack test pokazuje 5-6x bolji rezultat zbog tog novog JIT compilera, Quadrant test daje približno 2,5x bolji rezultat u odnosu na Eclair (2.1), itd.
@Ninolina: ne znam na koji rom misliš... pretpostavljam da zezanje sa karticom znači aktivaciju Froyo app2sda? Ja koristim stari A2sd+, gde posle pravljenja ext particije na kartici sve ide na nju, tako da nema problema, ali nisam hteo da komplikujem uputstvo i sa tim...
Inače ja sam sad na ovom romu:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=741663
stavio sam ga jučer, prilično čist i brz Froyo rom, samo mi se čini da će battery life time biti nešto lošiji nego na 2.06 koji sam koristio. Ovaj put sam imao malih problema pri restorovanju podešavanja posle flashovanja roma. Vraćanje nekih sistemskih podataka preko Titanium Backupa je dovodilo do konflikta sa novim romom. Poslušao sam savet likova sa xda foruma i vratio samo programe i najvažnija podešavanja, tipa sms poruke, sense homescreen, kontakti, itd. Sad sve radi dobro.
Kako to obično ide, dan nakon što instalirate dobar rom, pojavi se odličan (marfijev zakon
):
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=724123
leedroid je koristio rootovani rom paula o briena kao bazu, ovo bi trebalo da bude super stabilan i kvalitetan rom.
@Ninolina: ne znam na koji rom misliš... pretpostavljam da zezanje sa karticom znači aktivaciju Froyo app2sda? Ja koristim stari A2sd+, gde posle pravljenja ext particije na kartici sve ide na nju, tako da nema problema, ali nisam hteo da komplikujem uputstvo i sa tim...

Inače ja sam sad na ovom romu:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=741663
stavio sam ga jučer, prilično čist i brz Froyo rom, samo mi se čini da će battery life time biti nešto lošiji nego na 2.06 koji sam koristio. Ovaj put sam imao malih problema pri restorovanju podešavanja posle flashovanja roma. Vraćanje nekih sistemskih podataka preko Titanium Backupa je dovodilo do konflikta sa novim romom. Poslušao sam savet likova sa xda foruma i vratio samo programe i najvažnija podešavanja, tipa sms poruke, sense homescreen, kontakti, itd. Sad sve radi dobro.
Kako to obično ide, dan nakon što instalirate dobar rom, pojavi se odličan (marfijev zakon

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=724123
leedroid je koristio rootovani rom paula o briena kao bazu, ovo bi trebalo da bude super stabilan i kvalitetan rom.
Kad ste vec pomenuli trajanje baterije, prema mom licnom iskustvu cini mi se da mi baterija manje traje sad na 2.2 nego dok sam bio na 2.1 (Telenor telefon - zvanicni update), sto mi je prilicno cudno. Koristim update evo vec skoro nedelju dana i to me sad bas iritira. Ni pre nije mnogo trajala al sad jedva dan izdrzi. Takodje dva puta mi se desilo da sam ostavio telefon preko noci da se puni i kad sam ga iskljucio sa struje bio je na 90%
kao da se standardno napunio za dva sata i onda ostatak mog sna samo trosio bateriju kao da nije na punjacu. Jel ima neko slicno iskustvo?
2.2 ima dosta poboljsanja, nisam mnogo snimao video ali cini mi se da osim mogucnosti za 720p snimanje nema poboljsanja sto se tice frame rate-a sto je mnogo bitnije od rezolucije. Ispravite me ako gresim.
Facebook aplikacija nakon update-a radi dosta bolje, cak mi i updatuje slike kontakta kad ih neko promeni ali samo neke
Takodje tu imam jedan problem, naime namestio sam u FB aplikaciji da mi radi sinhronizaciju kontakta koji su u imeniku i vezani sa FB profilima (Sync with existing contacts) posle toga kad kliknem na neki kontakt i opciju linked pored imena da vidim koje mi veze postoje, stoji sledece:
- Ime kontakta (Phone)
- Ime profila na FBu (Facebook)
- Ime profila na FBu (com.facebook.auth.login)
Znaci ovo poslednje se pojavilo novo ali problem je u tome sto mi svaki dan doda po jedan red ovog treceg tako da mi trenutno na linked stoji prva dva gore navedena reda i ovaj treci puta 7
Jel zna neko koja je fora sa ovim i koja su najbolja setovanja za sinhronizovanje naloga? Posto vidim da ce ove linije da se nagomilava u nedogled.
I jos nesto kad sam se vec raspisao, jel ima neko da mi preporuci neki program za pregled rodjendana ljudi koji su mi memorisani kao kontakti u telefonu. Trenutno koristim EboBirthday ali kad god exportujem rodjendane u kalendar on ih u sledecem trenutku izbrise.
Pozdrav svima i hvala na vec gomili korisnih saveta

2.2 ima dosta poboljsanja, nisam mnogo snimao video ali cini mi se da osim mogucnosti za 720p snimanje nema poboljsanja sto se tice frame rate-a sto je mnogo bitnije od rezolucije. Ispravite me ako gresim.
Facebook aplikacija nakon update-a radi dosta bolje, cak mi i updatuje slike kontakta kad ih neko promeni ali samo neke

- Ime kontakta (Phone)
- Ime profila na FBu (Facebook)
- Ime profila na FBu (com.facebook.auth.login)
Znaci ovo poslednje se pojavilo novo ali problem je u tome sto mi svaki dan doda po jedan red ovog treceg tako da mi trenutno na linked stoji prva dva gore navedena reda i ovaj treci puta 7

I jos nesto kad sam se vec raspisao, jel ima neko da mi preporuci neki program za pregled rodjendana ljudi koji su mi memorisani kao kontakti u telefonu. Trenutno koristim EboBirthday ali kad god exportujem rodjendane u kalendar on ih u sledecem trenutku izbrise.
Pozdrav svima i hvala na vec gomili korisnih saveta
HTC 10
Meni se puni najnormalnije, bez problema, a sto se tice potrosnje, otprilike je isto kao i ranije, od jutra do ponoci, sa mojim koriscenjem koje podrazumeva bas dosta toga....dosta razgovora, poruke, desetak mailova, na dva sata update twittera, FB, prognoze....surf, muzika jedno sat dva.....i meni je to dovoljno.
@pimplo bilo je dosta komentara forumaša na xda, i sa ovim i sa nekim ranijim romovima, u vezi pražnjenja baterije, koja se posle punjenja brzo isprazni do 90%, kao da joj se poremeti neka kalibracija posle promene roma. Ovo bi trebalo da se popravi posle par punjenja, a neki su prijavljivali da im je reset baterije iz recoveryja (wipe battery stats) rešio taj problem.
U svakom slučaju, oseti se da je battery life sa novim radiom i romom malo slabiji
U svakom slučaju, oseti se da je battery life sa novim radiom i romom malo slabiji
- Mirko BGD
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
- :: samsung s8 plus
- Kontakt:
da da dosta korisnika se zali na bateriju
ljudi kazu da cak ni dan ne moze da im sastavi
inace ja sam se danas igrao u VIPu sa desireom, i primetio sam jedan iritirajuci problem... kad kucam poruke, telefon koci, kao da ja mnogo brze kucam nego sto on moze da postigne.. ima li jos neko neki slican problem? ili nesto nije bilo ok sa prilozenim modelom?

inace ja sam se danas igrao u VIPu sa desireom, i primetio sam jedan iritirajuci problem... kad kucam poruke, telefon koci, kao da ja mnogo brze kucam nego sto on moze da postigne.. ima li jos neko neki slican problem? ili nesto nije bilo ok sa prilozenim modelom?