General 2G Network GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G Network HSDPA 900 / 2100
HSDPA 1700 / 2100 - American version
Announced 2009, February
Status Available. Released 2009, May
Size Dimensions 113 x 55 x 13.7 mm
Weight 118.5 g
Display Type TFT capacitive touchscreen, 65K colors
Size 320 x 480 pixels, 3.2 inches
- Accelerometer sensor for auto-rotate
- Trackball
Sound Alert types Vibration; Downloadable polyphonic, MP3, WAV ringtones
Speakerphone Yes
Memory Phonebook Practically unlimited entries and fields, Photocall
Call records Practically unlimited
Internal 192/288 MB RAM, 512 MB ROM
Card slot microSD (TransFlash)
Data GPRS Class 10 (4+1/3+2 slots), 32 - 48 kbps
HSCSD Yes
EDGE Class 10, 236.8 kbps
3G HSDPA, 7.2 Mbps; HSUPA, 2 Mbps
WLAN Wi-Fi 802.11 b/g
Bluetooth Yes v2.0 with A2DP, headset support only
Infrared port No
USB Yes, miniUSB
Camera Primary 3.15 MP, 2048x1536 pixels, autofocus
Video Yes, QVGA@15fps
Secondary No
Features OS Android OS
CPU Qualcomm MSM 7200A 528 MHz processor
Messaging SMS(threaded view), MMS, Email, Instant Messaging
Browser HTML
Radio No
Games Yes
Colors White, Black
GPS Yes
Java Via third party application
- Digital compass
- Voice memo
- MP3 player
- MP4/3gp player
Battery Standard battery, Li-Ion 1340 mAh
Stand-by Up to 420 h
Talk time Up to 7 h 30 min
Kratki review HTC-a Magic:
Nabavio sam telefon juče i kako nemam Interneta nisam instalirao nijednu aplikaciju. Bez obzira na to, telefon ne ispuštam iz ruke! Izuzetno je zanimljiv sistem, vrlo intuitivno odrađen. TS radi besprekorno i prilično sam siguran da je boljeg odziva nego na iPhoneu. Nije lošiji sigurno. Android je zanimljiv sistem, ima potencijala, ali još uvijek ima neke nedostatke. Dobio sam u jednom trenutku kad sam nabasao na WiFi juče OTA update koji sam odradio i još uvijek postoje neke sitnice kojih ne bi smjelo da bude: npr. ne mogu da se obrišu svi kontakti iz imenika!!!

Poruke su odrađene sjajno, threaded SMS i te forice, automatski se SMS pretvara u MMS kad mu se ubaci multimedija, smajliji su sjajno osmišljeni u vidu malih androida, delivery report stoji uz tekst poruke, što je sjajno. Postoji preview za poruku u taskbaru, a ima i nekoliko aplikacija koje daju pop-up tekst poruke, jer po defaultu pisamce stoji u taskbaru, pa ga korisnik povuče da bi vidio poruku. Ovo je zanimljivo i meni odgovara, mada nekima smeta...
Pozivi su bez zamjerki, glasno se čuje sagovornik. Brojčanik je odličan, ne mogu se promašiti brojevi. Kontakti se lako prave, kucanje je brzo, jer je on-screen tastatura sjajna - navikao sam se odmah. Isto važi i za poruke i mogu reći da je kucanje jednostavno i sa jednom i sa obije ruke. Postoji opcija dodavanja slike, tona i sl. kontaktu, kao i milion brojeva i drugih podataka. Sviđa mi se što su u jednoj aplikaciji kontakti, brojčanik i log. Sjajna opcija je postavljanje direktne poruke/poziva za koliko god želite kontakata na desktop. Dakle, samo ste klik daleko od poziva ili poruke osobama koje često kontaktirate. Spikerfon sam upravo isprobao i radi odlično.
Displej je izuzetno kvalitetan, lijepa čista slika, rezolucija za pohvalu. TS, kako rekoh, radi besprekorno. Osvjetljenje mi je ispod 50%, čak oko 30% i dovoljno je svijetlo. Ekran je sasvim dovoljne veličine za ugodan rad, a pravo uživanje za gledanje slika ili klipova.
Muzika me prijatno iznenadila: slušalice koje dođu uz telefon uopšte nisu za baciti, mada je katastrofa što nemaju 3,5mm ulaz, nego su samo na miniUSB ulaz. To je skoro bezobraznije nego 3,5mm ulaz u koji ne možete da turite svake 3,5mm slušalice. Glasnoća je dovoljna za većinu okruženjâ. Kvalitet reprodukcije je vrlo zadovoljavajući, mada još uvijek istražujem, nisam dovoljno preslušao muzike na Magicu. Interfejs plejera je dobar i prijatan na oko, upotrijebna vrijednost visoka, ali ima mnogo boljih plejera da se skinu sa Interneta. Otom potom. Postoji sjajna search opcija koja tako brzo radi da me je sramota. E da, i radi system-wide

Kameru nisam dovoljno testirao, ali makro mod je bruka i sramota dobar - i to u polumraku! Šteta je što nema blica, ali mislim da će praviti OK dnevne fotografije. Video zapis je solidan, meni dovoljno dobar, ali ima mnogo bojih, naravno.
Kvalitet izrade telefona je na zavidnom nivou - najkvalitetniji plastikaner kog sam čačkao. Bijela plastika je prelijepa: mislim da ipak postoje neki objektivni kriterijumi za ljepotu, recimo kad se svi na svijetu slažu da je HTC Magic prelijep telefon

Ako vas još nešto zanima što sam možda previdio u ovom opisu, slobodno pitajte. I'm still exploring

Pozdrav!