LED ili LCD televizor

teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija
Pravila foruma
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova.
Odgovori
shtrumf
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 23. Mar 2013. 23:51
:: note 4
:: a5

Re: LED ili LCD televizor

Post od shtrumf »

Drugari,

moze mala pomoc. Resio sam da se malo ponovim i pazarim neki tv, i razmisljam posto se ne kupuje toliko cesto da ga uzmem sa raznim nekim dodacima ne bi li u narednom preiodu koliko toliko podrzavao tehnoloske inovacije i trendove :) zbog velicine sobe odlucio sam se za 32'' (za sada :D ). Na raznim forumima uspeo sam procitati razna neka misljenja zasto za ovog prozivodjaca, zasto ne za onog drugog.. nisam ni slutio da cu imati toliko muke pri izboru televizora..

za sada, dvoumim se izmedju sledeca dva modela:

SONY SMART LED TV 32" KDL-32W651A Full HD
i
SAMSUNG SMART LED TV 32" UE32H5500AW Full HD.

Svaki predlog, sugestija, komentar, kritika su i vise nego dobrodosli, kao i predlog za neki drugi model, proizvodjac..

Hvala unapred

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Za koliko para ti idu ovi? Ja bih pogledao LG, recimo 32lb670v ili nesto slicno. Odlicni uredjaji, po povoljnijim cenama od Sony-a i Samsunga.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

samo LG i samo LA serija. LB serija jeste novija ali je losija izrada i dosta su sporiji od LA...
trenutno imas u ponudi modele 690i 691s i mooozda nadjes malo noviji i na 800Hz modela 740...
LG daje i garanciju i racun uz TV i mozes je ostvariti bilo gde u srbiji dok samsung to nema jos.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

La su modeli iz 2013 i tesko se nabavljaju. Lb je ovogodisnja serija, i sasvim je dobra

shtrumf
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od shtrumf »

Oba su tu negde oko 50.000.. Ne znam iz kog razloga nisam razmisljao o LG-u, iako mi je nekoliko ljudi reklo da su i vise nego korektni.. mozda zato sto mi je nekako Sony oduvek bio sinonim za kvalitetan tv, a Samsung je cini mi se postao popularan zbog silnog marketinga za koji ne zale pare..

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Pazi, jedino LG, Samsung i Sharp prave svoje panele... ostali ugradjuju od tudjih. Taj nekada kvalitetni Sony, je sada mnogo manje kvalitetan, samo sklepa sve od tudjih delova, i porodaje svoje ime i staru slavu. Uzto, to sve debelo naplacuje. Meni je najbolja kupovina u ovom momentu LG, ili ako se ne bojis, neki Vox, Vivax... imas odlicne uredjaje, a cene su neuporedivno manje od ovih izvikanih.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Sto se Sony-ja tice, imam Bravia TV koji sljaka bez ikakvih problema vec 5 godina. DVD plejer, takodje Sony, je vec usao u devetu godinu. Ni jedan jedini problem nisam imao...

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
:: Samsung & Apple
:: Spajamo nespojivo :D

Post od Joxy »

Iskreno Sony je sinonim za kvalitet, oduvek bio i biće. ;)

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Mogu jos da dodam da mi je i CD plejer u kolima Sony, instaliran 2007. u maju mesecu. Radi... vec predpostavljate kako...

Izvinjavam se sto nisam izmenio prethodni post, sad sam se setio :)

Drafer
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 26. Feb 2014. 15:04
:: Srpska Crnja
:: Xiaomi Mi 11i
Kontakt:

Post od Drafer »

Ja sam kupio LG pre mesec dana i sasvim sam zadovoljan. Nema HD ni Smart funkciju, to sam kupio roditeljima i vidim da fino sljaka.
Mislim da ima 11 digitalnih kanala a ostali su analogni... platio sam ga 35.000
Android 12

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
:: S6 edge
:: Nexus 7 2013

Post od iKe »

Ja sam uzeo LG 32 LB5610. Nije smart ni 3d, ali pošto mi služi kao monitor nije ni potrebno. Odlican je, mada je slabija izrada od LM serije koju imam kao TV. Izašao me 240€.
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime

markolaza
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 10. Jun 2007. 20:21
:: Nokia

Post od markolaza »

Nikako Vox. Meni je crko posle 2 godine, a drugaru isto tako nesto slicno. Dok evo burazerov Samsung radi vec duze vreme ko sat. Za taj Vivax pojma nemam, ali mislim da su to sve ista g****.

shtrumf
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od shtrumf »

Drugari,

"nateraste" me da se okrenem LG-ju :) tragajuci pronadjoh jedan dosta interesantan model, koji cini mi se ima i vise od onoga sto mi je potrebno. U pitanju je 42LB650V. Cena kod nas mu je oko 70.000, ali kod "uvoznika" iz Madjarske krece se dosta povoljnije. Da li neko mozda ima ikakva iskustva sa pomenutim modelom?

Hvala unapred

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od iKe »

LG nije najbolji, ali se dosta dobije za uložen novac. Ja bih lično išao na LB 670v. Nije mnogo bolji, ali mi lepše izgleda.
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime

brankisha
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 04. Sep 2014. 07:33
:: Xiaomi Mi5
:: Lumia 925

Post od brankisha »

Kao što je napisao IKE gledaj LB670 ili 671.
A što se tiče Sony-a imam neke drugare koji rade u Tehnomaniji i u Comtradeu i kažu da Sony ima ubedljivo, ali ubedljivo najmanje reklamacija od svih. Jeste da koristi Samsung panele (čak negde i od kineskih firmi) ali ima ubedljivo najlepšu sliku od svih. Jedino eto košta maaaaalko više.
Kome nie prioritet 3d ima w605 seriju za 60h.

Kompresor
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Okt 2014. 18:36
:: Sony M2

Post od Kompresor »

Treba mi pomoc. Imam Sony LCD televizor kupljen pre 4 godine, zanima me sto se tice digitalnih signala, da li trebam da kupujem uredjaje za prijem i da li se digitalizacija pusta po regionima, zavisno od mesta do mesta.

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Ovde kod mene kazu da ce medju prvima biti sprovedena digitalizacija.
Sad je fora sto imamo vec neke digitalne kanale.

Naime,u subotu sam kupio jos jedan Sony LED od 32 inca za dnevnu sobu,prijavljivao mi je samo digitalne kanale,neki su bili otkljucani neki ne.
Jedva sam nasao opciju za analogne da ih instaliram.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

Drakenzen
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 08. Dec 2013. 23:54
:: 00

Post od Drakenzen »

Koliko znam, bas kao sto rece kolega Behemoth, par kanala je pusteno vec i to odavno. Ne znam koju marku koristis ali ce ti verovatno trebati risiver.

Drakenzen
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 08. Dec 2013. 23:54
:: 00

Post od Drakenzen »

Odnosno koji model televizora, pogledaj na specifikaciji, ako ima dvb-t2 onda ti nista ne treba od dodatnih uredjaja

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od iKe »

Kompresor, ako TV program gledaš preko nekog kablovskog operatora, onda je nebitno kakav tjuner imaš na TV-u. Ako je TV star 4 godine, verovatno nemaš dvb-t2.

Odgovori