Pomoc u vezi kompa
Pravila foruma
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
● Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova. ●
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
● Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova. ●
Re: Pomoc u vezi kompa
^isto, pogotovu jer sam primoran na xp pa dok sve drajvere instaliram, programe, ispodesavam sistem kako mi odgovara, to u etapama traje do cetiri dana. I najbolje kad sve instaliram i namestim kako mi odgovara lepo backup image file i cao zdravo.
A Vojkane, vise onda u tom slucaku preporucujes Acronis True Image?
A Vojkane, vise onda u tom slucaku preporucujes Acronis True Image?
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
9R24, instalacija xp-a je smrt za mene jer bas dugo traje ceo proces ako hoces sve da odradis kako treba. Formatiranie prilikom instalacie dugo traje. Windows 7 se brzo instalira
Note IV N9100 dual
Ma imam problem prilikom instalacije win7, viste par strana unazad sto sam postavio, juce bas flesnuo bios i probao opet kad prc.
Da ubija, i formatiranje diska i instalacija sistem plus drajveri... Haos!
Da ubija, i formatiranje diska i instalacija sistem plus drajveri... Haos!
- vojkan85
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 14. Nov 2012. 22:52
- :: Samsung Galaxy S8
- :: Huawei Honor 8 Lite
Hej hej drugari, sry sto kasnije odgovaram. Acronis je tata medju software-om za backup i tu nema mnogo price. I jedan i drugi rade posao, samo sto je meni Acronis bolji zbog dodatnih opcija. Prvi put napravi full image i posle toga radi kroz task diferencijalne image-a tj. razlike u odnosu na prvu sliku. Ja sam prezadovoljan kako sve radi i koliko je sve brzo nakon pada spremno za rad.
Ljudi imam problem ja bih rekao sa hard diskom . Naime desava se da kada skidam neke instalacije, uglavnom piratskih igara, instalacija hoce da failuje i da prijavi gresku u dekompresiji jer je neki fail corrrupted . Najvise sam primetio to kod igrica koje skidam sa torrenta posto originalne igrice uglavnom imam samo na steamu pa valjda tamo ima automatski mehanizam popravljanja tih fajlova koji su losi ili sta vec . Desilo mi se i par puta kada sam skidao neke ROM-ove za emulatore da otpakivanje nije uspelo pa sam morao opet da skidam inace to nije bilo klasicno rar otpakivanje nego preko nekog drugog programa . Provlaci se vec duzi period znaci na par windowsa vec tako da nije problem u softveru definitvno . Nisam ni mnogo vremena ulozio u resevanje tog problem probao sam sa programom Hard Disk Sentinel ali pokazuje mi da je sve na hard disku u redu . Koristim ytorrent i nisam probao nijedan drugi skidam uglavnom torrente sa dosta pozitivnih ocena i komentara. Za druge sitne stvari koje skidam sa neta nikada mi se nije desilo slicno, znaci kada skidam neke zip datoteke uvek dobro raspakuje i sve ostale programe instalacije nikada ne failuju . Desava se nasumicno nekada bude sve u redu a nekada failuje tako da izbegavam igrice preko 10GB jer mi treba oko sat vremena da se skine . Hard disk koji imam je Hitachi 465GB star je oko 5,6 godina dobio sam ga kad je bio star 3 godine i ne secam se od kad je to pocelo da mi se desava sa njim .
- vojkan85
- Mobil manijak
Mislim da to nema veze sa hdd vec da dadoteka ne odradi download do kraja. Uzmi neki obican program, recimo Adobe Reader pa testiraj. Zapamti fajl i pokreni ga pa ces tako videti.
vojkan85, To radi totalno normalno i svaki ostali save u igrama i programima .
- vojkan85
- Mobil manijak
Onda nije do hdd. Jel imas neki antivirus na kompu? Mozda on pravi problem crack-u, probaj da ubacis aplikaciju u exception listu i vidi koliko ti je opterecenje na komponentama kada picis igricu.
vojkan85, Nije do softvera desava se vec na najmanje 5 windowsa i na win 7 i na win 8.1 . Nije problem u cracku uopste instalacija bi trebalo da se zavrsi i bez kreka inace na ovoj win 8.1 nemam nijedan anti virus .
Zasto ne ides na desni klik tog .exe fajla za instalaciju i valjda propertise i stikliraj nesto (ne secam se tacno) kao compatibility for win xp. Drugar je imao nekih slicnih problema kada je sa xp presao na vistu i kasnije win7.
9R94, Hmm dobra ideja samo ne mogu da se setim da li sam vec pokusavao mislim da nisam ali sledeci put kad budem skinuo nesto probacu +1 !
Seti se pa probaj uskoro 

- vojkan85
- Mobil manijak
Ali to je samo kada program nije kompatibilan pa se progura da radi na win-u, tj. pokusa da se progura.
Drugar je imao problem sa nekim igricama koje su mu radile na xp recimo cs 1.6 i kada je to stiklirao sve regularno sljakalo.
Ally, skeniraj hard, pogledaj da nema nekih losih sektora, a vojkan85 je najverovatnije u pravu, iz nekog razloga ne skine kompletan fajl i eto problema
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Za cas mozes da nadjes Hard disk sentimel i da vidis u kakvom je stanju hard disk
Note IV N9100 dual
- vojkan85
- Mobil manijak
Javni cisto da znamo sta je u pitanju. Ako se desi nekom da znade
.

Evo da ja dodam da problem par stranica ranije i update biosa nije pomogao.
- vojkan85
- Mobil manijak
Skini program ultimate boot i sa njim proveri komponente na racunaru.
toda81, Drakenzen, Skenirao pomocu Hard Disk Sentinel odavno, nista pokazuje health 100% i peformance 100% .