Off, opušteno ćaskanje
Pravila foruma
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
● Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova. ●
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
● Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova. ●
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Re: Off, opušteno ćaskanje
PhoneArena ima nešto slično.
Ma ne moraju drugi obekti, to sam napisao samo da bih objasnio na koji tool mislim.
Bio sam na phoneareni ali nije to taj, jedino ako su ga ''nadogradili'' u medjuvremenu, stari je bio bolji ako je to to.
Bio sam na phoneareni ali nije to taj, jedino ako su ga ''nadogradili'' u medjuvremenu, stari je bio bolji ako je to to.
12 godina na forumu!
Off, opušteno ćaskanje
Freyr, Phonearena je taj sajt. Malo je izmenjen u odnosu na ranije (imala je karta iz špila i baterija), ali je to to. Možeš da ih poslažeš jedan pored drugog, ili jedan naspram drugog. Evo ti primer:
http://www.phonearena.com/phones/size.
http://www.phonearena.com/phones/size.
Da to je to, sećam se karte i baterije
Imamo nešto slično, zavisi za šta ti treba. Ketonal oralno a Fastum se maže na kožu. To su isti lekovi.
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Ne, isprobao sam svašta, nije kao ovo protiv bolova, dosta brzo reaguje, dosta brže od brufena, jedna doza (pola kesice) ako nešto boli, dve doze (cela kesica) kad ništa ne pomaže i prestaje bol za 2-3min (bez preterivanja). Vrhunsta stvar.
U ovom leku je ketoprofen aktivna supstanca, ostalo je pomoćno. Znači taj ketoprofen je zapravo lek i nalazi se u onim što sam ih naveo. Taj ketoprofen spada u grupu nsail - nesteroidnih antiinflamatornih lekova, i ničeg se više ne sećam a i za zubara dosta [emoji13] e sad, ako si ih probao i nije to to, verovatno su italijani dodali nesto za bolju aosorpciju.
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Ketoprofen je ok, ali ako zelis zaista jak analgetik dugog dejstva, Xeforapid 8mg, na tvoju tezinu Ivane slobodno mozes 2x2 da uzmes. Od analgetika koji brzo deluju takodje preporucujem Spedifen 400 mg, Aflamil 2x1, Movalis ili Meloksikam...
Zavisi za sta treba.
Za zubobolju, preporucujem Xeforapid, i hitnu posetu zubaru
Sto se nekih drugih bolova tice, ako je kostano misicni sistem u pitanju ovo su odlicni lekovi za akutne bolove. Za hronicne, zbog recimo degenerativnih bolesti nekih zglobova (kuk, koleno...) topla preporuka za Arcoxia 90mg 1x1, a ako je u pitanju Rheumatoid arthritis moze se uzeti Arcoxia 120 mg 1x1 10-ak dana, potom nastaviti sa 90 mg 1x1.
Takodje kod akutnih bolova uvek treba staviti led lokalno, i eventualno nadji neki gel pozeljno sa aktivnom supstancom za dodatno hladjenje povredjenog bolnog mesta (Sinedol, Fastum, BioFreeze, Ice Power - samo hladjenje, ili voltaren emulgel, odnosno DeepRelief - imaju aktivnu supstancu - Ibuprofen).
Toliko za danasnje predavanje
Zavisi za sta treba.
Za zubobolju, preporucujem Xeforapid, i hitnu posetu zubaru

Sto se nekih drugih bolova tice, ako je kostano misicni sistem u pitanju ovo su odlicni lekovi za akutne bolove. Za hronicne, zbog recimo degenerativnih bolesti nekih zglobova (kuk, koleno...) topla preporuka za Arcoxia 90mg 1x1, a ako je u pitanju Rheumatoid arthritis moze se uzeti Arcoxia 120 mg 1x1 10-ak dana, potom nastaviti sa 90 mg 1x1.
Takodje kod akutnih bolova uvek treba staviti led lokalno, i eventualno nadji neki gel pozeljno sa aktivnom supstancom za dodatno hladjenje povredjenog bolnog mesta (Sinedol, Fastum, BioFreeze, Ice Power - samo hladjenje, ili voltaren emulgel, odnosno DeepRelief - imaju aktivnu supstancu - Ibuprofen).
Toliko za danasnje predavanje

Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- Baraba
Coni, biće da su Italijani nešto dodali, ništa ne reaguje tako momentalno kao ovo.
Inače to koristi moja žena kada ima mesečno problem, od kako sam ovo nabavio prestala je da se drogira brufenima. Samo što sad ako je zaboli uvo, kičma ma sve, ona uzme ovo i reši problem. navukla se, narkoman. Sve mi popi
Inače to koristi moja žena kada ima mesečno problem, od kako sam ovo nabavio prestala je da se drogira brufenima. Samo što sad ako je zaboli uvo, kičma ma sve, ona uzme ovo i reši problem. navukla se, narkoman. Sve mi popi

Nisam čuo za Xeforapid. Inače imam lepih iskustava sa Diklofenakom tj. Raptenom.
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
U pitanju je COX-2 inhibitor, kao i Meloksikam. Genericko ime leka je Lornoksicam, ima izuzetan bezbedonosni profil sto se tice GIT-a i KVS-a
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
miodrage, ovo poslednje što si napisao ništa nisam razumeo.
Dakle, da zaključimo (pošto i meni ponekad zatreba): šta je protiv bolova bolje, da brže deluje, i dugotrajnijeg efekta od Brufena?

Dakle, da zaključimo (pošto i meni ponekad zatreba): šta je protiv bolova bolje, da brže deluje, i dugotrajnijeg efekta od Brufena?
Pajdo [emoji6]
- nemanja19801
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Sub, 28. Mar 2015. 20:17
Dexomen 25mg
GIT - gastrointestinalni trakt, KVS - kardiovaskularni sistem
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Ove informacije su i meni trebale pošto moje ženče ima MS pa ponekad ima užasne bolove i grčeve u mišićima... Jedino mora da proveri da li sme da uzima te stvarčice baš zbog bolesti.
- yocasylver
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pet, 10. Okt 2008. 08:54
- :: Huawei P40 Pro
Hvala za lekciju.Pokazacu ovu stranicu devojci,studira farmaciju

- Baraba
Sve ste napisali, gomila informacija, a ja ne dobih odgovor gde da nađem što tražim
miodrage, Coni, jeste li koristili te lekove? Poslao bih vam ovaj kada nabavim da uporedite, baš me zanima vaše mišljenje o ovom i koji vam bolje deluje.

miodrage, Coni, jeste li koristili te lekove? Poslao bih vam ovaj kada nabavim da uporedite, baš me zanima vaše mišljenje o ovom i koji vam bolje deluje.
Ja ne. Mislim da sam jednom u životu popio lek protiv bolova, ne sećam se ni šta. Ali posle vađenja zuba im kažem da ako boli popiju rapten, brufen, nimulid ili šta već znaju da im deluje (osim aspirina, andola, i ostalih acetilsaliciata). Ne znam, Miodrage je pravi doktor 
I zovite me Petar, niko me više ne zove Coni, moram da promenim nick

I zovite me Petar, niko me više ne zove Coni, moram da promenim nick