Sta vozite?

teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija
Pravila foruma
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova.
Odgovori
Ledjo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 05. Feb 2014. 15:03
:: G2

Re: Sta vozite?

Post od Ledjo »

Ja ne znam kako su smislili ono, kapiram da je to trebalo da bude zanimljivo, a ispalo je glupo na kraju. Mozda neko I vidi poentu u tom modelu, ja nikad ne bih kupio auto bez 4 vrata, tj 5 ako je hach/karavan.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Izgleda da su i drugi kupci isto tako mislili, pa je zato prodaja bila ispod očekivane, koliko ja znam. ;)
Uglavnom, pokušali su da spoje dve vrste vozila u jednu - i otišli u zaborav, inovacija im nije uspela. :)

Cooomi
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 23. Jul 2008. 16:28
:: iPhone 13 mini

Post od Cooomi »

Ljudi, do kraja godine ću verovatno morati da uzmem neki auto, pa ima li iko da se razume malo bolje?
S obzirom da imam 22godine, žene i dece ni u planu, odlučio bih se za kupea (kad ću ako ne sada :D )... Razmišljam se izmedju Audi TT 2.0l TDI mk2 ili Mazde mx-5 1.5l(mada može i 2.0l, nije velika razlika u potrošnji). Audi polovan od 17 000€+, Mazda nova od 21 000€+... Više me privlači Mazda, lepša mi je, čitao sam dosta o njoj da je sjajna za vožnju, dobar menjač, udobna, malo troši (za benzinca) i mislim da je jeftinija za održavanje, samim tim što je nova ne bih trebao imati problema prvih nekoliko godina po meni zar ne? Ne znam samo kako bi mi odgovarao taj soft top, kako podnosi kišu, sneg, jel vožljivo to i zimi? Neki drugi predlozi, saveti? :)

Mr. Jingles
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 17. Nov 2013. 18:07
:: Lumia 730

Post od Mr. Jingles »

Ako kupuješ za sebe i da prvenstveno ti uživaš u vožnji, onda Mazda. Sa druge strane, ako hoćeš da se *určiš po kraju i "voziš tuđ" auto, onda Audi. [WHITE SMILING FACE] Od predloga bih još ubacio Toyota GT86, ima ih dve u Srbiji, jedna je prodata, drugoj se izgubio trag, a cena je bila oko 17.000 €.
Svakako, koji god auto da uzmeš, predlažem ti da auto osiguraš kasko polisom, a sebe i putnike polisom autonezgode. [WINKING FACE]

Sent from my D6603 using Tapatalk

ilija98
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 28. Avg 2013. 19:36
:: LG Spirit
:: E72, 5800

Post od ilija98 »

Ako gledas na duze staze, Audi ti je manji potrosac, sa boljom postprodajom zbog 2.0 tdi motora, a ako kupujes srcem i nije ti bitna potrosnja i postprodaja onda Mazda. Mazda se bas tesko prodaje u Srbiji.

Послато са LG-H440n уз помоћ Тапатока

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Ako bas ne mozes bez kupea, Mazdica je bombonica od auta. Ne znam kakav je taj platneni krov na duze staze, pogotovo zimi, ali ti je uzivanje u voznji zagarantovano. Ako bi mozda razmislio i o drugacijem obliku auta, preporuka za neki Golfic GTi pete ili seste generacije. Daleko prakticnija forma.

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

Cooomi, ja sam vozio kabrio 2 godine, kad mi je žena zabranila da vozim motor,
i nemaš frke za platneni krov, malo bučniji na većim brzinama, sve ostalo normalno.
Kupiš dobre cvike, faktor 100 i uživanje može da počne,
kabriolet je idealan za kratke relacije i opuštenu vožnju, ali nije gotiva kao motor :) .

Green, R32 još bolje :) .

Ledjo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Ledjo »

Kod mazde imas jednu prednost, a to je da je model star tek godinu dana, a s obzirom da su se sve prethodne mx5ice pravile po 10ak godina. Imaces dugo aktuelan model. Ja ne bih nikad uzimao kola sa platnenim krovom, mislim uzeo bih neka jeftinija pa kao sprdnja, ali za 20 000e...

Ne znam dal postoje hardtopovi da de posebno kupe, komsija vozi e36 kabrio, sredio ga onako bas fino. I cim krene neka kisica, losije vreme on mu stavlja hard. A znam I da je za prvu mx5 postojao hard. Samo mislim da je bas skup bio [emoji17]

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

cvoruga, e to je već daleko ozbiljniji auto, a verovatno i dosta skuplji. :)
Ne znam koliko se ceni R32 kod nas u zemlji, baš davno nisam pratio cene. U svakom slučaju, ako se neko interesuje za dobar hot hatch... :)

Cooomi
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Cooomi »

Pa uglavnom bi mi služio za posao-kuća-teretana relaciju, znači oko 10ak km dnevo gradske/prigratske vožnje, vikendom malo više i na odmor ako bih išao negde (more il u Srbiju kući...). Kupujem za dušu, u 99 pošto slučajeva bih se vozio sam, ili eventualno devojku ako budem vozao tako da mislim da mi razlika u obliku (hečbek-limuzina-kupe) igra samo vizuelnu ulogu...
I planiram da ga zadržim dok ne budem u sili da menjam za nešto veće, ako jednog dana budem imao dece :D do tada ne bih menjao jer nisam neki zaljubljenik, ko u telefone na primer... :)

Ledjo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Ledjo »

A BMW e92? Ili tako neki malo veci kupe? Ne znam kako bi isao sa miatom na more. Ne s obzirom da iza sedista nema mesta, a u prtljaznik ako spakujes krov, pitanje koliko ce mesta imati, verovatno skoro nista.

Cooomi
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Cooomi »

Ledjo, ma ne verujem da bi mi to bio problem, ima oko 130l prtljaga, a krov kad se spusti ide u posebnu pregradu, tako da ne smanjuje kapacitet...

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

Za te kratke relacije kabrio je extra, a ti još živiš preko,
znači nećeš se mučiti da prodaš nešto što nije TDI sa "pravih" 123kkm.

Moj izbor bi bio Fića kabrio.

Pinocio
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 12. Feb 2005. 23:27

Post od Pinocio »

Ja sam vozio 4 godine kabrio (nije neki peugeot 306) i zahvalan sam Bogu sto sam ga se napokon resio. Koliko god delovalo sa strane primamljivo,voznja u kabrio je pakao.Pogotovo kod mene je bio kozni enterijer... Kada stanes na semaforu na plus 20 ugasio si :D Moj ti je predlog uzmi sebi neki normalan auto,a kao bonus kupi SMART Roadster,on nije skup,a isto tako kazu da je ludilo sto se povoznosti i uzivanja u voznji tice. A posle ti nije zao ni ako ga ne mozes prodati

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

Sad sam tek video da kolega Cooomi živi u švapskoj. Može da pogleda i Mečku SLK, recimo. Ima hardtop krov.

Cooomi
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Cooomi »

Green, iako živim u Baden Virtembergu, na par km od Štutgarta, nikad Mercedesa ne bi vozio... ne svidja mi se njihov dizajn, previše mi je "snobovski", bez ljutnje ko god da ga vozi :D

bata bogdan
Banned
Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
:: Huawei X2 7.0 LTE
:: Huawei M2 10.1 LTE

Post od bata bogdan »

Za te pare, jako velik izbor imas što se kabrioleta tiče, e sad sta je tebi po volji, to ti odredjujes, možemo mi ovde svašta da pišemo... :)
Šta znam, ja da gledam kabriolet, u izbor bi mi bio sigurno BMW serije 3...
Ajd kad već pisem ovde, isao ja bogami pregledao dosta auta i e klasu i bmw seriju 5 karavan... Ima ih stvarno dosta i dobrih i losijih itd... Ali opet došlo do neke promene, zapala mi za oko Kia Sportage ovaj najnoviji model, sa nekom full opremom oko 22k eura 7 godina garancija jako puno opreme itd itd... Naravno nov, i što je najvažnije, barem meni, izgled i enterijer mi je odličan, a takodje i dosta mesta ima i komforan... Video, probao ga... Pa sad ce da vidimo još... :)

Huawei Mediapad X2 7.0
Huawei

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

bata bogdan napisao: Šta znam, ja da gledam kabriolet, u izbor bi mi bio sigurno BMW serije 3...
+
Dal kabriolet ili limuzina ja bih to gledao. Opet je sve to stvar ukusa.
Bato ja da živim "preko" samo bih nova kola kupovao. Garancija, kasko ne misliš ni na šta. Voziš dokle je u garanciji, posle prodaš, pa opet neki nov i tako u krug. A i čuo sam za kiu da daju 7 godina garancije, čuj mene čuo i video :D

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

I ja glasam za nov Sportidž. :)
Pa, Bato, da nas provozaš u njemu kad dođeš ovamo za odmor. ;)

Ledjo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Ledjo »

Kakav je to Srbin iz Njemacke bez mercedesa ili BMWa? [emoji15]

Odgovori