Pomoc u vezi kompa

teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija
Pravila foruma
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova.
Odgovori
Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Re: Pomoc u vezi kompa

Post od Apolo »

Primetio sam da mi se u poslednje vreme desava da mi net baguje. Imam win 10 na laptopu, svi driveri za wifi su mi instalirani, medjutim desi se nekad kada upalim laptop da nece da mi radi net. Sta god ukucam od sajtova izbaci gresku, ne moze da otvori, a obrazlozenje je "One or more network protocols are missing". U prilogu je link na kom se pri dnu stranice vide i screenshot-ovi.

http://www.tenforums.com/network-sharin ... ocols.html

Da li se neko i ranije susretao sa ovim problemom i zna li se sta je uzrok? Kada mi se ovo desi restartujem laptop i opet radi wifi, medjutim ugasim/upalim laptop nasumice mi se ponavljaovaj isti problem.
Festina lente.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

[img]http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016042 ... ba5d84.jpg[/img]

Ima li mu spasa? Udaren na tom mestu gde se vidi. Kada je ugašen ne vidi se ništa, nikakvi tragovi.

iamivan
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 11:11
:: Sexus 6P Graphite
Kontakt:

Post od iamivan »

Je l' je ovo neko uradio iz rage-a? [emoji1]

Ja mislim da mu nema spasa. Drugar je svoj udario iz besa i isto mu se slika tako poremetila, a kad je odneo u servis rekli su mu da nema vajde od popravke.

Sent from my GT-S7710 using Tapatalk

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Ima neko iskustva sa Aneex pacovima? Idem danas poslepodne (oko 17h) do Gigatrona da pazarim miša, a ove sam onako u prolazu video i baš su mi se svideli kako izgledaju. Jedan je 790, a drugi 890 din. Treba mi za onaj moj studijski komp, znači laganica klik-klik u FLu i Reaperu... ništa posebno. :)

Tako da ako neko ima iskustva ili neku bolju varijantu od toga, a da ima u Gigatronu/Emmiju/WinWinu i da mu je ista cena kao jednom od ova dva, ima fore do 17h da se javi ili neka zauvek ćuti. :D

Sent from Microsoft Lumia 640 LTE via tapatalk

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

Kolege treba mi neki program ako to ima, koji sam očita drajvere najnovije i sam ih skine i instalira. Da se ne cimam jureći po sajtovima da gledam koji je poslednji, ja bih ako može ovako brže.

Antagonist
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 01. Okt 2011. 18:50

Post od Antagonist »

Mislim da SlimDrivers radi nešto tako.

artifex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 07. Jan 2011. 00:11
:: Poco X3 NFC

Post od artifex »

Probaj 3DP Chip program...

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Preporuka i od mene za 3DP Chip, odličan program.

Sent from my Galaxy S7 using Tapatalk
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

Zahvaljujem puno svima na odgovorima.

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Imam jedna Dell laptop star oko 4 godine, garancija mu je istekla. Pošto laptop ima ugradena 4 GB DDR3 III RAM memorije koja mislim da radi na 1333 MHz, nameravam da ubacim još 4 GB. Interesuje me da mi peropučite neku RAM meoriju i neki servis koji bi to ugradio. Ovaj dell ima masu nekih srafića koje treba odvrnuti a ja nemam taj fini alat, pa mi treba neki servis ili radnja gde bi odneo laptop, pazario RAM modul i da mi to odmah ugrade. Ključan element je da mi to urade odmah, nije opcija da ostavljam laptop i sl.
Jel' imate takva iskustva i koji servis/ radnju biste mi peroručili za tu rabotu?

Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

znemanja, mislim da ne postoji servis gde ti nece uzeti lap, i zadrzati najmanje nekoliko sati dok sve srede (citaj od ujutru do popodne). Postoji opcija da poznajes nekoga ko to zna da uradi, a ti da kupis tu dodatnu memoriju koju ce taj neko da ti ugradi. Ja poznajem jednog coveka u BG, mogu da ga pitam, pa ako je raspolozen... Naravno naplatice ti, i uopste nije jeftin.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

@miodrage, nekoliko sati je uredu, ali ne i nekoliko dana. U principu zamena RAM modula je prosta, problem je što kod nekih laptopova treba odvrnuti dosta šrafova da se dođe do tih modula, a za to ti trebaju onaj fini mali odvijač/srafciger, poštio u stanu imam samo neki robusni veliki, fali mi oprema za tu rabotu.
Videću počekom nedelje u ovim većim servisima, naravno ne želim nekom za ruke da dam onoliko koliko bih platio te RAM module.

Drakenzen
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 08. Dec 2013. 23:54
:: 00

Post od Drakenzen »

Ma daj, sve preko 500 din je klasicna pljacka za to.
Veliki posao ima u pm, moze svako da odradi ko ima alat...

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Izglada da to servisi rade i to besplatno. Navratih danas kada sam prolazio u jedan u mom kraju na Voždovcu i pitah, ako kupim kod njih odmah mi to urade.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Nekako sam slucajno iskljucio ono dugme za biranje jezika sto se nalazi dole desno kod sata na tolbar traci, kako da ga vratim. XP je u kompu. Trazih trazih i neumem :cry: :angry:

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

Kontrol panel> jezici(i još nešto se zove) tamo uđeš. Kada uđeš u taj deo ima da izabereš jezike koje želiš da koristiš ispod tog kvadrata stoji neka opcija koja otvara poseban prozor i tu ima da se podesi da se opet vrati na traci pored sata. U svakom slučaju ako se ne snađeš kada budem bio popodne oko kompa sa slikama ti šaljem upustvo.

Drakenzen
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Drakenzen »

Taster win+space i menjaj do mile volje [SMILING FACE WITH OPEN MOUTH][SMILING FACE WITH OPEN MOUTH]

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

Alt+shift je za menjanje fonta po defaultu na xp...
Al deki sigurno hoće da mu se vidi na traci

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

acamatic, tako je hocu da se pojavi ono dugme dole da se menjaju jezici. Trazih ovo sto ti napisa ali ne mogu da nadjem. Salji slike, moze i na pp da ovde ne opterecujemo temu, od neznanje nema nista gore :(
Drakenzen, neradi to kod mene, hvala na trudu za pomoc.

Drakenzen
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Drakenzen »

Koji win koristis?

Odgovori