Nije, samo jedan program je dovoljan za multiplayer sa starijim igrama. GameRanger. A neke možeš da igraš u multiplayeru i preko IP adrese, ili one lokalne 192.168.1.xyz, mada to nije neophodno, GameRanger radi posao... Evo spisak podržanih igara.
https://www.gameranger.com/games/
A inače baš zbog multiplayera ja nove igre ni ne krekujem. Skineš nešto, pa koja je to verzija, možda nije kompatibilna sa onim što imaju ostali, a možda i baguje sama po sebi... Naravno, pre nego što je platim hoću da je probam, ali kad vidim da je dobra, i da bi voleo da raspalim jednu partiju u multiplayeru, onda sačekam kad bude na nekom sniženju na Steamu.
Ali ima i nekih izdavača za koje smatram da je greh ostaviti im novac. Kao EA recimo. Hteo mamu da obradujem, uzeo joj The Sims 3, a ono tuga jedna... Em Origin pravio probleme, em se nema skoro ništa od stvari u igri ako se ne dokupe. Imaju kao neku prodavnicu, i možeš da kupuješ dodatne stvari, kao stolicu, veš mašinu, i šta sve ne... Mape im koštaju po 20-30 dolara, jedna veš mašina 4-5 dolara, i sve to se plaća pravim novcem, ne zarađuješ ga u igri. Nepodnošljiva gramzivost. Kontam da The Sims kod njih kupi samo ko se za*ebe, ili je neko ko je glup, ima para, i postao ovisnik. Verovatno je slično i sa drugim njihovim igrama.
Ali sam neke stare igre ipak kupovao jer sam ih igrao kao klinac ko manijak, a bile krekovane. Mala suma kojom bi se naknadno odužio dobrim developerima za mnoge lepo provedene sate.