Sta vozite?

teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija
Pravila foruma
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova.
Odgovori
brankisha
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 04. Sep 2014. 07:33
:: Xiaomi Mi5
:: Lumia 925

Re: Sta vozite?

Post od brankisha »

Marketing je cudo. Dobro sam upoznat sa svim proizvodjacima. Svako voli ono sto mu sve svidja ili za sta ima novca. Ja uvek krecem od sebe i kazem ko ima mogucnosti da proba vise razlicitih marki pa onda da donosi sud.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Post od гари »

Jedino što nemamo para da probamo sve marke, pa naravno da ćemo se raspitivati kod poznanika kako se ko usrećio sa svojim automobilom. I tu su Nemci na dobrom glasu.

Sent from mTalk

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Kakvi bre nacisti (pardon, Nemci), kakvi bakraci! Njihova vozila su poslednjih 10-ak godina sve samo ne pouzdana i bogato opremljena u odnosu na konkurenciju, kao sto su to mozsda nekad bila. Mogu da navedem dosta primera, ali ne bih da se prosecan srspki vozac uvredi, sto mu cackam "mecku". :roll:

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Kako bi to moglo mene da dotiče, ja i tako nisam kupio ni jedan auto da je bio mlađi od 10 godina. :lol:

A fenseraj me ne zanima, nego da li će auto biti pouzdan, i da li će mi uši upaliti kad se nešto pokvari. :D Neki automobili budu odlični svom prvom vlasniku, a urnišu one koji ga posle preuzmu.

Konkretno, Opel je OK po tom pitanju jer je solidan kvalitet, a delovi mogu povoljno da se nabave.

Sent from mTalk on Windows 10 phone

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Green, u Melbourne sve samo ne Italija se koristi u službama koje akaju vozila 24 sata (to je pokazatelj koliko traju vozila i koliko se ekspoloatišu):
https://www.youtube.com/watch?v=uv2EiNP0Gbw
:wink:
Sviđaju mi se i Dodge Charger, a gde kod nas ima? Znam da oni furaju Tojote, Mitsubishi i Ford, ali to kod nas nema prođu.

гари, opel, pročitaš od pozadi i sve ti se kaže "lepo" :lol:

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Professional napisao:Evo i ja da kazem koju za automatika :)
novo ulje na svakih 60.000 km i neces nikad ali nikad imati problema.
На толико мењам уље на мануелном...Зашто чекати толико км?
Слобода или смрт

brankisha
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od brankisha »

Opel je propo.
Baraba nemoj zaboraviti da su od evropskih na australijskom trzistu samo svabe i dostupne i Opel kao Voksal. Fiat je od skora akrivan. Francuza ni nema. A ako cemo do kvaliteta motora nisu se ni nemci proslavili u poslednje vreme, tj u poslednjih 10 godina. Za bmw necu ni da pricam koje su im smece motori ispod v6. Sto se motora tice od dizela jedino vag i fiat. Benzinci jaci nemci, zabari se dobro drze i ovi japanci. Fiat se vise fokusirao na ameriku, tj Jeep, Dodge i tu su stvarno dobri. Od vaga realno najbolja kupovina je Skoda.
Francuzi - nit smrde, nit mirisu. Koliko god mi bili simpa uvek je Reno Clio najbolji auto i kod ostalih 1.4 hdi naj motor.

Ledjo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 05. Feb 2014. 15:03
:: G2

Post od Ledjo »

Sto propalo Opelo? Sto ga kupio Pezo?

308 mk2 mi je bas gotivan, svaki dan prolazim pored jednog braon/bronzanog, prelep auto. 1.6 turbo benz bi mi legao kao budali samar.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Što se tiče ovih desetak godina starih Škoda, nekako se čak i spolja vidi da manje kvalitetne - barem po limariji, a to mi prvo bode oči. Tu dole im stoji plastika kao neka zaštita, a koja nema kome nije pukla, a ne znam i kako ne bi.

Opet, možda to nije bitno nekome ko hoće da vozi auto dok je 5 godina star, pa da ga posle toga menja. I ne znam da li su počeli kvalitetnije da rade na novijim modelima.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Nove Škode su izuzetne, a takva im je i cena. Više nisu pristupačne kao nekad, ali i ukupni kvalitet im je daleko odskočio u odnosu na neke prethodne generacije.

A što se mene tiče - samo automatik i samo terenac, što četvrtastiji, to bolje. ;)

Da kojim slučajem živim u Americi, pao bi i neki Raptor ili Silverado, pa da budem pravi hilbili rednek. :D

Professional
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 26. Jul 2008. 02:53
:: Samsung A5 (2017)
:: Nokia 6310i
Kontakt:

Post od Professional »

bestboy napisao: На толико мењам уље на мануелном...Зашто чекати толико км?
Volvo kaze tako, na svakih 60k km da se mijenja. Mada mozes provjeriti ulje u mjenjacu pa vidis kakva je boja. Ja bas prije neki dan gledao i jos je crvenkasto, a presao sam 53k od zamjene.
Currently at use: Samsung A5 (2017)
Currently at Stand By: Nokia 6310i V5.22, Nokia 6310i V7.00, Nokia N82 black + 8GB Kingston V31.0.016, hakovan & Ericsson R380s Smartphone (Symbian Ltd, 1998-2000)

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

Baraba, taj Merc za policiju Viktorije je nevidjena PR budalastina, koju je jedino mogao da smisli neki "pametni" visoki funkcioner, koji pati od nekoliko kompleksa. Da ih ne nabrajam... Razmislja se i o nabavci nove Kie Stinger kao policijskog vozila, na primer. No, sta god da kljunovi nabave, jadna sirotinja to sve placa. Auto industrija je veliki biznis u svakoj zemlji, i to politicari veoma dobro znaju.
brankisha, od Evropljana je ovde u AU maltene sve dostupno. Talijana ima, ali su daleko manje zastupljeni od FRancuzera, recimo. Jedino Citroen jako lose stoji. Pored toga, Fiat Chrysler (Dodge i Jeep) su makar ovde ubedljivo najgora kompanija, kako po kvalitetu vozila, tako i po brizi o kupcima. Opel je, pod svojim znakom, prisutan bio samo godinu dana. Vratio se, ali ponovo pod Holdenovim znakom.

Sto se mene licno tice, Japanaca ima i vise nego dovoljno da kvalitetom, pouzdanoscu, nivoom opreme i pogotovo cenom, pariraju svima ostalima, posebno svabama.

brankisha
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od brankisha »

Evi za tebe jedan Dodge ram 1500 3.0 mjet. Zabarsko cedo. Razmisljao sam ako se vratim u Kanadu da ga dovezem ovde. U Nemackoj 43000€, tamo 43000$, a odnos eur/cad je znacajan.

Green vidis u Kanadi FCA fercera odlicno. Cak sam se odusevio kvalitetom novih Dodgeva. Bukvalno enterijer iz Jeep-a. Dobri aut. menjaci i solidne cene.

Sto se japanaca tice od honde samo accord sport i accura rlx. Toyota mi je njaaah. Vise sam za Nissan altimu i maximu, mazdu, subaru. Uvek sam bio cudan. Saab mi je i dan danas jedna od omiljenih marki. Jedino mi je krivo koliko je nova alfa giulia lose prodaje, a prvoklasan auto. Mislim da zabari bolji auto nisu izbacili u poslednjih 10 godina.

dachakragujevac80
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Sep 2014. 16:44
:: Iphone 11 pro

Post od dachakragujevac80 »

Ala se vi ovde frljate sa nekim automobilima i cenama,svaka cast!!! :)

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Dovoljno sam gledao muke Al Bandija u Married with Children da bi znao da Dodge ništa ne valja. :lol:

Sent from mTalk on Windows 10 phone

brankisha
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od brankisha »

Sto se frljamo? Ne govorimo o skupim limuzinama i super sportskim automobilima.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

brankisha, jesi gledao onaj spot od pre par godina, onog lika koji je ispevao pesmu na racun svog "pouzdanog" Grand Cherokee-ja? A onaj gde je tenk namerno pregazio Fiat Freemont nezadovoljnog kupca? 8)
Ok, to su izolovani ekstremni slucajevi, ne mora da znaci da ce svaki vlasnik istih vozila jednako lose proci, ali ovde je najveci problem sto se diler i proizvodjac prave blesavi i pored konstantnih reklamacija vlasnika, da sa autom stvarno nesto nije u redu. Ovde u AU takvih primera koliko hoces, jer jos uvek nema jasno formulisanog zakona koji bi u potpunosti zastitio kupca. Ima neka organizacija ACCC koja zvanicno kao stiti prava kupaca, a u stvarnosti u njoj rade potplacene pi*ketine (izvinite na izrazu), koje stite interese proizvodjaca.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Mogu misliti kako je onda tek u Srbiji...

Sent from mTalk on Windows 10 PC

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

Verujem da je jos gore, ali "civilizovani i uredjeni" zapad je jedna tako ogromna iluzija na koju masa jos uvek tako lepo pada.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Ne može biti gore od ovoga. Ovde je iz dana u dan sve gore, evo, šabani prošlog leta doneli zakon o radu po kome radnik može da dobije otkaz ukoliko se razboli, i nikom ništa. Nije po novom zakonu predviđeno da socijalno pokriva te troškove osim ukoliko je u pitanju trudnoća, bolest uzrokovana bavljenjem tim poslom, povreda na radu, doniranje organa, i još nešto. Pored toga, plate su nikakve, pa bolje onda biti u trulom zapadu, neizvesno ti je tamo, neizvesno ti je ovde. Ne dao bog čoveku ovde da se razboli. Osim ako si zaposlen u nekom državnom preduzeću, ili kod nekog humanog privatnika (ako tako nešto i postoji). Tamo bar lakše zaradiš novac za taj auto, a ne ovde - srećan si ako imaš platu 400 evra, jer ima gomile onih koji rade za 200.

Kažem ovo jer - barem je tom Australijancu lakše da prežali taj novac kojim je platio auto, nego nama ovde. Mi ovde svi grbe, kupiš polovan auto star deset i kusur godina za 2000 evra, i sav si srećan. :D (Mada mene lično taj detalj konkretno i ne deprimira, ima odličnih automobila koji su desetak godina stari, i koji mogu da trče bez mnogo ulaganja u popravke. A možda je tako jer nisam vozio auto mlađi od 5 godina. :D )

Tako ja sad ni ne pratim šta se dešava sa novim automobilima - šta ima da pratim, kad nemam para ni za jedan od tih svih da kupim, nego ću za deset godina uzeti ono što preživi do tad. :D Kao srednjoškolac što nisam pratio šta se dešava po pitanju tehnologije. :) Prvi telefon sa kamerom mi je bila jedna izguljena Nokijica koju je moj deda našao na pecanju. :lol:

Sent from mTalk on Windows 10 PC

Odgovori