Sta vozite?

teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija
Pravila foruma
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova.
Odgovori
brankisha
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 04. Sep 2014. 07:33
:: Xiaomi Mi5
:: Lumia 925

Re: Sta vozite?

Post od brankisha »

Green miata i fiat jesu na istoj osnovi tj isti auto ali nisu bas isto trimivani i kao sto Behemoth gore rece nije isto voziti atmo i turbo. Dok mazdu nabijes u obrtaje fiat je vec u sledecoj brzini. Koncepcija je drugacija. Takodje ljudima bude cudno kad posle dugo godina voznje benzinca predju u nove dizele. Ne sporim da je mx5 dobar auto, jer mi je jedan od omiljenih ali asmaticar i turbak nemaju veze.

Kakve urbane legende? Ja sam vozio ta kola, ja ne prepricavam tudje price. Sve je stvar licnog osecaja, a da ima razlike u kolima ima. Drugo vozio sam i focusa i fiestu sport tako da dobro znam kakav je ford auto. Imao sam sluzbeno yarisa, avensisa i sevi kruza. Mogu ti reci da mi sa najvise svideo sevi iako je bio izuzetno trom ali zato vrhunsko peglanje krivina. Nikakvo divljanje od brzine, jednostavno ti bude drago kad vidis ispred tebe krivinu. Avensis je super auto ali za penzionere, yaris isto. Udobni, pregledni, laki za voznju ali ipak nekako sterilni.

Meni recimo najvise smetaju ovi sto sad ne mogu kupiti golfa ili pasata pa kupe alficu dizela pa je cipuju i luduju po gradu. Neverovatna nam je vozacka nekultura. Jedno vreme mi se cinilo da stvari idu na bolje ali sad vidil da je jos gore nego sta je bilo.

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Kad vidim te cipovane dizelase da se trkaju po gradu najezim se.nit zvuka nit uzitka,samo zadimljene ulice

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

brankisha, nikakvo objašnjenje za tvoje tvrdnje nisi dao. Kako se to NA i Turbo auto drugačije vozi? Ako je ista klasa u pitanju, vozački doživljaj je maltene potpuno isti. Jedina razlika je ta što turbak malkice kasni sa podizanjem snage, NA reaguje na gas skoro trenutno. Koncepcija je ista, samo je prehranjivanje različito. Upravljivost, ležanje na cesti i udobnost su veoma slični (u istoj klasi), sa razlikama koje mogu osetiti samo profesionalci. Mada, često i oni seru da je to strašno. Pratim dosta auto kanala na youtubici, svašta se može čuti.

Takođe, pišeš sad sve je stvar ličnog osećaja, a tamo pre kako su Alfa i BMW ono pravo, sve ostalo boranija. Mnogi se ne bi složili, iako su vozili i Alfu i BMW. Sada im najbolji osećaj pruža neki sasvim drugi auto. Nekom možda Opel Astra, nekom Mazda 3, Passat dizel, nebitno. Ako se želi dinamičnija, tvrđa i upravljivija vožnja, bira se neka sportska verzija. Iskreno, kada sam rešio uzeti neki auto, ozbiljno sam zagledao Alfu 147 GTA, jer je ta Busso V6 mašina nešto najbolje što je Alfa ikad proizvela.

brankisha
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od brankisha »

Pises a ne procitas pazljivo, ja nisam rekao da su Alfa i Bmw ovo-ono a ostali boranija, a i u svakom postu sam stavio da se sve svodi na licni osecaj ili afinitete. Neko voli sportska i tvrdje trimovana kola neko ne.
Pazi sasija kod ona dva jeste ista ali podesavanje nije. Svaki ima nesto svoje, pored drugacijih motora. Atmo reaguje linearnije u odnosu na turbo ali turbo pri bustu ima snagu na nizim obrtajima dok atmo dobija u visim, to je razlika. Turbak ima tu turbo rupu, mada je i to sad ispegleno. Zato kazem ljudi sednu probaju. Neko voli tu linearnost i ispeglanost asmaticara, neko voli kad ga turbo mune. Neko voli dizele. Ali nevolim kad neko pljuje neku vrstu motora, a ne proba. Meni je bilo vrlo cudan Saturn jer sam dugo vozio dizele. On atmo v6, 3.0 jos automatik pa nekad osetim mrtvilo.
A i tim kanalima ne mozes verovati. Ljudi imeju toliko da se iskake.
A sto se nove alfe tice, iskreno ocekivao sam neki vau dizajn. Kao sto je 156 bila ili 159, ova me je blago razocarala, a za cenu da ne govorim. Realno su trebali malo spustiti cenu ali ok, svaka roba ima svog kupca.

dachakragujevac80
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Sep 2014. 16:44
:: Iphone 11 pro

Post od dachakragujevac80 »

brankisha napisao: A sto se nove alfe tice, iskreno ocekivao sam neki vau dizajn. Kao sto je 156 bila ili 159, ova me je blago razocarala, a za cenu da ne govorim. Realno su trebali malo spustiti cenu ali ok, svaka roba ima svog kupca.
Ne misliš valjda na Džuliju!? Ja lepši auto u životu nisam video! A za cenu se slažem! Da imam para,ipak bi pre kupio nekog Audija ili Mercedesa za te pare!

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

Čisto da te podsetim na komentar u koji nisi ubacio "lični osećaj" :D
brankisha napisao:Taj je ok ali generalno poslednjih godina, tipa 2010. pa na vamo, bmw motori su ocaj. Sve ispod v6 imaju ozbiljne probleme, tipa pucanje lanca. Steta jer bmw pored alfe je jedini auto koji pruza pravi dozivljaj u voznji. Pravi vozacki auto.
Druga stvar, u istom postu si spomenuo BMW "V6", mada BMW nikad serijski nije nudio V6 motore, već samo redne šestake. Pravio ih jeste, ali samo za prototipska testiranja.

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Turbo i atmo se drugacije voze,probaj sedi pa ces videti zasto.Kompresor se opet drugacije vozi,on nema tu rupu jer se pali sa startovanjem motora i vuce isto na svim obrtajima.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

brankisha
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od brankisha »

Dacho jeste lepa ali mi nije ostavila taj utisak kao kad su se pojavile 156 i 159 koje su stvarno bile kao umetnost.

m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Post od m@c|-|oR »

brankisha, meni je pre 159 izvukla bale na usta nego 156.
A Giulia - onako, jes' lepa, ali nije me ostavila bez daha.

A i ti Italijani, da im nisu trapovi takvi kakvi su...
:)
Dodao bih na svu prethodnu prepisku da postoji ozbiljna razlika između kupovine novog i polovnog automobila. Mislim na sve elemente, pouzdanost, ekonomičnost, uživanje u vožnji performanse...

Ovde se uglavnom voze i komentarišu automobili od oko 10 godina starosti raznog porekla i raznog stanja (vozila baba do pijace i do groblja). Pa šta kome zapadne.

Takođe, razlikuju se i potrebe vozača/korisnika, pa nije uvek umesno na osnovu ličnih afiniteta komentarisati jedan ili drugi brend ili jedan/drugi model. Tim pre ako su komentari nastali na osnovu prikupljanja informacija a ne na osnovu ličnog iskustva. Tu ne mislim na jedno dve kraće "probe" sa paljenjem guma i zabijanjem u crveno, već višednevnu/višenedeljnu vožnju.
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

brankisha
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od brankisha »

159-ka sa onim farovima - a joj, vlazni snovi. Prvu kad sam video uzivo kod hrama mislio sam da ga je razbio, reko "gde mu je staklo". Prednja maska prelepa, ma sve. I eto posle toliko godina jos izgleda originalno.

@Green : Izvini moja greska, nece se ponoviti.

Alfa je najbolji auto na svetu :) :) :)

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

^ Nemoj to više da ti se desi, jasno?! :angry: :D
Živ ti bio, za Alfu ćemo lako. 8)
Behemoth, imao sam atmosferca, sada vozim turbo. Ta razlika se jedino oseti u smislu dodavanja gasa i reakcije automobila na isti. Ako nisam u pravu, eto ajde objasni u čemu se tačno ta razlika ogleda. Potkrepi nekim činjenicama te konstatacije. Ovako i ti pričaš napamet...

brankisha
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od brankisha »

Pa samo to i jeste razlika, u doziranju gasa. Neko vise voli udar turbine od atma. To kod vas ne moze da se oseti kad su vam svugde kamere. Kad vozis 50 svi su ti isti pa i stari pd dizeli traktori. Posle Kanade i ja sam malo postao ravnodusan jer sta ti znaci uzitak kad je svugde guzva i ne mozes nikako preko 50.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

Pa da, to je najveći blempro. Nemaš gde da pošteno razvučeš auto, da malo prodiše, osim kada se uključuješ na autoput pa ga malo potegneš. Mada, možda je i bolje što je tako. Divljaka za volanom uvek bilo i biće. Ovde u AU je to veliki problem. Bogančine (eng. bogan = seljober, kretenčina sa šišarkom umesto mozga) pale gume i obrću "donuts" ko blesavi, majke im ga spapatrljim.

brankisha
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od brankisha »

Cek bre, ovi moji iz Melburna kazu da ne mogu voziti brze od 55 inace kazna. Kao imaju neke senzore za merenje prolaznog vremena, kamere itd.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

Najveca dozvoljena brzina u AU je 110km/h, sa izuzetkom jednog dela puta (mislim da je negde u Juznoj Australiji) bez ogranicenja. A rekao bih da su pre par godina i tu cestu ogranicili, ne znam na koliko. U predgradjima, centru grada i ostalim naseljenim mestima je izmedju 40 i 80.
Mene je bas pre par meseci skljocnula kamera u zoni od 80km/h, a isao sam oko 90, koliko sam uspeo u tom trenu da vidim. Stigla kazna i napisano je sledece: "Detected speed: 91km/h", "Alleged speed: 89km/h"
Stvarna brzina je za 2km/h manja, jer je to kao tolerancija mernog uredjaja

brankisha
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od brankisha »

Al su posteni, nanu im. Kod nas bi te i za to zavaljali :)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Imao bih svašta da napišem, ali me mrzi. Moram da prokomentarišem zadovoljstvo u toku vožnje, neka vozila to pružaju, i da, to postoji, na mene su ostavili po tom pitanju utisak Porše i BMW.
Najmoćnije vozilo koje sam vozio je tenk, imao sam nekad obuku, ta moć je neopisiva. Kad prođete kroz kuću kao kroz stiropor, dijafragma se penje u grlo! Ko tenk nije vozio, ne zna je moć.

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Ево још једно искуство, возио сам се на 84ци, то је незаборавно. Како пегла неравнине, прелетели смо преко једног канала као преко благог лежећег полицајца. Уфати ме сета, зашто пишеш овакве ствари барабо, ооо зашто... :cry:
Слобода или смрт

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

Pa sad, ako ćemo o moći, ono kad se vozite avionom, pa pri poletanju onaj momenat kad mu pilot da gaščinu...
Fantastičan osećaj, čak i u JAT-ovim ragama.

dachakragujevac80
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Sep 2014. 16:44
:: Iphone 11 pro

Post od dachakragujevac80 »

A tek voz kako lepo klizi po šinama...[emoji23] [emoji23] [emoji23]

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Odgovori