Sta vozite?

teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija
Pravila foruma
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova.
Odgovori
Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Re: Sta vozite?

Post od Baraba »

TosaNS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 19. Sep 2016. 16:36
:: Xiaomi Mi 9 lite
:: Huawei p10 lite

Post od TosaNS »

Mislim da bi trebalo da postoji tema posebna za nas koji volimo bicikle i sve u vezi sa njima, ako imate za satove što ne bi imali i temu koja se tiče bicikala. Neko vozi rekreativno, a neko je profesionalac za svakoga po nešto ....
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.

Fize94
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 03. Jul 2015. 22:37
:: 0694448087

Post od Fize94 »

Probao neko novog Fiata Tipa? HB varijanta?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

TosaNS napisao:Mislim da bi trebalo da postoji tema posebna za nas koji volimo bicikle i sve u vezi sa njima, ako imate za satove što ne bi imali i temu koja se tiče bicikala. Neko vozi rekreativno, a neko je profesionalac za svakoga po nešto ....
Pa otvori je slobodno :wink:

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Baraba napisao:Juče malo treninga:
[img]https://uploads.tapatalk-cdn.com/201707 ... f68cdc.jpg[/img]
Bio si u NAVAK-u? Kako je tamo, vredi li otići? Imam neki utisak da su prepotentni, pa me to odbija da i sam odem...

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Bio sam nekoliko puta... Moje iskustvo je jako pozitivno što se tiče instruktora, jako ljubazni i prijatni. Svaka pohvala. Što se tiče staze, jedina zamerka tj. fali jedan deo sa nagibom, nemaju nagib nigde (to tebi nije minus, nećeš ni vežbati tako nešto). Kod nas u Bg deo sa nagibom ima jedino karting staza gde se to može vežbati izlazak iz krivine sa nagibom...
Evo jedna fotka i video danas, vidim da goriš, cilj je da se izgura vozilo sa puta:

https://youtu.be/pUu9ys20LVc[img]https: ... 558885.jpg[/img]

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Post od гари »

Evi, trebao bi da im odeš, pa usput i da im napomeneš sve štamparske ili pravopisne greške na njihovom sajtu ( http://www.navak.rs/ ), ono je skoro pa kao da sam ja kucao sa Windows tastaturom. :D

A i ovo.
potvđene su zapanjujuće istine o vozačima Srbije: 
(...)
-37% ima sporije reflekse od proseka
Možeš da ih pitaš zašto je ovo alarmantan podatak, pošto neko mora da ima i reflekse ispod proseka kao što neko mora da ima reflekse iznad proseka. :D Možda i kako računaju prosek, da li gledaju vreme reagovanja, ili brzinu - tj. recipročnu vrednost vremena, u ova dva slučaja se dobijaju različite vrednosti, ali to možeš i preskočiti ako vidiš da hoće da te izbace naglavačke. :P A ako vidiš da su strpljivi - zašto je bolje da više ljudi ima reflekse iznad proseka nego da više ljudi ima reflekse ispod proseka. :P

Mada, šalu na stranu, stvarno, ako više ljudi ima reflekse ispod proseka, to znači da su ti sa slabijim refleksima bliži proseku nego što bi bili da su u manjini, u kom bi slučaju ti malobrojni koji su slabiji bili dibidus spori.

Sent from mTalk on Windows 10 PC

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Ivane, hvala za informacije, ne znam nikoga ko je išao tamo, pa znači čuti iskustvo iz prve ruke.
Gari, može, ali ako će mi platiti lekturu i korekturu. :)
Za časpois su imali nekog svog lektora, za sajt nemam pojma.
A za te ispod proseka je jasno: testirali su sve neke babe i pijanice. :D

Marko-PA
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 08. Apr 2016. 18:12
:: nokia 3310 2017
:: samsung galaxy s6

Post od Marko-PA »

Evindzer napisao:A za te ispod proseka je jasno: testirali su sve neke babe i pijanice. :D
Nažalost, nisu.

Vozim preko 20god., prešao sam preko milion km i vrlo je moguće da je taj procenat tačan, ako nije i veći od tih 37%...

Vuku se kao puževi, ni o čemu ne misle, tj. kao da su sami na putu, izleću, skreću bez migavca, na autoputu voze ''ljutih'' 80km/h u levoj traci, pričaju i kucaju poruke dok voze...

Vozačka kultura je u Srbiji očajna.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Ali neko mora biti ispod proseka. :P Jedino bi bilo dobro da što manji broj bude lošiji od nekog prihvatljivog minimuma. (Malo sam bukvalista. :P )

Sent from mTalk on Windows phone

brankisha
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 04. Sep 2014. 07:33
:: Xiaomi Mi5
:: Lumia 925

Post od brankisha »

Vredi Navak ali je malo poskup. Ja sam imao srece da su nam oni bili sponzori u takmicenju, pa sam probao svasta. Offroad sa Hiluxom, trkanje sa aurisom, osmice isto i jos neke sitnice. Probao sam ono cudo za testiranje refleksa, pa onda okretanje celog auta na krov (to mi je bilo vau) i simulator direktnog sudara.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Mene firma šalje na treninge, ovi Pro nivoi mislim da su na dnevnom nivou 500e i više, mi nove gume trošimo za 2 dana. Realno, prosečan normalan vozač nema potrebe za ovim. Dovoljno je da ode na početni nivo, baš te simulatore, da oseti lupanje sa pojasom, okretanje celog auta dok je on u kabini i da vidi koliko znači pojas... Ono što je veoma bitno da oseti i zna šta je "panično kočenje", da bi znao da odreaduje u realnoj situaciji, a ne progresivno pritiska kočnicu... Koliko vozača je probalo? Verovatno nikad. Predavanja su isto korisna, njih su dosta izmenili i smanjili u odnosu na pre par godina, pre ih je bilo više i smarali su, ako vam samo ureže u mozak da pri prolasku na crveno postajete ubica, ubijate nekog ko je prošao na zeleno, vredela su svaki dinar.
Od mene svaka preporuka za NAVAK.

brankisha
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od brankisha »

Koje ti je bilo vreme na onoj masini, tj ako se secam meri se koliko tacki dotaknes za minut?

Pazi to je uvek dobro. Da se ljudi malo edukuju, pogotovo koliko metara prodjes pri odredjenoj brzini. Najbitnije je vreme reagovanja i koliko u stvari ono metara iznosi. Tu sam video kako se ljudi zabezeknu.

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

Baraba napisao:.... cilj je da se izgura vozilo sa puta....
E, jbt... šta sve traže od vas... i ti bi sutra zbog tog tvog bucka izgurao mene negde sa puta? :blinky:

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

^ I ostavio ti utisnut Microsoftu logo na autu. :P

Sent from mTalk on Windows phone

m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Post od m@c|-|oR »

Baraba napisao:Mene firma šalje na treninge,
Ti poč'o k'o oni Ameri?
8) 8) :D :D :roll: :roll:
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

brankisha
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od brankisha »

Vozio sam ovih dana po cro renta car Seat Leon X-perience. Trebalo bi da bude pandan Skodi Octavii Scout, medjutim manji je po prostoru. Po meni sjajan i lep automobilcic. Dizel 2.0, jedva se oseti da je dizel. Jedino sto sistem nekad ugasi auto ako recimo polako vozite drugom. To mi nije jasno ali jbg. Zanimljivo je da se lepo moze voziti penzionerski i moze se stisnuti gas. Totalno dva razlicita lica. Unutrasnji retrovizor je najveca glupost koju sam video na kolika do sad. Izuzetno mali i eksremno nepraktican.

Sve u svemu lep awd autic.

Marko-PA
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 08. Apr 2016. 18:12
:: nokia 3310 2017
:: samsung galaxy s6

Post od Marko-PA »

Seat još uvek traži sebe, pa i dalje nešto eksperimentišu sa dizajnom, ciljnom grupom, tehničkim rešenjima...

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Seat je i dalje zestoko pod Volkswagenovom dirigentskom palicom, tako da nemaju oni tu puno slobode u trazenju sebe. Konfekcijska vozila, kao i sve ostalo sto je mejnstrim. Jedino mozda sa izuzetkom Cupra modela, koji su fantasticni, poput VW R linije, ali po znatno nizoj ceni. Leon Cupra je jedna fino "zacinjena" masina...

brankisha
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od brankisha »

Ovaj mi se svidja. Mozda mi je lepse ukopljen displej na konzoli u odnosu na vag i skodu. Sedista su sjajna, doduse malo uza, lepo drze ali zlo da se okrenes u mrtav ugao.
Ne mogu da se odlucim da li mi vise prija ovaj dizel ili Fiat. Mada mi je u Fiatima i Alfama malo drugaciji stil. Bas sam jutros uporedjivao sa skodom scout ali onom dvojkom restajl. Ipak ke skodin gepek veci ali na Seatu je lepo profilisana zadnja klupa i lesa su sedista. Zanimljivo je da su potpuno iste komande klime kao na novim skodama, sto mi je tuga. Kontam da su ista firma ali braatee bas isto, glupo je. Plastila iznad table je perverzno mekana, prosto milina. Jutros sam uspeo da spustim prosecnu potrosnju na 5,7 ipak je bilo dosta autoputa. Lep menjac ali mi je tu Honda i dalje perverzija sto se menjaca tice.

Odgovori