Pomoc u vezi kompa
Pravila foruma
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
● Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova. ●
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
● Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova. ●
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Re: Pomoc u vezi kompa
Drafer, kako u power saver najbrze da radi procesor? Upravo suprotno, u tom rezimo se najvise cuva energija baterije, zato i performanse opadaju. Takodje moze sve da se customizuje. Udjes lepo u control panel, nadjes lepo Power Options, i ides na change when computer sleeps. Tamo stavis set computer to sleep za toliko i toliko minuta, potvrdis i za svaki slucaj restartujes sistem. Trebalo bi da radi lepo.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- Martin Mystere
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Ned, 20. Okt 2013. 11:10
- :: Samsung Galaxy Note8
- :: LG G2, HTC HD2
Malčice si obrnuo stvari - u power save ti procesor najsporije radi jer mu se, kako i ime kaže, radi uštede energije obara takt procesora, dok sa druge strane u performance režimu takt raste da bi se, kako ime ponovo sugeriše, unapredile performanse.Drafer napisao:darkonda,
power saver ti je režim u kojem će procesor najbrže da radi, a na laptopu najviše troši bateriju, probaj da staviš na balanced, tada će takt da se spušta kada nije potrebno da radi maksimalo, pa ako tada neće u sleep onda vrati na power saver. Logično mi je da će tada procesor nabrže da rikne ako stoji na power saver
Analogno ovom, u power save režimu nema šanse da se najviše troši baterija na laptopu već upravo suprotno...
- Drafer
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 26. Feb 2014. 15:04
- :: Srpska Crnja
- :: Xiaomi Mi 11i
- Kontakt:
miodrage,
Da zeznuo sam se, u High Performance će najbrže raditi cpu i trošiti najviše bateriju, a najmanje u Power Saver.
Ne znam šta mi bi, pisao sam to u 3 sata noću pa sm bio polubudan
Da zeznuo sam se, u High Performance će najbrže raditi cpu i trošiti najviše bateriju, a najmanje u Power Saver.
Ne znam šta mi bi, pisao sam to u 3 sata noću pa sm bio polubudan

Android 12
- Ivan Cirkovic
- Banned
- Pridružio se: Sre, 19. Jul 2006. 08:49
- :: LG G5 SE
- Kontakt:
Da li na desktop masini valja namestiti da sve radi na high u power podsavanjima? Za laptop treba ostaviti slabije sem ako ne radis nesto i to na struji, pa da ti ne trosi brzo bateriju.
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Kod mene je uvek na high, kako na oba kompa tako i na laptopu.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
- Ivan Cirkovic
- Banned
- Kontakt:
Da li mozda znas, da kada se pokrene neka igra, jer on sam ide na high u pozadini ili u vek izvlaci maksimum od opcije power save? Ako izvlaci maksimum, onda obavezno prebaciti na high, jer ce ovako komp raditi osakaceno.
-
- Sertifikovani Trol
To već ne znam. Ja sam primetio dropove u performansama dok radim mjuzu pa ga pregazim sa gomilom VSTa, a gde mi na high ne pravi nikakvih problema. Igre baš slabo igram.
- Ivan Cirkovic
- Banned
- Kontakt:
Onda to vazi i za igre. Hvala ti i danas cu da zveknem sve na high, samo cu da ostavim da se gasi komp posle pola sata sam ako slucajno izadjem negde ili zaboravim da ga ugasim.
-
- Sertifikovani Trol
Napravi šortkat za komandu za gašenje na desktopu koliko vremenski hoćeš pa samo klik-klik na ikonicu i komp ti se ugasi sam za vreme koje si postavio. 

- Ivan Cirkovic
- Banned
- Kontakt:
Hvala na savetu, ali vise volim da mi sam gasi kada nisam aktivan pola sata zbog rucka, obaveza, prodavnice, itd... Kada mi zatreba samo kliknem levi klik i on se pali. 

- Drafer
- Mobil manijak
- Kontakt:
Nije baš dobro držati procesor na Nigh uvek jer to mu logično smanjuje radni vek jer radi kao auto na punim brojem obrtaja motor, jedino ako vam često to treba i ako često menjate, kupujete novi komp pa ono posle dve godine takvog rada prodate ga i kupite drugi.
Ja sam držao godinama na High, pa prebacio na Power i sada na Balanced i nema neke veće razlike. Možda sam samo utripovao da mi se brže otvaraju programi na High, ali na Balanced radi super, sam menja takt procesora i ne osećam nikakva usporenja

Ja sam držao godinama na High, pa prebacio na Power i sada na Balanced i nema neke veće razlike. Možda sam samo utripovao da mi se brže otvaraju programi na High, ali na Balanced radi super, sam menja takt procesora i ne osećam nikakva usporenja

Android 12
-
- Sertifikovani Trol
Evo moj laptop od 2008. radi konstantno na punoj snazi i ne fali mu ništa. Jedan komp sa Athlon II X4 640 od 2011. isto šiba konstantno punom snagom (i od početka godine ga je moj matori uzeo i isto drži na high), a sada je u njemu FX-6300 kupljen 2013. koji je ženin brat takođe gurao na high od kako je kupljen. Moj Athlon X4 840 ipak ne mogu da komentarišem pošto je star tek 3 godine, ali do sada nije bilo problema ni sa jednom komponentom od svih navedenih.
Razliku u samom radu kompa nisam primetio, ali kao što rekoh, kada u DAW nasviram više VST plug-ina se primeti drop u performansama.
Ono što može da sredi procesor je OC, a to je ipak nešto sa čim se nikad nisam zezao.

Razliku u samom radu kompa nisam primetio, ali kao što rekoh, kada u DAW nasviram više VST plug-ina se primeti drop u performansama.

Ono što može da sredi procesor je OC, a to je ipak nešto sa čim se nikad nisam zezao.
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
- :: Xiaomi Mi A2 Lite
Društvo... Dok igram u multiplejeru dešava mi se da kompjuter na trenutak izgubi net, ili da net zaštuca iz nekog razloga, pa mi se zbog toga prekine igra, i jedino mogu nastaviti ako imamo autosave.
Sad malo opštirnije, ali ako nekog smara može odmah skočiti na četvorti pasus. U igri na multiplejeru mi se događa povremeno (tj. relativno često) da mi se na trenutak izgleda prekine net, i onda da budem izbačen iz te igre. U pitanju je Windows 7 kompjuter, i ako igram recimo preko GameRangera, onda me samo izbaci iz igre, GameRanger prikazuje prozorče kako se opet loguje, i u donjem desnog uglu vidim žuti trouglić na onoj ikoničici za net. Brzo taj trouglić nestane, i onda se on uloguje opet na GameRanger, i možemo odmah da nastavimo igru preko autosave-a.
Ovo se desi preko GameRangera na ovaj način, a slično se događa i bez GameRangera, jedino što onda budu malo drugačiji simptomi.
Moja pretpostavka je da iz nekog razloga puca konekcija, i da se ona brzo oporavi. Nameravam da testiram to još, pa da se uverim da li se isto povremeno dešava i na drugom kompjuteru. Zanima me da li može ovako nešto da se događa zbog modema? Inače mislim da je u trenutku kad je net štucnuo na tom jednom kompu, net na drugom kompu radio bez ikakvih prekida.
Sad malo opštirnije, ali ako nekog smara može odmah skočiti na četvorti pasus. U igri na multiplejeru mi se događa povremeno (tj. relativno često) da mi se na trenutak izgleda prekine net, i onda da budem izbačen iz te igre. U pitanju je Windows 7 kompjuter, i ako igram recimo preko GameRangera, onda me samo izbaci iz igre, GameRanger prikazuje prozorče kako se opet loguje, i u donjem desnog uglu vidim žuti trouglić na onoj ikoničici za net. Brzo taj trouglić nestane, i onda se on uloguje opet na GameRanger, i možemo odmah da nastavimo igru preko autosave-a.
Ovo se desi preko GameRangera na ovaj način, a slično se događa i bez GameRangera, jedino što onda budu malo drugačiji simptomi.
Moja pretpostavka je da iz nekog razloga puca konekcija, i da se ona brzo oporavi. Nameravam da testiram to još, pa da se uverim da li se isto povremeno dešava i na drugom kompjuteru. Zanima me da li može ovako nešto da se događa zbog modema? Inače mislim da je u trenutku kad je net štucnuo na tom jednom kompu, net na drugom kompu radio bez ikakvih prekida.
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Kakva je veza između rutera i kompa? Jel pukne i ovako bez tog rangera? Daj još podataka
Poslato sa najboljeg telefona današnjice
Poslato sa najboljeg telefona današnjice
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
- :: Xiaomi Mi A2 Lite
Veza je preko kabla. Do juče je bio povezan kompjuter preko splitera, pa sam sad to ištekao, i povezao kompjuter direktno na modem. Danas mi je tako radilo bez problema.
Puca i bez tog GameRangera, jedino što je GameRanger osetljiviji na taj prekid neta, odmah me ozbaci iz igre ako igram sa njim. Ako sam bez njega, onda igra ume da ponovo uspostavi konekciju. Ali izgleda da ću moći i bez GameRangera, makar kad igram sa mojima.
Danas sam još i patchovao igru (pored izbacivanje tog splitera iz igre), i danas je radila igra OK. (Mada je godinama unazad radilo super i sa tom starom verzijom.) Videću još kako će biti. Igra koja je u pitanju je Stronghold Crusader inače.
Mislim da sad jedino preostaje da probam da igram ovako bez splitera, pa ako opet bude zezao da zovem opet u pomoć.
Za sad neka ostane na ovome, kao da mi super radi, pa ćemo videti. Da ne uzimam nikome vreme možda za bezveze. Možda je sad dobro.
Hvala.
Puca i bez tog GameRangera, jedino što je GameRanger osetljiviji na taj prekid neta, odmah me ozbaci iz igre ako igram sa njim. Ako sam bez njega, onda igra ume da ponovo uspostavi konekciju. Ali izgleda da ću moći i bez GameRangera, makar kad igram sa mojima.
Danas sam još i patchovao igru (pored izbacivanje tog splitera iz igre), i danas je radila igra OK. (Mada je godinama unazad radilo super i sa tom starom verzijom.) Videću još kako će biti. Igra koja je u pitanju je Stronghold Crusader inače.
Mislim da sad jedino preostaje da probam da igram ovako bez splitera, pa ako opet bude zezao da zovem opet u pomoć.

Hvala.

- Apolo
- Expert
- Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
- :: Sony Xperia 5 II
- :: Samsung A6+ (2018)
Treba mi savet kod kupovine laptop-a. Našao sam dva modela, i5 je kod oba, s tim to jedan ima 8gb rama i Intel HD 620 integrisanu grafički sa deljenom memorijom, a drugi model ima neku odvojenu grafičku sa 4gb rama. Pošto nisam programer, gejmer i slicno, treba mi laptop za svakodnevni rad i posao, koju varijantu mi preporučujete?
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Festina lente.
- Re_EDuCaTiON
- Mobil fan
- Pridružio se: Uto, 26. Feb 2013. 16:30
- :: LG G7 ThinQ
Imam problem sa 3.5mm jack-om na PC-u. Kada slusam muziku desava se pucketanje kao da postoji neki elektricitet. Kada ukljucim u telefon ili laptop sve normalno radi. Da li neko zna sta bi moglo biti ovo? Da li bi pomoglo da kupim novu odvojenu zvucnu karticu? Napajanje je promenjeno pre 2 nedelje.
- Drafer
- Mobil manijak
- Kontakt:
Probaj prvo uzemljenje da središ, da uzemljiš komp i pojačalo ako možeš
Sent from my Huawei Mate 9 using Tapatalk
Sent from my Huawei Mate 9 using Tapatalk
Android 12
- Cooomi
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 23. Jul 2008. 16:28
- :: iPhone 13 mini
Pozdrav ljudi, treba mi mala pomoc oko odluke za kupovinu laptopa.. 
Apple je pre tri dana izbacio nove MacBook Pro uredjaje sa 8. gen Intel procesora, pa su mi uredjaji postali mnogo privlacniji..
Trenutno sam u dilemi da li da uzmem 13" ili 15", s tim sto za 13" jos uvek nisam siguran da li da izaberem i5 ili i7, a znam da bi na oba modela izabrao 16gb RAM i 512GB SSD... Iskreno vise me privlaci 13" zbog prenosivosti i ergonomije koriscenja u krevetu, ali nisam siguran koliko je i7 bolji i da li se isplati nadogradnja sa i5... E sada, ako bi se odlucio za taj "top spec" 13", cena mu se jako priblizi osnovnom 15" koji u sebi ima i GPU, ddr4 ram i hexa core i7, sto mislim da je veliki skok u preformansama od 13" pa bi mi bilo malo i zao da odvojim tolike novce na slabiju masinu...
Sto se koriscenja tice, uglavnom za surf, muziku, filmove, obradu slika (Lightroom Photoshop), obradu videa (4k)... mislim da oba mogu da podnesu to za sada, ali voleo bih da mogu malo i da se obezbedim u buducnosti..

Apple je pre tri dana izbacio nove MacBook Pro uredjaje sa 8. gen Intel procesora, pa su mi uredjaji postali mnogo privlacniji..
Trenutno sam u dilemi da li da uzmem 13" ili 15", s tim sto za 13" jos uvek nisam siguran da li da izaberem i5 ili i7, a znam da bi na oba modela izabrao 16gb RAM i 512GB SSD... Iskreno vise me privlaci 13" zbog prenosivosti i ergonomije koriscenja u krevetu, ali nisam siguran koliko je i7 bolji i da li se isplati nadogradnja sa i5... E sada, ako bi se odlucio za taj "top spec" 13", cena mu se jako priblizi osnovnom 15" koji u sebi ima i GPU, ddr4 ram i hexa core i7, sto mislim da je veliki skok u preformansama od 13" pa bi mi bilo malo i zao da odvojim tolike novce na slabiju masinu...
Sto se koriscenja tice, uglavnom za surf, muziku, filmove, obradu slika (Lightroom Photoshop), obradu videa (4k)... mislim da oba mogu da podnesu to za sada, ali voleo bih da mogu malo i da se obezbedim u buducnosti..

- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Uhhh, slatkih li mukica...
13 ili 15 to je samo do tebe. Nije neka prevelika razlika, 5 cm u dijagonali.
Ako imas i mozes, uvek je bolje ici na jaci procesor , znaci i7 svakako. E sad, ako je 13 toliko skup, a 15 nudi i GPU i ostalo (nisam pazio bas na casu i gledao ponudu) onda je po meni bolje (citaj: isplativije) ici na 15. Da se dvoumis izmedju 10 i 15 pa da kazem ok, prenosivost i ostalo kao bitna stavka, ali 13 i 15, mislim da nije tolika razlika.
13 ili 15 to je samo do tebe. Nije neka prevelika razlika, 5 cm u dijagonali.
Ako imas i mozes, uvek je bolje ici na jaci procesor , znaci i7 svakako. E sad, ako je 13 toliko skup, a 15 nudi i GPU i ostalo (nisam pazio bas na casu i gledao ponudu) onda je po meni bolje (citaj: isplativije) ici na 15. Da se dvoumis izmedju 10 i 15 pa da kazem ok, prenosivost i ostalo kao bitna stavka, ali 13 i 15, mislim da nije tolika razlika.