teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija
Pravila foruma
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
● Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova. ●
dimi89, upravo zbog tih kratkih postova je i uvedeno pravilo o 100 karaktera, cisto predostroznosti radi, da se ne bi spamovao forum sa nepotrebnim zahvaljivanjima ili kratkim pitanjima kao sto je tvoje. Zar je toliki problem napisati prosto prosirenu recenicu od 100 karaktera? Mislim da nije.
Btw, moze se i zaobici to pravilo o 100 karaktera ali pssssst
(Molim moderatore da obrisu ovaj moj post kao i ova dva iznad)
vincent je rekao kako ga izludjuje kada neko 7-8 puta u recenici kaze znaci i te stvari , pa sam rekao samo da moj profesor to radi , ali upravu ste to nema nikakve veze sa pravopisom
maxo28, ti baš i ne bi trebao da se javljaš u ovoj temi...
naj i jače se pišu zajedno, rečenica počinje Velikim slovom, posle svake rečenice ide tačka, i tako .
Ima li neko pojma da li se imena telefona pišu u muškom ili ženskom rodu? Tipa: "moj N91" ili "moja N91", obzirom da je Nokia gramatički ženskog roda. Ja stvarno ne znam i pišem kako mi se kad učini, pa bih volio da me neko posavjetuje kako je "pravilnije" ili bar logičnije...
Pozdrav!
iPhone 4 16GB Black & N91 8GB facelifted to Silver.
Perfected by Sennheiser PX-200 White and Sennheiser HD-205 Black!
Jel moze neko da mi kaze sta znaci kad ljudi pisu da im se "ukoci telefon"?
Jel to znaci da su im telefoni "mlitavi" pa se "ukoce" ili je nesto drugo po sredi? Sve cesce vidjam da to pisu ovde po forumu a nikako da odgonetnem sta zele time da kazu
Vincent napisao:ali mora da postoji neko rešenje da stalno bude ili jedan ili drugi rod.
Ne, to se odnosi isključivo na rod imenice (bez obzira "na šta se misli tj.naglašava"). Kod spajanja dve ili više imenica različitog roda prva je uvek dominantna - moja Nokia N91, moj Samsung Omnia, moja Tojota Avensis (ili, moj Avensis Tojota), logično
Azimuth napisao:Jel moze neko da mi kaze sta znaci kad ljudi pisu da im se "ukoci telefon"?
Ima vise naziva za to, zabaguje,blokira,zakoci,zamrzne,sledi, itd. , a sve se odnosi na trenutni prestanak funkcionisanja i potreba za restarom da bi se mogucnost rada nastavila.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!
Vincent, Wicker Man, ja iskreno misli da se Azimuth, malo salio postavljajuci ovakvo pitanje pa mu zbog toga nisam odgovorio. Nadam se da ce da potvrdi ili demantuje moje misljenje on sam
jerkann, ozbiljno sam pitao, sta ti je
Salim se, ali mi je totalno smesno kad neko to napise a vidim da sve cesce na taj nacin opisuju problem. Al dobro, to je vec stvar gramatike i logike jer ne moze telefon kao takav da se ukoci, moze softver, zato mi to toliko i bode oci
deksicom, da mi ne znati gde si naucio tu rec "hvale" umesto fale!?! Vidjam po blicu u komenarima ljude koju koriste tu nepostojecu rec ali mi se cine da su sa brda pa hajde, ali ti mi je delujes tako pa te zato pitam....
Krile007, Ako sinasao mene da kritikujes zbog takve greske sta je sa onima koji porku zapocinju malim slovom, pisu malo slovo i posle tacke, vlastite imenice isto pisu malim slovom i da ne nabrajam dalje. Ureduje mladicu priznajem gresku ali bitno je da su me svi osim tebe razumeli, a i ti si utvom postu dve greske napravio.
Може да буде срПски када се буде склапао у земљи Српова, док се склапа у земљи СрБа може да буде само срБски. tomas.hokenberi, мани се католичких српењачких правила.
Једначење сугласника по звучности се не врши ако се тиме мења значење речи али је то падом срБства почело да се губи па смо некада имали срБске новине а сада имамо срПске новине. http://www.pttmuzej.rs/slike/lat/biblio ... vina-1.jpg
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.