Da li neko zna koja je to fora sa varijantama Windows 10 sistema? Gledao sam koje su sve opcije za nadogradnju sa Education na Professional, i sad po ovome što vidim ispada da postoje samo mogućnosti nadogradnje:
-sa Home na Professional, ili Education, ili Enterprise,
-sa Professional na Education, ili Enterprise, i
-sa Enterprise na Education.
To mi je nekako apsurdno, ispada kao da je Education najjača verzija,

pa sa svake verzije može da se nadograđuje na nju, ali sa nje da ne može ni na Home, ni na Professional, a ni na Enterprise... A u realnosti - Education je u odnosu na Professional osakaćen.
Postavio sam pitanje vezano za ovu problematiku i na Microsoft Community. Valjda ću negde nešto saznati.

Kako mi se čini, izgleda da nije moguće prosto nadograditi sistem sa Education na Professional. Osim ako bih reinstalirao sistem, a onda me zanima da li mogu da Professional aktiviram sa Education ključem, ili ključem za Windows 7 Professional, ili za Windows 8.1 Professional.
Ako ne bude moglo drugačije, ima ipak da stavim narodnu verziju pa da se pravim Toša...

Oni će mene da zavrću.
DODATAK: OK, može da se promeni boja taskbara, to sam uspeo, nisam skontao opciju iako mi je bila pred nosom.

Ali za ovo ostalo što sam rekao, toga zaista nema. Recimo, Cortane, ili projektovanja nekog uređaja (npr. telefona) na laptop preko Miracasta.
Sent from mTalk on Windows 10 PC