Evo kako sam ga ja doziveo, video i razumeo, izvinjavam se onima koji nisu gledali a mozda ce hteti nakon mog Rewiev -a.

Jack prvenstveno nema brata blizanca vec je to jedna ista osoba. Radi se o njegovoj svesti i sta se sve mota u njegovoj glavi. O kontroli, ne moze da kontrolise svoj seksualni nagon i grize ga savest sto ide i spava sa zenama naokolo. Zato mu je zena toliko sumnjicava i non stop ga proverava. Ocito da se Dzek nosi sa strahom za vezivanje i da ce njegova sloboda biti narusena jos vise cinjenicom da mu je zena trudna. Cinjenica da joj je bio neveran govori cesto u filmu kad ga ona pita da li si opet razgovarao sa njom itd. Zato se i prikazuje sex klub u scenama, koji on posecuje u strahu od vezivanja i odgovornosti da zacne porodicu i bude u jednoj zarucenoj iskrenoj vezi.
Njegov glavni problem i sustina svega je sto on kao muskarac ima problem da bude veran. I pokusava da pobegne sam od sebe, zato pokusava i pretvara se da je neko drugi, iz straha sto je takav kakav u stvari jeste, neveran i neko ko ne voli kontrolu i vezivanje. Bukvalno vodi rat sam sa sobom, sa svojom savescu.
Sta paukovi predstavljaju tokom citavog filma: Zene!

Paukove mreze predstavljaju za njega izgubljenu slobodu, oseca se zarobljeno kao u paukovoj mrezi.
I na kraju, zavrsna scena sa paukom je u stvari strah njegove zene da Dzek ne padne ponovo u iskusenje i ode u taj sex klub. Zato je onakva scena na kraju, pauk koji je u strahu da ne bude ubijen od strane Dzeka, jer on ne moze da se kontrolise i ponavlja iste greske pri prvom iskusenju iznova i iznova.
I zakljucak, zasto Enemy to jest neprijatelj, zato sto je ON sam sebi najveci.