teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija
Pravila foruma
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
● Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova. ●
Zavisi... Meni je laptop star 5 godina pa sljaka 8.1 samo tako... Bratov desktop radi 6 godina i moze 8.1...
Ali procesroi su core 2 duo na oba...
Currently at use: Samsung A5 (2017)
Currently at Stand By: Nokia 6310i V5.22, Nokia 6310i V7.00, Nokia N82 black + 8GB Kingston V31.0.016, hakovan & Ericsson R380s Smartphone (Symbian Ltd, 1998-2000)
El Laki, Da, pored nekih drajvera imaš zeleni znak plus, tu se nalazi još dodatnih drajvera.
Kada te usmeri ka bazi, imaš ponuđene drajvere za tvoj trneutni OS koji je instaliran na kompu, a ako postoje drajver i za druge verzije OS-a to takođe imaš ponuđenu opciju za download.
Evo kako mi se pojavljuje. Znači ova tri moram da instaliram?
Ja skinuo i audio i grafičku, instalirao, restsrtovao komp kad ono opet isto. Odem u nvidia program na pc, driver, check for updates i on ništa ne izbaci.
El Laki, Pre svega jel' želiš da skineš drajvere za Win 7 ili Win 8.1? Sa ove slike on tebi nudi update za grafiku, zvuk i mrežni uređaj, a ova tri drajvera sa desne strane su za tvoj miš, SATA kontroler i ACPI Utility. Ako želiš da pređeš na Win 8.1 ideš redom i skineš sve drajvere, za grafiku, zvuk, mrežnu, miša, sata kontroler. Samo što kada odeš na download stranu izabereš Win 8.1 ako postoji.
Što se tiče drajvera za grafičku, stari drajveri prvo treba da se očiste sa driver disply uinstaler pa onda instaliraš nove.
Za 7icu za sada. Kada se instalirao grafički, pisalo je prvo da se uklanjaju stari pa ubacuju novi. Ne znam što sad zeza. Pogledaću možda ima novija verzija 3dp
El Laki, Mislim da je to najnovija koju si već instalirao. Drajveri za grafičku su zeznuti, znaju često da prave problem, zato ja prvo uklonim stare, pa onda stavljam nove. Jel' se promenila verzija drajvera za grafičku kada si instalirao update?
Pre toga pokreni ponovo 3D Chip, ako i dalje stoji znak uzivka pored dreajvera za grafiku onda nešto nije kako treba, ako pak nema znaka upozorenja, onda je drajver korektno instaliran.
Ja izbacim drajvere preko ddu, traži restart, čim se sistem podigne on sam instalira drajvere. Na kraju sam ručno izbacio drajvere preko control panela pa sad instaliram ovo što sam skinuo. Ovoga puta sam u instalaciji izabrao i clean istallation, možda me je to zezalo prošli put što nisam uzeo. Videću sad šta će biti pa javljam.
Ne znam da li si proveravao svoj HDD sa nekim alatima?, često bad sektori znaju da uspore komp u smislu da on jednostavno zastane na nekoliko sekundi pa nastavi da radi. Takođe bad sectori uiču i na preformanse računara, sporije radi, sporije se učitavau programi, web strane itd. Ako do sada nisi testirao, skini Hard Disk Sentinel Pro i čekiraj HDD čisto da budeš sigurna da hard disk ne pravi problem.
Nisam, dosta sam se odaljio od kompa u zadnjih godinu dana, pr3 sam ga redovno održavao i sve je bilo ful, sada se nema toliko vremena a sa novijim telefonima koje sam imao nema ni preke potrebe za kompom. Sada ću baš pogledati s tim programom, hvala na predlogu. Svaka tako sitnica dosta pomaže.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.