Covid-19

teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija
Pravila foruma
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova.
Zaključana tema
Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Re: Off, opušteno ćaskanje

Post od Sale_M »

A sto da brise uopste? Daj nemojte ljudi da zezate, ovo je offtopic temaz niko nikog ne vredja, lepo se diskutuje. Svako ima prava da iznese svoj stav.

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Post od m@c|-|oR »

Zeleni, ovaj komentar je subjektivan ali korektan.
Fali nam tako nešto iz društvu i na forumu i svuda.

Poslato sa Honor Play uz pomoć Tapatoka
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Sale_M »

A nije samo to, ja bas volim da citam Grinove postove, jer se vidi da je covek dosta informisan oko cele ove situacije.

Inace, jutros mediji javili da je kod nas umro prvi pacijent od ovog virusa.

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

Martin Mystere
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 20. Okt 2013. 11:10
:: Samsung Galaxy Note8
:: LG G2, HTC HD2

Post od Martin Mystere »

Sinoć javili.

ciklon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 03. Sep 2014. 07:03
:: Mi Note 10 Lite

Post od ciklon »

Dr Oz, mozda najpoznatiji lekar na svetu, zahvaljujuci Opri a i svojoj licnoj emisiji, ima uticaj na milione i milione ljudi, je jednom izjavio da on svoju porodicu nikad nece vakcinisati. Na pitanje zasto, odgovorio je zato sto je u kuci otac i muz, a ne doktor.
Овамо тврдиш не верујеш медијима, а здраво за готово узимаш тврдње управо медијског трубадура.
A da ne spominjem hiljade slucajeva roditelja koji su bili pobornici, pa su im zdrava deca naprasno obolela od raznih sranja. Od gluvoce, slepila, treskavice pa do autizma, epilepsije, zakazivanja raznih organa, pa cak i smrti.
Нуспојаве се код људи манифестују због различитих ствари: неко је алергичан на одређену храну или биљке, неко није. Неки људи су алергични на неке лекове због једног или више његових састојака. Није ни чудно да ће један промил људи можда подлећи лековима. Али, тврдити да се то намерно ради је тешко лупетање.
Zauvek cu biti zestoki protivnik bilo kakvog pelcovanja stanovnistva, pogotovo obaveznog, prinudnog i pogotovo sto se tice dece, osim u slucaju zivotne opsnosti tipa trovanje, saobracajna nesreca, ujed zmije i sl.
Ти ниси био вакцинисан као мали док си живео у СФРЈ? Због тог антиваксерског става је било епидемије малих богиња у Србији, али и у околним земљама. Али, повероваше људи у студију неког лика за коју се испоставило да је тешка глупост.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Pa dobro, ti mi nadji i jedan dobar, prirodan sastojak u vakcinama, kad ti toliko odgovaraju.
Ako je tebi bolje od ubrizganog otrova, super. Idi u prvu ambulantu da ti daju nesto protiv korone.
Dete koje je pre vakcinisanja bilo potpuno zdravo, navuce neku bolestinu ili poremecaj na sebe i to je nuspojava. Vecu glupost nisi mogao da odvalis.

Bio sam vakcinisan u SFRJ. Dvaput u zivotu. Prelezao male boginje 3 puta. Komsije dovodile svoju decu kod nas da i oni preleze. Danas dete do svoje druge godine primi oko 10-ak vakcina. Sve je to zdravo za decu...

EDIT: zaboravih da dopisem u vezi nuspojava. Znas ono kada koristis neku kremu za lice, pa ti na buljsonu iskoci neki cabulj velicine africke sljive. To je otprilike nuspojava. A kad ti dete tesko oboli nakon nekog otrova, to je muka, nevolja i ne daj boze nikome. Ako me razumes... 8)

mare-ss
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 16. Okt 2009. 18:18

Post od mare-ss »

ciklon
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 03. Sep 2014. 07:03
:: Mi Note 10 Lite

Post od ciklon »

Ма, све кул: само ти гледај доктора Оза, он је права ствар, он разоткрива лажи. Ја сам можда и одабрао погрешан термин, али твоје теорије завере су глупости без премца.
И шта је ту смешно? Да ли си свестан да многи HIV позитивни или оболели од леукемије премину због најобичније прехладе? И за преминуле и оболеле у Кини се наводило да су многи од њих већ били нарушеног здравља.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Green napisao:Pa dobro, ti mi nadji i jedan dobar, prirodan sastojak u vakcinama, kad ti toliko odgovaraju.
Ako je tebi bolje od ubrizganog otrova, super. Idi u prvu ambulantu da ti daju nesto protiv korone.
Dete koje je pre vakcinisanja bilo potpuno zdravo, navuce neku bolestinu ili poremecaj na sebe i to je nuspojava. Vecu glupost nisi mogao da odvalis.

Bio sam vakcinisan u SFRJ. Dvaput u zivotu. Prelezao male boginje 3 puta. Komsije dovodile svoju decu kod nas da i oni preleze. Danas dete do svoje druge godine primi oko 10-ak vakcina. Sve je to zdravo za decu...

EDIT: zaboravih da dopisem u vezi nuspojava. Znas ono kada koristis neku kremu za lice, pa ti na buljsonu iskoci neki cabulj velicine africke sljive. To je otprilike nuspojava. A kad ti dete tesko oboli nakon nekog otrova, to je muka, nevolja i ne daj boze nikome. Ako me razumes... 8)

E a sad ja da te pokopam...

Prvo, pratiti dr Oz-a je tezak psihicki poremecaj pre svega... Ako je to u cilju razbibrige i smejanja, onda jos i da predjem preko toga, sve drugo je za hospitalizaciju i jedno ozbiljno lecenje. Poverovati u te baljezgarije, i jos ih siriti dalje to je za osudu i zatvor!

Vakcine u sebi ne sadrze otrove. Vakcine sadrze materije koje stimulisu imuni sistem na neki nacin. Postoje vakcine koje sadrze ziv uzrocnik neke bolesti, umrtvljen, mrtav, ili vec gotov koktel serum sa gotovim antitelima i td. Sarlatanski pristup koji imas ovoj temi je za svaku osudu. Kada budes do detalja znao sta je antigen, a sta antitela, kakva postoje, na koji nacin interaguju i sl, mozemo da nastavimo dalju diskusiju po ovom pitanju do tada, sve sto imas o vakcinama da kazes bolje zadrzi za sebe.
Konrektno: ljudski rod su od izumiranja spasile 2 stvari do sada - pristup cistoj vodi i vakcine.
Da nije bilo istih, ne bi nas ni bilo ili bi nam se broj mogao pobrojati na prste.
Polio, difterija, tetanus, velike i male boginje, sarlah...
Sama ova situacija sa ovim COVID-19 virusom (bio on stvaran ili ne , a ljudi umiru) bi bila daleko drugacija da vakcina postoji.

Idemo dalje. Male boginje si prelezao 3x??? Majstore kako? Ko je i kako utvrdio da su to male boginje pobogu??? Male boginje se kao i ovcije boginje i sve druge boginje mogu prelezati samo jednom. Ti virusi ostavljaju trajan imunitet i nemoguce je ponovo se zaraziti!!!

Nadalje, nuspojave, nezeljene pojave i dejstva i sl... ne kazem da ne moze nista da se desi, ali gluposti tipa vakcina izaziva autizam mi izazivaju poriv da nekome razbijem prvo facu gomilom medicinskih knjizurina a onda polako da krenem da objasnjavam. Apsolutno je nemoguce da vakcina izazove autizam!!! To je glupost neopevana.
Vakcina moze da izazove lokalno crvenilo, bol, svrab, povisenu temperaturu, mucninu i povracanje... i to u malom broju slucajeva, a sve ostalo - NIJE OD VAKCINE!!!
Dragim antivakserima preporucujem da krenu bez ikakve zastitne opreme da pomazu oko zbrinjavanja pacijenata koji su pogodjeni pandemijom COVID-19 i to tek kada se nadje lek i vakcina, cisto da se uporede rezultati, jer grupa testnih zamorcica uvek treba, pa cisto da damo sansu da pokazu i dokazu svoje glupe tvrdnje.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

mare-ss
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 16. Okt 2009. 18:18

Post od mare-ss »

miodrage, како жива и алуминијум подстичу имуни систем?

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

mare-ss, nikog nije ubila korona, iliti infekcija COVID-19 virusom, jer virusi zamisli NE ubijaju. Umrli su zbog toga sto je virus doveo do takvih promena u organizmu da su one postale inkompatibilne sa zivotom.
Da, uglavnom stradaju stari i bolesni. To je i kod obicnog gripa isto tako. Jednostavno, imuni sistem je narusen, iscrpljen, uz druge hronicne bolesti koje velika vecina starih danas imaju, i dodje do toga da organizam jednostavno ne moze sa time vise da se nosi i otkaze.
Nije nemoguce da se i kod najzdravije osobe razviju komplikacije koje ce joj ozbiljno narusiti zdravlje ,privremeno ili trajno, ili cak moze da dodje i do smrtnog ishoda. Verovatnoca za to je daleko manja.
Mediana umrlih u Italiji je 79.5 godina. Skoro svi su imali verifikovanu neku hronicnu bolest. Za 2 pacijenta koji nisu imali, samo se ne zna ranija istorija bolesti, jer se nisu javljali lekaru, a niposto se ne sme pretpostaviti da su bili zdravi. Nazalost, smem vrlo odgovrno da kazem da ne postoje zdravi, samo nepregledani, i to iz svih disciplina, psihijatrija tu prednjaci.
Na kraju, svi gledamo vesti i vidimo katastrofalno stanje u Italiji... Razlog je jebena mediteranska opustenost kojoj smo i mi vrlo skloni. I oni su kao i mi i Grci i svi narodi na ovim prostorima opusteni. E pa eto vam opustenost.
Stopa smrtnosti u Italiji je danas 8.5%, u Nemackoj gde je infekcija cak pocela i par dana ranije, 0.18%
Hoce neko da pogadja zasto? Odgovor je vrlo prost - disciplina. Svabi kad nesto kazes, to je za njega zakon, i ne razmislja kako da zajebe sistem, kako da izvrda, ili da se pravi blesav. Za razliku od nas svih ovde, ukljucujuci i budalaste Italijane.

Poruka ovog posta je ostanite kuci, i ne mrdajte nigde bez najprece potrebe. Na taj nacin stitite sebe i druge.
Iskreno me nije briga sta ce ko da ucini sa svojim zivotom, ustvari, najsavrsenije me zabole jetra, ali niko nema prava druge na bilo koji nacin da ugrozava. Iskreno, ja sam za uvodjenje prekog suda jer sam uveren da bi posle 2-3 streljanja sve svi odmah primirili.
Kim Jong-Un je najbolji pokazatelj koliko je to efikasno.

Pokazi mi koja to vakcina ima zivu i aluminijum? I to u svom izvornom obliku! Nadjes mi takvu vakcinu ja ti kupujem plac na Marsu ako hoces.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Ponavljam, cim mi dokaze, i pokaze, moze da trazi sta god zeli.
I da ponovim opet, ziva i aluminijum u svom izvornom obliku, ne u obliku nekog jedinjenja.
Da ovo ilustrujem:
Natrijum je metal, Hlor je vrlo otrovan gas, jedan od prvih bojnih otrova. Natrijum-hlorid je kuhinjska so!
Znaci aluminjum sulfat, ili oksid ili ziva sulfit... ne ne, samo izvorno!

Martin Mystere
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 20. Okt 2013. 11:10
:: Samsung Galaxy Note8
:: LG G2, HTC HD2

Post od Martin Mystere »

Da vidim i to čudo da on pokaže i dokaže bilo šta od izrečenog.

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Sale_M »

Evo i kod mene u provinciji danas svaki treci sa maskom. U apotekama distanca izmedju musterija.
Sad slusam na Prvoj, navodno ovo u Italiji prevazislo ocekivanja sto se tice vrhunca epidemije.

Huawei P20

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

mare-ss, ja te lepo pozivam da dokazes sastav vakcine! Ako to ne uradis u sledecih 24h znaci da samo trolujes i da si samog sebe diskreditovao (jesi odavno, ali evo dajem ti sportsku sansu da se iscupas iako znam da od toga nema nista)
Roditelje autisticne dece kao i tu decu izrazito sazaljevam, nazalost i ja u svojoj siroj familiji imam neke rodjake sa autisticnim detetom, pa mogu i iz prve ruke da govorim o mnogim aspektima tog poremecaja, ali odgovorno tvrdim da nikakva vakcina ne moze da izazove autizam. To je notorna budalastina.
Sve je objasnjeno u literaturi, ali da bi se ista razumela, prvo mora da se zavrsi medicinski fakultet. Nakon toga mogu da nastavim argumentovanu diskusiju sa bilo kime od vas koji tvrdite da su to otrovi.

A sto se otrova tice, evo ti moj prethodni post - Natrijum je izrazito toksican i kaustican metal, hlor je izrazito otrovan gas. Njihovo jedinjenje je kuhinjska so, nesto sto koristimo svakodnevno svi na kugli zemaljskoj. 0.9% rastvor tog jedinjenja se zove fizioloski rastvor, i toci se svim pacijentima svuda u svetu, jer je to prakticno prva infuzija koja se svima daje, i toci se ja mislim u milionima litara svakog sata.

Sto se odbijanja vakcinacija tice, zbog nekih budalastih stavova, reci cu samo da smatram da je to krivicno delo, jer kako sam naveo, licno jebe mi se sta ce neko da uradi sa svojim zivotom, ali nema pravo ni na koji nacin da ugrozi druge. Za vas antivaksere, predlazem polivanje benzinom, i masovno samospaljivanje, ucinicete svima veliku uslugu, jer vasim nestajanjem, patogeni nece imati vise recipeijente, i nece ih biti. Tako je zaustavljena epidemija velikih boginja. Za one koji nisu obavesteni. Bila je prisilna vakcinacija, 20 miliona ljudi je vakcinisano u roku od 3 nedelje (SFRJ), pogledati film Variola vera.
Iskreno, kada bi postojala vakcina za svaku bolest, ja bih zahtevao da ih svako primi, ko ne zeli, skupiti ih na jedno mesto, pa ili postreljati ili izolovati u geto, i da se vise nikad nema kontakta sa tim covekolikim kreaturama - ljudi nisu jer za to treba imati jos neke osobine, koje antivakseri nemaju.
Ovime cu diskusiju na temu otrova, vakcinacije i drugih baljezgarija da zakljucim, a za sva suprotna misljenja prvo pokazite diplomu fakulteta pa da nastavimo argumentovanu raspravu. Razne Opre, dr Ozovi, mlatimudovici i ostali, mozete da se sagnete.
Uzdravlje.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Ova Korona izvlači najgore iz vas, ne znam šta nije bilo jasno kada sam rekao da ću sve što nije primereno brisati, a vi ste prešli u novu etapu i počeli sa vređanjem. Tema ide pod lock dok ne obrišem sve problematične postove.

Sent from my Samsung Galaxy S10 Plus using Tapatalk
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Problematični posatovi su obrisani. Uzdržite se od vređanja ako imate različita mišljenja. Teme je otključana.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Sale_M »

Daj malo sad da cujem teorije zavere moga druga sa obale kengurua. [emoji41]

Huawei P20

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Braćo, zna li se jesu li ukinuli gradski prevoz i pozatvarali prodavnice?

cekicm83

Post od cekicm83 »

znemanja, mogao bi i da poostris sankcije.Citam neke postove i ne mogu da verujem.Ziva u vakcini?!Ovakva tvrdnja zahteva komisijsko sagledavanje mentalnog sklopa licnosti autora iste.Postoji i u psihologiji iliti psihijatriji, nisam bas strucan, nesto sto se zove "granicni poremecaj licnosti".Treba razmotriti davaoca ove tvrdnje sa tog aspekta.Neka i popijem opomenu ili ban, *abole me, nakon svega procitanog oko vakcina imam potrebu da polupam sve u sobi.Moja deca su, Bogu hvala, na vreme primila svaku vakcinu.Doktori su mi spasili dete kada je imalo manje od godinu dana i jednu veoma ozbiljnu infekciju.Ne kazem da je svet crno beli.Ima mozda i zloupotreba ali tvrditi da "ne treba vakcinisati decu", "vakcine sadrze otrove, zivu, itd.", i javno iznositi takve tvrdnje bez imalo odgovornosti i savesti je za ozbiljno psihijatrijsko vestacenje i ako se utvrdi da nema sumanutih poremecaja podici krivicnu odgovornost.A sad me i banujte ako zelite.
Poslednja izmena od cekicm83 u Ned, 22. Mar 2020. 18:10, izmenjeno 1 put ukupno.

Zaključana tema