Pomoc u vezi kompa
Pravila foruma
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
● Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova. ●
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
● Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova. ●
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Re: Pomoc u vezi kompa
Ok, znači nema loših sektora, e sada možeš da se baciš na update drajvera, jer ako loši sektori nisu problem onda je skoro sigurno neki drajvere probelmatičan i dobodi do usporavanja kompa.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- El Laki
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
- :: Xiaomi Redmi Note 4
Šljaka lepo za sada. Još da uzmem dvi kabl za monitor i to je to. Imam vga kabl i 2 adapter vga-dvi ali mislim da je bolji rezultat sa dvi kablom.
Loši sektori i drajveri nemaju veze sa radom kompa, posebno ne kompa koji služi za Office i surf.
Nije ti dobro podešen sistem, pitanje je i kakve greške imaš u registriju i kakve napasti si zapatio.
Džabe skeniraš i apdejtuješ, ništa time nećeš dobiti, to ne služi ničemu a svakako ne za šta tebi treba komp.
Nije ti dobro podešen sistem, pitanje je i kakve greške imaš u registriju i kakve napasti si zapatio.
Džabe skeniraš i apdejtuješ, ništa time nećeš dobiti, to ne služi ničemu a svakako ne za šta tebi treba komp.
- El Laki
- Prijatelj foruma
Reinstalirao sam Windows pre manje od mesec dana, ne skidam torrente, samo yt, KP, itd. Nema šanse da se nešto zapatilo.
El laki stavi ssd i jos 2gb rama... 

Reinstalacija sistema često je takođe bespotrebna, da ne kažem besmislena.
Primer, kao kad bi kola koja škripe pri skretanju levo oterao kod majstora da ti radi generalnu.
Majstor koji se ne razume će ti odraditi generalnu ili ići metodom grešaka pa zaobilaznim putem stići do rešenja,
majstor koji se razume će ti otkloniti grešku bez previše komplikacija i za tebe i za komp.
Što se napasti tiče, možeš ih dobiti u roku od odmah, ali dobro, ja ti pričam kako treba, tvoje je da li ćeš da poslušaš ili nećeš.
I naravno savet, odnesi komp nekome ko se razume
.
Primer, kao kad bi kola koja škripe pri skretanju levo oterao kod majstora da ti radi generalnu.
Majstor koji se ne razume će ti odraditi generalnu ili ići metodom grešaka pa zaobilaznim putem stići do rešenja,
majstor koji se razume će ti otkloniti grešku bez previše komplikacija i za tebe i za komp.
Što se napasti tiče, možeš ih dobiti u roku od odmah, ali dobro, ja ti pričam kako treba, tvoje je da li ćeš da poslušaš ili nećeš.
I naravno savet, odnesi komp nekome ko se razume

- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Za drajvere je najbolji program driver pack solution. On sam skenira sta je potrebno od drivera i u samo par klikova imate instalirane sve drivere
Note IV N9100 dual
Gluposti su iskreno da bilo kome zapadne virus. Zna se sta sves da otvaras a sta ne. Odnosno koje aplikacije da instaliras. Najcesci virusi su danas takozvani 'majneri' koji koriste 25% procesora u svakom trenutku kako bi rudario bitcoin.
- znemanja
- Moderator
cvoruga, Apsulutno grešiš oko bad sektora i drajvera, oni itekako mogu da utiču na rad računara pa makar na njemu pokrenuo samo calkulator.
Nema šta da podešava sistem, a pogotovo ako je skoro instalirana sedmica. Jedino što može da se uradi jeste sređivanje registry baze, za to preperoučujem Vit Registry Fix.
Nema šta da podešava sistem, a pogotovo ako je skoro instalirana sedmica. Jedino što može da se uradi jeste sređivanje registry baze, za to preperoučujem Vit Registry Fix.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- El Laki
- Prijatelj foruma
Radio sam defragmentaciju jer samo jednu particiju formatiram prilikom reinstaliranja sistema pa se dosta pisalo i brisalo.
Čekam još koji minut da se skine najnoviji driver solution pack, pa ću i njega da odradim zajedno sa Vit Registry čisto eto. Hvala ti na pomoći
Čekam još koji minut da se skine najnoviji driver solution pack, pa ću i njega da odradim zajedno sa Vit Registry čisto eto. Hvala ti na pomoći
Drajveri su najbitniji za rad kompa, ne znam otkud ta dezinformacija da su oni nebitni...
Savet za komp koji se zakoči na 2 minuta reinstalirati drajver za zvuk.
Dovoljno.
Druga stvar, drajveri su upišu pri dizanju sistema, i ne diraju se više,
posebno što u slučaju El Lakijeve mašine koja ima stari hw i nije ništa dodavano,
znači apsloutno nikakve potrebe nema za novim verzijama, koje se svakako ne pišu za taj njegov hw već godinama.
Da je do drajvera komp ne bi imao zvuk ili ne bi crtao rezoluciju ekrana ili ne bi imao mrežu pri samoj instalaciji osa,
pošto je radio mesec i kusur dana, nema apsolutno nikakve veze sa drajverima, niti sa bed sektorima.
Pozzić svima, nema potrebe da se ja mešam pored stručnih lica.
Dovoljno.
Druga stvar, drajveri su upišu pri dizanju sistema, i ne diraju se više,
posebno što u slučaju El Lakijeve mašine koja ima stari hw i nije ništa dodavano,
znači apsloutno nikakve potrebe nema za novim verzijama, koje se svakako ne pišu za taj njegov hw već godinama.
Da je do drajvera komp ne bi imao zvuk ili ne bi crtao rezoluciju ekrana ili ne bi imao mrežu pri samoj instalaciji osa,
pošto je radio mesec i kusur dana, nema apsolutno nikakve veze sa drajverima, niti sa bed sektorima.
Pozzić svima, nema potrebe da se ja mešam pored stručnih lica.
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Sto se tice drajvera ja ni na kompu ni na laptopu nemam nista dodatno instalirano osim za audio kartice (Audigy 2 ZS na kompu i Behringer UCA200 USB za laptop) i to samo zbog ASIO drajvera. Ostalo sve teram sa Win 7 default drajverima. 

- El Laki
- Prijatelj foruma
Zavisi kako za šta, i kako koji deo. Npr meni na pc, Windows 7 default drajveri rade fino, dok na Asus laptopu moram ručno da ubacim za WiFi, procesor i touchpad.
@znemanja hahahaha
[img]http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/01 ... 8773f1.jpg[/img]
@znemanja hahahaha
[img]http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/01 ... 8773f1.jpg[/img]
Default drajveri odeadjuju posao ali ako zelis 100% od hardvera onda moras da imas njihove drajvere i kraj price, ovo pogovoto vazi za graficku kartu.
-
- Sertifikovani Trol
Za maticnu u kompu (inace je Intel Pentium Dual Core 2.8GHz, 2GB RAM) ne postoje drajveri za Win 7, ima za Vistu, ali se skrse kad ih nabacim.
Grafa je jos matorija tako da za nju ne postoje ni Vista drajveri, a posto komp koristim da mi tera DAW (FL Studio i Reaper) graficku imam samo da bih imao na sta da nakacim monitor.
Laptop (Intel Celeron Dual Core 1.8GHz, 3GB RAM) je isto toliko mator da postoje samo Vista drajveri koji takodje zezaju.
U sustini komp radi u studiju posao sasvim solidno, a laptop koristim na nastupima i radi odlicno jer meni su najbitniji ASIO drajveri i sto bolja audio kartica, za kakvu, naravno, nemam para tako da Audigy i Behringer za sada rade posao sasvim dobro.
Kontam da kad bih nasao drajvere za njih da bi obojica onda jos bolje radili posao, ali moram se zadovoljiti time sto imam.
E sad, zencetova i moja masina za zabavu je vec druga prica posto bi Athlon II X4 3.0GHz, 4GB RAM i GeForce N450GTS bilo steta ne iscediti do kraja.
Voleo bih da nju mogu da premestim u studio, ali bih vec sledeci dan docekao mrtav. 
Grafa je jos matorija tako da za nju ne postoje ni Vista drajveri, a posto komp koristim da mi tera DAW (FL Studio i Reaper) graficku imam samo da bih imao na sta da nakacim monitor.
Laptop (Intel Celeron Dual Core 1.8GHz, 3GB RAM) je isto toliko mator da postoje samo Vista drajveri koji takodje zezaju.
U sustini komp radi u studiju posao sasvim solidno, a laptop koristim na nastupima i radi odlicno jer meni su najbitniji ASIO drajveri i sto bolja audio kartica, za kakvu, naravno, nemam para tako da Audigy i Behringer za sada rade posao sasvim dobro.

Kontam da kad bih nasao drajvere za njih da bi obojica onda jos bolje radili posao, ali moram se zadovoljiti time sto imam.
E sad, zencetova i moja masina za zabavu je vec druga prica posto bi Athlon II X4 3.0GHz, 4GB RAM i GeForce N450GTS bilo steta ne iscediti do kraja.

- znemanja
- Moderator
@El Laki, ne brini zbog tolikih gresaka, ja kada instaliram svez OS na neki komp i pokrenem Vit Registry izbaci 200-300 gresaka u registry a OS tek instaliran.
Naravno da su potrebni drajveri za svaku komponentu u racunaru.Default drajveri koji dolaze sa OS-om ne mogu da iskoriste sav potencijal hardvera. Po meni je besmisleno koristiti default drajvere ako postoji konkretan drajver za komponentu a kompatibilna je sa instaliranim OS-om.
Naravno da su potrebni drajveri za svaku komponentu u racunaru.Default drajveri koji dolaze sa OS-om ne mogu da iskoriste sav potencijal hardvera. Po meni je besmisleno koristiti default drajvere ako postoji konkretan drajver za komponentu a kompatibilna je sa instaliranim OS-om.
- El Laki
- Prijatelj foruma
Ma sad je sve ok, noviji DRP nije našao nove drajvere, tako da sam miran. Hvala ti na pomoći.
Sad gledam ako bih našao koji dinar, uzeo bih 2gb ram i možda neku grafičku do 50e. Oba polovna, naravno. Gledao sam na KP, ima solidnih
Sad gledam ako bih našao koji dinar, uzeo bih 2gb ram i možda neku grafičku do 50e. Oba polovna, naravno. Gledao sam na KP, ima solidnih
-
- Sertifikovani Trol
znemanja, na sajtu proizvodjaca ne postoje drajveri za Win 7 tako da jedino sa difolt drajverima mogu da je vozam. Graficka mi je neka matora Radeon sa 64 MB za koju su zadnji drajveri bili za XP. 

- ~Arkan~
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 16:06
- :: Xiaomi Mi A1
- :: Gsmart Aku A1
- Kontakt:
Re: Одг: Pomoc u vezi kompa
Ako gledas grafu do 50e (polovnu) preporucujem radeon 7750 (ddr5!), ili tako neku malo slabiju tipa 5670, 6670, 5750 itd. Sto se nvidie tice vidjao sam za 50-60e gtx560, ali za njega treba krsteno napajanje.