Android smartwatch uređaji
Pravila foruma
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
● Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova. ●
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
● Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova. ●
Re: Android smartwatch uređaji
@1808, hvala puno na izdvojenom vremenu i linku koji si mi ostavio. Pogledao sam reći ću mu utiske koje mogu da iznesem ovako pa neka on sam odluči šta će raditi. Hvala još jednom.
- bata bogdan
- Banned
- Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
- :: Huawei X2 7.0 LTE
- :: Huawei M2 10.1 LTE
Ima li ovde na forumu korisnika ovih smarthwatch satova?
Zanima me koliko je to stvarno korisna stvar u praksi u toku jednog dana? Nesto se razmišljam možda sebi da kupim jedan, trenutno sam oko kao bacio na Motorola Moto 360, ima ih polovnih od 100e, a nov je 199e Motorola Moto 360 metal Edition Smartwatch.
U principu, hoću sebi neki sat da kupim, e sad dal smartwatch ili bas sat?
Svideo mi se naravno i Huawei smarthwatch Active (449e) i Classic (399e) ali to je mnogo para za smartwatch, bar moje mišljenje. I u čemu je uopste i razlika u korišćenju recimo Moto 360 (1) vs Huawei Classic?
Hvala i pozdrav
Zanima me koliko je to stvarno korisna stvar u praksi u toku jednog dana? Nesto se razmišljam možda sebi da kupim jedan, trenutno sam oko kao bacio na Motorola Moto 360, ima ih polovnih od 100e, a nov je 199e Motorola Moto 360 metal Edition Smartwatch.
U principu, hoću sebi neki sat da kupim, e sad dal smartwatch ili bas sat?
Svideo mi se naravno i Huawei smarthwatch Active (449e) i Classic (399e) ali to je mnogo para za smartwatch, bar moje mišljenje. I u čemu je uopste i razlika u korišćenju recimo Moto 360 (1) vs Huawei Classic?
Hvala i pozdrav
Huawei
- Ninolina
- Moderator
- Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
- :: Galaxy Note 9 White
- :: Galaxy Watch Active2
bata bogdan, imam već mesecima Samsungov Gear Fit. Mislim da je on čak nekako "manje smart" od ovih koje si pominjao jer ima dosta ograničene funkcije, međutim, otkako sam ga kupila, ne skidam ga, i za mene jeste super stvar. Pored toga što meri neke najvažnije stavke zbog kojih i ima u nazivu "Fit" (korake, pređene kilometre i potrošene kalorije trčanjem, hodanjem ili vožnjom bicikla, otkucaje srca i praćenje sna), funkcija da prima notifikacije sa telefona mi svakodnevno olakšava život. Dakle, nije stvar bez koje se ne može, ali definitivno ima svojih prednosti.
Funkcija prikaza notifikacija ima najveću vrednost kada nisi u situaciji da ti je telefon u ruci.
Prva situacija, kada si recimo u autu, voziš i stigne poruka ili poziv a telefon ti je ili u džepu ili negde odložen. Samim pogledom na sat vidiš šta je u pitanju i da li je možda hitno ili može da sačeka.
Druga situacija, voziš se prevozom ili si u bučnoj prostoriji, telefon zvoni ili primi notifikaciju, sat zavibrira i obavestite da se na telefonu nešto dešava.
Treća situacija, u kuću si i telefon je u drugoj prostoriji, svaku notifikaciju vidiš iako možda sam telefon i ne možeš da vidiš odmah ili da ga čuješ.
Sa odgovarajućim apps na Gear Fit-u, sa samog sata možeš i da odgovoriš na poruku, promeniš na daljinu neka podešavanja na telefonu, slikaš telefonom na klik itd.
Ovo su samo neke od situacija koje se meni dešavaju i Gear Fit mi ih olakšava, a verujem da drugi korisnici imaju još praktičnih primera. Posebno što ostali smart watches imaju verovatno i više funkcija.
Nadam se da sam ti malo pomogla u dilemi.
Funkcija prikaza notifikacija ima najveću vrednost kada nisi u situaciji da ti je telefon u ruci.
Prva situacija, kada si recimo u autu, voziš i stigne poruka ili poziv a telefon ti je ili u džepu ili negde odložen. Samim pogledom na sat vidiš šta je u pitanju i da li je možda hitno ili može da sačeka.
Druga situacija, voziš se prevozom ili si u bučnoj prostoriji, telefon zvoni ili primi notifikaciju, sat zavibrira i obavestite da se na telefonu nešto dešava.
Treća situacija, u kuću si i telefon je u drugoj prostoriji, svaku notifikaciju vidiš iako možda sam telefon i ne možeš da vidiš odmah ili da ga čuješ.
Sa odgovarajućim apps na Gear Fit-u, sa samog sata možeš i da odgovoriš na poruku, promeniš na daljinu neka podešavanja na telefonu, slikaš telefonom na klik itd.

Ovo su samo neke od situacija koje se meni dešavaju i Gear Fit mi ih olakšava, a verujem da drugi korisnici imaju još praktičnih primera. Posebno što ostali smart watches imaju verovatno i više funkcija.

Nadam se da sam ti malo pomogla u dilemi.

*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
- bata bogdan
- Banned
- Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
- :: Huawei X2 7.0 LTE
- :: Huawei M2 10.1 LTE
Hvala Ninolina, naravno da je od koristi citav post
Sacekacu jos neko vreme, mozda budu i popusti za Huawei Active i Classic
a možda bude i polovnih dobro ocuvanih za manje para. U svakom slučaju mislim će izbor da padne bas na smartwatch a ne običan sat. Lepo bi bilo Huawei smarthwatch kupiti, al sreća pa ima, Moto 360 ukoliko Huawei i dalje bude držao veliku cenu i za nov i za polovan sat. Ne bih da dajem za sat više od 200e, i to je puna kapa.

Sacekacu jos neko vreme, mozda budu i popusti za Huawei Active i Classic

Huawei
Za 200€ imaš japanski automatik da biraš, lepši i elegantniji 1000000 puta od tih kineskih narukvica.
Sat je sat, u zivotu ne bih kupio huawei smart watch za 450e kad za te pare moze da se uzme sasvim dobar sat...
Hvala Ninolina, nisam mogao ovo da nadjem.
Zanima me neko ko koristi smartwatch da se javi da kaze kako se odrazava na potrosnju baterije na mobilnom kada se poveze sat preko bluetootha?
Novi huawei watch izgleda zanimljivo, mada i motorolin moto360.
Zanima me neko ko koristi smartwatch da se javi da kaze kako se odrazava na potrosnju baterije na mobilnom kada se poveze sat preko bluetootha?
Novi huawei watch izgleda zanimljivo, mada i motorolin moto360.
- Ninolina
- Moderator
Roda92, ja koristim Gear Fit već skoro godinu dana.
Imaš u temi moje viđenje prednosti korišćenja Smartwatcha. Mislim da ima uticaja donekle na trajanje baterije na telefonu (mada ne bih mogla da ti dm poređenje sa i bez BT-a). Meni na S6 (koji je rootovan i koristim custom ROM i Kernel) baterija traje i do 5-6 sati sa uključenim BT. Nisam bateriju ni testirala bez BT-a jer otkad imam S6 konstantno je povezan sa Gear Fit-om. 

*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
Evo sada sam bas procitao, nista najverovatnije cu i ja nabavati neki u skorije vreme pa cu izneti utiske i sve, jer mi je neophodan i bas bi mi pomogao u svakodnevnom poslu.
- Ninolina
- Moderator
Roda92, ja sad ne mogu da zamislim kako bih bez njega.
Mislim, naravno da bih mogla, ali kad se navikneš baš ti "uđe pod kožu".
A skroz sam ga personalizovala, pa ne liči ni na jedan drugi Gear Fit.
Možda okačim i sliku. 

Ajde vazi, mogla bi i to da uradis. I da malo vidimo kako izgleda kada neko koristi smartwatch jer nisam imao prilike da se susretnem, a i taman da malo osvezis review :DD
- Ninolina
- Moderator
Roda92, evo kako ja to nosim. Sad će verovatno opet da bude komentara kao kada sam okačila slike svog telefona, ali imajte u vidu da sam jedna trudnica i nemojte da se kačite samnom.

Odlicno, stvarno izgleda nesvakidasnje i drugacije od onoga sto sam video po youtube za gear fit. A sto se tice kako si personalizovala i nakindjurila sve nem ja problem, vazno da on zadovoljava potrebe kako si ti zamislila. Videcu i ja da se prikljucim svetu smartwatcha pa se javljam.
- Ninolina
- Moderator
Roda92, hvala.
Javljaj šta si kupio, kad kupiš, kao i kako si zadovoljan. 

- kutijagreha
- Banned
- Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
- :: Telefon na pipanje
- Kontakt:
Mala nevesta,odbacena?Ninolina napisao:Roda92, evo kako ja to nosim. Sad će verovatno opet da bude komentara kao kada sam okačila slike svog telefona, ali imajte u vidu da sam jedna trudnica i nemojte da se kačite samnom. [emoji14][emoji38]

Nina, čestitam, nek je živo i zdravo kad se ispili! 
A zar ti se ne grebe sat od tih silnih narukvica?

A zar ti se ne grebe sat od tih silnih narukvica?
Ninolima meni iskreno baš sviđa što tako "brendiraš" svoje stvari. A reci mi gde to sve nalaziš? 

- Ninolina
- Moderator
Biće ovo bebče uskoro, još malo pa ulazim u 9. mesec.
kutijagreha, lepo sam te upozorila.
miodrage, hvala!
Green, hvala, a jest se za ovih godinu dana koliko ga imam na 2 mesta oštetio onaj srebrni sloj oko ekrana, a na samom ekranu imam foliju, pa je on zaštićen.
acamatic, hvala, eto nek i neko muško ima lepo mišljenje o mojim personalizovanim gadgetima. Sve to nalazim na internetu. Ima dosta sajtova sa tim skinovima (i za telefone a i za smartwatch-eve), a narukvice kupujem preko e-baya.

kutijagreha, lepo sam te upozorila.

miodrage, hvala!

Green, hvala, a jest se za ovih godinu dana koliko ga imam na 2 mesta oštetio onaj srebrni sloj oko ekrana, a na samom ekranu imam foliju, pa je on zaštićen.

acamatic, hvala, eto nek i neko muško ima lepo mišljenje o mojim personalizovanim gadgetima. Sve to nalazim na internetu. Ima dosta sajtova sa tim skinovima (i za telefone a i za smartwatch-eve), a narukvice kupujem preko e-baya.
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Čestitam. I, sreća što mi žena ne prati forum, da vidi ovu sliku zaljubila bi se i tražila isto.