Svet satova

teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija
Pravila foruma
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova.
Odgovori
araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Re: Off, opušteno ćaskanje

Post od araphel »

Fossil, Diesel, i uopšteno sve modne marke sativa izbegavati. Pored toga što jako često ubacuju krš kineske kvarcne mehanizme (treba da ste srećni ako vam u nekom od ovih satova uleti i najjeftinija Citizenova Miyota), često imaju problema sa kućištima. Otpadaju ukrasi, kvare se i otpadaju hrono pusheri... Ništa ne mora nužno da znači, ali se dešava.

Satovi samo od proizvodjača koji se baš bave satovima. Ima dosta satova sa velikim prečnikom od daleko respektabilnijih imena. Do 200€ ima da se bira dosta Seiko i Citizen modela, mada su ti megalomanski prečnici kod njih retki. Festina ima modele velikih dimenzija, i sasvim su ok satovi.

Naravno, uvek pre preporučujem mehanički sat nego kvarcni, ali to su onda već neke druge priče. Ko posmatra sat isključivo kao modni detalj, treba da mu je svejedno zaista. U tom slučaju i svi ti Diesel, Fossil, Michael Cors... Dolaze u obzir.

Inače, Casio Edifice serija ima jako dobrih velikih satova modernog dizajna, za veoma pristupačne cene. A kvalitetom su svetlosnim godinama ispred svih tih modnih marki.

9R94
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jan 2013. 18:08
:: Lumia 520
:: 6233

Post od 9R94 »

Uh da edifice, ja se nesto ne palim na satove i inace me nervira kada mi je nesto oko vrata, ruke ali ta serija casia je odlicna i sto kazes veoma pristupacna, ima novih sa garancijom od valjda dve godine na KP za valjda +100€

kutijagreha
Banned
Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
:: Telefon na pipanje
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Araphel,hvala na detaljnom objasnjenju.
Uzeo sam vec Mr.Dady 2

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

kutijagreha, kakva je kumova reakcija? :)

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Ne skida ga sa ruke :-)
Ponosno sada pokazuje sat drustvu u kafani :-D

goran_mias
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 28. Jun 2015. 17:30

Post od goran_mias »

miodrage napisao:Mene je brat pre 10 dana obradovao sa Mondaine Stop2Go satom, i ja sam zaista presrecan. Sjajan minimalisticki sat, a opet sa necim posebnim (stop2go). Ali ne voli svako klasiku i minimalizam. Ako neko voli te velike nabudzene satove, Diesel je dobar izbor.

Za neupucene - https://www.mondaine.com/watches/offici ... 16sbb.html
Odlican, da li ga ima kod nas, cena?

matorix
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 10. Sep 2013. 00:11
:: ma dobar (:

Post od matorix »

araphel napisao:Fossil, Diesel, i uopšteno sve modne marke sativa izbegavati. Pored toga što jako često ubacuju krš kineske kvarcne mehanizme (treba da ste srećni ako vam u nekom od ovih satova uleti i najjeftinija Citizenova Miyota), često imaju problema sa kućištima. Otpadaju ukrasi, kvare se i otpadaju hrono pusheri... Ništa ne mora nužno da znači, ali se dešava.
Jebi ga, ti da sat platis i 10k evra pa se moze desiti da otpadaju delovi i sta god. Ja koristim jedan Fossilov sat vec sedam godina, ni bateriju nisam menjao, kamoli da se nesto desilo.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

goran_mias: Sat se ne moze kupiti nigde u svetu osim u Svajcarakoj, to je uvedeno pocetkom ove godine (swiss exclusive), ili se moze nabaviti narucivanjem preko neta. Cijena, prava sitnica... Ustvari bas i nije, oko 550-600€.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

bata bogdan
Banned
Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
:: Huawei X2 7.0 LTE
:: Huawei M2 10.1 LTE

Post od bata bogdan »

Sto se tice satova, odustao sam od smartwatch, tako da mi je izbor spao na običan sat tako da kažem.
Šta biste mi preporučili konkretno, bitno je da je sto veći sat ;)
Gledao sam Diesel, Fossil, Festina itd itd, nekako mi opet Diesel ima eto kao najveće satove :)
Huawei

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

bata bogdan napisao:Gledao sam Diesel
Kupi Benzin :) .

9R94
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jan 2013. 18:08
:: Lumia 520
:: 6233

Post od 9R94 »

Svi furaju na benzin samo Vin Dizel :D

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

A recimo interesantno da niko ne spominje Vostok, kao odlicne i meni licno jako interesantne satove, konkretno:
http://www.vostok-europe.com/collection/lunokhod-2/

49 mm je precnik sata, sto ne spada u male satove. Meni je najinteresantniji taj GTLS - gaseous tritium light source - odnosno staklene cevcice ispunjene tricijumom (radioaktivni iyotop vodonika) koji sve vreme svetli, deklarisano na nekih 25 godina konstantno bez da mora da se osvetli. Drugar ima slican sat i u mraku zaista deluje mocno.
Od ovih ovde satova, meni su samo oni multifunctional zanimljivi, ali ko voli i klasiku, moze da nadje nesto za sebe.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

novak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 04. Jan 2009. 06:09

Post od novak »

O ukusima se ne raspravlja. Ko voli ogromne satove ne treba da trazi dalje od Diesela. Par modela je velicine manje pepeljare:D
Ta podjela fashion sat ili ne meni pomalo nema smisla. Usudio bih se reci da i kod poznatih proizvodjaca ima fashion modela jer se i kod njih moze naci model kod kojeg je poprilican naglasak na dizajnu. Ali je kvalitet neuporediv.
Mada, ko sat pomatra kao prolazni dodatak i voli da mijenja onda je suludo da gleda dalje od marki koje se prodaju po bpm i bomaru.
Ko zeli sat koji ce ostaviti klincu ili da ga bez frke stavi na ruku poslije 20godina, a da i dalje sija onda su tu jaka imena.

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 21. Apr 2013. 10:26
:: LG Leon LTE

Post od Coni »

Šta kažete za modni sat https://www.watchismo.com/projects-crossover-black-mesh Meni je bombona.

Drakenzen
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 08. Dec 2013. 23:54
:: 00

Post od Drakenzen »

Steta što nema fotka da se vidi kako izgleda na ruci...

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Kuma sam prebrinuo. Za neki dan da uzmem ovo za sebe,i miran sam duzi period sto se tice satova

Slika

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

Lep sat, elegantan .

drom
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 28. Avg 2014. 06:54
:: Samsung S7 Edge Gold

Post od drom »

bata bogdan napisao:Šta biste mi preporučili konkretno, bitno je da je sto veći sat ;)
Gledao sam Diesel, Fossil, Festina itd itd, nekako mi opet Diesel ima eto kao najveće satove :)
Komšo, ove ispod 7" ni ne gledaj... :D

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
:: Samsung & Apple
:: Spajamo nespojivo :D

Post od Joxy »

kutijagreha napisao:Kuma sam prebrinuo. Za neki dan da uzmem ovo za sebe,i miran sam duzi period sto se tice satova

Slika
Lep sat, sviđa mi se. Može link ka detaljnijim specifikacijama. Gde ima kod nas da se uzme? I generalno kakvi su ovi Royal satovi, kako su se pokazali? Nisam do sada imao prilike da se susretnem sa njima. :)
Kad smo već kod satova, ja preferiram Casio, trenutno imam 3 njihova modela (dva sportska i jedan Edifice), a za malo svečanije prilike tu je Sector mada za mene Japanac je Japanac. :)

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

^ dok sam nosio satove, takođe samo Casio. :)
Uglavnom digitalce sa dosta funkcija (Data Bank model sam nosio godinama), a imao sam i neki klasičan, doduše dizajnom je malo podsećao na one mornaričke.
Satove odavno više ne nosim, odvikao sam se, tu je telefon za proveru vremena.

Odgovori