Sta vozite?

teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija
Pravila foruma
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova.
Odgovori
cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Re: Sta vozite?

Post od cvoruga »

Idu, naravno da idu, JTD motori su odlični.
Nego je meni asocijacija na Alfu lepi sportski auto, a na dizel ušteda goriva :D .
Atmosferski benzinci su prevaziđeni, ne bi ga uzeo sad nikad.

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

Meni je asocijacija na dizel drugarov 2.0 TDI 170ks koji jede put. :D

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Pa I nisu prevazidjeni atmo benzinci, jedino sto trose.2.0 sa 20V dere dizela kako oces osim po potrosnji.Vozio sam 3.6 atmosferca sa 320 konja, ono je bolestina.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

fannY, i ja vozim dizel, doduše 130ks čipovanih i stvarno dobro ide a malo troši kad pazim :oops: .

Behemoth, ako ima 20v to znači da ima 5 cilindara, takvi motori su retki, ja ne znam ni jedna novija kola koja ga imaju.
2.0 benzin nema šta da traži pored 2.0 dizela, ni po lakoći vožnje, ni po među ubrzanjima, ni po obrtnom momentu :wink: .

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Ako već hoćete da poredite, onda poredite turbo dizel i turbo benzin... :roll:

Behemoth
Expert
Expert

Post od Behemoth »

U tom poredjenju turbo dizel gubi svaki smisao zato ga nisam ni spominjao.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

Behemoth, odgledaj neku trku Le Man serije i pogledaj kakva su ograničenja (propisi) za motore u P2 klasi,
pa ćeš videti koliko ova tvoja konstatacija gubi svaki smisao... :)

Behemoth
Expert
Expert

Post od Behemoth »

Ja pricam o street legal vozilima,a ne custom masine koje imaju snage kao osrednji avion.
Uzmi za primer dva motora,jedan turbo dizel 2.0 a drugi turbo benzinac iste zapremine.
Sta mislis o tome?
Ne znam sta si vozio od ljutih masina,ja jesam svasta,i dizele i benzince,sudim na osnovu svog iskustva.Turbo benzinac bolje ide,vise trosi,dizel ide dobro a ta medjuubrzanja su takva zbog kratkih brzina i niskog obrtnog momenta koji dolazi do izrazaja na niskim obrtajima.Dok kod TB nemas tog osecaja jer su brzine duze,ali se zato i kazaljka na satu brze penje.
2.0 TSI sa 240ks,ne znam koji dizelas moze da mu stane na crtu iste kubikaze,osim ako nije neka biturbo masina.

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Jun 2012. 22:27
:: LG Nexus 5X

Post od Chobby88 »

Moze da mu stane na crtu drugarova alfa 1.9 jtd sa 250 ks,doduse malo je dopingovana.
Turbo benzinci su mnogo veci potrosaci u odnosu na turbo dizela,skuplji za odrzavanje i imaju kraci zivotni vek .

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

Behemoth napisao:2.0 TSI sa 240ks
U kojim autima se nalazi taj motor, a da nisu sportske verzije, koliko košta nov, koliko košta održavanje, koliko troši?

Benzin ima svoje prednosti, tiše i mirnije radi i brže postigne radnu temperaturu kad je hladno, pa i brže ugreje kabinu :D .
Za sve ostalo je 2.0 turbo dizel sa oko 150 ks i 6 brzina zakon, među ubrzanja, lakoća vožnje, potrošnja.
Nadam se da će moj sledeći auto imati takvu motorizaciju.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Ja se iskreno nadam da ce moje sledece prevozno sredstvo biti neki Megan RS. I to u zutoj boji... :D

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

Jbg, ti živiš u normalnoj državi, a mi :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: ?
Ima ih par u BG-u, dobro izgledaju, sviđa mi se Megan sa troja vrata, odlično izgleda.
Šta sad voziš?

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

Behemoth napisao:Uzmi za primer dva motora,jedan turbo dizel 2.0 a drugi turbo benzinac iste zapremine.
Sta mislis o tome?
O tome ti baš i pričam. Nema potrebe da padaš u vatru, već proveri ono što sam ti napisao u prethodnom postu i onda
lepo razmisli o tehničkim mogućnostima turbo (dizel i benziskih) motora. Grešiš ako misliš da je turbo benzinac u nekoj
prednosti nad turbo dizelom iste zapremine. Ovo što ti viđaš u turističkim automobilima su razne varijacije turbo
dizel ili common rail dizel motora, koji treba da zadovolje i niz nekih drugih faktora (trajnost, potrošnja, emisija
izduvnih gasova, nivo buke, troškovi održavanja...itd), pa se proizvođači trude da nekako podmire sve te zahteve.

Ako te interesuje kakav je zaista potencijal turbo dizel motora u odnosu na turbo benzince (ili atmosferske), onda je
najbolje da odgovor potražiš na nekom relevantnom mestu gde se oni upoređuju. Zato sam te i uputio na Le Man
seriju (klasa P2), jer se u toj trci takmiče konstruktori sa automobilima koji koriste sve tri vrste motora. Postoje naravno i
pravila po kojima se ovo takmičenje organizuje, pa je tako propisana i dozvoljena zapremina za svaku vrstu motora.
E to je ono što će te najviše iznenaditi i vrlo lako osporiti ove tvoje tvrdnje, jer je za benzinske turbo motore dozvoljena
veća zapremina nego za turbo dizele. Da li misliš da je to greška ili ipak postoji neki razlog?
Evo ti i link gde to možeš da proveriš...
http://www.europeanlemansseries.com/fr/ ... eCategLMP2

Dakle, nisu više dizel motori ono što ti misliš da jesu. Bilo nekad, ali su se stvari u poslednjih 10-ak godina dosta promenile.
Danas su limiti turbo dizel motora daleko iznad onoga što ti viđaš u turističkim automobilima, koji su takvi zbog mnogih tržišnih
zahteva, a ne zbog nekih konstrukcionih ograničenja. Sada je samo pitanje šta koji proizvodac želi da izvuče od nekog turbo dizel
motora u zavisnosti od toga kojem modelu automobila je isti namenjen.
Behemoth napisao:Ne znam sta si vozio od ljutih masina,....
...bolje da ne znaš, jer ovo i nije mesto gde bi mi trebali da se nadmećemo po tom pitanju niti bi to trebalo nekome
da posluži kao validan argument u ovoj diskusiji.
Behemoth napisao:....sudim na osnovu svog iskustva
...i ja takođe, a uz to posedujem i stručno obrazovanje koje mi dozvoljava da budem potpuno ravnopravan sagovornik u ovoj priči.

Behemoth
Expert
Expert

Post od Behemoth »

Ne padam ja u vatru uopste,normalno pricam.Ne znam na osnovu cega si to zakljucio.
Niti sam u jednom momentu doveo u pitanje necije neznanje ili nestrucnost

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

cvoruga napisao:Jbg, ti živiš u normalnoj državi, a mi :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: ?
Ima ih par u BG-u, dobro izgledaju, sviđa mi se Megan sa troja vrata, odlično izgleda.
Šta sad voziš?
Sad teram Holden Commodore, 2003. godiste, kojeg inace imam jos od 2006. U medjuvremenu se vozikao Mitsu Lancer EVO 9 i burazerova Mecka C180.
A Megan ce jos malko sacekati, jedno 2 i po godine, dok ne isplatim neki jbn kredit... :disgust:

m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Re: Одг: Sta vozite?

Post od m@c|-|oR »

Green napisao:Sad teram Holden Commodore, 2003. godiste, kojeg inace imam jos od 2006.
Zašto me ovo ne čudi?
:grin: :mrgreen: 8-)
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

m@c|-|oR, a sta ces, vratio sam se svojoj najvecoj i najduzoj ljubavi... :D

m@c|-|oR
Expert
Expert

Post od m@c|-|oR »

Green, sreća pa sad imate i izbor...
Ali, Holden Commodore :lol: :lol: :lol:
Soooooo Ausie!!! 8)
Kineska Poslovica

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

A cuj druze, nije to ni toliko lose voziti domaca kola, delova ima svuda, koji su relativno povoljni, svaki iskusniji majstor moze da otkloni vecinu kvarova itd.... 8)

m@c|-|oR
Expert
Expert

Post od m@c|-|oR »

Ma u redu je....
Ubedio si me....
:lol: :lol: :lol: :lol:

EDIT: Kapiraš da nije ništa lično? Imam neku "istoriju" sa Holdenom, pa mi zato smešno.
Kineska Poslovica

Odgovori