Pomoc u vezi kompa

teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija
Pravila foruma
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova.
Odgovori
acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Re: Pomoc u vezi kompa

Post od acamatic »

Cclenear, ubaci i videćeš koliko će mesta da ti oslobodi.
A može baraba da bude da ti Windows snima dane za back up, ako znaš našta mislim, ono ako nešto zezneš pa vratiš vreme, na dan koji želiš. To je kod mene barem jelo memoriju. A ta opcija se nalazila u nekim podešavanjima kada se išlo na desni klik na ikonicu my computer pa na propertis. A gde baš tačno ne mogu da se setim. Probaj sa ovim klinerom pa vidi šta i kako, pa kada budem bio pored kompa videću gde se ono nalazi ..

matorix
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 10. Sep 2013. 00:11
:: ma dobar (:

Post od matorix »

Start>Run, pa tu kucaj %temp% i lupi enter. Pobrisi sve iz tog foldera(:

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Isti slucaj sam imao na svom laptopu. Instaliraj tree view i pogledaj sta ti tacno jede memoriju sa sistemske particije. Gotovo sam skguran da je upitanju System information.Posle toga otvori Disk Cleenup i obrisi system information i restore backup
Posle toga u Control Panel-u otvori System/System protection/ na particiji D stavi na off ako vec nije, a na C particiji ostavi na On ali setuj da koristi 10% memorije sa C particije.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Drakenzen
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 08. Dec 2013. 23:54
:: 00

Post od Drakenzen »

Zar tako ne bi trebalo da je podeseno po defaultu, off na D i 10-15% na C

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Kod mene na Win 8.1 nije tako bilo podeseno.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

~Arkan~
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 16:06
:: Xiaomi Mi A1
:: Gsmart Aku A1
Kontakt:

Post od ~Arkan~ »

kutijagreha, znemanja, pogledajte inbox. :) :)

I da, ne mogu da vidim nove poruke u inboxu, molim administratore za pomoc. :(

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

За играње ништа слабије од r7 260x. Данас склапах себи десктоп у емију, без 50000 ништа, угасих таб. [GRINNING FACE WITH SMILING EYES]
Слобода или смрт

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

~Arkan~, Da i ovde zahvalim na linku, poslao sam ti pp, ali izgleda da imaš problem sa inbox-om.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

Reda radi, da javim da mi je stigla i grafička. Odmah sam dogradio ram i zamenio grafičku (pošteno se namučio jer nikad ništa slično nisam radio a vuklo me da saznam, pa sam majstorisao dobrih 20ak minuta). Hvala svima na pomoći i predlozima tokom kupovine, pogotovo znrmanji (nadam se da se drugi neće uvrediti).

Elem, imam viška grafičku i ram (uzeo bih sve hyperx ako prodam ovu) pa da ponudim vama, ako nekome treba ili nekome od vaših.

Asus EN8600GT silent/htdp/256 ddr3 128bit

2 x 1GB Transcend DDR2 667MHz

U paketu za 3.000din, mislim da je više nego korektna ponuda. Meni svakako stoji pa stoji. Ako ima zainteresovanih, znate gde da me nađete. ;)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

m@c|-|oR, ccleaner imam. Ništa. Nešto jede memroiju. Kad izbriše neki program, meni se smanji memorija.

acamatic, verovatno misliš na restore, tu nisam ništa čačkao:
Slika

matorix, prazni su privremeni fajlovi, skoro sam očistio.

znemanja, može li link do tree view? Ima gomila stvari na google. Disk Cleenup radio pre par dana, nemam ništa za sada da obrišem.

Drakenzen
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 08. Dec 2013. 23:54
:: 00

Post od Drakenzen »

baraba imao sam slican problem na starom kompu, jedino resenje je bila reinstalacija sistema. Ljudi povezao sam tv na komp i sad koristim i tv i monitor, postoji li mogucnost da se zvuk reprodukuje i na tv-u i na zvucnicima od kompa?

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

@Baraba, pogresio sam, app se zove tree size, evo linka http://www.jam-software.com/treesize_free/
Kada instaliras app, okaci ss ovde da bi videli sta tacno jede memoriju.

@El Laki, drago mi je da sam bio od pomoci, ako nesto treba slobodno pisi.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Već trebam pomoć :D

Naime, sa novom grafičkom, dosta više vremena treba kompjuteru da počne podizanje sistema. Znate onaj biiip ton posle kojeg se javlja logo matične ploče, pitanje jel hoćeš u bios, starting Windows, plavi welcome ekran i to je to. E od trenutka kada upalim komp na dugme kućišta, do trenutka kada se čuje biip, prođe mnogo više vremena. I tačno se čuje kako neka komponenta pokušava da se upali ali nikako (počne da bruji normalno pa utiša, pa bruji pa utiša i tako 5-6 puta i onda kada konstantno bruji čuje se biiip i kreće sistem). Kontam da je možda do napajanja ali ne znam što bi pravila problem kad imam jako napajanje za nju.

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

El Laki, Sličan problem sam imao nedavno na jednom računaru. Na njemu je takođe ubačena nova grafička i instaliran Win 8.1. Posle toga je sve radilo Ok ,ali startovanje računara je bilo iz nekog razloga duže nego obično. Prilikom paljenja se pojavi windows logo, ali posle toga čitav minut komp stoji tako, kao da poušava nešto da upali i posle tih minut "čekanja" pojavi se ekrna za unošenje passworda i dalje sve radi odlično. Prvo sam pomislio da je problem u OS-u, hardver je bio srednje star pa sam mislio da je možda problem u tome što Win 8.1 nešto ne podržava, ali izgleda da nije tako. Posle update drajvera za grafiku taj problem je nesto, tako da nisam znao šta je tačno bio problem, da li drajver ili nešto drugo.
Napajanje često može da bude problem, ali naveo si da imaš jako napajanje, tako da je to isključeno. Predpostavljam da su novi drajveri za grafičku ubačeni, ako jesu onda zaista ostajem bez ideje šta može da bude problem.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Da, drajveri su ok. Probao sam da isključim sa napajanja hard i čitač, međutim ista stvar. Sa mojom starom grafikom, sve ok. Čitam na internetu da bi 650w možda trebalo za tu grafičku (Asus hd5770). U svakom slučaju, prodao sam je, vratio moju, pa sad jurim novu.

P. S. Pazi ovo. Meni na računu od kompa nema napajanje kao stavka, već se pod kućište navodi chieftec 01b-bla bla 400w) ali u kućištu na samom napajanju stoji Chieftec gps-550AB A, i kada pogledam na internetu sa tom oznakom postoji samo napajanje od 550w.

[img]http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/02 ... ca601f.jpg[/img]

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

El Laki, Ako na napajanju piše 550W onda je to ok, vrlo lako može da se desi da je radnik u radnji gde si kupovao računar pogrešio, mislim da je dosta verodostojniji podatak koji je na samom napajanju. Ako si prodao grafu i sada radi normalno onda Ok, ali pazi kada budeš kupovao drugu, poveri koliko napajanje je nužno za tu grafičku.

Skini everest ultimate, on ima nekih masu podataka o računaru, mislim da ima nešto i u vezi napajanja. Pošto kuckam sa laptopa, kada sam sada pokrenu Everest izvacio mi je masu informacija o bateriji, pošto ti koristiš desktop možda će na tom mestu kod tebe stajati informacije o napajanju.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Pa ja pretpostavljam da je do napajanja, po zvuku najviše. Nema šta drugo da bude.

Sad ću pogledati taj program, pa javljam šta uradim. A reci mi ovako generalno, s obzirom da je brendirano napajanje, jel 550w ok za malo bolje grafičke u rangu ove 5770? Ili mi savetuješ da uzmem 700+.

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

El Laki, Ubacivao sam razne grafičke u računare i sa slabijim napajanjem i sve je radilo Ok. Mislim da je 550W sasvim dovoljno za bilo koju grafičku srednjeg ranga. Verovatno za neku ludilo od grafike treba isto tako jako napajanje.
Jedino što ti ostaje jeste da proveriš i budeš 100% siguran da li imaš 550W ili pak nešto slabije napajanje.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Videću preko ovog programa everest a ako ne, ne znam kako onda drugačije?

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

El Laki, Evo sajta koji računa koliko je napajanje potrebno za pojedine komponente. Ti popuni ono što imaš, a za grafičku stavi onu koju nameravaš da kupiš. Naravno rezulat uzmi sa rezervom i kao okvirni, znači ne kao egzaktan.

http://www.extreme.outervision.com/psuc ... orlite.jsp

Odgovori