Covid-19

teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija
Pravila foruma
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova.
Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Re: Off, opušteno ćaskanje

Post od Green »

Machorchino olinjala :D, nadam se da ces i ti mene isto tako razumeti. Moj cilj je upravo suprotan, a to je smirivanje tenzije, panike i histerije, da od ovog sranja nece pola sveta pomreti. Mislim da je od izuzetnog znacaja ukazivanje na laz i obmanu, koji su u ovom slucaju veoma, veoma ozbiljni.

Vrlo je jednostavno, ko se ne slaze uopste ne mora da komentarise i baca kontru. Tema je jos uvek "Off", a dokle god nema podmuklog vredjanja, ne vidim razlog da se ne pise.

Martin Mystere
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 20. Okt 2013. 11:10
:: Samsung Galaxy Note8
:: LG G2, HTC HD2

Post od Martin Mystere »

Green napisao:Svako do istine dolazi na neki svoj nacin. Ti i vecina drugih verujete ludacima s televizije, ja ne. Prava istina je ko zna gde...
Izvini, ali stvarno ne bih dalje da diskutujem koliki su ludaci ti kojima ti veruješ a ja ne, poput dotične doktorke Stojković, velikog "stručnjaka" o temi o kojoj priča, a koliki su ovi kojima ja verujem. Mada ovde nije pitanje kom ja verujem jer nisam to ni pominjao već kome ne verujem.

Btw. možda je doktor i ludak ali sigurno ću pre da poverujem mom školskom koji je kao doktor otišao da radi u Nemačku i koji mi iz prve ruke kaže da je situacija malo drugačija nego što pokušavaš da predstaviš, tako da ti priča "s televizije" nikako ne pije vodu. Inače, on prvi ne može ga smisli Vučića i upravo je zbog njega i napustio zemlju i posao kod nas.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

@Green, ok, recimo da jesi u pravu, šta to konkretno menja?

Da su medijski podaci oko smrtnosti od ovog virusa prenaduvani tu se čak i slažem sa tobom. Međutim, ako je ovo sve iscenirana globalna farsa, šta možemo ti, ja ili bilo koji drugi standardni građanin da uradi? Jel' nam saznanje potencijalne istine nešto menja, jel' mi to možemo da dokažemo, iako dokažemo kome to da prezentujemo, hoće li nas to finansijski obezbediti......?

Odgovor je apsulutno ništa, šta je prava istina irelavantno je u ovom trenutku, posledice su bitne. Čak iako si uveren u to, šta mozeš da promeniš. Vlasti u skoro svim državama sveta su donele mere i sankcije za prekršaj tih mera, ti moraš da ih se pridržavaš, želeo ti to ili ne.

Ti ako želiš da nastaviš da radiš, ako želiš da ignorišeš sve ovo, jednostavno ne možeš, privatni biznis moraju da poštuju mere, velike firme moraju poštuju mere, zaposleni u firmama/korporacijama moraju da postupaju po nalozima menadžmenta i sl.

Recimo, ja bih bez obzira da li je ovaj virusa opasan ili ne, želeo da nastavim da radim, volim svoj posao, da idem u kancelariju, da održavam sastanke, sklapam poslove, putujem službeno, idem na ročišta. No, ništa od toga ne mogu, jer ne odlučujem ja o tome, već nadležne vlasti, svakako trpim finasijske gubitke zbog toga, ali to je van moje moći.

Stoga, jedino što mogu da uradim jeste da egzisitram pored ovih mera i to je to. Preuzeo sam samo blaže mere predostrožnosti , to je u mojoj moći, sve ostalo ne zavisi od mene i ja ne mogu da radim u tom obimu koji želim, ne mogu da se krećem u obimu koji želim, ne mogu da kupujem u obimu koji želim i povodom toga ja ne mogu ništa.

Stoga, šta bi istina da je sve ovo zavera promenila kod standardnog građanina, malog preduzetnika, zaposlenog u nekoj inostranoj/domaćoj firmi/korporaciji, klasičnig radnika, poljoprivrednika i sl. Ništa, takav građani mora da se povinuje merama i da trpi fininsijske gubitke, kao što trpi i 90% ostalih građana u svim onim državam u kojim je na snazi vanredno stanje, ograničenje kretanja i zabrana rada za brojne delatnosti.

Sent from my Samsung Galaxy S10 Plus using Tapatalk
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Martin Mystere
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Martin Mystere »

Meni je čak i drago ako bi se ispostavilo da je ovo potpuna farsa jer bi konačno svi bili na istim talasnim dužinama, pa makar i kada su laži u pitanju - Rusi i Ameri, muslimani i hrišćani, belci i crnci jer svi orkestrirano guraju istu priču.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

znemanja, u pravu si. Nazalost, jedino mozemo ono sto sam vec napisao, ukazivati na lazi i prevare. Isto je i meni i tebi i bilo kome drugom, moramo se pridrzavati mera, ma koliko nam bile sulude i besmislene. Sistem je trenutno takav. Previse smo oslonjeni na isti, zato ga mnogi i svim silama brane, samo da zivot bude ponovo onaj od pre.

Naravoucenije: svi smo u apsolutno istom sosu, bez obzira kome verujemo. Ali najvaznije je u celoj ovoj cirkuskoj predstavi ostati priseban. Jer, takodje smatram da je ovo sve i jedan ogroman psiholoski eksperiment.

P.S. Izvinjavam se svima kojima sam digao pritisak. Znate da nije nista lose bilo u pitanju.

Martin Mystere
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Martin Mystere »

Long story short - Ja u stvari ne verujem u potpunosti nikom, samo što nekima ne verujem više od drugih. A ko misli da je drugačije, ja sam OK s tim.

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Ево верујем докторици све што каже, јер није лоша а чим није лоша значи да је добра. Ммм кхмм. :D
Елем није рекла ништа него је пренела снимак који нисам могао да нађем на јт. Морамо се информисати на све стране, ако је онај већ сад познати немачки лекар изнео супротно мишљење у односу на оно којим чиме нас заливају сваки дан нон стоп, а то се сагласило са лекаром из Француске и оним Македонцем инфектологом, мора бити неке истине у таквим тврдњама. Још пар специјалиста из окружења које познајем не верују у целу причу. Шта ми остаје него да сумњам?
Кад Миодраг то потврђује а обично се нама "заверашима :D " смеје...

Да не заборавим, сви наведени говоре апсолутно сталожено и поткрепљено знањем, за разлику од неких.
Слобода или смрт

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

E, dobar je Vucko, slusam ga sad sta prica na Prvoj. Ispade maltene da mi jedini u svetu necemo osetiti ekonomsku krizu kad sve ovo prodje. [emoji4]

Huawei P30
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Anketa popunjena.
Zelenko: gde cu ja da zavrcem rukav? Ja sam primio do sada i vakcine koje nisu obavezne, recimo protiv hepatitisa B, jer je moj poziv takav da pacijent ne mora da zna da je zarazen, ja samim tim ne znam da je zarazen, a da se povredim... Nije nemoguce. A duzan sam da pruzim pomoc i takvom, i obolelom od AIDS-a i COVID-19 zamisli...
Sto se cipovanja tice, ako ce meni to da olaksa zivot, u smislu da ja mogu da nosenjem tog potkoznog cipa imam sve sa sobom (kartice, LK, vozacku, saobracajnu... sve budalastine koje danas moram sa sobom da nosim) ja sam prvi za takve stvari. Sve sto meni olaksava zivot je za mene pozitiva. Nisam nikada bio kriminogen, niti imam takvih tendencija, pa mi neko "narusavanje privatnosti" time sto ce neko znati gde sam (kuca-pos'o) ni najmanje ne smeta.
Ionako ako zele, mogu da znaju kad idem u WC. To je vec na nekim "beguncima" pokazano i dokazano.
Sale_M, nadam se da se samo zezas :D

Elem, off tema COVID-19...
Kako sam vec pisao, i dalje smatram da je sve ovo prenaduvano. Da je bolje spreciti nego leciti, i to smatram. Zato i podrzavam policijski sat, pridrzavam se istog, i ne pisam uz vetar. Jedino odbijam na uzas mojih roditelja (isto lekari), i moje supruge da nosim maske i rukavice. Hirurske maske stite 53%, sto ce reci, lutrija je ista, imao ili nemao masku. Postoje specijalne N95 (kao telefon) maske koje stite od 99.7% i to bi bilo super, ali toga kod nas nema. Sto se rukavica tice, dovoljno imam samokontrole da se ne papkam po licu, a za svaki slucaj nosim Dezihand sa sobom (ostale neke zalihe od ranije, ukupno oko 70ml ali posluzice).
Ono sa cime se ne slazem je da se gradjanima 65+ potpuno zabranjuje kretanje napolju. To ne podrzavam. Treba da mogu da izadju, da prosetaju. Potrebnije je za zdravlje. Sto se nabavki tice, i to se da organizovati, kao i nacin kupovine i drugih stvari. Kako je lepo u anketi navedeno - potrebno je odrzavati higijenu licnog prostora (sve ispod 2m oko mene).
Ono sto mi je uzasno je sta sam video na slikama i TV, masa ljudi na setalistima, organizovana okupljanja i sl. Iskreno, tu bih bio krajnje represivan. Stavise, ako neko ima toliko viska energije, lepo, ajde na Infektivnu kliniku, ili u neki drugi CORONA centar, pa da guras pacijente i sl... brzo bi svima preselo.
Da naglasim jos jednom, setanje moze i treba (bilo bi dobro svi) ali nikako nikakva okupljanja. Najuza porodica, koja zivi u istom domacinstvu to je ok, sve ostalo pod mac bato.
Voleo bih kad bi neko ako zna, mogao da me uputi na Vladu Srbije, rado bih im poslao nekoliko mailova, ali da znam da ce to da se procita, a ne da zavrsi u nekoj kanti. Imam ja svoje vidjenje svega ovoga, a rekli su da treba struka da se slusa. E pa, i ja sam struka, pa treba da se slusam :D
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Re: Covid-19

Post od Evindzer »

Kad je mogla tema za poslednju sezonu Gejmotrona, može i za Koronu. [emoji1787][emoji1787][emoji13]
Računam da je Nemanja otvorio temu i ovde prebacio sve postove iz teme za ofiranje, a vezane za virus. [emoji1303]
U svakom slučaju, ja sam bezbedan od Korone, medicinski je dokazano da ne napada ćelave muškarce. [emoji13][emoji1787][emoji1787]

mare-ss
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 16. Okt 2009. 18:18

Post od mare-ss »

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

Dokumentarac "Digitalni andjeo" sada i ne deluje tako sumanuto. Pisao sam i ranije, u Americi se stanovnistvu vec godinama oblikuje svest u vezi cipovanja. Idu cak i po skolama i vrticima, imaju divne sarene maskote za klince. Jedna od njih se zove "Chippy". To je bas slatko...

Sto se covida tice, prica mi skolski drugar iz Amerike, kamiondzija, tamo je tek luda kuca. Narod se masovno naoruzava. Vec nekoliko nedelja po nekim gradovima patrolira nacionalna garda. Nadam se da gresim, ali koliko su oni svi sludjeni, bojim se da ce izbiti neko sranje. Pola drzave na teskim drogama i jakim lekovima.

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Видим да има храбрих и оних који не верују у корона вирус па их позивам да буду волонтери и учине нешто корисно за старе и болесне. Лако је куцати по тастатури и гледати ликове жељне пажње који износе неке своје теорије док људи умиру!
LG G2 Black,16GB

Drafer
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 26. Feb 2014. 15:04
:: Srpska Crnja
:: Xiaomi Mi 11i
Kontakt:

Post od Drafer »

Krivična prijava protiv Vučića i Malog zbog izbegavanja samoizolacije posle posete Mađarskoj

https://www.slobodnaevropa.org/a/30517367.html
Android 12

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

AnGeL oF LoVe, jbg majstore, ukinut avio saobracaj. Inace bih samo za tebe dosao i volontirao noseci sanduke tih vise stotina hiljada umrlih.

brankisha
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 04. Sep 2014. 07:33
:: Xiaomi Mi5
:: Lumia 925

Post od brankisha »

Mene samo cudi kako kod nas nema toliko obolelih ili umrlih. Hvala Bogu da nema. Ali posle tolikih posledica bombardovanja u jednom momentu sam se uplasio za moje. Doduse stari je bio u fazonu "stara je skoro otisla na onaj svet, a meni ako nesto bude i nije steta".
Nas veci problem su maligne bolesti i problemi sa sterilitetom. U mom okruzenju postoji samo jedan par da nije imao spontani, tj dva. Neki su se razveli jer ne mogu imati decu. Nije lepa situacija.

Sent from my SM-G950W using Tapatalk

mare-ss
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 16. Okt 2009. 18:18

Post od mare-ss »

naravno da nema kad je sve farsa.

https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMe2002387

"This suggests that the overall clinical consequences of Covid-19 may ultimately be more akin to those of a severe seasonal influenza (which has a case fatality rate of approximately 0.1%) or a pandemic influenza (similar to those in 1957 and 1968) rather than a disease similar to SARS or MERS, which have had case fatality rates of 9 to 10% and 36%, respectively."

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

brankisha, postalo je zaista retko cuti da je neko umro prirodnom smrcu, zar ne? Ne pamtim kad sam to cuo od mojih. Ili je rak ili srce ili secer. Ttenutno, svaki momenat ocekujem poruku od mojih da mi jave da je kum umro. Rak pluca.
Pre nekoliko godina, drugi kum od secera. Da ne nabrajam prijatelje i poznanike, parove bez dece...
A brine nas tamo neki sugavi virus. Ma bezi bre...

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Sad mi ispred Delte neki ljudi rekoše da se planira uvođenje 24-satnog policijskog časa. Nemam reči. [emoji34]

brankisha
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 04. Sep 2014. 07:33
:: Xiaomi Mi5
:: Lumia 925

Post od brankisha »

Green napisao:brankisha, postalo je zaista retko cuti da je neko umro prirodnom smrcu, zar ne? Ne pamtim kad sam to cuo od mojih. Ili je rak ili srce ili secer. Ttenutno, svaki momenat ocekujem poruku od mojih da mi jave da je kum umro. Rak pluca.
Pre nekoliko godina, drugi kum od secera. Da ne nabrajam prijatelje i poznanike, parove bez dece...
A brine nas tamo neki sugavi virus. Ma bezi bre...
Upravo. Ja sam isao pre mesec dana u Srbiju da sahranim majku. Rak pankreasa. Ko bi rekao? Preselili se iz Beograda na selo, na Dunav. Zena bila vitalna, radila bastu i oko kuce po ceo dan. Poceo grad da je smara. Kafa retko kad, nikad cigarete, alkohol. Jela uglavnom ribu i svoje iz baste. Kupovali od komsija meso. I eto, bam. Odjednom. Jedina sreca je sto je uspela da se izbori sa tim skoro dve godine. Pitanje koliko je dugo imala. Neki kazu godinu dana pre operacije ali nasi aparati su stari. Dok je hirurg, srecom ocev prijatelj, nije otvorio zbog operacije zuci, nisu ni mislili da ga ima.
Da ne govorim o momku koga sam upoznao. Vrhunska osoba, neponovljiva. Nikad nervoza, sportista, vrstan student. Vratio se na selo kod babe i dede jer mu vise prija. Momak se bukvalno u zivotu dva puta iznervirao i opsovao. I odjednom rak i decko je bukvalno nestao za pola godine. I dan, danas nikom nije jasno kako. A spremao se za Himalaje.

Tako da, da. Ostanite kod kuce, jebeni imbecili i ugasite jebene drustvene mreze. E ovo je pitanje da se zapitamo koliko smo pali kao nacija. Mene zanimaju te stvari. Svi kao nesto kace neke citate, knjige koje citaju, a posle samo tri-cetiri dana u kuci pisu kako je dosano. Znaci, ljudi su generalno zapusteni i uzeli su i zivot i tehnologiju zdravo za gotovo. Vezbajte, sredjujte kucu, procitajte nesto, razvijajte logiku, komunikaciju sa drugima, kuvajte. Pratio sam samo koji dan poznanike i prijatelje, i vec sam otprilike znao ko ce kako reagovati ali neki su me negativno iznenadili. Voleo bih da nestane struje na nedelju dana. Samo nedelju dana. Da idioti malo shvate kako je zivot lep i sta treba da bude smisao zivota i da se usresrede na prave stvari.
Za kraj ovog predugackog posta jos jedna stvar, moram bez cenzure: ODJEBITE SA VASIM KUCNIM LJUBIMCIMA!!!!
Kucni ljubimci nisu za stan. Ovo je klasicno pomodarstvo i bezobrazluk.

Sent from my SM-G950W using Tapatalk

Zaključana tema