Pomoc u vezi kompa
Pravila foruma
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
● Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova. ●
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
● Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova. ●
Re: Pomoc u vezi kompa
To nije losa kombinacija na ovom sajtu navodno pise da je moj Q9400 2% slabiji od x4 750k ali C2Q je iz 2008 a x4 750 iz 2012 tako da verujem da je bolje optimizovan x4 750k za sve ali ipak proveri kako se taj AMD procesor pokazao u tome sto ti hoces .
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
psyhound, ja sebi nedavno sklepah makinu za muziku (i sve ostalo), baš me svrbelo da probam AMD Kaveri generaciju. Uzeo sam 860K, CPU ima više nego dobru cenu za ono što pruža. Nažalost, sve je poskupelo krajem februara. Bocnut na G1.Sniper A88X ploču sa 2x 4GB 2400MHz ram-a i SSD 840 EVO. CPU kloknut na 4.3GHz bez dizanja napona (sa Vendetta 2 kulerom) i sve radi jako lepo. Možeš komotno da uzmeš neku A88X ploču, vidi samo šta ti treba od slotova zbog audio kartice (ako je PCI). Ja uzeh baš ovu GA zbog odličnog zvučnog dela, mada imam još dve zvučne zabodene u komp. Ne moraš da ideš na FM2+ CPU, možeš da uzmeš i X4 740. Ako se razmišljaš o 750K, onda idi na 860K, razlika u ceni je minimalna a noviji je procesor i podržava više naprednih instrukcija.
Mada, u Intel varijanti G serija isto odlično radi, uz brzu memoriju i dobru ploču (čipset, recimo Z87) ima da leti (uz SSD, naravno). Za bolje, zna se - neki Haswell i5 & up ili AMD-ova FX serija (6 i 8 jezgara). Iako AMD odlično radi za uloženi novac, ipak je Intel bolji za single-threaded aplikacije i za DAW, čak i ova G serija. Na leto izlaze i četvorojezgarni modeli, verujem da će biti odlični, uz neku normalnu cenu.
Mada, u Intel varijanti G serija isto odlično radi, uz brzu memoriju i dobru ploču (čipset, recimo Z87) ima da leti (uz SSD, naravno). Za bolje, zna se - neki Haswell i5 & up ili AMD-ova FX serija (6 i 8 jezgara). Iako AMD odlično radi za uloženi novac, ipak je Intel bolji za single-threaded aplikacije i za DAW, čak i ova G serija. Na leto izlaze i četvorojezgarni modeli, verujem da će biti odlični, uz neku normalnu cenu.
● PRAVILA FORUMA ●
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Gledao sam i 860k ali ne nalazim ga ispod 70€ na oglasima. 740 i 750k idu za 4000 - 5000 din. Ima ko trazi i nesto vise, al' ne dam! 
Za maticnu ne mogu da odvojim vise od 5500 din, tako da gledam po oglasima isto sta ima ili cu lepo da odem u Emmi i kupim nekog ASUSa za 5200 din! Ima PCIe (740, 750, 760, itd. nemaju GPU pa je bitna stavka) i PCI taman za zvucnu i to je to. Ima dva mesta za RAM gde lepo sutnem 2x2 GB (vecinom su mi 32bit VST pluginovi pa i DAW koristim 32bit da mi bridge ne zdere CPU) i ok masina za male pare. Ako onaj Athlon II X4 640 sa integrisanom zvucnom i ASIO4all drajverom moze ladno da izvuce 15x VST + 3 - 4 efekta po kanalu + kompresije, limiteri, EQ, .... mislim da se ovaj nece ugrejati ni 2 stepena.

Za maticnu ne mogu da odvojim vise od 5500 din, tako da gledam po oglasima isto sta ima ili cu lepo da odem u Emmi i kupim nekog ASUSa za 5200 din! Ima PCIe (740, 750, 760, itd. nemaju GPU pa je bitna stavka) i PCI taman za zvucnu i to je to. Ima dva mesta za RAM gde lepo sutnem 2x2 GB (vecinom su mi 32bit VST pluginovi pa i DAW koristim 32bit da mi bridge ne zdere CPU) i ok masina za male pare. Ako onaj Athlon II X4 640 sa integrisanom zvucnom i ASIO4all drajverom moze ladno da izvuce 15x VST + 3 - 4 efekta po kanalu + kompresije, limiteri, EQ, .... mislim da se ovaj nece ugrejati ni 2 stepena.

- Miškoni
- Administrator
Ne moraš više da se brineš da će ti 64-bitno okruženje opterećivati procesor, to sad sve radi kako treba. Greota je da ne ubaciš 2x4GB ram-a da sistem može da se razbaškari, a i sve što budeš radio će moći da se učitava u memoriju. A SSD, to bi ti čak bila i bitnija stavka jer i da ti zafali memorije, krenuće da se koristi pagfile koji na SSD-u leti. Koju zvučnu koristiš? Ima 64-bitne drajvere?
● PRAVILA FORUMA ●
-
- Sertifikovani Trol
Problem je sto su plug-inovi 32bitni pa onda kad ih ubacim u 64bit FL studio idu preko ILbridge koji dodatno trosi CPU. No mozda mi to kod ovog ne e ni praviti problema dok sam na ovoj masini koju sad imam bas osetio razliku.
Zvucna je Creative Audigy 2 ZS, ali razmatram neke varijante za M-Audio Autiophile 2496. Kakvi su drajveri - nemam pojma.
Zvucna je Creative Audigy 2 ZS, ali razmatram neke varijante za M-Audio Autiophile 2496. Kakvi su drajveri - nemam pojma.

- Miškoni
- Administrator
Ako misliš na onaj pomenuti Pentium D 915, nemoj uopšte da ga upoređuješ sa bilo čim, taj procesor je bio promašaj i kad je bio nov.
M-Audio ima dobru podršku, za razliku od Creative-a. I ja razmatram neku njihovu karticu pošto sad koristim SB Live Drive II za MIDI vezu i X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro za ostatak. Išnuo bih obe zbog loših drajvera, mada su zvučno odlične, posebno X-Fi.

M-Audio ima dobru podršku, za razliku od Creative-a. I ja razmatram neku njihovu karticu pošto sad koristim SB Live Drive II za MIDI vezu i X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro za ostatak. Išnuo bih obe zbog loših drajvera, mada su zvučno odlične, posebno X-Fi.
● PRAVILA FORUMA ●
-
- Sertifikovani Trol
Jbg, dobio sam ga na poklon pa se nisam bunio. Dobro je dosao kao privremeno resenje.
Izgurao je jedan ceo EP, jedan single i jedan remix Assemblage 23, ali sam mastering morao da radim kod devojke. 

-
- Sertifikovani Trol
Imas u Muzika u vasem telefonu.
Ili trazi na YT samo Surreal Eternity i bice medju prvim rezultatima.
Nije nesto, ali se svidelo ljudima.

- Miškoni
- Administrator
Mislio sam na da okačiš negde u dobrom kvalitetu da skinem.
Ali dogovorićemo se na PP već, da ne off-ujemo ovde, i da nas ne opominje Azimuth.
Moraću da pobrišem par postova... 

● PRAVILA FORUMA ●
-
- Sertifikovani Trol
Okacio sam da se skida sa soundcloud-a. Link u opisu videa na YT. 

- Miškoni
- Administrator
Samo te proveravam da vidim da li pratiš sva dešavanja na forumu! 

● PRAVILA FORUMA ●
-
- Sertifikovani Trol
Uzeo danas maticnu Gigabyte A68H GA-F2A68HM-S1. Sad da naleti procesor i resena stvar. 

-
- Sertifikovani Trol
Stigao i procesor! Uleteo za neki ok kes jedan AMD Athlon™ X4 Quad-Core 840 - 3.8GHz/3.1GHz, 4M cache... za mene dosta. Samo da uhvatim sad vremena da sve sastavim i nainstaliram sve stvari koje mi trebaju... 

-
- Sertifikovani Trol
Videcu za dan dva... Za sada sam uzeo od matorog jedan modul od 2GB pa kontam da cu uzeti jos jedan... Verovatno mi vise od 4GB RAM nece ni trebati. Sledeca investicija je 320GB HDD posto sad imam citavih 80, a kad uzmes u obzir da radim sa 24bit i 32bit WAV fajlovima, sve ti je jasno... 
Nego, je l' ima neko iskustva sa Spire kucistima?
Uzasno mi se svideo ovaj model:

Trenutno imam neko matoro Frontier eBOX koje samo sto se ne raspadne, pa ono...

Nego, je l' ima neko iskustva sa Spire kucistima?

Uzasno mi se svideo ovaj model:

Trenutno imam neko matoro Frontier eBOX koje samo sto se ne raspadne, pa ono...

Koliko si platio procesor i gde si ga kupio ? Iskreno nemam iskustva mnogo ni sa kakavim kucistima meni je svako dobro samo da u njega moze maticna i sve sto treba najbolje da pogledas komentare na It svet za odredjeno kuciste mada pazi ima i svakakvih sto pisu tamo nije sve istina 

-
- Sertifikovani Trol
U Emmiju sam uzeo za 8000 din. Razmisljao sam o 860k, ali mi je falilo malo para tako da mi je ovo ispalo kao najbolje resenje. Gledao sam i polovnjake 740/750k/850/860k, ali za polovan traze vise nego sto u Emmiju kosta nov! 
Meni se inace jako dopadaju ona kucista bez rupa za optiku. Ima bas Spire jedan takav model, ali nema ga kod nas. Posto ne znam kad sam zadnji put ubacio CD u komp i sve radim preko flash drajva takvo jedno bi mi bas leglo... al' neeeeema. Ovo prodaju za 2500 din sa 500W napajanjem koje bih prvom prilikom zamenio nekim niskobudzetnim Chieftec-om. Pogledacu bas sta piskaraju tamo pa mozda i nadjem nesto pametno medju komentarima.

Meni se inace jako dopadaju ona kucista bez rupa za optiku. Ima bas Spire jedan takav model, ali nema ga kod nas. Posto ne znam kad sam zadnji put ubacio CD u komp i sve radim preko flash drajva takvo jedno bi mi bas leglo... al' neeeeema. Ovo prodaju za 2500 din sa 500W napajanjem koje bih prvom prilikom zamenio nekim niskobudzetnim Chieftec-om. Pogledacu bas sta piskaraju tamo pa mozda i nadjem nesto pametno medju komentarima.