Off, opušteno ćaskanje

teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija
Pravila foruma
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova.
Odgovori
sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Re: Off, opušteno ćaskanje

Post od sugarcoated_ass »

Green, ma kontaš zašto sam napisao. Objasnio sam gore. [emoji12] Ali znaš da u Srbistanu ako se ne razmnožavaš nisi čovek. Zato sam i postao alergiačan na taj izraz jer se to automatski vezuje jedno za drugo.

Sent from my Nokia 8.1 using Tapatalk

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Kontam, naravno. U sredini iz koje ja dolazim je to jos izrazenije. I dalje cekam nekog na zicer da mi prigovori zasto nisam doveo i ozenio nasu curu i zasto smo detetu dali englesko ime. Prvi koji to bude pitao ce biti poslat u "rodni kraj".

yocasylver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 10. Okt 2008. 08:54
:: Huawei P40 Pro

Post od yocasylver »

Turci zovu Srbiju Srbistan .

brankisha
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 04. Sep 2014. 07:33
:: Xiaomi Mi5
:: Lumia 925

Post od brankisha »

Nisam mislio da te diram u to sto ti se pisha ne dize [emoji23][emoji23][emoji111][emoji111] salim se. Niste vi jedini koji imate probleme.
Ja sam ti odgovorio bez prethodne pozadine tvog problema. Tvoja stvar je licna, ali isto tako je i tvoj odgovor "da nekom razbijem zube" na pominjanje prinove podjednako primitivan kao sto ti smatras drugu stranu.
Moje misljenje je da je to sasvim normalna ljudska stvar. A to sto je danasnji svet otisao mnogo dalje od tri lepe i, sto su ljudi sebicni i samozivi nema veze direktno sa tobom.

Mnogo se ljudi kod nas lozi na zapad, a na zapadu je uzas. Apsolutna disfunkcija porodice, ljudskih odnosa i vrednosti. Svako gleda sebe i uglavnom mu se *ebe za druge.
Nisam zatucani ljakse koji bi samo da tuce zenu i da je drzi u kujni ali brate oni su totalno skrenuli sa kursa.
Iskreno bih voleo da se drustvene mreze ugase makar na pola godine i, da ljudi pocnu da primecuju svet oko sebe, a ne da ga gledaju samo kroz oko kamere i filtere iste.

Sent from my SM-G950W using Tapatalk

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Brankiša, mislim da ga nisi razumeo: koliko odavde poznajem njegovu priču, ne radi se o nedizanju piše, već što verovatno krive zdravstvene probleme žene koju je izabrao za odsustvo prinove, pa preporučuju da je zameni drugom bez zdravstvenih problema i s njom dobije prinovu. I iskreno, i ja bih im, u tom slučaju, razbio zube, pa neka bude da sam najgori balkanski neandertalac.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Evi je dobro povezao stvari. Kod nas vlada velika zatucanost i ljudi smatraju da po svaku cenu moraš imati decu pa makar time ugrozio i sopstveno zdravlje.
U našem slučaje je u pitanju njeno zdravlje, tačnije autoimuna bolest, zbog čega bilo kakve veće hormonske promene mogu izazvati mnogo gore stanje od trenutnog.
Procena je da bi u slučaju trudnoće imala 50/50 šansu da ili sve bude ok ili da ostane do kraja života vezana za kolica.
Tu dolazi do onoga što ljudi ne razmišljaju kakva bi bila budućnost sa tih loših 50% već samo da se prati ono što društvo smatra prioritetom i odatle ta moja reakcija na takve savete, što je opet Evi dobro zaključio. [emoji846]
I sada, nama je 15. godina da smo zajedno, a 10. godina da joj je bolest otkrivena i takve savete slušam od prvog dana, čak i od veoma bliskih ljudi. I kako onda ne postati alergičan na takve stvari?

brankisha
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od brankisha »

To je drugo. Ja sam povezao za neke slucajeve iz mog okruzenja. I to su uglavnom ljudi koji mlate dobru lovu i za evropske standarde.
Onda su to stvarno debili ako su upoznati sa situacijom.
Mada kad vidim ko sve ima decu i kako ih odgajaju, prosto bih im oduzeo.
Ovo za pishu je bila sala, ne volim da vredjam ljude. Malo poprckujem, da ali zadiranje u intimu nikako.

vla-do
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Nov 2008. 02:06

Post od vla-do »

I mene su godinama smarali oko prinove. Komšinica (baba) kod mojih roditelja me pita ima li šta novo. Kažem joj ništa, a kod vas? Ona se počne neprijatno smejati i kaže stara sam ja za to. Nije me više pitala. [emoji1]

Mama od bivše devojke me je isto smarala sa zete kad će prinova... Iz pristojnosti je nisam oterao odakle je došla. Plus, što joj je ćerka imala zdravstvenih problema, ali joj to nije predstavilo problem da me pita to...

Većina ljudi je generalno glupava i ne razmišlja šta pita/priča.

brankisha
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od brankisha »

Kad dozvoljavamo ovakve gafove po gradovima i kad smo glasali za ove nista me vise ne cudi.
Gledam Bg pliva, posekli pola grada, prekopali - niko nista.
Izgleda da stvarno volimo da nam neko *ere po glavi i da samo pricamo "cuti moze i gore".

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

brankisha, ma kontao sam da je šala, nemoj misliti da nisam, samo sam obrazložio zašto popi*dim na ljude kada mi dele takve savete. [emoji846]

E sada ovog drugog, političkog što se tiče, jbg meni jeste mnogo bolje nego što je bilo od kako se borim za svoj hleb. Aktivno radim od svojih 19 godina, znači sada već 14 godina, jer sam zbog tadašnjeg stanja u državi morao napustiti višu školu i naći posao da bih pomogao roditeljima jer pored mene su na grbači imali još i moje dve mlađe sestre. Radio sam sve i svašta i to je uvek bilo za neku siću, na crno ili po mesec do tri trajanja ugovora.

Fast forward do pre dve godine i prvi put dobijam posao na neodređeno, a još da mi je neko pre te dve godine rekao da ću imati platu sa kojom ću moći bez većih poteškoča da izdržavam ženu i mene verovatno bih ga strpao u neku ustanovu.
Tako da definivno može, a i bilo je mnogo gore.

Dok eto sa druge strane vidim šta se dešava i kakvi pajaci se pojavljuju na političkoj sceni i zaista ne znam šta da mislim. Većinom ljudi oko mene koji znam da su se mučili finansijski sada imaju poslove i uspevaju polako da se izvlače iz s*anja, ali opet se dešavaju druga s*anja i pitanje je i to što je dobro dokle će trajati. [emoji52]

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

sugarcoated_ass napisao:(...) moje dve mlađe sestre.
Imaš dve mlađe sestre? Pošalji mi njihove instaprofile, da im se javim, a ti me prethodno dobro ishvali. [emoji39][emoji38]
Jesi dobio moju PP pre dan-dva? [emoji846]

brankisha
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od brankisha »

Hahhaha. Manijace. Niski udarci.
[emoji23][emoji23][emoji23]

@sugarcoated_ass : brisao sam post nekoliko puta. Znam sta bih napisao, a opet ne bih.
Sustina - trudio se, radio manijacki, zaradjivao, otvorio svoju firmu, propistio dobar deo dvadesetih zbog preposvecenosti poslu, prodao sve i otisao.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

sugarcoated_ass, moram da se nadovezem na ovo tvoje "porodicne vrednosti".
Da se odmah razumemo, nista protiv tebe licno, ali na generalizovanje sam zaista alergican!!!
Jasno mi je u potpunosti zasto se ti i devojka ne odlucujete za imanje dece, to je vase licno pravo, vasa najdublja intima. Verujem da bi i hteli, ali znajuci kakav to rizik moze da predstavlja, pametnije je ne igrati se sa glavom. Kako mislim brankisha rece, ako ne, neka mi se oprosti, najvaznije je posle to dete izvesti na pravi put.

Ali da se vrnemo na porodicne vrednosti. Sustina celokupnog zivota na kugli zemaljskoj jeste upravo razmnozavanje. Bez toga, nema zivota. To ne moze niko da ospori.
Prema tome ne stoji komentar da je to glupo, da je to idiotski i tako dalje. Kao sto sam rekao, jasan mi je problem koji nazalost imate, i verujem da bih i ja identicno postupio.
ALI kao sto drugi ne bi trebalo da imaju prava tebi bilo sta da prebacuju, tako ni ti ne bi trebalo to da radis. Jasno mi je da si umoran od stalnog pravdanja i sta ti ja znam sta, ali opet. Na kraju krajeva, to ti je i vrsta mehanizma odbrane.
I koliko god mi sve bilo jasno, ne opravdavam nikad generalizovanje, kao i naturanje tudjih ideja, kao sto se ovde radi sa Androidom.
Jedini koji su ikada meli da naturaju svoje je Microsoft jer su imali sjajan proizvod. A vi slepci niste to umeli da vidite i cenite!
Evi, uzmi kokice krecemo :D
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

miodrage, mislim da me nisi razumeo. Nigde nisam rekao da imam protiv toga što će drugi da se razmnožavaju i što je neretko nekima to i jedini cilj u živitu, već samo mi sme smučila bilo kakva priča o tome jer je pritisak zaista ogroman. Naročito je još gore što nije čist hir u putanju već potpuno logičan postupak da bi se izbegao rizik i to opet ne mogu da shvate. Kako ne popizdeti kad je neko vrši pritisak i spreman je da bukvalno nekog svog, što bi rekli svoju krv, gurne u neizvesnost i mogućnost da mu ostatak života bude upropašten?

m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Post od m@c|-|oR »

Skupio sam dovoljno kirina da mi sada TT bude ads free mesec dana.
:)

Poslato sa Honor Play uz pomoć Tapatoka
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

miodrage napisao: Sustina celokupnog zivota na kugli zemaljskoj jeste upravo razmnozavanje.
Guru, ne znam kako je kod tebe u Subotici, ali u jugozapadnom i jugoistočnom delu Srbije (oblasti u narodu poznate kao Sandžak i Južna pruga [emoji16]) stvari su toliko izopačene da skoro cela populacija treba da ide na kolektivno psihijatrijsko lečenje. Roditelji svesno i bez imalo griže savesti pritiskaju svoju decu na loše brakove i različitu vrstu torture, a sve zarad dobijanja unučadi. Dva primera mojih poznanika:
1° jedna žena se udala mlada, odmah po srednjoj školi, dobila dvoje dece i uz njih svakog drugog dana po dobre batine, da od modrica nije mogla da izađe na ulicu - reakcija njenih roditelja je bila „Pa šta, bar ima dvoje dece, zna zašto se žtrvuje“ i
2° ni muškarci nisu pošteđeni roditeljskog bezobrazluka - otac u prisustvu sina govori poznaniku na ulici „Ovaj moj jadnik prebacio tri banke, a niti se oženio, niti ima dece. Nema drugog objašnjenja: on očigledno nema qratz.“
Parafrazirao sam, jer nisam bio prisutan, pa prepričavam šta su mi drugi rekli, ali suština je da je ogroman deo najstarije generacije (u pomenutim delovima Srbije) nenormalan i nema ni najmanji osećaj roditeljske želje da svom detetu bude dobro - već samo i jedino da to dete ukalupi svoj život u njihove standarde i vrednosti - a dobijanje poroda je samo jedna od tih „vrednosti“ koje nameću svojoj deci, tu ni slučajno nije kraj samoživosti i roditeljskoj bezvrednosti pomenute generacije.
–—–—–
Da razbijemo neprijatnu temu malom šalom:
miodrage napisao:(...) generalizovanje, kao i naturanje tudjih ideja, kao sto se ovde radi sa Androidom.
Android je najbolji sistem u celom svemiru, i kad se za 400 godina Pikard bude vozikao u Enterprajzu, komandir Data će raditi na Androidu! [emoji1787][emoji2957][emoji1787][emoji2957]
miodrage napisao: Evi, uzmi kokice krecemo :D
Ne mogu, imam paradentozu, zapadaju mi one ljuspice između zuba. [emoji13][emoji1787][emoji1787]
m@c|-|oR napisao:Skupio sam dovoljno kirina da mi sada TT bude ads free mesec dana.
:)
Propašće ti taj Kirin, ARM obustavio saradnju sa Huaveijem. [emoji2957][emoji38]

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Evindzer, tog dela se nisam dotakao, ali razumem i u potpunosti ne odobravam takve stvari. Niko na ovom svetu nema prava da me na nesto tera, niti ja imam prava druge da teram (jedino bih mozda ceo forum naterao na Win Mob pre koju godinu, sad je malo kasno, ali za iOS nije :lol: :D :lol: )
Tako da Snadja razumem u potpunosti, ali opet, nacin na koji je nesto izneseno mi je zasmetao. A slozicemo se da sve moze na vise nacina da se kaze.

Inace sa svojom prvom recenicom nisam pogresio, ma koliko se neko upinjao da mi dokaze suprotno. Sustina zivota jeste ostaviti potomstvo i adio mare. To je tako, svidelo se nekome ili ne. Gomila zivotinja odigra svadbeni ples, i uginu posle toga. Primer - cvetanje Tise.
Drugo su opet socijane norme, sta se od nas ocekuje, diskrepanca izmedju zelja i mogucnosti...

Sustina je to da zivot treba nastaviti, ako to nekome odgovara. Ako ne, niko nikoga ne bije po usima (ok iz onih primera se vidi druga slika).

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
:: Samsung & Apple
:: Spajamo nespojivo :D

Post od Joxy »

miodrage napisao:(jedino bih mozda ceo forum naterao na Win Mob pre koju godinu, sad je malo kasno, ali za iOS nije [emoji38] :D [emoji38] )
Konacno, dobismo priznanje. [emoji23]

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Joxy, pa to sam ja rekao jos pre nepunih godinu dana... Jos od proslog leta ja gledam sta dalje jer sam video kuda polovi ovaj brod.... Zato sam i presao na iPhone Xr pre 7 meseci...

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
:: Samsung & Apple
:: Spajamo nespojivo :D

Post od Joxy »

Znam naravno, mala sala. [emoji3][emoji6]

Odgovori