Off, opušteno ćaskanje

teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija
Pravila foruma
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova.
Odgovori
brankisha
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 04. Sep 2014. 07:33
:: Xiaomi Mi5
:: Lumia 925

Re: Off, opušteno ćaskanje

Post od brankisha »

Ima i do toga. Namerno sam izostavio taj deo, jer vecina njih moze da vozi ono sto 80% ljudi ne moze.

Sent from my SM-G950W using Tapatalk

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Ma nek' voze sta hoce, problem je i taj sto su odmah po defaultu auto "eksperti", cim kupe nesto takvo.

Nego, da pitam nesto drugo clanove foruma. Ima li ljubitelja LED baterijskih lampi? Ako ima, sta koristite, koje brendove? Odakle ste narucili i sl.?

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa kad Lamborghini pravi crossover, a i sve ima vise glasina da ce i Ferrari da napravi, onda je jasno u kom pravcu se ide. Jednostavno, to je sada "in" i to se kupuje, samim tim, ako zelis da opstanes, i zaradis, moras da se prilagodis...

Imam ja neku kinesku LED lampicu... nista posebno, dobio od ImplantCast farmaceutske kuce, radi sa 3 AAA baterije.
U kuci imam 55 LED spotovki, 4 LED neonske svetiljke u kupatilima, LED traku u kuhinji, itd.
Marka i modeli - pojma nemam neki cajnizi, ali rade, i nisu bili skupi.
Imao i RGB i traku i spotovke, i jos razmisljam da li da za 20€ kupim black light LED traku... koji ce mi pojma nemam, sta bih sa njom jos manje znam, ali mi je black light oduvek bio fetish. Imam 2 neonke u sobi. i to mi je osvetljenje za vece jer ne volim da mi bljesti...
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

brankisha
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od brankisha »

Drugar se kune u Maglite lampe.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

Ma kakav Maglite. Taj brend je odavno prevazidjen. Ko ozbiljno razmatra kupovinu dobre lampe, neka obrati paznju na sledece brendove: Olight, Thrunite, Imalent, Lumintop, Acebeam, Klarus, Astrolux, Fenix, Wuben itd. Ima zaista ogromnog izbora za bilo koju namenu, velicinu i jacinu osvetljenja. Pored toga, mnogi modeli se pune preko obicnog microUSB ili USB-C kabla.
Pre izbora takodje je dobro znati da li se zeli tzv "flood" ili "throw" tip lampe. U prevodu lampa sa sirokim ili uzim svetlosnim snopom. Uzi svetlosni snop moze daleko vise da dobaci, a pri manjoj jacini osvetljenja.
Koga interesuje nesto vise, slobodno neka priupita.

pero0000
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Jul 2010. 10:02
:: Samsung S10
:: Nokia 6210

Post od pero0000 »

Da li neki od tih brendova ima da se kupi kod nas?

Послато са Mi 9T Pro уз помоћ Тапатока

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

E to ne bih znao, stvarno. Mozda ima nesto po Army radnjama. Ako ne, na AliExpress, Gearbest, Banggood i slicnim ima.

Mladen7
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 01. Feb 2018. 18:05
:: Xiaomi Mi 10 T Pro
:: Xiaomi MI A3

Post od Mladen7 »

Uz ove brendove koje je Green nabrojao dodati još Nextorch.

Inače toga i ima najčešće po army prodavnicama ,ako je taj vid kupovine . Za poručivanje ne bih znao.

pero0000
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Jul 2010. 10:02
:: Samsung S10
:: Nokia 6210

Post od pero0000 »

Hvala Green i Mladene za info o Armi šopu!
Proveriću...

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

Nema problema Pero. Proveri pa javi da li imaju nesto. Ako nemaju bas nista od navedenih brendova, savetujem da se ne kupuje neki tipicno jeftin kineski za 10-ak evra.
Bolje resenje je naruciti online, pa kad stigne, stigne.
PayPal sad radi kod nas, na eBayu ogroman izbor.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Radi PP, ali naci nekoga ko salje za Srbiju je ravno dobitku na lutriji...
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

Istina, slazem se. Broj onih koji bi poslali u zemlju "divljaka, siledjija i primitivaca" jeste mali. Onda je mozda bolje naruciti s kineskih sajtova.

Elem, jedna zanimljivost u vezi lampi. Pre par godina izvesna Weltool firma izbacila prvu na svetu tzv. LEP (Laser Excited Phosphor) baterijsku lampu, koja radi tako sto laser baca snop na komadic fosfora i putem ogledalceta salje svetlost kroz stakleno socivo. Rezultat je krajnje impresivan. Dobija se veoma uzak svetlosni snop, koji moze da dobaci preko kilometra daljine. Acebeam ima verziju od 500 lumena (w30), a snop dobaci citavih 2.4km.
Proizvodnja ovog modela je zaustavljena, navodno zbog nekakvog "problema s delovima", ali to je sumnjivo. Pre ce biti da je jednostavno prakticna primena ovakve lampe skoro pa besmislena. Pored toga, nije bas jeftina...

Pogledajte na delu: https://www.youtube.com/watch?v=i0tEax6SMtc

brankisha
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od brankisha »

Ovo nije sala. Majstor je stvarno ovo uradio.

https://driving.ca/chevrolet/silverado/ ... verado/amp

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

Da opisem u "par" recenica i lampe koje licno imam, ako nekog zanima nesto vise, neka pita slobodno.

Olight R50 Pro Seeker LE (Law Enforcement) - fantasticna lampica, 3500 lumena maksimalne iluminacije, kompaktna, u pakovanju (samo LE edicija) se dobija i stoni magnetni punjac.
Vrline: a) fantasticna iluminacija, b) UI modovi, c) jak magnetni cep za bateriju, d) kvalitet izrade.
Mane: a) kratkotrajan "turbo" rezim iluminacije, b) punjac nije usb vec Olight-ov fabricki (magnetni koji nije bas praktican, jer je kabl dugacak). c) na minimalnom procentu baterije upali se crvena lampica i tada je koriscenje onemoguceno. d) pri punjenju se takodje lampa ne moze koristiti. Makar dok je procenat napunjenosti nizak. Dalje nisam isprobavao, mozda cak i moze. e) nesto visa cena od konkurentnih lampi.

Wuben T70 - takodje fantasticna lampa, jeste kineski brend, ali Wuben je ozbiljna firma. 4200 lumena maksimalne iluminacije.
Vrline: a) kvalitet izrade, b) USB-C konektor za dopunjavanje (moze apsolutno bilo koji USB-C kabl), c) 4 nivoa osvetljenja. d) koriscenje je moguce dok se puni baterija.
Mane: a) cep nije magnetni, b) modovi interfejsa su drugaciji (klik na dugme se menjaju nivoi umesto press and hold, koji licno preferiram, ali nije velik problem). c) dugmence za paljenje/gasenje je tesko naci u mraku kad je lampa u ruci.

Thrunite T1 - omiljena lampica trenutno, 1500 lumena maksimalne iluminacije. Rekao bih da je najsvetlija trenutno u svojoj klasi tih minijaturnih lampica.
Vrline: a) ultra kompaktna, b) MicroUSB punjenje, c) dolazi sa snalicom za dzep, d) magnetni cep baterije, e) autonomija
Mane: a) interfejs menjanja nivoa osvetljenja je press and hold od najnizeg do najviseg, sto nekom moze zasmetati, jer je sporije od klika. b) cena, mada za ono sto mudi mislim da bolje, a jeftinije, nema.

Inace, da napomenem, sva tri modela su "flood" (sirokog) svetlosnog snopa. Mislim uzeti i jedan "thrower", ali je izbor toliki da jednostavno ne mogu da se odlucim.

yocasylver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 10. Okt 2008. 08:54
:: Huawei P40 Pro

Post od yocasylver »

Kakva su vam iskustva sa kupovinom naloga i igrica za SPS4?Dobijes nalog i kod,skines igru i koristis.Igra je 3 puta jeftinija od original CD-a

brankisha
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od brankisha »

Jel neko ima monitore ili neke vece hifi zvucnike? Zanimaju me stalci.
Poludeo sam i kupio Yamaha HS7 monitore. Ali sam skontao da mi trebaju stalci ili veci sto.

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
:: Samsung & Apple
:: Spajamo nespojivo :D

Post od Joxy »

yocasylver napisao:Kakva su vam iskustva sa kupovinom naloga i igrica za SPS4?Dobijes nalog i kod,skines igru i koristis.Igra je 3 puta jeftinija od original CD-a
Mislis na share igara?
Sve lepo objasnjeno imas na forumu razmena igara. Naravno tamo su i oglasi.
Uvek uzimam od proverenih clanova, tj onih koji se time bave.
Samo budi oprezan i dobro prouci kako sve to funkcionise i nece biti problema. [emoji4]
U ovom praznicnom periodu dosta je igara bilo na snizenju, solidan broj njih je i dalje. Tako da ako nisi, iskoristi priliku da pazaris vrhunske naslove po dobrim cenama. [emoji4]

brankisha
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od brankisha »

Pali zvucnici i sad uzivam i placem. Lepo zvuce, a opet bih da ih vratim. Treba tu dosta stvari.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

Sto? Sta je problem sa zvucnjacima? Zasto vracanje ?

brankisha
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od brankisha »

Dimenzije. Morace stalci da rade. A to znaci jos para da se istrese.
I jos jedno. Uzeo kablove o 3ft, ja ne znam da li su oni jedva pola metra.
Stvarno lepo zvuce.
Mada za sta god da se uhvatim kosta. Konkretno iole solidni par hifi je barem 500 cad (cad~aud)

Odgovori