Koji film/seriju ste poslednju gledali?
Pravila foruma
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
● Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova. ●
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
● Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova. ●
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Re: Koji film/seriju ste poslednju gledali?
Green, Slažem, film je zaista sjajan, priča je odlična, tako da to predstavlja spektakularnu završnicu jedne priče.
No, ne znam da li je neko pogledao sledeći članak: http://www.photontide.org/10-najocekiva ... f-filmova/ to je lista najočekivanijih SF filmova u ovoj i sledećoj godini.Baš večeras odgledah treći po redu "The Cabin in the woods" i mogu reću da je film krajnje čudan, priča izgleda poznata, ali kraj je u najmanju ruku apstraktan i sumanut.Očekivao sam više od filma koji je stavljen na listu najočekivanijih....
No, ne znam da li je neko pogledao sledeći članak: http://www.photontide.org/10-najocekiva ... f-filmova/ to je lista najočekivanijih SF filmova u ovoj i sledećoj godini.Baš večeras odgledah treći po redu "The Cabin in the woods" i mogu reću da je film krajnje čudan, priča izgleda poznata, ali kraj je u najmanju ruku apstraktan i sumanut.Očekivao sam više od filma koji je stavljen na listu najočekivanijih....
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- pelleruma
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Ned, 27. Nov 2011. 16:59
- :: LG G2
Одг: Koji film/seriju ste poslednju gledali?
Poceo sam da gledam seriju- The Killing.Nakon prve dve epizode(skinuo kao probne),mogu reci,da mi se veoma svidja,te moram skinuti i ostatak.
stara japanska poslovica - nikad ne veruj staroj kineskoj poslovici
znemanja, e bas sam juce pogledao The Cabin in the Woods. Kakav otkacen film jbt. Mesavina "Pogresnog skretanja", "Kocke", "13 Duhova", "Trumanovog soua"... 

- znemanja
- Moderator
Green, Tačno tako, sve su smućkali, meni je najveće iznenađenje bilo pojavljivanje Sigurni Viver na kraju 

Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- iKe
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
- :: S6 edge
- :: Nexus 7 2013
znemanja, Green, evo sad sam, zainteresovan onim što ste pisali pogledao CABIN IN THE WOODS. Mada nisam ljubitelj takvih filmova, dovoljno je čudan i drugačiji da vredi da se pogleda. Stvarno lud film! Jel gledao neko Grimm seriju?
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime
Preporuka za sve fanove dobrog sci-fi spektakla, Total Recall (2012). Efekti i vizija megalopolisa iz daleke buducnosti su stvarno za desetku...
Sledece nedelje su na redu The Expandables 2, pa malo kasnije Taken 2, pa Looper, pa Skyfall... ovo je zaista godina sa dosta, dosta hitova.
Sledece nedelje su na redu The Expandables 2, pa malo kasnije Taken 2, pa Looper, pa Skyfall... ovo je zaista godina sa dosta, dosta hitova.
- m@c|-|oR
- Expert
- Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
- :: Samsung Note 20 Ultr
Lepo ja rekoh da ne volim serije (posebno one skinute sa torneta) - jer stvaraju zavisnost!
Danas sam, zahvaljujući L.S.I.-ju, a i zbog mezzana počeo da gledam Game of Thrones. I - pet sati sam proveo gledajući!
Serija zaslužuje 9/10, kako je L.S.I ocenjuje, i fabula i režija i kamera i gluma. Ali, pet sati!
Bar kad odgledam neki film, žrtvujem sat ipo, dva i odem, a ovo... ccccc, na šta ste me navukli...
Sad ozbiljno, hvala na preporuci.
Od filmova odgledao:
Diktator - preporuka, odličan film, obratiti pažnju na monolog koji Saša Baron Koen ima na kraju filma pred novinarima.
Prvi za lovu (one for the money) -
ispod proseka, nije vredno gledanja.
Cabin in the woods - (Green, hvala za preporuku) - rekao bih weird shit.
Štaviše, veoma uvrnuta priča.
Danas sam, zahvaljujući L.S.I.-ju, a i zbog mezzana počeo da gledam Game of Thrones. I - pet sati sam proveo gledajući!

Serija zaslužuje 9/10, kako je L.S.I ocenjuje, i fabula i režija i kamera i gluma. Ali, pet sati!
Bar kad odgledam neki film, žrtvujem sat ipo, dva i odem, a ovo... ccccc, na šta ste me navukli...

Sad ozbiljno, hvala na preporuci.
Od filmova odgledao:
Diktator - preporuka, odličan film, obratiti pažnju na monolog koji Saša Baron Koen ima na kraju filma pred novinarima.
Prvi za lovu (one for the money) -

Cabin in the woods - (Green, hvala za preporuku) - rekao bih weird shit.

"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica
Kineska Poslovica
- iKe
- Mobil manijak
m@c|-|oR, Tako sam i ja ranije gledao neke serije(Prison break), a ovu sam gledao po jednu dnevno. Sad jedva čekam 3. sezonu. Letos sam pročitao i 5. knjigu, 1. i 2. deo i sad i tu čekam nastavak. Ne znam još koliko Martin planira delova, ali mislim da je nepotrebno razvukao celu priču.
Gledao sam i Diktatora, dobar je taj deo kada priča Amerikancima kako bi bilo da žive u diktaturi, ali mi je generalno film dosta slabiji, nego na primer Borat. I da te ispravim znemanja, je preporučio Cabin in the woods.
Gledao sam i Diktatora, dobar je taj deo kada priča Amerikancima kako bi bilo da žive u diktaturi, ali mi je generalno film dosta slabiji, nego na primer Borat. I da te ispravim znemanja, je preporučio Cabin in the woods.
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime
L.S.I., ispravka, The Cabin in the Woods nismo preporucili ni znemanja ni ja, samo smo naveli da smo gledali film...
A za ljubitelje serije Game of Thrones jedna zanimljivost, ako neko nije znao, a to je da je inspiraciju za knjige pisac dobio na osnovu slucaja SFRJ.

A za ljubitelje serije Game of Thrones jedna zanimljivost, ako neko nije znao, a to je da je inspiraciju za knjige pisac dobio na osnovu slucaja SFRJ.

- iKe
- Mobil manijak
Green, da, da, znaš šta sam hteo da kažem
. Samo ga je on naveo pre tebe. A za GoT, nisam to znao! Ako je tako onda će knjiga imati još najmanje deset nastavaka!

- znemanja
- Moderator
Xaxa, nije bitno ko je dao predlog, bitno je da se navode filmovi, pa svako može da izabere po svom ukusu 
Green, Game of Thrones je odlična serija, odgledao sam obe sezone i nestrpljivo čekam treću, ali nikada, ali baš nikada ne bih pomislo da je pisac bio inspirisan SFRJ situacijom !
Za ljubitelje SF filmova evo jedan malo klasičniji film "Battleship", interesantno viđenje vanzemaljaca....

Green, Game of Thrones je odlična serija, odgledao sam obe sezone i nestrpljivo čekam treću, ali nikada, ali baš nikada ne bih pomislo da je pisac bio inspirisan SFRJ situacijom !
Za ljubitelje SF filmova evo jedan malo klasičniji film "Battleship", interesantno viđenje vanzemaljaca....
L.S.I., znemanja, evo teksta koji govori o GoT i slucaju SFRJ:
Svetski poznata i popularna serija snimljena prema serijalu knjiga "Pesma leda i vatre" idejno se temelji na Jugoslaviji.
New York – Pisac George R. R. Martin u velikom intervjuu Vanity Fairu u povodu snimanja treće sezone ultrapopularne HBO-ove serije “Igra prestolja” otkrio je odakle mu inspiracija za raznolike ali realne političke odnose medu kraljevstvima Westerosa. Martin je objasnio da je inspiraciju crpio iz raznolikosti i političkih tenzija bivših republika Jugoslavije.
"Baš kao i u mojim knjigama, reč je o zemlji koja je imala mnogo raznolikosti i političkih previranja, ali je pokušala baštiniti zajedničku kulturu i stvoriti zajedničko kraljevstvo. Nekoliko prijatelja koje imam od studentskih dana s područja su bivše Jugoslavije pa su me uvek fascinirale njihove političke priče i stereotipi o različitim narodima i regijama"-objasnio je Martin.
Nakon što je odlučio napisati prvu knjigu, Martin je provodio sate u bibliotekama kako bi skupio što više podataka o području bivše Jugoslavije i njezinim stanovnicima. Često mu je istorija južnih Slavena služila kao nit vodilja daljnjeg uobličavanja sveta Westeros.
"Priča, naravno, nema veze s ljudima s tih područja. Ovo je prava fantasy-fikcija, ali svako tko malo bliže pogleda tekstove, može prepoznati očigledne poveznice između istorijskih i fiktivnih likova, lokacija i običaja. Naravno, geografija i njezin raspored nužno su promijenjeni, ali su odnosi među narodima ostali nepromenjeni."- napomenuo je autor.
U nastavku intervju naveo je i primere.
Lannisteri – Slovenija – plavi, bogati, misle da su bolji od drugih.
Tyrell – Slavonija i Primorje, bogata i plodna zemlja, nikad na vlasti, ali uvek presudni faktor.
Greyjoy – Dalmacija, ljudi koji samo sebe poštuju, ostale smatraju slabijima, ljudi od mora, tradicionalno gusari.
The Vale – Crna Gora , planinski odvojen deo, neosvojiv, čudni porodični odnosi, sokol kao simbol.
Dorne – Makedonija, jug, sunce im je simbol, uvek su bili odvojeniji od ostatka, tamni lepi ljudi.
Baratheoni – delovi Bosne i Hercegovine, veliki srećni ljudi spremni popiti i pojesti, hrabri i kršni, Neum je Storm’s End, izlaz na more.
Stark – Srbija, zemlja vukova, drevnih junaštava. Beograd je White Harbor, Kosovo je The Wall. S druge strane žive wildlings.
Targaryen – Karađorđevići, kraljevska porodica u progonstvu, Mlada Danny je princeza prestolonaslednica.
Riverlands, Tully – Vojvodina, neutralna zemlja uvek zahvaćena ratom.
- iKe
- Mobil manijak
Green, stvarno interesantno. Nisam imao predstavu dok sam čitao knjigu da ustvari opisuje na posredan način nešto nama tako blisko. Zanimljivo da je kuća Starkovih predstavljena kao najpozitivnija i glavna, barem dokle je prati serija, da ne otkrivam sada, šta se dešava dalje u knjizi.
Inače film koji sam juče gledao Project X.
Do not try this at home!
Inače film koji sam juče gledao Project X.
Do not try this at home!
- znemanja
- Moderator
Green, Čitam i ne verujem, ali bar se dobro Srbija kotirala, Stark porodica je najplemenitija od svih njih

L.S.I., Izgleda da svi ovde na forumu preferiramo sličan žanar i ja sam odgledao pre nekih dve meseca Project X i naizgled bezvezan tinejdžerski film se završio sjajno

L.S.I., Izgleda da svi ovde na forumu preferiramo sličan žanar i ja sam odgledao pre nekih dve meseca Project X i naizgled bezvezan tinejdžerski film se završio sjajno

- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
Green, vrlo zanimljivo, hvala za info!
Svakako nikome ni na kraj pameti ne bi bilo da poveže ex YU prostor sa pričom.
Sinoć sam na brzaka bacio pogled na seriju "The Event", koja je naprasno prestala sa prikazivanjem pred kraj sezone iako su epizode bile snimljene. Zvanično, sve je obustavljeno zbog malog interesovanja publike i loših prihoda. Nezvanično, dobili su direktivu da ne prikažu "ono o čemu se priča" - dolazak neke nove planete u naš sistem, što može da se vidi u poslednjih 10-ak minuta 22. epizode pod nazivom "Arrival"...

Sinoć sam na brzaka bacio pogled na seriju "The Event", koja je naprasno prestala sa prikazivanjem pred kraj sezone iako su epizode bile snimljene. Zvanično, sve je obustavljeno zbog malog interesovanja publike i loših prihoda. Nezvanično, dobili su direktivu da ne prikažu "ono o čemu se priča" - dolazak neke nove planete u naš sistem, što može da se vidi u poslednjih 10-ak minuta 22. epizode pod nazivom "Arrival"...

● PRAVILA FORUMA ●

12 godina na forumu!
The Hunger Games,knjigu nisam citao ali zato film odgledah sinoc,jako dobra i neobicna prica!Moja preporuka! 

Samsung Galaxy S3 I9300
Freyr, jbt pazi kad si zaista u pravu
Tekst koji sam postavio sam bas pre nekoliko trenutaka pronasao na jednom takvom saljivom sajtu. Izvinjavam se onima koji su poverovali, jer zaista nisam proverio pravi izvor, vec sam samo kopirao tekst nadjen na jednom drugom forumu.
Evo izvora: http://news-bar.hr/zanimljivosti/igra-p ... goslaviju/

Tekst koji sam postavio sam bas pre nekoliko trenutaka pronasao na jednom takvom saljivom sajtu. Izvinjavam se onima koji su poverovali, jer zaista nisam proverio pravi izvor, vec sam samo kopirao tekst nadjen na jednom drugom forumu.
Evo izvora: http://news-bar.hr/zanimljivosti/igra-p ... goslaviju/
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
Eto, i sad ćemo L.S.I., znemanja i ja da njačemo kao tri magarenceta...
Green, na'ranili smo trolove, nećemo da diramo dugmiće...

Green, na'ranili smo trolove, nećemo da diramo dugmiće...

● PRAVILA FORUMA ●
- iKe
- Mobil manijak
Miškoni, tačno tako, nisam očekivao od ozbiljnog člana, kao što je Green, da nas "navuče" na ovako nešto. Delovalo mi je kao moguće, a pošto nije stavio link poverovao sam mu.