LED ili LCD televizor

teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija
Pravila foruma
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova.
Odgovori
iKe
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
:: S6 edge
:: Nexus 7 2013

Re: LED ili LCD televizor

Post od iKe »

miodrage, ako nećeš plazmu onda nemoj da gledaš Panasonic. Sony je dobar, ali mu je i cena takva. Zato su neki best buy Samsung i LG. A oni imaju i najbolje smart opcije.Na šta misliš to za kikiriki?
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

cale, hvala za info. Ima preko oglasa jeftinije, a ja kazem uvek gledam da dam sto manje para a sto vise dobijem.
iKe, pa pazi ovako, spreman sam da odvojim 1200-1500€ za TV, ali za te pare hocu zver. 3D mi nije neophodan, tako da to ne igra ulogu, ali Smart opcije su apsolutni must!
E oko svega ovoga jos moram da pregovaram sas suprugu, jer ona zeli da uzimamo neki 3D projektor (zato mi ne treba na TV), a ako cu i za to da pucam pare, onda cu mozda ici na neki jeftiniji TV, ali sa SMART opcijama (kazem bez njih necu ni da pricam).
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od iKe »

Za te pare dobićeš zver, i 3d i smart i wi-fi. Ja sam lično više za TV nego za projektor. Meni projektor skuplja prašinu već godinama, za njega ti treba nosač, platno, nije baš zgodno. Tv zakačiš na zid i uživaš. Možda da sačekaš veću dostupnost ovogodišnjih modela. Inače Lg ima pasivni 3d, IPS displej, a Samsung aktivni, PVA displej. Ja sam uzeo prošle godine LG za otprilike te pare koje ti planiraš da daš. Media PC nisam od tad ni upalio, filmove i serije gledam sa Hdd-a, YouTube, muzika, prognoza, vesti, sve preko mreže, magic remote i mob. kao daljinac, slike i klipovi sa telefona.... Inače preporuka za što veći ekran.
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

iKe, imacu sve ovo u vidu pri kupovini, doduse to tek za par meseci :D
Nego me zanima da li mogu da streamujem na TV video sadrzaj preko WiFi mreze? To bi mi znacilo jako puno, onda projektor ne bih uzimao, pa ma koliko zena da ga zeli.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od iKe »

Može, ja to radim s telefona, ali znam da može i sa PC- ja. Mada lično to ne radim, jer sam kupio 1Tb Hdd koji mi stoji iza TV-a i sa njega pustam filmove i serije.

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

miodrage, možeš bežično da pustiš i kompletan desktop sa kompa ako podržava Intel WiDi. A DLNA se podrazumeva.
http://www.lg.com/levant_en/support/pro ... 8-en-LGELF
Igrao sam se sa nekim LG Smart 3D TV-ima, ovo što iKe pominje, vrlo vrlo lepo urađeno i jako funkcionalno. :)

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

Može pomoć i meni :oops: .

Koji model mi preporučujete bez smart i 3D f-ja, a koji sa svim mogućnostima?
42-46" cifra do 700-800 evra

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od iKe »

cvoruga, pogledaj ove bez : LG 47LS5600 ili Samsung televizor LED LCD UE-46EH5000

ili ove sa tim opcijama :

Samsung 3D LED LCD UE-40ES6100 ili LG 3D televizor LED LCD 42LM620S

mada uskoro treba da bude mnogo ovogodišnjih modela, pa možda nije loše da sačekaš par meseci.

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Ako vec izdvajas preko 1000e za televizor onda ne znam zasto i gledas druge proizvodjace pored Sony-ja.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

iKe, zahvaljujem na predlozima Slika .
iKe napisao:slike i klipovi sa telefona
El preko HDMI-ija, kako prepozna mob? Može li to običan TV bez smart f-ja?
iKe napisao:1Tb Hdd koji mi stoji iza TV-a i sa njega pustam filmove i serije
Kako ovo funkcioniše, film i prevod moraju biti u istom folderu i imati isti naziv?
Može li da se podešava veličina i boja prevoda, jer i ja imam externi HDD od 500GB, pa bi ga koristio baš za to.

Last, but not least, ima li razlike u samoj slici između "običnog" i smart TV-a?
Razmišlajm da li mi je bolje da uzmem običan a veći ekran i povežem lap na njega, ili da kupim manji ekran ali pametniji?
Koliko često gledaš 3D?

Start off, nadam se da se administracija ne ljuti :oops: .
Pre 2 godine sam prvi put u životu bio u Sokobanji i oduševio se, toliko mi se dopalo da sam bio i prošle godine.
End off

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od iKe »

cvoruga,

1. može i preko HDMI-ja, ali ja pustam preko Wi-Fi-ja. Običan može preko HDMI-ja.

2. Veruj mi da nisam ni gledao, jer sve super radi, verovatno da mora, ali to nije problem. Inače možeš da podešavaš i veličinu i boju, sinhronizacija filma i prevoda.

3. Nema razlike u slici, to jest smart mogućnosti ne poboljšavaju sliku, mada se po pravilu u skuplje televizore ugrađuju kvalitetniji paneli.

3D super izgleda, ali iskreno to više koristim kada pokazujem nekome, nego što stvarno gledam.
Ja bih pre uzeo veći ekran i možda neki android plejer, koji je kao USB stick i dodaje multimedijalne mogućnosti, ali i ugrađeni smart TV ima svojih prednosti.

off,
Sokobanja je super, naročito kada je lepo vreme. Javi se kada dođeš ponovo.

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Došlo vrijeme da i ja uđem u svijet LCD televizora polako. :D Trenutno koristim stari CRT Quadro 28" i šta god da uzmem biće dobra promijena ali mi je konkretno jedan model zapeo za oko jer mi cijena odgovara a i uslovi pod kojima ga plaćam a kako mogu vidjeti ne izgleda loše. Gledao sam uživo i slika je za moje oko sasvim dobra ali eto da čujem još neki savjet. :)

http://www.p4c.philips.com/files/4/42pf ... ss_aen.pdf

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

samo da dodam, taj USB stick android je mnogo funkcionalniji od same opcije smart u TV tako da bolje ici na velicinu, marku, brzinu osvezavanja slike nego na te napucane opcije kao sto su 3D i smart...
sve je to jos uvek vrlo ograniceno u praksi dok android stick vrti sve sto i na tabletu npr... :wink:

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

luca napisao:USB stick android
Šta je to, kako šunkcioniše i šta sve možeš sa njim, koliko košta, daj još neki info,
jer bi ja pre uradio to što ti navodiš, uzeo veću dijagonalu na uštrb smart f-ja i 3D.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

psyhound, nisam mislio na takvu vrstu informacija, mogu i sam da izguglam, nego ako luca koristi uživo pa da napiše nešto više :wink:

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

A... pa dobro. Nis' precizir'o! :D

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

Slika

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

Pa i ja samo znam u teoriji, video sam ga uzivo ali jos nisam kupio... Kosta oko 65e i dobijas android verzije 4 na tv... E sad, ima tu i nekih detalja... Ima ga na netu, youtube itd... :)

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

samo da pitam -
bezicno povezivanje preko wi fi je moguce samo ako imate smart tv ili moze i preko obicnog ne smart LCD-a?

za preko hdmi znam, sada svaki televizor to ima kao i svaki telefon... :?

Odgovori