Evo mene jopet
Ne mogu da verujem da su otkazali F1, mada ne mogu da kazem da je bilo posve neocekivano...
brankisha, tebi prvo da odgovorim... Nazalost postoje neizlecive bolesti i stanja. AIDS, SIDA, HIV infekcija ili kako god vec, je neizleciva bolest. Doduse uz danasnju terapiju i napredak u istoj, moze infekcija da se drzi pod veoma dobrom kontrolom, da ne dodje nikada do razvoja bolesti, cak dotle da ne moze zaraza da se prenese na drugu osobu. To je do pre 10-15 godina bilo nezamislivo.
Dalje neizlecive bolesti, koje zaista jesu takve, doduse nisu zarazne: dijabetes, razne kardio-vaskularne bolesti i sl.
Rak - jako interesantno, skoro svaki oblik raka je izleciv, ako se otkrije u najranijoj fazi. Pronlem je sto se u toj fazi jako retko otkriva. Kada uzme maha, lecenje je izuzetno tesko, neizvesno, iliti da ostanem dosledan svom nacinu izrazavanja, vrlo izvestan, samo ne sa krajem koji ce svakome da se svidi, ponajmanje pacijentu.
Ako se vratimo na zarazne bolesti... skoro sve su izlecive. I COVID-19 infekcija je izleciva... spontano prodje sama od sebe, kao i svaki grip. ALI... nazalost, komplikacije su i te kako moguce i prisutne.
m@c|-|oR, moj posao je takav... gomila njih me je do sada pital kako mozes i sl... pa ja imam uvek kontrapitanje - kako ti mozes da radis to tvoje...?
Neko bi sigurno bacio peglu samo na slici da vidi sta sam ja sve do sada video (i zbrinjavao), a ja pored takvih prizora ponekad i jedem jer moram energiju da unesem u sebe, a ko zna kad cu imati vremena... No to je za neku drugu pricu.
Ovaj post sa FB je jedna od stvari koje sam imao na umu da postavim ovde, ali me Zelenko pretekao... Ali ima jos stvari i teorija zavere, a vidim da su nekima ovde one omiljena tema...
Daklem, akcije svih svetskih kompanija, a koje imaju svoja sedista u Kini (normalno) su drasticno pale. Kinezi su na to cutali i smeskali se. Kad su akcije dovoljno pale, Kinezi su ih jednostavno okupovali. I sad su vlasnici tih kompanija koje jesu strane, ali su prakticno bile njihove, samo sa stranim kapitalom... Sad su nekako vratili svoje...
Od ove infekcije mi nismo culi da je oboleo ijedan migrant... da nisu nekako zasticeni? Cisto sumnjam da peru ruke redovno, i da se dezinfikuju.... Smrdi li vam nesto?
Nama se spremaju da mozda uvedu vanredno stanje, a oni se i dalje slobodno setkaju bez ikakvih dokumenata i sl... Svi su dobro obuceni, svi imaju pametne telefone, dolaze u milionima (samo vojno sposbni muskarci) a mi pricamo o virusu gripe... Kojeg ima od kad je sveta i veka...
Da ne rasplinjavamo pricu. Razmisljajte o ovim stvarima