Off, opušteno ćaskanje
Pravila foruma
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
● Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova. ●
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
● Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova. ●
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Re: Off, opušteno ćaskanje
Vlade, to nema veze sa policijom, nego sa tuzilastvom. Najbolje da odes u tvoj Sud i tamo se raspitas o cemu se radi. Najbolje ces proci dakako ako angazujes nekog advokata pa sa njim to uradis, jer te taj moze odmah izvuci ako si u nekim govnima. Moj savet, prvo kod advokata.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- vlade93
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Pet, 02. Maj 2014. 13:42
- :: LG G1, LG G2.. IP 5S
- :: Sony ericsson k800i
Icicu ja u sud sledece nedelje. Ali ne znam koliko je pametno da angazujem advokata jer su to dodatni troskovi a ta kazna je od 6000 do 20000, mesec dana zabrane, i 2 ili 4 boda, ne znam tacno, bice mi to verovatno 6 hiljada jer mi je to jedini prekrsaj i prekoracio sam svega 2,3 km/h preko te granice gde je kazna samo novcana. Tako da ne znam koliko se isplati angazovati advokata na ove male cifre.. Kazem male, nista nije malo u danasnje vreme, ali nisu cifre po 100 000 din i vise..
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Što se tiče dostavljanja pismena, prema ZPP, važi pravilo da se pismeno dostavlja na adresu fizičkog lica, predajom tom licu ili odraslom članu njegove porodice. Ako pismeno nije moglo da bude dostavljeno na opisani način, dostavljanje će se izvršiti pribijanjem pismena na vrata stana lica i time se smatra da je dostavljanje izvršeno. Ako lice kome je pismeno upućeno, odnosno odrasli član njegovog domaćinstva, bez opravdanog razloga odbije da primi pismeno, dostavljač će da ga ostavi u stanu ili u prostorijama gde lice kome je pismeno upućeno radi ili će pismeno da pribije na vrata stana ili prostorije. Na dostavnici će da se zabeleži dan, čas i razlog odbijanja prijema, kao i mesto gde je pismeno ostavljeno, i time se smatra da je dostavljanje izvršeno.
Dakle, ti moraš da dokažeš da nisi primio nikavo pismeno, tu ti advokat ne može previše pomoći, pritom ako su zaista manje cifre, advokat se ne isplati.
Dakle, ti moraš da dokažeš da nisi primio nikavo pismeno, tu ti advokat ne može previše pomoći, pritom ako su zaista manje cifre, advokat se ne isplati.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- Dream Weaver
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
- :: Xiaomi Mi Max 2
Ljudi i dalje važi rok za zastarevanje koji je 2 godine od nastalog prekršaja. @vlade93 proveti ti prvo da li ti je postupak zastareo...
and justice for all...
- vlade93
- Mobil poznavalac
znemanja, Kako njima dokazati da mi nista nije stizalo?! Nikako. Moja rec naspram njihove..
Dream Weaver, Zar po novom zakonu ne vazi da ne moze da zastari nikako prekrsaj?! Kako da proverim? On u policiji nista ne pominje zastarelost, nego cak pominje da kad se ne bih javljao sad neko vreme jurili bi me privedu. Ja gledam sta mi prica i ne verujem, ko da sam kriminalac.
Dream Weaver, Zar po novom zakonu ne vazi da ne moze da zastari nikako prekrsaj?! Kako da proverim? On u policiji nista ne pominje zastarelost, nego cak pominje da kad se ne bih javljao sad neko vreme jurili bi me privedu. Ja gledam sta mi prica i ne verujem, ko da sam kriminalac.
Ti teraj svoju pricu a oni nek teraju svoju. Ako misle da su ti poslali pozivnice u plavoj koverti, ti onda zahtevaj da iz ptt donesu potvrde koje si ti, ili neko od tvojih potpisao da si ih primio.
Znam da zvuci sumanuto ali nam je pravosudje sumanuto a sa njima ces proci samo ako se pravis budala i najbolje sa odgovorima "moze biti ne secam se"
Znam da zvuci sumanuto ali nam je pravosudje sumanuto a sa njima ces proci samo ako se pravis budala i najbolje sa odgovorima "moze biti ne secam se"
- Dream Weaver
- Mobil manijak
@vlade93 guglao sam i našao sam da i po novom zakonu ostaju tj primenjuju se stari rokovi za zastarevanje, 2 godine.
Treba za svaki slučaj proveriti sa nekim advokatom a ako i važi taj rok ti se moraš na to pozvati kod sudije za prekršaje jer ako se ne pozoveš na to osudiće te
Treba za svaki slučaj proveriti sa nekim advokatom a ako i važi taj rok ti se moraš na to pozvati kod sudije za prekršaje jer ako se ne pozoveš na to osudiće te

and justice for all...
Da se i ja ukljčim u raspravu:
Dobiješ kaznu i nećeš da je platiš, na tebi je bilo pre da se kriješ 2 godine jer toliko vremena je potrebno da zastari slučaj, posle toga više kao da se nije ni desilo. Sigurno si imao slučaja da si čuo da narod neće da potpiše pismo koje donese poštar, da se kriju od njega, da ovo - ono neću da ulazim u to kako je ko izbegavao. Znači 2 godine tako prođu i nikom ništa. E pa pazi ovako dešavalo se da sudstvo da nalog policiji da izvrše privođenje pa za jednu smenu se privede 90% onih kod kojih je i slučaj prešao 2 godine. Šta se onda dešava, tako na gomilu privedeni budu stavljeni u pritvor i automatski im je "suđeno" ili plati kaznu ili ostaješ u pritvoru dok se ne isplati kazna. E pa pazi ti kada budeš priveden, uplašen ne znaš šta te je snašlo zoveš porodicu da te vade i da plate bilo koji iznos. Tako svi rade osim onih koji malo poznaju zakon ili neko od njih pa njihov advokat napiše prijavu svom kolegi sudiji koji je to izdao potvrdu za lišenje slobode bez ikakvog prava, jer posle 2 godine se briše kazna. E pa onda još dobiješ odštetu za to privođenje, pretrpljeni strah i tako dalje.
Po novom zakonu @nemanja je sve rekao, poštar donosi kovertu ne otvaraš, ne potpisuješ on je dužan da ti ostavi u sandučetu /vratima i tebi se to računa kao da si uredno primio.
Pogledaj jel te ima na ovom sajtu
https://rnk.sipres.sud.rs/
Ako te ima znači da si u registru za kazne. Moj savet ti je da odeš kod nekog advokata samo na savet i za rezervu ako zatreba, to ništa ne košta ispričaš mu sve i on će već znati šta dalje.
Uff šta mi radite moraću nick da menjam ovde
Dobiješ kaznu i nećeš da je platiš, na tebi je bilo pre da se kriješ 2 godine jer toliko vremena je potrebno da zastari slučaj, posle toga više kao da se nije ni desilo. Sigurno si imao slučaja da si čuo da narod neće da potpiše pismo koje donese poštar, da se kriju od njega, da ovo - ono neću da ulazim u to kako je ko izbegavao. Znači 2 godine tako prođu i nikom ništa. E pa pazi ovako dešavalo se da sudstvo da nalog policiji da izvrše privođenje pa za jednu smenu se privede 90% onih kod kojih je i slučaj prešao 2 godine. Šta se onda dešava, tako na gomilu privedeni budu stavljeni u pritvor i automatski im je "suđeno" ili plati kaznu ili ostaješ u pritvoru dok se ne isplati kazna. E pa pazi ti kada budeš priveden, uplašen ne znaš šta te je snašlo zoveš porodicu da te vade i da plate bilo koji iznos. Tako svi rade osim onih koji malo poznaju zakon ili neko od njih pa njihov advokat napiše prijavu svom kolegi sudiji koji je to izdao potvrdu za lišenje slobode bez ikakvog prava, jer posle 2 godine se briše kazna. E pa onda još dobiješ odštetu za to privođenje, pretrpljeni strah i tako dalje.
Po novom zakonu @nemanja je sve rekao, poštar donosi kovertu ne otvaraš, ne potpisuješ on je dužan da ti ostavi u sandučetu /vratima i tebi se to računa kao da si uredno primio.
Pogledaj jel te ima na ovom sajtu
https://rnk.sipres.sud.rs/
Ako te ima znači da si u registru za kazne. Moj savet ti je da odeš kod nekog advokata samo na savet i za rezervu ako zatreba, to ništa ne košta ispričaš mu sve i on će već znati šta dalje.
Uff šta mi radite moraću nick da menjam ovde

- vlade93
- Mobil poznavalac
Ih bre Aco, daleko ti od mnogo, nema me na sajtu
Problem je sto meni nije stizalo nista na moje ime, razumeo bih da sam nesto izbegavao ali nisam imao sta da izbegavam..
A od datuma kada sam napravio prekrsaj proslo je 2 ipo godine skoro. Ja ne znam ni da li je presuda doneta, niti da li je postala pravosnazna i kad ako je uopste i doneta, jer ja nikakav poziv nisam dobio.
Mene samo interesuje slucaj oko zastarelosti, jer mi je proslo vise od 2 god, i to da ne nadrljam dodatno jer sam navodno izbegavao poziv od sudija a uopste nisam ni dobio nikakav poziv..

Problem je sto meni nije stizalo nista na moje ime, razumeo bih da sam nesto izbegavao ali nisam imao sta da izbegavam..
A od datuma kada sam napravio prekrsaj proslo je 2 ipo godine skoro. Ja ne znam ni da li je presuda doneta, niti da li je postala pravosnazna i kad ako je uopste i doneta, jer ja nikakav poziv nisam dobio.
Mene samo interesuje slucaj oko zastarelosti, jer mi je proslo vise od 2 god, i to da ne nadrljam dodatno jer sam navodno izbegavao poziv od sudija a uopste nisam ni dobio nikakav poziv..
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
znemanja, to je zakon o parničnom postopku, mada su slični i ostali.
vlade93, zastareva godinu dana od učinjenog prekršaja ukoliko nije nije pokrenut prekršajni postupak, ili dve godine ukoliko je pokrenut prekršajni postupak od izvršenja dela.
vlade93, zastareva godinu dana od učinjenog prekršaja ukoliko nije nije pokrenut prekršajni postupak, ili dve godine ukoliko je pokrenut prekršajni postupak od izvršenja dela.
Baraba ti je napisao u kom slučaju, ali ti imaš više od dve godine. A i nema te u registru tako da nakrivi kapu. Ako ne daj bože bude došlo do privođenja, neka te čupaju tvoji i odmah pravac advokat i pisanje prijave...
Vataju na foru, meni su tako pre skoro 5god za krivicnu u supu izvadili papir, dok sam davao iskaz kod inspektora u kancelariji, da imam jos jednu krivicnu od godinu pre a ja se tu vodim kao svedok u tom postupku i rekao sam im ako mi ne veruju da cu doneti pozive iz palate pravde gde je upisano u ulozi svedoka, nista vise nisu rekli.
Znaci samo im pokazi da si skolovan i koliko toliko pravno potkovan kao i da si vec proverio i da te nema zavednog u registru. To sve dzumare iskompleksirane koje kao da su placene da drndaju obican narod a ne da ih stite od pravih kriminalaca.
Znaci samo im pokazi da si skolovan i koliko toliko pravno potkovan kao i da si vec proverio i da te nema zavednog u registru. To sve dzumare iskompleksirane koje kao da su placene da drndaju obican narod a ne da ih stite od pravih kriminalaca.
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Ma kompletno naše sudstvo je takvo... Ja imam neko cimanje oko neke krivične po službenoj dužnost koja mi visi nad glavom još od 2012. zbog nekog nesrećnog slučaja i k'o da namerno pokušavaju što gore da mi napakuju i pored svih svedoka, pa i oštećene strane koja isto tvrdi da je nesrećan slučaj i pokušava da mi pomogne.9R94 napisao:To sve dzumare iskompleksirane koje kao da su placene da drndaju obican narod a ne da ih stite od pravih kriminalaca.
- yocasylver
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pet, 10. Okt 2008. 08:54
- :: Huawei P40 Pro
Kako se menja valuta na Ebay-u iz dolare u evro?Ili ne moze da se promeni?
Liiii, na ovom sajtu sve neki razbojnici! 

Samo hoću da vam kažem ne daj bože da vam zatreba policajac ili doktor u bilo kojoj zemlji, pogotovo našoj......
Da pitam cisto informativno, znaci ako kazna zastari, ne placas, nemas zabranu upravljanja I ne dobijas poene?
Sajko, ocekuj ove godine da ga rese u tvoju korist ili ce zastariti nakon 4god, tako je meni bilo, brze bolje su resili slucaj (da ne bi zastario) a mene oslobodili optuzbi.
Jbg ljudi, u ovoj drzavi su posteni u zatvorima a go olos i kriminalac na ulici i tv ekranima
Bas sto kaze Aca Matic, samo sa mrtvozornicima nema greske kod nas
Jbg ljudi, u ovoj drzavi su posteni u zatvorima a go olos i kriminalac na ulici i tv ekranima

Bas sto kaze Aca Matic, samo sa mrtvozornicima nema greske kod nas

- vlade93
- Mobil poznavalac
Ostaje mi da vidim sta ce biti kod sudije, i da vidim da li je pokrenut prekrsajni postupak bez mog prisustva i ako jeste kad.
U petak idem pa cemo videti.
Vama puno hvala, znaci mi sve sto ste napisali, da se koliko toliko potkujem, da ne idem tamo kao duduk neki i da me sisaju k'o ovcu.
U petak idem pa cemo videti.
Vama puno hvala, znaci mi sve sto ste napisali, da se koliko toliko potkujem, da ne idem tamo kao duduk neki i da me sisaju k'o ovcu.
- Dream Weaver
- Mobil manijak
@vlade93 sinoć sam se čuo sa drugarom koji je advokat i ovako:
Prekršaj zastareva posle 2 godine ako nije donešena pravosudna presuda, nebitno da li je pokrenut postupak ili ne. Koliko znam ne može se doneri presuda bar ne za saobraćajne prekršaje bez tvog prisustva tj da se nisi bar jednom pojavio.
Ako si prekršaj napravio 09.2013. godine znači da ti je prekršaj zastareo 09.2015. ali moraš da se pozoveš na zastarevanje jer ako to ne uradiš izreći će ti kaznu.
Prekršaj zastareva posle 2 godine ako nije donešena pravosudna presuda, nebitno da li je pokrenut postupak ili ne. Koliko znam ne može se doneri presuda bar ne za saobraćajne prekršaje bez tvog prisustva tj da se nisi bar jednom pojavio.
Ako si prekršaj napravio 09.2013. godine znači da ti je prekršaj zastareo 09.2015. ali moraš da se pozoveš na zastarevanje jer ako to ne uradiš izreći će ti kaznu.
and justice for all...