Pomoc u vezi kompa

teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija
Pravila foruma
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova.
Odgovori
Drakenzen
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 08. Dec 2013. 23:54
:: 00

Re: Pomoc u vezi kompa

Post od Drakenzen »

Na primer meni je znao da se zaglupi wifi kad se komšinica nakači na mrežu. Promenila telefon i rešen problem. Tako da tebi savetujem isto, promeni laptop i problem resen

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

Drakenzen napisao:.....savetujem isto, promeni laptop i problem resen
Nije dovoljno, mora da promeni i mobilni u zamenu za neki sa čestitim OS-om. :D

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Post od гари »

Nije baš da mogu da ga promenim... Dolaze u obzir samo druge opcije, a to je da od vikenda gazim ove iz MTSa da mi donesu čestit modem.

A, i dobar pokušaj to za telefon, ali ja sam okoreli prozordžija. :lol:

Sent from mTalk on Windows 10 phone

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

U mts imaju samo dve vrste modema (barem su meni davali te dve vrste, a izmenjao su ih jedno 10tak). Spolja su vrlo slični, razlika je što su jednom lampice od gore a drugom sa strane. Ne sećam se oznake, ali znam da je neko smeće u pitanju.
Probaj da vratiš ruter na fabrička podešavanja pa polagano. A onda probaj i sa win 7 na istom kompu. Kažem ti, meni je to rešilo problem. Druga opcija ti je da kupiš i staviš neki zglavan ruter. Tp-link, xaomi, šta god samo da nije ovo što oni daju.

Ja sam se isto razmišljao kako bih zamenio ovo što su mi dali iz SBB (malo manje smeće u odnosu na taj iz MTS), međutim, ne znam da li neki od tih ima zapravo antenski ulaz i telefonski izlaz.

9R94
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jan 2013. 18:08
:: Lumia 520
:: 6233

Post od 9R94 »

SBB ti imaju antenski ulaz jer je net preko kablovske.
Vaša poruka sadrži 54 karaktera. Minimalni broj karaktera koji morate uneti je 60.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Naravno, zato sam i napisao da ne znam da li postoji još neki sa antenskim ulazom i telefonskim izlazom, a da pri tome i radi kako Bog zapoveda.
Ubee je dobar dok radi i na 2.4 i na 5ghz i na wifi imam 100% protoka koji dobijam u paketu, ali su kod mene 2 komada ispadala iz mreže pa su morali da ih resetuju svaki put, a između tih ispadanja mi je nestajao protok. Posle toga sam dobio Cisco, ali on pušta 50-60% protoka na wifi i moram da ga ograničim ili ma 2.4 ili na 5ghz. Pa sam onda dobio od njih još i tp-link koji sam povezao sa ovim Cisco i sad imam recimo 90% brzine i samo na 2.4ghz. Jbg. Zbog toga sam i gledao malo da li ima neka alternativa koja će da radi normalno i bez ovih zezancija.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Najlakse, doduse ne i najjeftinije resenje je kupiti jos jedan ruter, pa da onaj od providera bude samo bridge, a ovaj cestiti ruter da radi sve dalje. Ja sam jako dugo imao takvu soluciju dok nisam od mts dobio wifi ruter (nekada su davali onaj smartbox sistem, koji je imao samo jedan LAN izlaz i USB izlaz). Imam povoljno TP Link GD-340G :D
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Hvala na savetima i komentarima. Probao bih to što ste rekli, ali što se reinstaliranja sistema tiče - na to nisam spreman. To mi jednostavno nije trajno rešenje - da vratim laptop na sistem iz 2008. godine ili tako nešto. Radije ću se raspravljati s ovima iz MTSa oko ovoga.

Inače, ruter je crveno crni Pirelli, ima dve antenice.

Sad kad se setim, možda mi je čak i devojka imala isto problem. Jedino što ona za net u kući koristi isključivo drugi, pa da misli zbog toga primjetili da nije problem do celog neta, nego do WiFija. Nekoliko puta su joj dolazili, menjali modem, sad joj radi kako treba. Windows 10 ima na laptopu...

Jbg, ne sme MTS da forsira kako ljudi kod njih ne mogu da koriste Windows 10, moraju da se prilagode.

Da imam tako neki TP link, mogu i to da razmotrim. Mada već imam previše uređaja tu oko njega. :) Ne zna se koji na kome stoji. :)

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Nije problem win10 kao takav, već win10 baš na tom kompu. Meni se upravo to desavalo. Na drugom kompu sa win10 nisam imao problema. Ja nisam našla drugo rešenje osim vraćanja tog računara na win7.

Što se modema/rutera tiče, sve to što daju je golo g. Treba imati neki valjan koji će raditi bez problema. Ima jeftinih varijanti za vas koji ste na adsl, ali za kabl još uvek nisam iskopao nešto što bi provereno radilo i smanjilo količinu i uređaja i kablova koje više ne znam ni kako da sakrijem.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Da, tako sam i razumeo - nije problem sa svakim w10 kompjuterom. Nisam se jasno izrazio.

U svakom slučaju, i to mi je padalo na pamet. Da uzmem kabel, pa tako da koristim net. Već imam spliter kod modema, tako da mogu da povežem kabelom do ukupno 6 uređaja. :) Ali i to bi bilo privremeno rešenje.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

To nije rešenje ako su u pitanju laptopovi. Gubiš mobilnost zbog koje si ga kupio i platio toliko koliko si.
Kažem ti, jedino rešenje je ili vraćanje na win7 na tom problematičnom računaru ili drugi modem/ruter.
Ili evo moje iskustvo sa Ubee i Cisco. Na dva Ubee sam imao i na računarima i na telefonima pun protok 58mb/s. Na Cisco sam imao na telefonima 55mb/s, a na računarima 25-30mb/s, dok je lik iz SBB na njegovom laptopu imao 57mb/s, ali na telefonu 35mb/s. Kad sam na taj Cisco vezao tp-link onda sam dobio ma računarima 56-57mb/s, ali na telefonu ne mogu preko 40 da izvučem. Inače mi je brzina 60/4.

Ubee sam vratio jer mi je ispadao sa mreže na svakih 7 dana. Cisco je gubio protok na svakih sat vremena, nestane pa se vrati posle minut dva. Sad kako je trenutno sve radi ok poslednjih 3-4 dana bez problema ili ih barem nisam uočio.

Do januara sam bio kod Telekoma i od njih dobio taj Huawei modem. To je toliko loša sprava da nemam reči kojima bih je opisao. E na njemu sam imao problem sa win10 na netbuku. Morao sam da vratim win7 i onda je sve ok radilo. Sa drugim kompom na kojem je isto bio win10 nije bilo problema, ali čim sam upalio netbuk odmah je pucao bez obzira koliko je uređaja na mreži.
Ja se iskreno i ne razumem u ovu tematiku toliko, ali očigledno da nešto sa nečim ne može ili slabije funkcioniše.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

To si u pravu. Ako je na kablu, koji će mi laptop...

Videću još te druge rutere, ili barem to za WiFi. Može kako da bude privremeno rešenje, ali jeste trulo.

U principu i nema šta mi da se razumemo. Plaćamo Telekomu za neku uslugu, i to ne radi. Mi hoćemo da radi. :)

Videću već i cene tih uređaja, pa nešto će se namestiti. Samo hoću prvo da iscrpim sva moguća rešenja od MTSa, i da izbegnem da se zbog njih bacam na makar minimalni trošak.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Zovi ih, piši im, gnjavi ih da ti izađu na teren i srede poblem. Jedino što moraš biti baš uporan i detaljno opisati problem (što verujem ds ti neće biti problem :D ).
Meni su izlazili nebrojeno puta u tih 10 meseci, menjali i modeme i komplet opremu, žabice, premeravali, na kraju mi poslali lika koji je glavni inženjer za Vojvodinu.
Najveći problem sa njima je što imaju ta dva gotovo identična modema koji užasno loše rade ili su radili barem kod mene. Vidi sam jbg, ne znam šta da ti kažem, ali uvek imaš opciju da za par hiljada kupiš zglavan ruter koji će ti srediti problem momentalno i trajno. Sve drugo je samo privremeno.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Neće biti problem. :D Ako uživo meljem kao što pišem postove, a mislim da jeste tako, onda neće biti problem. :D

Da, videćemo. Možda čak ispadne kod mene dobro i sa tim njihovim novijim modemima, a koji generalno nisu bog zna šta.

Ako baš ne bude išlo to s njima, kupiću to čudo za WiFi. :)

Kompresor
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Okt 2014. 18:36
:: Sony M2

Post od Kompresor »

Pozdrav ljudi, planiram da kupim komp, nista specijalno i zahtevno, da zadovolji neke osnovne stvari i mozda po neka igrica tipa PES....., jel imao neko iskustva sa KP i sta savetujete da li da kupujem na KP ili u radnjama?

Drakenzen
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 08. Dec 2013. 23:54
:: 00

Post od Drakenzen »

Svaki komp koji je skuplji od 150e će da ti završi posao

Sent from my SM-N900V using Tapatalk

9R94
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od 9R94 »

Imaš polovne konfiguracije na KP sa jako dobrim specifikacijama za taj uloženi novac.
Ganjaj prodavce iz tvog grada, sa što više pozitivnih ocena i ako daje ikakvu garanciju za ne daj bože.

Kompresor
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Okt 2014. 18:36
:: Sony M2

Post od Kompresor »

Nema ih bas mnogo u mom gradu, ima jedan dosta pozitivnih ocena ali je garancijA nedelju dana pa se zato premisljam mozda bolje u radnji jeste slabiji racunar ali bar kakva takva garancija.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Ja kontam da je recimo za desktop kompjuter OK kupiti polovan bez obzira na tu priču oko garancije. Kupiš polovan kompjuter, imaš garanciju nedelju dana ako je i imaš, ali ako nešto crkne možeš da zameniš. Naravno, prilikom kupovine morao bi da odabereš kompjuter koji ne bi imao zastarele komponente, pa ako ti neka crkne da možeš lako da pronađeš i nove delove ako želiš. A čisto sumnjam da bi mi naleteo kompjuter na kome bi sve moguće komponente pocrkavale u kratkom roku. :D

9R94
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od 9R94 »

Kompresor napisao:Nema ih bas mnogo u mom gradu, ima jedan dosta pozitivnih ocena ali je garancijA nedelju dana pa se zato premisljam mozda bolje u radnji jeste slabiji racunar ali bar kakva takva garancija.
I da na svakih nekoliko meseci nosaš računar u oficijalni servis u periodu od 2 godine da bi ga očistili od prašine? I na to čekao ko zna koliko vremena jer su zatrpani poslom?

Odgovori