Sta vozite?

teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija
Pravila foruma
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova.
Odgovori
Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Re: Sta vozite?

Post od Green »

Od bajseva samo GT ili Trek, moj bajo. :D
Može i bolja Merida, a bogami i Scott. :)

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Sve baja do baje. :D

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Post od гари »

dachakragujevac80 napisao:I istopi joj se instrument tabla na suncu! [emoji12]

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока
E to mi se nije dogodilo. :lol:

Tošo, dobra makina. 8)

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

гари napisao: E to mi se nije dogodilo. :lol:
Drži ga na suncu jedno 20 godina, pa ćeš da vidiš kako će ti se dogoditi. :D

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

weska88
Реалност:
Да је мало новији чиповао бих га на 160кс, али 14 година није мало па нећу да га малтретирам. :)

Фикција:
Гледао сам панцирни сет квачила што подноси 500 њутнметара обртног момента, што је по мени граница за тај мотор у најлуђим комбинацијама.
Постоји Леон са 290кс( пар снимака на јутјубу) али ту је уложено преко 2000е. Да имам 1000е на бацање, можда бих се усудио да правим спавача од њега али то за сад остаје у домену маште. Иду други инјектори, модификује се турбина или се ставља она са 2.7тди, поменуто квачило, кочнице са w8/s6 и још по нешто. Е на све то иде нова мапа, што чини машину комлетном. 8)

Marko-PA
Мора да се не загаџује прируда, видиш како су код вас средили азотару, ништа се више не осеча. :P
Слобода или смрт

djole1989
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 17. Okt 2007. 01:07

Post od djole1989 »

Ima li neko iskustva sa Renault Scenic 2013-2014 sa automatskim menjacem motor 1.5dci 81kw/110ks, svaki info je dobrodosao sto se tice auta i menjaca.
iPhone 13 Pro 256GB / iPad Air (3rd generation) 256GB

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

djole1989 mogu da pišem po pitanju auta iz tog godišta jer ga imam ali o menjaču mogu da napišem samo ono što sam čuo a to su lepe stvari.to je onaj edc menjač sa duplim kvačilom koji se veoma lepo ponaša.ako je održavan kako treba nema problema za njega. ako nije pipnut a pri tome je prešao preko 160000km biće problema sa njime.
auto kao auto je odličan. prostran, malo troši (kada ga poredim sa CLK malo troši), a i mali servis nije skup.
e sada idu mane. možda je 110ks minimum motor za taj auto. ipak je on težak. moja verzija je sa 90ks i vidi se nedostatak konja. možda bi prava stvar bio onaj sa lancem i sa 130ks ali opet...
potrošnja meni otvoreno bez klime jednom se spustilo na 4.4
otvoreno sa klimom oko 5
autoput sa klimom oko 5.6
grad ...uff odmah računaj da je preko 6 sa klimom.
motor mi je u veoma dobrom stanju i prešao je svega 150k km.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Da li neko ima neku preporuku za servis iz NS koji radi dubinsko pranje kompletnih kola? Danas nosim majstorima koka kolu i pukne mi jedna flaša iz čista mira. Sve od prednjih sedišta pa do kraja kola je isprskano...

brankisha
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 04. Sep 2014. 07:33
:: Xiaomi Mi5
:: Lumia 925

Post od brankisha »

Djole menjac je solidan. Ali i audi je imao problema sa automatikom, ako cemo iskreno. Redovno menjanje ulja i ako ga je ptethodni vlasnik odrzavao onda ne bi trebalo da bude problema. Mozda je 110ks malo tromo ali nije ni malo. Mozda ce ti nekad zafaliti snage za neka brza preticanja ali je imas sasvim dovoljno za laganu porodicnu voznju.

Ali Reno ko Reno obavezno da vodis racuna o redovnom odrzavanju. Nekad bude decijih bolesti sa elektonikom.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Prvi put čujem da se neko raspituje za automatski menjač, a da nije žena. :D

Sent from mTalk on Windows 10 phone

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Vidi se da nisi vozio/imao automatik :-)

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Što jes' jes'. :D Osim ako se Zoljica računa. :D

Doduše, čuo sam od ljudi da je automatic nezgodniji zimi po klizavom recimo... Ili to možda zavisi i od samog menjača?

Sent from mTalk on Windows 10 phone

dachakragujevac80
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Sep 2014. 16:44
:: Iphone 11 pro

Post od dachakragujevac80 »

Ma nista,ako ti menjac ne zakrci bar dvaput tokom voznje [emoji16]

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

brankisha
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 04. Sep 2014. 07:33
:: Xiaomi Mi5
:: Lumia 925

Post od brankisha »

Automatik je za zene i glupe amere :) :) :)

Ledjo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 05. Feb 2014. 15:03
:: G2

Post od Ledjo »

^Amin

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Samo automatski. Kad vozim s ručnim, osećam se kao Šumaher, pretičem sve živo i samo mlatim unaokolo rukama i nogama. :D
Novi(ji) automatski menjači u skupljim markama su više nego dobri, ali su cenovno nedostupni prosečnom stanovniku Srbije.

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

Nisam gotivio automatik dok nisam probao. Smorio me valjda manuelni i stalno saltanje. xD

Sent from my F8331 using Tapatalk
Festina lente.

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Аутоматик је добар на краће стазе, типа кад продате кола или их вратите власнику. :D
Код половњака је питање само кад ће да рикне и направи хаос. Кад је ауто нов, онда је ок. Гледах неке имају ~40 осовиница унутра, па како нешто да се не поквари? :shock:
Слобода или смрт

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Za 15 godina promenio 4 auta, svi sa automatskim menjačem. Prvi je bio '85 Nissan Pulsar, đubar od auta, ali ni jedan problem. Ostala 3 takođe. Pre će da vam prokuva hladnjak nego rikne automatika. Jednom davno, u "Vrelim gumama" pročitao savet jednog dobrog majstora iz Novog Sada, kaže: "Ne bežite od automatskog menjača, ljudi nisu svesni njegove prednosti".
Naravno da ima mana, ima loših menjača, ali oni dobri će retko da riknu. U gradskoj gužvi jednostavno nema alternativu. Poslednjih godina, više nemate najjače sportske automobile koji se nude s klasičnim manuelnim menjačem.

Professional
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 26. Jul 2008. 02:53
:: Samsung A5 (2017)
:: Nokia 6310i
Kontakt:

Post od Professional »

Evo i ja da kazem koju za automatika :)
Vozim Volvo V70 2.4 D5 automatik. Na satu mu stoji trenutno 466,160 km i mjenjac radi bez ikakvih problema.
Da mi je neko spomenuo automatika prije kupovine, samo bih ga popljuvao i reko to je za amerikance. Kako sam prije kupovine otisao da pogledam auto, provozao ga, moje misljenje se automatski promijenilo (kao da me neko udario u glavu :D ). Odusevljen automatskim mjejacem, uzivam evo vecu petu godinu za redom. Nakon kupovine sam zamjenio ulje u mjenjacu.
U principu kod nas (Srb i Cg) su autoatici na losem glasu jer se "kvare". Pa kvare se ako ne mijenjas nikad ulje u njemu, odradi servis automatika (isperi ga i uspi novo ulje) na svakih 60.000 km i neces nikad ali nikad imati problema. Sto se tice leda i snijega, nisam primjetio da je nesto losiji od manuelnog. Evo bas sam zimus isao za Srbiju po snijegu i tamo se vozao, nikakvih problema nisam imao. Ali dosta ljudi meni i dalje kaze da je manuelni bolji... Aman, kako bolji kad uvijek imas jednu radnju vise (saltanje). Izgleda da se oni nikad sreli nisu sa automatskim mjenjacem niti su istog vozili.
Imam drugara, koji je prosle godine kupio isti Volvo kao moj. Isti motor, isti mjenjac. I on se kleo u manuelnog i mene pljuvao kad sam pricao za automatika da je dobar, itd itd. E zadnijh godinu dana prica se mijenja... On meni svaki put kad se vidimo prica da je automatik odlican :)
Currently at use: Samsung A5 (2017)
Currently at Stand By: Nokia 6310i V5.22, Nokia 6310i V7.00, Nokia N82 black + 8GB Kingston V31.0.016, hakovan & Ericsson R380s Smartphone (Symbian Ltd, 1998-2000)

Odgovori