Pre najezde japanskih i korejskih brendova, nije bilo poznatijeg brenda od Philipsa. No dobro, kod vas u selu je verovatno tada Ei Niš carovao.nikos720 napisao:Za Philips nisam siguran ja taj brend nisam nikad kupovao,ipak treba uzeti poznati brend...
Pomoc u vezi kompa
Pravila foruma
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
● Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova. ●
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
● Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova. ●
Re: Pomoc u vezi kompa
- brankisha
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 04. Sep 2014. 07:33
- :: Xiaomi Mi5
- :: Lumia 925
Vi bas resili da ga napunite [emoji23]
Uzmi Philips slobodno. Mozda za male pare mozes naci i View Sonic, oni su jaka firma u svetu ekrana i monitora.
Bukvalno sta god da kupis u radnji imas dve godine garancije. Samo, jbg, nemoj one fox, vox, vivax, tesla, bolje baci pare u vetar.
Sent from my MI 5 using Tapatalk
Uzmi Philips slobodno. Mozda za male pare mozes naci i View Sonic, oni su jaka firma u svetu ekrana i monitora.
Bukvalno sta god da kupis u radnji imas dve godine garancije. Samo, jbg, nemoj one fox, vox, vivax, tesla, bolje baci pare u vetar.
Sent from my MI 5 using Tapatalk
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
ViewSonic kinezara neviđena! Evo ovaj moj već godinama nikako da crkne, a BenQ na "studijskom" kompu još gori za bar dve godine. [emoji38]
Sent from honor 8 lite using Tapatalk
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
- :: Xiaomi Mi A2 Lite
I kod mene jedan ViewSonic šest i po godina, sve bez problema. 
Sent from mTalk

Sent from mTalk
Moj brat kaze uzmi Asus,Asus ti je najbolji,neces pogresiti...
Ja sam ipak uzeo Lg Fullhd 24 inca
imam 3 godine garancije

-
- Sertifikovani Trol
E ljudi! Malo počinju da me nerviraju ovi silni kablovi po stanu, pa mi nešto palo na pamet kako da se rešim bar kablova od ADSLa, ali ne znam koliko bi to bilo efikasno. Razmišljao sam da uzmem 2 WiFi risivera za kompove i da lepo oba skinem sa kablova i povežem na WiFi. Time se rešavam dva LAN kabla koja mi idu iz hodnika u sobe + skraćujem kabl od štekera za liniju do modema.
Pitanje je koliko bih izgubio stabilnost i brzunu? Laptop mi ide preko WiFi uvek i nisam primetio neku razliku.
Pitanje je koliko bih izgubio stabilnost i brzunu? Laptop mi ide preko WiFi uvek i nisam primetio neku razliku.

- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Nekako mi više deluje da, ako bismo da se rešimo kablova, bolja opcija ispadne planirati jednog dana da se kupi onako jedan all in one... Ali ne znam kako se njima kreću cene, a i kako ide njihovo popravljanje ako zatreba, a i nakon što prođe neko vreme, da li mu je i moguće bilo šta popraviti/zameniti kao na kompjuteru. 
Sad proverio, ništa, zaboravi šta sam rekao, skupi su ubi bože.
Izvini što sam malo otišao u off, malo sam se samo nadovezao... A za kvalitet veze, to ne bih znao ništa bolje od tebe verovatno.
Sent from mTalk

Sad proverio, ništa, zaboravi šta sam rekao, skupi su ubi bože.

Izvini što sam malo otišao u off, malo sam se samo nadovezao... A za kvalitet veze, to ne bih znao ništa bolje od tebe verovatno.

Sent from mTalk
-
- Sertifikovani Trol
All in one mi sigurno neće raditi posao, a da ne košta bar duplo od obe moje konfiguracije zajedno... A ne znam ni da li bi mogao da tera video editing i još da nakačim sve ove moje USB peripetije i MIDI kontrolere. 
Anyway, back na temu. Merio sam malo sa Speedtest aplikacijom po stanu brzine i oscilacije su 0.05 - 0.1 Mbps download i upload, a ping mi je isti. Ne znam koliko je to merodavno.

Anyway, back na temu. Merio sam malo sa Speedtest aplikacijom po stanu brzine i oscilacije su 0.05 - 0.1 Mbps download i upload, a ping mi je isti. Ne znam koliko je to merodavno.
Kupio sam USB WiFi antenicu (ima i onih koje idu direkt u LAN port) dok sam imao standardno kućište i mogu reći da je fino šljakalo tako - Hawken (dok je server bio operativan) je fino radio.
- filip11314
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 26. Okt 2014. 16:37
- :: Xiaomi Mi 10
Da li je bolja kupovina polovan ili nov laptop?
Trenutno imam neki Asus laptop, A4 qc 1.5ghz, 6gb ram, 750gb hdd, ati 8670m 1gb pa bih hteo nešto malo bolje jer je procesor očaj živi.
Može neka preporuka za laptop do 500e? Da ima bolji procesor i fhd ekran od 15 inča. Ne igram nešto puno igrice, ali bih voleo da mogu i neke novije da se pokrenu na medium.
Trenutno imam neki Asus laptop, A4 qc 1.5ghz, 6gb ram, 750gb hdd, ati 8670m 1gb pa bih hteo nešto malo bolje jer je procesor očaj živi.
Može neka preporuka za laptop do 500e? Da ima bolji procesor i fhd ekran od 15 inča. Ne igram nešto puno igrice, ali bih voleo da mogu i neke novije da se pokrenu na medium.
Generalni sponzori foruma: Samsung & Apple
Za takav procesor nisam cuo ali vidim da je s....,uzmi polovan toshiba laptop,moj brat iz sela drugog ima Toshiba laptom i Zadovoljan je,procesor i3 2,5 quad core,fullhd ekran nije potreban bices i dalje zadovoljan sa 1366x768 rezolucijom
Pa za te pare moze se naci nov i5 a svakako nov i3.
Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk
Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
ciklon, pokušao sam da ti odgovorim na onu PP, ali nešto neće. Evo odgovora ovde.
Nažalost, ne mogu pomoći, ne znam ništa o onom problemu. Odnesite u servis, pa vidite šta će vam reći za kvar.
Osim toga, ja nemam tablet, već telefon, fablet od 6 inča, koji je bio njihov najbolji model tada u ponudi,
ali sam razočaran i više nikad neću dati pare za nešto što je Asus proizveo.
Sve što mogu da poručim tvom kolegi je da više ne kupuje njihove proizvode.
Pozdrav.
Nažalost, ne mogu pomoći, ne znam ništa o onom problemu. Odnesite u servis, pa vidite šta će vam reći za kvar.
Osim toga, ja nemam tablet, već telefon, fablet od 6 inča, koji je bio njihov najbolji model tada u ponudi,
Pozdrav.
Uzdrzite se malo od ovakvih komentara.nikos720 napisao:Za takav procesor nisam cuo ali vidim da je s....,uzmi polovan toshiba laptop,moj brat iz sela drugog ima Toshiba laptom i Zadovoljan je,procesor i3 2,5 quad core,fullhd ekran nije potreban bices i dalje zadovoljan sa 1366x768 rezolucijom
Sa i3 nece dobiti Bog zna koliko. Za te pare moze brutalna polovna masina sa pumokrvnim i7 (cak i za dosta manje).
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
- filip11314
- Mobil manijak
Sad je pitanje u kakvom stanju je taj polovan, da nije pred izdisajem. Ne treba mi za obradu slika ili edit videa. Bitno mi je da ima bolji procesor od trenutnog i bar istu grafiku. Može i 4gb rama ali na više mhz, ovaj moj je čini mi se na 666mhz. Prvo sam mislio na neki polovan mekbuk ali dati 500e za laptop iz 2011. mi je malo suludo.
Ma, i ovaj tablet ima slot za SIM, tako da je nešto imeđu tableta i telefona. Hvala na odgovoru u svakom slučaju.ciklon, pokušao sam da ti odgovorim na onu PP, ali nešto neće. Evo odgovora ovde.
Pozdrav.
Ja sam pazario polovan HP Pavilion dv6 sa i7 procesorom i 8 GB DDR3 memorijom za 250 evra, doduše bez HDD-a, pošto sam odvojeno kupio SSD. Malo je reći da leti.Za te pare moze brutalna polovna masina sa pumokrvnim i7 (cak i za dosta manje).
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
filip11314, pogledaj neki Surface Pro 4 recimo sa i5 procesorom, ima da se nadju na oglasima, pa se malo iscenkas. Ja sam pre par meseci kupio jedan za 600. On jete mali - ALI - vrlo mocan. Prikljucis na neki veliki monitor, eto ti i full HD (rezolucija mu je 2736x1824), i stvarno radi fantasticno. A da ne spominjem, ako treba, poneses ga maltene u dzepu jakne (malo veci dzep treba).
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Kod polovnog laptopa pretpostavljam da je glavno pitanje koliko ga je taj pethodni vlasnik čistio, tj. da li ga je puštao da se pregreva, što utiče na razne komponente, ali bateriju posebno urniše.
Mac ne verujem da bi mu odgovarao pošto je pomenuo igre, a za Surface, moj neki utisak je da su ta Microsoftova čeda precenjena, pa i ako može da se kupi neki Surface za taj novac, da može da se kupi nešto još bolje od drugog brenda. Koji brend, pojma nemam...
I jel mu je za igre bolje da izbegne integrisanu grafičku pretpostavljam? Hoću reći, deluje mi da ne treba gledati samo u to i7, nego da treba i na grafiku posebno obratiti pažnju?
Mac ne verujem da bi mu odgovarao pošto je pomenuo igre, a za Surface, moj neki utisak je da su ta Microsoftova čeda precenjena, pa i ako može da se kupi neki Surface za taj novac, da može da se kupi nešto još bolje od drugog brenda. Koji brend, pojma nemam...

I jel mu je za igre bolje da izbegne integrisanu grafičku pretpostavljam? Hoću reći, deluje mi da ne treba gledati samo u to i7, nego da treba i na grafiku posebno obratiti pažnju?
- filip11314
- Mobil manijak
Surface nikako, precenjen mi je. Muka mi je i od Windows-a, samo mi još Surface fali. Ništa ispod 15" mi ne vrši posao. To mi je laptop za svakodnevnu upotrebu umesto kompa, tako da mi veličina ekrana igra bitnu ulogu.
Valja li neki od ovih?
http://www.winwin.rs/laptop-i-tablet-ra ... 21184.html
http://www.winwin.rs/laptop-i-tablet-ra ... 21705.html
http://www.winwin.rs/laptop-i-tablet-ra ... 19293.html
http://www.winwin.rs/laptop-i-tablet-ra ... 25672.html
Valja li neki od ovih?
http://www.winwin.rs/laptop-i-tablet-ra ... 21184.html
http://www.winwin.rs/laptop-i-tablet-ra ... 21705.html
http://www.winwin.rs/laptop-i-tablet-ra ... 19293.html
http://www.winwin.rs/laptop-i-tablet-ra ... 25672.html