Miškoni napisao: Dajte ljudi, pa nećemo ovde da se bavimo svakakvim problemima samo zato što smo članovi foruma.
Ivan Cirkovic napisao:Da li moze te da otvorite pod-forum gde ce moci da se kace off-topic teme koje nisu vezane za mobilne telefone?Bio bih vam zahvalan na tome...
Nevezano za ovo konkretno, ali nekako je prirodno da kada se ljudi dugo druze zajedno pozele nekada da pricaju i o drugim stvarima koje nisu bas vezane strogo za mobilne telefone - to mogu da budu drugi gadgeti, saveti za kupovinu i IT tehnologija uopste, ali i neka druga razmena misljenja, automobili, hobiji... Mozda ljudi zele jos vise da se zblize i cuju savet od nekoga kome veruju, sa kim se znaju godinama, to je valjda sustina svega. Kazu da internet zbog toga i postoji, da ljudi budu blizi nego ikad, a ne da tek tako odemo na Burek ili Elitesecurity ili Bench i pitati nekog tamo napaljenog klinca od 14 god koji se potpisuje sa Lazar27. Treba da cekam tri dana samo da utvrdim da li mi je odgovorio neki saban koji nas lozi da mu je to velicina pe.... ili autoritet koji stvarno nesto zna. Otici na drugi forum jednostavno nije pravo resenje (a ni izgovor) i kosi se sa sustinom.Miškoni napisao:Zašto bismo to radili? Postoji gomila drugih foruma koji se bave svim i svačim i na kojima može da se raspravlja o čemu god. Odavno je odlučeno da ovde nećemo izlaziti iz okvira mobilne telefonije i srodnih priča.
Daleko od toga da se dozvoli sve, niko to ne trazi. Ja sam prvi koji podrzava specijalizovane sajtove, pun mi je vise internet sajtova za sve i svasta samo da bi nagruvali posetu. Znam par krasnih specijalizovanih sajtova sa specijalizovanim forumima koji su upropastili svoje forume prosirivsi ih u opste. Internet je prezasicen njima i zaista nikom ne trebaju novi takvi.Miškoni napisao:A da se dozvoli sve - ne dolazi u obzir.
Moj predlog je sledeci. Forum treba da ostane usko specijalizovan i da se bavi mobilnim telefonima (i tabletima). Dakle, ne siriti njegovu tematiku, ali je zaokruziti. To je jako vazno, da nesto sto smo poceli zaokruzimo.Miškoni napisao:Ok, da čujem neke konstruktivne predloge, iskoristite priliku dok sam raspoložen...
Ja se sa tim slazem jer niko nije ni rekao da treba otvoriti poseban podforum Automobili, poseban podforum PC, poseban TV, poseban Kamere, poseban Laptopovi samo zato sto nekada imaju nekakvu dodirnu tacku sa mobilnim telefonima. To je, naravno sirenje, a onda sektor o mobilnim telefonima tu gubi udela i znacaja i postaje samo delic jednog novog veceg IT foruma, a takvih ima koliko hoces (na kraju krajeva i nek ih ima, ali nasa ideja je da ovaj forum bude specijalizovan za mobilne telefone, i na neki nacin tako bude jedinstven na ovim prostorima).Ako [b]Vlada Zem[/b] kaze napisao:Ipak, ako je ideja ovog foruma "uska specijalizacija", so be it. Mobilne možemo priključiti na komp, TV, automobil itd, ne vidim razlog proširivanja na sve to. Da ne idemo dalje šta bi kome palo napamet.