V3 zujanje

Fabrički OS, Android, Windows, Symbian (UIQ)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian (UIQ) OS
dugi
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 29. Dec 2004. 23:50

V3 zujanje

Post od dugi »

Juce sam kupio V3 crnu i nakon nekog vremena cuo sam lagano zujanje iz zvucnika kad prislonim telefon na uvo onako bez razgovora. Kasnije sam ustanovio da zujanje dolazi ustvari ispod tastature i iz donjeg dela telefona gde se nalaze sve komponente za telefon. Kod preklapanja telefona u poziciji kad je skoro zatvoren i kad se gasi displej telefon prestaje zujati i naravno ne zuji kad je zatvoren. To se cuje samo kad je telefon otvoren blizu uva na 2-3 cm a ne kad npr. kucam SMS ili radim u meniju.
Jeli jos neko imao slican problem ili je to normalno :smutny:

Miljance
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 14. Mar 2005. 13:05
Kontakt:

Post od Miljance »

I ja sam primetio istu stvar, zuji samo kad je otvoren, izgleda da je to do modela.
Sad sam ga evo naslanjao na uvo i zuji 'iz tastature' isto kao i tebi.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Ljudi,kako ste vi to izvalili!? :blinky: Ja evo sad gledam vase postove i pola sata pokusavam da cujem nesto,ali nema.....moj ne zuji!!!!

Miljance
Entuzijasta
Entuzijasta
Kontakt:

Post od Miljance »

Mozda zato sto su nasi black?
Nemam pojma kako i sta tek zuji... nisam ni ja odma izvalio, nego tek kad je dugi rekao, ja uzo i prislonio tastaturu na uvo i ono zuji, ali samo kad je otvoren... Obojica imamo crni doduse...

dugi
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od dugi »

I kad se ugasi osvetljenje na telefonu zujanje prestane iako je otvoren.
Kako ste resili "problem" imenika. Ja sam kopirao brojeve sa kartice na tel i kad otvorim imenik imam sve duple brojeve, iako sam podesio u setup- first touch-: phone ili SIM, svejedno je uvek imam duple brojeve i sa kartice i iz memorije telefona. Imao sam isti problem i na E1000 i nisam uspeo resiti.

Miljance
Entuzijasta
Entuzijasta
Kontakt:

Post od Miljance »

Cini mi se da ne moz da se resi jer se prikazuju telefoni sa kartice i sa telefona zajedno tako da ili nesto brises ili imas duplo. :)
A ovo first touch: to je samo gde zelis inicijalno pri unosu da ti pamti telefone(i to mozes da promenis prilikom unosa).
Resavaj kako znas. :)
Ja sam ostavio na kartici sve, jer ionako ne moze da prikaze vise brojeva pod jednim imenom, bar ja nisam uspeo da stavim.
Anyway, telefon vise nije kod mene :( , odnela ga devojka...

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Moze da se resi tako sto ces obrisati ono sto imas na kartici,ili pak odrediti brojeve sa memorije telefona kao primarne,i u opcijama imenika izbrati prikazi samo primarne brojeve.moze da ima vise brojeva pod jednim imenom,tako sto kad upisujes kontakt kliknes na dnu na more,i onda na phone number,dodas broj i on ce ga pamtiti sa prethodnim,pod jednim imenom.....imenik je zaista malo jadan na ovom modelu,ali naviknes se posle nekog vremena

Miljance
Entuzijasta
Entuzijasta
Kontakt:

Post od Miljance »

...ili pak odrediti brojeve sa memorije telefona kao primarne,i u opcijama imenika izbrati prikazi samo primarne brojeve
Da, dobra fora, nisam se toga setio.
tako sto kad upisujes kontakt kliknes na dnu na more,i onda na phone number,dodas broj i on ce ga pamtiti sa prethodnim,pod jednim imenom...
Probao sam to i kao posledica dodavanja jos jednog broja pod jedno ime ja u imeniku dobijem dve odvojene stavke u imeniku sa istim imenom. Mozda nisam nesto dobro uradio...
Nije jadan ali ima i boljih... Nacuo sam da moze da se otkljuca pretrazivanje po vise slova?

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Posle detaljne provere u potpunoj titini (zatvoren u wc-u) :D definitivno dolazim do zakljucka da moja v3 ne emituje nikakvo zujanje!Mozda se to stvarno desava samo na crnim?inace konacno sam uspeo da nateram MPT da prepozna telefon i razocarao se kad sam video da ni tamo nema opcije za ubacivanje java igrica! :shock:

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Moze da se ubaci novi softver,koji izmedju ostalog omogucava pretragu imenika po vise slova,navodno se omogucava i snimanje videa i dobija se vise memorije,oko 7-8 Mb.Neki tvrde da im je posle flashovanja i brisanja nekih fabbrickih slicica i videa i zvukova memorija skocila cak na 10Mb,ali sumnjam u to.nezelim sam da se upustam u to,a izrelskim serviserima neverujem,jer ocigledno nemaju pojma,kategoricno tvrde da menjanje softvera u motorolama nije uopste moguce,tako da cu sacekati na taj experiment do proleca,kada bih trebao da dodjem u Beograd....ako ne promenim telefon u medjuvremenu,jer ovde sad idu praznici i pojavljuju se svakakve akcije povodom praznika,telefoni za male pare,sa odlicnim planovima,besplatnim minutima itd......evo sad je stigao e1000 i to dva po ceni jednog,plus video pozivi po ceni obicnih,a obicni pozivi izmedju dva fona koja uzmes potpuno besplatni!izgleda da se mojoj v3 sprema prevremena penzija....

Miljance
Entuzijasta
Entuzijasta
Kontakt:

Post od Miljance »

Da, nema u MPT-u te opcije.
Btw jel sam pomogao sa onim linkom?
Ako ti je bas stalo da cackas oko softvera evo komplet uptstvo . :)
Ja ionako sumnjam da to ljudi u normalnim servisima rade.
http://www.motomodders.net/Default.aspx?g=posts&t=8668
http://www.motomodders.net/Default.aspx ... sts&t=2731
Obavesti nas o utiscima za e1000!

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Hvala na linku miljance,upravo to mi je pomoglo!i jos po koja sitnica,kao recimo brisanje onog glupog tapi porta koji MPM po defaultu instalira!sad radi ko zmaj!Sto se tice e1000,debelo se razmisljam dal da je uzmem,privlaci me taj 3g a i dobar je fon i ide sa komplet opremom,ukljucujuci transflash karticu,ali se nesto neckam jer bi to znacilo i promenu operatera,pa otkazivanje pretplate....mozda ostanem tu gde jesam i pazarim nesto drugo......sad se pojavio Imode ovde.....ima dobrih fonova......ma videcu...

dugi
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od dugi »

E1000 je vrhunski telefon sa definitivno najboljim displejom i zvukom koji se moze dobiti na mobilnom telefonu. Zamenio sam ga za V3 samo zato sto je V3 elegantnija i baterija duze traje, malo me smorilo punjenje E1000 svaku drugu ili svaku vecer.
Ako kupis E1000 pripazi na zastitino staklo displeja, lako se grebe.
V3 ga nema zastitino staklo na dspleju izgleda, sto mi je cudno jer cela tastatura sluzi kao oslonac za onaj preklopni deo sa displejom. Linije na tastaturi i tipka broj 5 su gumirane i blago odignute od ostalog dela tastature i tu se oslanja tastatura. To sam provalio kad tel ostane otvoren i ugasi se osvetlenje displeja, onda se moze videti kako su se te linije i broj 5 blago oslikale na displeju :)
Al sam ja detaljista, mislim da ovo niko ne primecuje osim mene, svakom telefonu nadjem neku manu :roll:

dugi
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od dugi »

I jos da kazem da je MPM na E1000 dosta bolji nego na V3. Mozes da prebacujes delove pesama na tel bez da seckas pesmu, samo markiras deo koji ti treba i kliknes na transfer i gotovo. Na V3 mozes samo cele pesme.I konekcija je puno bolja sa E1000. Na V3 uspostavim konekciju lepo mi pokaze koliko imam baterije, koja je mreza, kakav je sgnal itd.. ali kad hocu da otvorim mob da ubacim neku pesmu ili sliku konekcija se gubi.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Ja sam konacno osposobio i sve mi na MPM normalno radi osim sto nemogu mp3 da pakujem za zvono,to moram da radim posebno pa preko bt,u MPM mogu samo sa audio cd-a da ripujem...Evo danas sam gledao e1000 i drzao ga u ruci,i taman da kupim,kad on: nema dovoljno kredita na kartici,malo sam previse sopingovao ovog meseca!sacekacu do oktobra da se poskidaju te neke naplate,pa ce biti....inace izvalio sam da mi daju do 100 minuta razgovora potpuno besplatno svakog meseca sa drugim e1000 koji dobijam za dzabe,i ti minuti ukljucuju i video razgovore!To bi bilo konza jer se ionako retko vidjam sa zenom preko nedelje(radimo razlicite smene!)

inace,i ja primecujem otiske od tastature na ekranu,kao i prljavstinu koja ostaje od mojih znojavih ruku,alisam dobio u paketu i onaj jasticic-privescic za ciscenje ekrana pa ga obilato koristim i nema problema......inace,i dalje se tripujem da izvalim to zujanje,ali definitivno ga kod mene nema.Aprovalio sam drugu foru:ja u glavnom meniju uopste nemam onam IM,umesto njega imam ikonicu za web acces,tako da ladno imam browser i web acces zajedno u menjiu,glupost!aali to ti je kad kupujes telefon na mrezi,uvek oni moraju da nabudze neku svoju glupost!

coyote777
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 20. Sep 2005. 15:23

Post od coyote777 »

Ljudi,i ja sam nedavno primetio da mi ispod tastature zuji....imam black.....o cemu se tu radi....."malkice" sam zbunjen da ne kazem uplasen.....

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Moja V3 je presla kod zene u vlasnishtvo,i ona takodje tvrdi da navodno cuje neko zujanje,ali jako slabo!!!Jurio sm po kojekakvim forumima,i jedno objashnjenje koje sam nashao je da osvetljenje koje se koristi za tastaturu proizvodi taj zvuk,ali da je to normalno i da nema razloga za brigu,barem sve dok je tako ultra tiho.....ja moram da priznam da ja i dalje nishta ne chujem! :smutny:

Ecco
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 17. Okt 2005. 23:09

Post od Ecco »

Da li ste me vi istripovali ili je for real, u svakom sluchaju imam sivi i ja (tripujem da) chujem slabo zujanje...

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Dakle,proverena informacija (od motorola israel customer service):Vrsta led dioda koje se koriste za osvetljavanje tastature proizvodi odredjeni zvuk kao nuspojavu,nema razloga za paniku,ovo je normalna pojava.Ukoliko se zujanje pojachava,to je indikacija da bi moglo doci do crkavanja osvetljenja.U sluchaju crkavanja,problem je lako reshiv kao i kod bilo kojeg drugog aparata.

dugi
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od dugi »

Ovo je logicno objasnjenje jer se zujanje cuje (samo kad je potpuno tiho u okolini) kad je upaljeno osvjetljenje tastature.
Hvala na proverenoj informaciji :wink:

Odgovori