Motorola MPx200

Fabrički OS, Android, Windows, Symbian (UIQ)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian (UIQ) OS
Odgovori
skols
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 23. Jun 2005. 14:19

Post od skols »

Citam vec duze vreme po raznim forumima o mpx200..elem,sto se tice mogucnosti ubacivanja programa i slicnih zezalica,toga ima na pretek i tu nemam pitanja,a imam u vezi trajanja baterije i tog problema sa karticama...Ja imam 062 post paid karticu..ne znam da li je sa 16k ili 32k..novija je,mozda ima pola godine..da li bi me fon "zezao" u vezi toga?? i koliko bi mi izgurala baterija sa nezahtevnimn koriscenjem..znaci samo po koji sms,malo pricanja,bez mp3,gledanja kojekakvih filmova i slicno..mozda eventualno neki office-ov fajl i to je to?
ozbiljno planiram da ga uzmem,pa ako neko moze da pomogne,bio bih zahvalan.
Poz
Samsung i5700,LG Optimus Pro,SE K770i,Samsung B1***...

Dzoni45
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 27. Dec 2005. 22:44
Kontakt:

Post od Dzoni45 »

@skols: zavisi koji wm2003 imas instaliran, a ima ih puno verzija, javlja ti se sim erorr. Meni se recimo nikada nije pojavio sim erorr a koristim ga vec 6 meseci. Sto se tice office-a, postoji paket koji se zove "Clearvue" koji nazalost samo cita office-ove fajlove (word,excel,powerpoint, pa cak i pdf). Za kucanje mozes koristiti wordpad ili notepad. Nema tu mogucnost kao pda da ima svoj office.
Sve u svemu za te pare mnogo dobar telefon. :) :)
MPx200 WM2005

skols
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 23. Jun 2005. 14:19

Post od skols »

nisam ja mislio da radim u office-u,nego cisto ponekad da pogledam neki *.doc ili *.ppt fajl.
Koliko ti baterija drzi?
Samsung i5700,LG Optimus Pro,SE K770i,Samsung B1***...

Dzoni45
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od Dzoni45 »

@skols: drzi puna dva dana, ali uz pomoc "SP Task Manager"-a koji ima opciju SP TM Free Mem, koji oslobadja memoriju tako sto gasi sve sto nema veze sa sistemom. Baterija kod mpx200 veoma zavisi od upotrebe RAM-a i mora pravilno da se koristi. Npr: otvorio si neki program, radio u njemu, i onda svi pritiskaju "home" taster sto je greska, jer taj program i dalje radi, uzima RAM, i trosi vise baterije, najbolje je izaci iz programa pritiskom na taster "close" ili "exit". :) :)
MPx200 WM2005

juice011
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 25. Maj 2005. 13:04

Post od juice011 »

Evo, posto sam video koliko znatizeljnika ima za Motorolom MPx200 odlucio sam da vam svima pomognem i uploadujem novu verziju Windows Mobile 5. Ovo je inace verzija koju sprema ruski sajt MPX-LAND.COM. U to cete se uveriti kad skinete fajl. Adresa je http://rapidshare.de/files/12301131/wm2 ... 0.rar.html. Licno sam ga uploadovao i proverio na svom telefonu. Znaci radi. Ako ima nekih pitanja saljite mi mailove na aserdar011@gmail.com.

Sasa mpx200
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 02. Feb 2006. 00:01

Post od Sasa mpx200 »

Posedujem mpx200 oko mesec dana i pored ostalog sam procitao sta se pise na ovom forumu, pa vidim da ima ljudi koji dosta poznaju ovu temu. Ipak, niko ne govori o backupu, a dosta ljudi isprobavajuci ovaj zabavan telefon dosta puta pribegavaju master resetovanju, pa me interesuje da li je neko koristio neku aplikaciju za backup, ali svega na telefonu, setovanja gprs-a, wapa, mail itd...Dakle jedan full backup, da kad se covek zaigra uvece i nesto zaglavi, kao sto se meni desavalo, da brzo uspostavi za sutrasnji radni dan operativan aparat?? Zbog velikih mogucnosti ovaj aparat, zaista, kao da ima magnete za ruke razlicitih godina! Ja sam inace na W 2003, pa me interesuju Vasa iskustva. Ujedno unapred hvala na odgovorima...

Dzoni45
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od Dzoni45 »

@sasa mpx200: najbolji program za backup je "sprite backup" koji ti ceo sistem backup-uje na racunar, tako kad ti "padne" sistem, uspesno ga vratis pomocu tog programa. Za download samo ukucaj na www.google.com :)
MPx200 WM2005

Sasa mpx200
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Sasa mpx200 »

Kao prvo, sjajno za ovako brz odgovor, nasao sam i ja sprite backup ali nisam uspeo nigde full verziju posto nije freeware, a posto imam adsl nije mi bio problem da skinem jako puno full programa, ali za backup nista, ako bi neko mogao dati neki link za ovo, naravno sta ja mogu pomoci tu sam!!!
Jos jednom puno hvala!!!

juice011
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od juice011 »

E da ljudi, gde moze da se skine taj program za overclock. Dajte direktan link, a ne ima na nekom ruskom sajtu, bla bla bla i posle ku... . Nista ne razumem na ruskom. Neka ga neko uploaduje na rapidshare kao ja sa ovim windows-om.

juice011
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od juice011 »

E da, jos jedno pitanje za sve. Znam da je mozda ovo glupost. Znate onu umetnicku sliku koja dolazi kao boot screen za 2005-icu. E jel moze to nekako da se izmeni. Nekako mi nedostaje hello moto slika. Jeb... . E kad smo vec kod toga, jel mogu nekako da se izmene i oni ekrani sa natpisima Windows Mobile i Mobile Operator. Molim vas da mi odgovore saljete na mail, ako moze. :)

dejangex
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 23. Nov 2005. 00:28
Kontakt:

Post od dejangex »

juice011 napisao:Evo, posto sam video koliko znatizeljnika ima za Motorolom MPx200 odlucio sam da vam svima pomognem i uploadujem novu verziju Windows Mobile 5. Ovo je inace verzija koju sprema ruski sajt MPX-LAND.COM. U to cete se uveriti kad skinete fajl. Adresa je http://rapidshare.de/files/12301131/wm2 ... 0.rar.html. Licno sam ga uploadovao i proverio na svom telefonu. Znaci radi. Ako ima nekih pitanja saljite mi mailove na aserdar011@gmail.com.
U cemu je razlika izmedju starog i ovog WM5?

juice011
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od juice011 »

Ja postajem vec malo dosadan ali ajde. Jel se jos nekom javlja ko ima 2005-icu da kad razgovara cuje neki eho svoga glasa. To mi se desava i ne znam da li je to samo kod mog ili se i drugima to desava.

Sasa mpx200
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Sasa mpx200 »

Super, skinuo sam ga, a trazeci ga nasao sam nesto vrlo interesantno sto bi puno pomoglo svima nama sa slicnim telefonima. Mozda imas vise iskustva da nadjes ove full verzije, naime radi se o programu SwellDisk For SmartPhone (300% Edition) - Enlarge SmartPhone Memory Card to 300%
vidi na linku file:///E:/Documents%20and%20Settings/Aleksandar/Desktop/SwellDisk.htm
Ovaj program uvecava i ram i rom i storage kapacitet?!...A za tim prostorom svi vapimo, obzirom da se na phonu on brzo zatrpa, a onda ne vredi instalacija ni na storage jer je vec sve zaguseno, a kad pogledas sve ti treba, pa ne znas sta da deinstalises. Naime kako sam shvatio ovaj software koristi drugaciji nacin formatiranja memorije i na telefonu i na kartici...
Jos jednom hvala i puno pozdrava...javascript:emoticon(';)')
Mig, mig!

Sasa mpx200
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Sasa mpx200 »

DZONI45 Pa nisam vican bas sa ovim forumima, valjda sam ti poslao sad i privatnu poruku, a mislio sam da tebi odgovorim u naslovu, a da bude i na forumu, da nam se jos neko prikljuci, pa evo sad i ovde, a i ovo objasnjenje...images/smiles/icon_uhuh.gif
Grešiš silno.

Sasa mpx200
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Sasa mpx200 »

DZONI45, Pogresno dadoh link sa mog desktopa, evo za ovaj sofware SwellDisk For SmartPhone (300% Edition) - Enlarge SmartPhone Memory Card to 300% ispravan link: http://www.smartphone.net/software_detail.asp?id=1467

juice011
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od juice011 »

Znaci najjednostavnije resenje, kupis Transcend SD 512MB 80x za 36 eura i resio si problem. To kompresovanje memorije i ostala sra... ce vise da ti naprave krs u telefonu nego da ti pomognu. Druga je stvar sto recimo ima SanDisk Memory Stick DUO Pro od 512 koji je particionisan tako a ustvari ima pravu velicinu od 1GB.

Sasa mpx200
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Sasa mpx200 »

juice011, Stvar je u tome sto pomenuti software, bar tako ja shvatam formatira memoriju kao sto je memorija na toj memorijskoj kartici, tako da se uvecava za 300%, e sad to je mnogo bitnije za onu memoriju u samom telefonu koja je izuzetno mala, a naziva device storage, kada pogledas sa resurse manageru, jer se ona puni postepeno dok se ne zagusi, iako sve programe trpas na memorijsku karticu. Zbog toga je navedeni program koristan i nezamenjiv, zato treba probati da se nadje full verzija i isproba da li to zaista funkcionise. Mozda je za ovo resenje i neka druga aplikacija, koja moze da izmeni u bazi registri da device storage bude fizicki prebacen na memorijsku karticu, pa ako neko o ovome nesto zna ili je cuo nek se javi!!!... Hvala na intereovanju za temu...

juice011
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od juice011 »

da ali kad imas 2005-ticu ceo storage ti je spojen sa karticom tako da imas memorije kolko hoces tako da ne vidim cemu to, a i to resenje sa kompresovanjem mora da uspori, znaci nema boga da radi isto ili brze, a upravo to je najbitnije: BRZINA!

Dzoni45
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od Dzoni45 »

@juice011: slazem se sa tobom da je bitnija dobra kartica neko bilo kakav softwer. Testirao sam par kartica na mpx200 sa wm2005, i kao sto si rekao ceo sistem je spojen sa karticom. Uporedjivao sam MMC i SD kartice, i dosao do zakljucka da wm2005 jako dobro radi, ali je usporen samo zato sto je MMC kartica spora, i treba mu dosta vremena da pokrene aplikaciju. Moj savet je da ne kupujete MMC. SD se pokazala brza i bolja i sistem radi fenomenalno, samo mi je jos ostalo da utvrdim koji je najbolji proizvodjac SD za mpx200 (posto kartica kosta max. 75 eura od 1GB).
MPx200 WM2005

juice011
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od juice011 »

Ja sam sad nasao mnogo brze sandiskove sd kartice koje prepolovis i mozes da ih koristis kao usb disk. Imaju na sebi konektor za usb. Recite koji rad. 53 eura je od 512.

Odgovori