Najkorisnije aplikacije za Android OS

programi, sistemski alati, navigacija
Pravila foruma
Prilikom postavljanja nove teme o nekoj aplikaciji, potrudite se da date što kompletniji opis, zajedno sa sličicama.
Odgovori
Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Lobachewsky, tacno je ono sto je Draco napisao.. Neces moci da updatujes takve apps preko Marketa.. Pojavice ti se obavestenje da postoji novija verzija ali update neces moci da odradis.. Ako neku i uspes da updatujes dobices Trial verziju..
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Nemoze tehnicki, ili ce me vratiti na lite verziju ?
edit: Aha, hvala svima ;) Ekspresni ste :)
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Lobachewsky, uglavnom neces ni tehnicki moci ali ako i uspes postace trial.. :-(
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

wucinac
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 09. Apr 2008. 22:03
:: Google Pixel 4XL
:: Google Pixel 2XL

Post od wucinac »

i takve "narodne" verzije se mogu updajtovati sa "narodskim" marketom. 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)
Google Nexus 6P~Google Pixel XL~Google Pixel 2XL~Google Pixel 3XL~Google Pixel 4XL

zmija
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 14. Feb 2006. 18:45

Post od zmija »

Pozdrav. Nisam siguran da li smem da kacim ovakve linkove, ali ajde probacu, a ako se ne slaze sa pravilima foruma, molim moderatore da izmene/obrisu post.

Inace, radi se o HTC tastaturi na ne-HTC android aparatima:

http://rapidshare.com/files/445075650/h ... res_27.rar

kada to skinete, ova dva fajla posaljete na mobilni (preko USB-a, na primer) a sa Marketa skinete program AppInstaller, koji koristite da bi mogli da instalirate ona dva fajla koji idu u arhivi...

To je to, posle samo idete u settings->language->izaberete HTC_IME, pa kad udjete negde da kucate text, izabere InputMethod HTC_IME mod... Enjoy :)

U svakom slucaju, mnogo zgodinja tastatura od originalne LG koja je bila na mom gt540 :)
.....keep smiling....

Evil_Zo
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 23. Sep 2005. 13:54
Kontakt:

Post od Evil_Zo »

Koja ono bjese najbolja aplikacija koja prikazuje malu ikonicu sa procentom baterije u Notifications baru pored one fabricke ???

tolero
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 18. Nov 2010. 15:09

Post od tolero »

Jedino ako mislis na battery indicator pro, po meni najbolja :)

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

Kontam da klokam telefon, gw620 pa.. kako nisam nikada radio i mnogo citao o tome, da li treba nesto da znam prije nego sto podjem dizati frekvenciju ? Koliko znam, u takvim poduhvatima ne bi trebalo nista da se desi po pitanju hardwera jer se ne dize napon procesora.

Pa me zanima koja preporuka u vezi aplikacije ca klokanje i na sta da obratim paznju.

I jos me interesuje, kako se odrazava na telefon kada se klokne vise nego sto moze da podnese 8da bude stabilan) ..dal ise rusi, ledi i slicno (ili je to random) i vjerovatno postoji nacin da se postavljene frekvencije mogu vratiti na default ..odnosno, da li se vracaju na default nakon restarta telefona (sto bi bilo pozeljno) ..i da, da li aplikacije za kokanje mogu da "ubrljaju" system telefona pa da je potrebno ponovno ubacivanje roma ?

Evil_Zo
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 23. Sep 2005. 13:54
Kontakt:

Post od Evil_Zo »

tolero napisao:Jedino ako mislis na battery indicator pro, po meni najbolja :)
Upravo probah, puno hvala! ;) Radi posao. Bilo bi idealno kada bi ikonica mogla da stoji sa desne strane do ove fabricke, moze li to na Pro verziji (posto sam ja skinuo besplatnu sa Market-a)?

tolero
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od tolero »

Nazalost ne moze, samo sa leve strane , ja imam pro verziju i ima samo mozda dodatnih podesavanja ali za to da bude sa desne nema .

gica_komandos
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 14. Jan 2007. 21:39

Post od gica_komandos »

Modern Combat 2: Black Pegasus HD
Requirements: Android
Overview: Bringing the matter to an end!
Complete their mission, the first version of the most anticipated FPS: Modern Combat 2: Black Pegasus.
Modern Combat 2: Black Pegasus improves gameplay first Modern Combat, transferring players in modern combat in the best multiplayer FPS for Android.
Image

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
:: HTC One [m8]

Post od Pera Detlic »

napalm death, ja cu ti preneti iskustva sa Wildfire... Ja ne prelazim 710mhz, osim kad igram neku zahtevniju igru, a to je retko... (fabricki mu je 528mhz valjda a max 768mhz)

Imas u aplikaciji 'setCPU' da podesis profile tipa kada je ugasen ekran ili kada je baterija manje od recimo 15%, da se frekvencije krecu od XXX mhz do XXX mhz... Sto se tice vracanja na default, imas opciju 'set on boot' koju ODstikliras, i kada restartujes fon vraceno je na default, sve dok ne pokrenes program opet... :)

Eh sad, ja sam ga jedno vreme drzao na maximalnih 768mhz i bio je nenormalno brz, ali nije bi toliko stabilan cak se videlo na onoj zoom in\out animaciji kad otvaras fioku sa apps kako ide malo levo-desno izbacivao je ponekad ForceClose za gluposti i tako... Tako da ne bih nikako stavljao maximum...

Eto nadam se da sam bio od pomoci... Ako te interesuje jos nesto, pitaj...

Btw: trebalo je da postavis pitanje u temi za GW620... ;)

Edit: ja jos nisam cuo da se nekome nesto trajno zeznulo od klokovanja pa da je morao da reinstalira rom... Pogotovo to sto kazes za sistemske fajlove...
Samo nek se rolaju....sarme.

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

e ljudi verovatno ste pisali ali aj preporucite mi neki video player ali da ne kasni zvuk sa slikom, al samo da nije rock player jer njega sam probao vise verzija i na svakom kasni zvuk za slikom, bar je takva situacija kod mene.

tolero
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od tolero »

Probaj yxplayer , dobro radi na wildfire, cita i srt titlove ako zelis divx, a za mp4 najbolje je default player ili mvideoplayer.

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

Pera Detlic, Hvala na infu. Skino sam 2.04 verziju. Stavio sam 120 mhz to 671 mhz (max mi je 710).

Samo mi cudno da se dize zajedno sa sistemom. Nisma strigirao "set on boot" ali je i dalje vidim medju servisima nakon podizanja sistema.

Sto se tice profila, stavio sam "ondemand". Ne znam sta tacno znaci ali vidim da on dize procesor po potrebi te u profilima stavio ograicenje 45C.

I pojavio mi se cudan bug.. ne mogu nista ubiti u task manageru. Evo hocu da skinem drugi task manager da vidim da li on moze.

EDTI: Skinuo sam Advanced Taska manager i sa nji ubio SetCPU.. ne tnam zasto se ovaj prijasnji ubagovao. Donosno, nije SetCPU bio na listi otvorenih aplikacija vec medju servisima.

Ono sto je zanimljivo je da se nakon klokanja poveca voltaqza sa 3mV na 4mV. Malo diskutabilno. Vjerovatno radi stabilnosti.

EDIT: Da bih skontao da li zaista radi klok nakon dizanja, spustim max klok na nekih 170 mHz. Gdje telefon prilicno trza. Nakon restarta, telefon se ponasa normalno sto znaci da se vratio na defautlne klokove. I ako, nakon restarta, u stak manageru stoji "SetCPU" na listi pokrenutih apolikacija, vjerovatno ne "poduzima nista".

Sto se tice voltaze, sada ipak stoji na 3 mV. Da li je bilo pogresno ocitavanje ili se zaista dizao napon, ne znam.

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
:: HTC One [m8]

Post od Pera Detlic »

napalm death, bitno da radi pos'o... :wink:
Samo nek se rolaju....sarme.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Pojma nemam da li je neko pominjao, ali probajte Miren Browser. Odlican browser, i prvi koji je meni dovoljno dobar da yameni fabricki. na Tabu ide dosta brze od fabrickog, ima tabove, podrzava flash, pinch to zoom radi.....generalno vrlo upotrebljiv i brz, a lepo dizajniran browser.

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od napalm death »

Pera Detlic, Ma da. Za sada funkcionise savim ok. Tnx na preporuci.

araphel, Da li ga ima na marketu ? Zanimljivo ako podržava flash. Mislio sam da je android verzija ogranicena s tim.

EDIT: probao sam ga, free je. Nije los ali nisam skontao zasto ne prikazuje svaku flash reklamu.. nisam puno cackao zbog kredita. Veceras nakon sto nastupi prvi vise procackam.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

pa i jeste ogranicena, tek od 2.1 ima flash za vecinu uredjaja. Ono sto je bitno, to je da third party browseri uglavnom ne podrzavaju flash. ovaj kod mene na Tabu odlicno radi, i planiram da ga zadrzim. Dopada mi se.

xerosoft
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 09. Dec 2009. 17:41
:: Iphone 4s
:: Iphone 3gs
Kontakt:

Post od xerosoft »

araphel, ja ga imam fabricki instaliran na mom magicu mada radi na 2.3 androidu i stvarno extra radi bio sam sumnjicav,ali me je razuverio :D
Iphone 4s white clear install

Odgovori