Najlakše je čuvanje na Gmail, jer im na svakom telefonu lako možeš pristupiti, isto tako u slučaju problema sa trenutnim telefonom i brisanja backupa, oni ostaju na sigurnom
Ninolina, ja sam imao par puta problem jer gmail nije povlacio nove kontakte koje sam unosio i to me je totalno razocaralo i od tada sam koristio go contacts ex gde lepo posle svakog novoubacenog kontakta odradim backup koji se sacuva na root memorije telefona i onda ga samo kopiram za svaki slucaj i na mmc i onda ne brinem. To mi je bio ritual
Sto se tice backupa u exDialer vidi ovo
Jedino sto u ovom slucaju moram da pro alim je mesto gde cuva taj backup da bih ga ja cuvao i na mmc. Ne volim da rizikujem da mi se backup cuva samo na memoriji telefona jer se nikad ne zna kada moze da padne system i onda gubim sve
toda81, ako ti je iskljucena sinhronizacija onda logicno da ti nije povukao taj novi kontakt na gmail, a samim tim i kasnije svukao na telefon. Ja za ovih nekoliko godina nisam imao takvih problema.
Druze, taman posla da napravim toliku gresku i da ne ukljucim sinhronizaciju kontakata i da onda ocekujem da se novi kontakt nadje na google. Kazem, desavalo se da ne povuce nove kontakte na google, a u to vreme sam menjao cesto romove pa sam ostajao bez tih novounetih kontakata. Zato sam nepoverljiv kada je u pitanju sinhronizacija kontakata na google. Samo da napomenem da i to ne kazete, imam paket sa neogranicenim i ternetom tako da sam uvek online i da ni to ne moze da bude problem sa sinhronizacijom
@toda81, u podešavnjima sinhronizacije nije dovoljno da samo sinhronizacija google naloga bude uključena, ima u okviru naloga posebna podešavanja za kontakte, disk, slike, chrome... to verovatno znaš.
Drugo, moguće je da kontakte ne čuvaš na google nalogu, nego na telefonu, ili sim kartici. U tom slučaju neće da se sačuvaju na google nalogu. Mene svaki put pita gde želim da sačuvam novi kontakt.
Nennad, znam to da unutar google sinhronizacije sve to moze da se podesi. Od kad sam ostao par puta bez tih novounetih kontakata isklucio sam opciju za sinhronizaciju kontakata tako da mi se sinhronihuje samo gmail, kalendar i podaci aplikacija. Prilikom ubacivanja kontakata uvek sam stavljao da ih vuce na google. Pokusacu ponovo da odradim da mi kontakte cuva na google. Mozda je zezalo nesto na tim romovima koje sam koristio na s2 svojevremeno. Iskreno nisam koristio mogucnost cuvanja kontakata na google vec duze vreme, ali vidim da svi hvale tu mogucnost pa cu mozda ponovo to da radim, ali cu i manuelno da radim backup za svaki slucaj
Ne kosta te nista da uradis i bekap u telefonu, dok se ne uveris da sve radi kako treba
A sto se S2 tice, to ti se, pretpostavljam, desavalo na nekim custom romovima. Bilo je price da neke gapps prosto brljave. Ja nisam, igrom slucaja ili ne, naisao na takve, ali se eto desavalo.
Obavezno cu da pokusam ponovo sa google backupom jer je to najlaksi nacin za cuvanje kontakata. Moguce je da je problem bio do nekog roma pa mi je uterao strah u kosti
toda81, ono sto si ti našao u podesavanjima exDialera nije za backup kontakata vec za backup podesavanja, sto nije isto. Nisam pronašla da ima opciju za backup kontakata u exDialeru. Zar nemas opciju za backup kontakata u default-noj aplikaciji za kontakte? Sigurna sam da ima ta opcija.
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
Pixlr, Photo Edit, direktno iz galerije... PS isto imas. Zavisi sta mislis da radis sa slikama, da li samo da ih sminkas ili da pravis neki kolaz ili sta vec.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.