Najkorisnije aplikacije za Android OS
Pravila foruma
Prilikom postavljanja nove teme o nekoj aplikaciji, potrudite se da date što kompletniji opis, zajedno sa sličicama.
Prilikom postavljanja nove teme o nekoj aplikaciji, potrudite se da date što kompletniji opis, zajedno sa sličicama.
Re: Najkorisnije aplikacije za Android OS
Ipak ne nestaje, bar ne kon nexusa. Pokušavao sam ja sa raznim launcherima, ali traka ipak ostaje (ili možda nisam ubo pravi
)

Naravno da nestaje kada se instalira drugi launcher.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Cudno, na alcatelu je nestala sa drugim launcerom
Note IV N9100 dual
Ako nije nekim cudom nestao sam ima opcija da se iskljuci, ovo je nova launcer

Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Da, to sam zaboravio da naglasim, znam da moze promenom launchera ili instaliranjem custom roma etc.
Mislio sam da ovako ne uspevam da nadjem opciju da ga iskljucim posto ne moze da se skine tap and hold metodom.
Pokusavam da se ne upustam u budzenje, znam sebe i koliko sam vremena proveo budzeci tel 2004-2008 na wm
Mislio sam da ovako ne uspevam da nadjem opciju da ga iskljucim posto ne moze da se skine tap and hold metodom.
Pokusavam da se ne upustam u budzenje, znam sebe i koliko sam vremena proveo budzeci tel 2004-2008 na wm

12 godina na forumu!
- sale82ful
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Uto, 13. Mar 2012. 05:18
- :: SGS2 I9100P
Ljudi koje su najbolje aplikacije za pracenje tipa koliko si prehodao metara-kilometara,prosek kojom si brzinom isao,i tako na tu foru.
Vidjeh negdje ovdje na temi da se spominjalo ali ubijte me ne mogu da se setim nijednog naziva,a ne znam ni priblizno broj stranice na kojoj se pisalo o tome. Pa kad bi mi neko mogao reci par najkvalitetnijih koja ima sto vise podataka.

Vidjeh negdje ovdje na temi da se spominjalo ali ubijte me ne mogu da se setim nijednog naziva,a ne znam ni priblizno broj stranice na kojoj se pisalo o tome. Pa kad bi mi neko mogao reci par najkvalitetnijih koja ima sto vise podataka.
sale82ful, ja koristim https://play.google.com/store/apps/deta ... roid&hl=sr
- sale82ful
- Redovni učesnik
cvoruga, Ova mi deluje sasvim pristojno. Cini mi se da ima sve sto mi treba. Isprobacu je svakako. Hvala na brzom odgovoru druze.

Naravno,ako jos neko ima nesto slicno neka mi predlozi obavezno.

Naravno,ako jos neko ima nesto slicno neka mi predlozi obavezno.
- Drafer
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 26. Feb 2014. 15:04
- :: Srpska Crnja
- :: Xiaomi Mi 11i
- Kontakt:
sale82ful,
to sam ja stavio na forumu pre tri meseca, (mislim to sto trazis)
testirao sam tada desetak programa i nasao najbolji, onaj sto je stavio cvoruga nisam testirao
Da bi merio precizno koliko si presao imas da nastelujes osetljivost senzora i duzinu tvoj prosecnog koraka.
Znaci malo da eksperimentises, od bandere do bandere ili kako vec ti odgovara.
Kasnije ti ostaje statistika koliko si presao dnevno, nedeljno, mesecno...
https://play.google.com/store/apps/deta ... walk&hl=sr
to sam ja stavio na forumu pre tri meseca, (mislim to sto trazis)
testirao sam tada desetak programa i nasao najbolji, onaj sto je stavio cvoruga nisam testirao
Da bi merio precizno koliko si presao imas da nastelujes osetljivost senzora i duzinu tvoj prosecnog koraka.
Znaci malo da eksperimentises, od bandere do bandere ili kako vec ti odgovara.
Kasnije ti ostaje statistika koliko si presao dnevno, nedeljno, mesecno...
https://play.google.com/store/apps/deta ... walk&hl=sr
Poslednja izmena od Drafer u Pon, 20. Okt 2014. 21:58, izmenjeno 1 put ukupno.
Android 12
- sale82ful
- Redovni učesnik
Drafer, Znaci ova app radi pomocu akselerometra koliko sam shvatio? Nesto slicno je bilo na symbijan platformi,secam se da sam takvu jednu imao. Plus sto ova meri i preko GPS-a sto je po meni ipak preciznije,jer preko senzora mi se ne cini bas pouzdano. Bar nije bilo na symbijanu.
Svakako cu isprobati. Bitno mi je da je sto preciznije merenje,poceo sam sa nekim posebnim vezbama pa mi to najbitnija stavka.
Ja znam da mi i navigacija moze u tu svrhu dobro doci (ima ona opcija da ostavljas tragove i putanju pa ti pise koliko si presao) ali navigacija je "teska" app pa jako brzo "pojede" bateriju.

Svakako cu isprobati. Bitno mi je da je sto preciznije merenje,poceo sam sa nekim posebnim vezbama pa mi to najbitnija stavka.

Ja znam da mi i navigacija moze u tu svrhu dobro doci (ima ona opcija da ostavljas tragove i putanju pa ti pise koliko si presao) ali navigacija je "teska" app pa jako brzo "pojede" bateriju.

Sports tracker, endomondo sports tracker, run keeper, google my tracks. Sve sam ih koristio, ostao sam na sports trackeru, premda su sve slične.
- Drafer
- Mobil manijak
- Kontakt:
sale82ful,
nisam probao da mu palim GPS, to sluzi koliko sam video samo da ti prikaze na mapi gde si ti sve bio, a akcelerometar meri koliko si presao.
A sto se tice preciznosti moras nastelovati program, nemoj previse osetljivo da bude, raspon izmedju koraka takodje izmeri i uvek drzi telefon na istom mestu kada se setas i koristis taj program pa ce biti dosta tacno.
Na primer hodas i izbrojis 50 koraka i tada stani i proveri sta program kaze, ako on kaze da si presao vise od 50 koraka onda smanji osetljivost samo malo, ako kaze da si manje presao povecaj osetljivost itd.
Raspon izmedju koraka mislim da je oko 65 cm, jedino za decu treba biti manje ili za babe
nisam probao da mu palim GPS, to sluzi koliko sam video samo da ti prikaze na mapi gde si ti sve bio, a akcelerometar meri koliko si presao.
A sto se tice preciznosti moras nastelovati program, nemoj previse osetljivo da bude, raspon izmedju koraka takodje izmeri i uvek drzi telefon na istom mestu kada se setas i koristis taj program pa ce biti dosta tacno.
Na primer hodas i izbrojis 50 koraka i tada stani i proveri sta program kaze, ako on kaze da si presao vise od 50 koraka onda smanji osetljivost samo malo, ako kaze da si manje presao povecaj osetljivost itd.
Raspon izmedju koraka mislim da je oko 65 cm, jedino za decu treba biti manje ili za babe

Android 12
- sale82ful
- Redovni učesnik
Nennad, Hvala na preporukama. Istestiracu ih pa cu videti,mada vidim da je ipak ovaj prvi najvise hvaljen.
Drafer, Ja imam malo duze noge pa bi verovatno kod mene bio duzi korak,ali s obzirom da idem na posebne vezbe jer mi je leva noga u problemu (imao sam pre neki dan nesrecu na poslu pa sam povredio levi kuk) verovatno mi je korak kao kod neke babe kao sto ti rece
i nije uvek jednake duzine pa ne znam kako bi taj program nastelovao.
Zato mi i treba sto preciznija app jer imam terapije za pesacenje i ne smem da preteram jer mogu napraviti jos veci problem sa nogom.

Drafer, Ja imam malo duze noge pa bi verovatno kod mene bio duzi korak,ali s obzirom da idem na posebne vezbe jer mi je leva noga u problemu (imao sam pre neki dan nesrecu na poslu pa sam povredio levi kuk) verovatno mi je korak kao kod neke babe kao sto ti rece

Zato mi i treba sto preciznija app jer imam terapije za pesacenje i ne smem da preteram jer mogu napraviti jos veci problem sa nogom.

Re: Одг: Najkorisnije aplikacije za Android OS
Kako se radi print screen web stranice?Pre neki dan sam slučajno odradio,ali nemogu da provalim kako.
Zavisi za koji mobitel ... googlaj malo
Za svaki telefon je drugacije...nebitno sta je na displeju, dal slika ili web stranica

Za svaki telefon je drugacije...nebitno sta je na displeju, dal slika ili web stranica
srdjanyo, home + volume down
.

- Drafer
- Mobil manijak
- Kontakt:
srdjanyo,
Prvo treba da imas rutovan telefon, pa onda instaliraj ovo na linku, pa onda videces u opcijama, zavisi od modela telefona.
https://play.google.com/store/apps/deta ... screenshot
sale82ful,
Tesko da ces naci precizan program za to sto ti treba jer svaki koji sam video ima da se napise duzina koraka i da se to ne menja. Ako naletim na nesto tako poslacu ti.
Ja upravo lecim ruku, putujem u banju svakog dana na terapije, tako da nisi jedini
Prvo treba da imas rutovan telefon, pa onda instaliraj ovo na linku, pa onda videces u opcijama, zavisi od modela telefona.
https://play.google.com/store/apps/deta ... screenshot
sale82ful,
Tesko da ces naci precizan program za to sto ti treba jer svaki koji sam video ima da se napise duzina koraka i da se to ne menja. Ako naletim na nesto tako poslacu ti.
Ja upravo lecim ruku, putujem u banju svakog dana na terapije, tako da nisi jedini

Android 12
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
S health radi baš to što ti treba. Imaš da zadao limit, dnevni, nedeljni, šta jedeš, da li si sportski tip bla bla
- sale82ful
- Redovni učesnik
srdjanyo, kod mene na samsungu je za screenshoot home+power.
Drafer, probah jutros par app od predlozenih i zaista ova sports tracker mi se cini nekako najboljom i plus laka je za upotrebu.
Azimuth, hvala na predlogu isprobam pa javim kako radi.
Drafer, probah jutros par app od predlozenih i zaista ova sports tracker mi se cini nekako najboljom i plus laka je za upotrebu.
Azimuth, hvala na predlogu isprobam pa javim kako radi.

Re: Одг: Najkorisnije aplikacije za Android OS
Da doprinesem forumu i rešenju problema.Screenshot se pravi tako što se istovremeno pritisnu tipke volume up i power .Isti kao na npr.LG Flex. 
EDIT:
volume down+power

EDIT:
volume down+power
Poslednja izmena od srdjanyo u Uto, 21. Okt 2014. 18:50, izmenjeno 1 put ukupno.