WhatsApp ili Viber?

programi, sistemski alati, navigacija
Pravila foruma
Prilikom postavljanja nove teme o nekoj aplikaciji, potrudite se da date što kompletniji opis, zajedno sa sličicama.
Odgovori
simbijanac
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 17. Jan 2015. 20:12
:: Sony XA2 Ultra
:: Sony XZ2 / Nokia E7

Re: WhatsApp ili Viber?

Post od simbijanac »

Viber je aplikacija koja jede tacnije prozdire resurse telefona.Nisam pametnjakovic i pricam samo na osnovu vlastitog iskustva.Malo kasnim za svijetom i do juce sam fakticki koristio Symbian telefon.Od prije nekoliko dana sam vlasnik Z1.Ali vidim da tu nema pretjerane razlike.Viber za razliku od Whats Appa unistava RAM memoriju i koci je,ukoliko imate tel sa 512MB ili ne daj boze jos manje kao ja nekada na Nokia E7.Ne moras biti nikakav ekspert da bi uocio da i na skupocenim android uredjajima mnogo trosi radnu memoriju ali neopravdano,u odnosu na druge mesindzere,jer nema nista sto ostale aplikacije nemaju.Sreca je sto su danas mobilni sa 1-3 GB RAMA pa nema vise stekanja i seckanja u radu zbog Vibera ili je to rijetkost.O dizajnu aplikacije,boji i stickerima necu da pisem.Meni su ocajni ali to je naglasavam,moj ukus.Sto se funkcionalnosti tice,ni po cemu nije bolji od Whats Appa koji je minimalisticki i poslovnog interfejsa. :) Telegram je svakako najbolji ali ja u svom tel.imeniku imam samo 3 osobe koje ga koriste. :) 9R94 citao sam i ja o Telegramu...navodno vlade Sjeverne Koreje i Irana su zabranile upotrebu i preuzimanje Telegrama u svojim zemljama zato jer su od njegovog tvorva zatrazile alatke za politicku spijunazu i bile su odbijene. :) Navodno,Telegram salje enkriptovane poruke kojima se ne moze pristupiti pa je najsigurnija aplikacija po pitanju bezbjednosti...a da je najljepsa ni ne treba govoriti :)

nightshadow931
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 27. Maj 2014. 18:16
:: SGS2

Post od nightshadow931 »

Ne znam ko vas to lagao za RAM i za bateriju
Slika

Zile995
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
:: Xiaomi Redmi Note 4X
:: HTC M8 | Galaxy SII

Post od Zile995 »

Samo 4 app :D

OK, dobar je Viber, ali meni licno nije najbolji.
Nije mi se svidjao zbog nepotpunog material dizajna. Sada je super, svidja mi se kako izgleda. Ne volim mnogo viber smajlije i stikere, pa ih ne koristim mnogo.

Wapp je dobar. Telegram ne koristim ali nameravam da ga probam.

Najvise mi se svidja izgled Skype-a. Ali ta app ne radi bas najbolje.

I meni je jeo Viber bateriju samo zato sto je drzao WiFi budnim. Promenite wifi sleep policy u podesavanjima vibera. A sto se tice rama, to ne treba da vas brine.
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0

nightshadow931
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od nightshadow931 »

Ma nije problem, kome se svidja neka koristi, kome ne - ne mora.
Samo me nervira kad tako ljudi lupaju napamet.

4 app, da, gasim obicno sve sto mi ne treba. :)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Takodje Viber smatram za neopevano djubre, ali u nasoj zemlji se obicno samo djubre i zapati. WhatsApp mnogo vise koristim jer je:
Brzi
Ekonomicniji (jede manje resursa)
Lepsi (meni)
E sad, za teoreticare zavera, koliko sam ja obavesten cak i nase sluzbe bezbednosti imaju mogucnost citanja Vibera i WhatsAppa, ali pre svega ovog prvog. Zato i toliko reklama za isti. I sasvim suprotnog razloga, teroristi ISIS su za koordinaciju napada u Parizu koristili Telegram. On mi se i najvise svidja, ali imam mozda 15-ak kontakata koji ga imaju, od toga se aktivno dopisujem sa 1.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

simbijanac
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od simbijanac »

slazem se sa miodrage i za Viber i za Whats app.I za Android i za Windiws kao OS...skoro pa za sve.I isti nam se telefoni svidjaju.Na primer L920 :)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Ti si spavao nekoliko strana, nije te zanimalo da pročitaš šta smo pisali, samo si uleteo u temu i ispljuvao aplikaciju koju dosta ljudi koristi. Možda je tvoj sony teško smeće koji ne može da se izbori sa jednom app?
Zaista nemam nikakvih problema sa viberom, koristim ga godinama, pozivi i video pozivi rade odlično, video mi je isti kao na skype, ali dosta jednostavniji. Jedna app je objedinila više, ostale mogu da se brišu. Imam whatsapp ali niko ne piše na njega od 500 ljudi iz imenika, niko, nemam ništa protiv ali džabe da ima ne znam šta kada se ne koristi. Čak je i Miodrag pisao na viber kada nas je Luka obaveštavao za prinovu, što znači da mora da ga ima ako želi da komunicira sa ljudima. Svidja se i meni telegram, probao sam ga davno, pre nego što ste počeli da pišete ovde, pogledajte stare teme, ali ga niko živi nema, da idem da smaram ljude da se prebace na telegram ne pada mi napamet, niko me ne plaća za to a ni da ga reklamiram, ljudi teško menjaju svoje navike, plus neće promeniti nešto što im odlično radi. To je kao da nekog ubedujete sa sa fejsa predje na google plus. Uzaludan trud, sve prijatelje ima na fejsu, nikog na g+.

simbijanac
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od simbijanac »

Baraba,prvo nije tacno da sam samo "uletio na temu i ispljuvao Viber a da je nisam ni procitao".Prije ce biti da je ti nisi procitao.Vrati temu na stranice 38,39 i 40.Vidjeces moje komentare o Viberu,Nimbuzzu i Whats Appu.Prema tome,temu pratim i citam je ali je druga stvar sto nisam uvijek komentarisao.To je prvo.Drugo,moj Sony svakako nije smece nego je telefon iz premium serije :) i nisi lijepo procitao.Ja sam pisao o svom licnom iskustvu sa Viberom,dok sam imao Nokiu E7 koja je imala 256 MB RAM-a.Viber mi je kocio citav telefon,zbog njega je cijelom sistemu trebalo 10minuta da se podigne.I nemojte mi pricati da je to do loseg OS-a jer nije nego je do aplikacije.Dok mi je Whats App radio na istom telefonu bez ikakve greske.Bez i najmanjeg stucanja,bez kocenja,bez kasnjenja poruka.Savrseno.Da ne pricam o tome da Whats App i dan danas svakih mjesec-dva pruza apdejt za prastare simbijan telefone (dakle za mrtav OS) dok je Viber i 2012.god bio potpuno nezavrsena aplikacija kad je simbijan pruzio vrhunske modele telefona prije svog pada (Nokie X7 N8 E7 i 808).Dakle Viber je i u to vrijeme bio smece i djelovao kao neka beta verzija.Danas imam dobar telefon i Viber radi bez greske ali je nula u poredjenju sa Whats Appom.Ima zanimljiviji i sareniji interfejs pa ga ljudi vole.Osim toga,Viber ima ogranicenje pri prosledjivanju video klipova sto kod Whats appa ne postoji,svaki video se moze proslijediti bez obzira na velicinu u megabajtima.Sto miodrage kaze,u nasoj zemlji se samo smece i zapati.I bez nervoze :) ovdje smo da razmjenjujemo misljenja.Bar ja nisam tu da se svadjam :)

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

Smešna i naravno neistinita priča da se Viber i WA mogu prisluškivati i čitati a Telegram ne.
Poslednja izmena od cvoruga u Ned, 17. Jan 2016. 09:58, izmenjeno 1 put ukupno.

nightshadow931
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od nightshadow931 »

Sad samo pricas nasumicne gluposti i pokusavas da dokazes nesto sto nema veze s vezom.
Sta bre ocekujes na telefonu sa 256mb rama(EJ, 256!!!) Od kad je to zivota ti? Pa telefoni iz 2011 imaju 1gb rama.
Okacio sam ss iznad, pisljivih 60mb rama uzima viber, i 0% cpu-a u stand-by.
Bas bih voleo neki dokaz od tebe za to sto pricas.

simbijanac
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od simbijanac »

Na telefonu od 256 rama ocekujem da djubre od apliakcije poput Vibera radi savrseno kao sto radi Whats App na tih istih 256 mb rama...eto,jel sada jasno...Djubre je djubre.Uostalom,kakva je to aplikacija koja je pravljena da radi dobro samo na Androidu? NIMBUZZ radi savrseno na 9 operativnih sistema a Whats App na 7.A Viber?Samo na IOS-u i Androidu.Cak i korisnici WP imaju povremene probleme sa Viberom.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Cvoruga: Veruj mi da moze. Imam neke svoje izvore u BIA i VBA, pa znam neke stvari. Telegram je neprovaljiv. Tako da, ono sto ljudi smatraju dvosmernom komunikacijom vidi malo veci broj ociju :D

Baraba: Po nekim najavama koje su za sada nepotvrdjene i za sada samo suskanja, Viber ce krenuti da se naplacuje do kraja godine. Mislim da ce Telegram, ili neki drugi servis tada da profitira. WhatsApp verovatno nece jer su oni odavno poceli da naplacuju.

Iskreno, jedva cekam da makar u ovoj zemlji opadne broj korisnika istog. A da, reklame za njega su nesto najidiotskije sto sam ikada video, iliti vAJdeo mozda?

I da, ovo samo dokazuje ono sto sam rekao u jednoj drugoj temi da je narod stoka koja uzima sta mu se servira. Ne bih nikoga da vredjam zaista, jer ovo stoka nije u pezorarivnom smislu izreceno, vec etiketira nacin ponasanja, krdo stoke uvek ide ucelo, za predvodnikom. Nesto najblize tome sto mi ove sekunde pada na pamet je kud svi Turci, tu i mali Mujo.

Ako svi imaju Android i Viber, i ja cu... Bez obzira sto mozda ne valja, ako je svima njima dobar bice i meni.

Ja eto jel'te imam nesto drugaciji pattern razmisljanja, tako da eto ne volim sve te trendi stvari (prvo jer ih ima svaka susa), a drugo zato sto je dokazano da ima boljih stvari koje nisu in.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

simbijanac
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od simbijanac »

Navijam za Telegram.Prelijepa aplikacija.Za sada sam dvoje ljudi uspio da prevedem na nju.A u buducnosti ce ih biti vise...doci ce oni sami vec...kad im Viber istanji novcanik :D vAJdeo...vAJber...xaxaxa,placem... :lol: :lol: :lol:
Poslednja izmena od simbijanac u Ned, 17. Jan 2016. 10:45, izmenjeno 1 put ukupno.

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

miodrage, kao što rekoh, smešne i neistinite priče, nisi jedini koji zna nekoga.
Dalje, prisluškivanje ne funkcioniše tako kao što ljudi misle, no nije tema o tome.

Šta ćeš da radiš kada Viber krene da se plaća i svi prebegnu na besplatni Telegram,
'oćeš onda i njega pljuvati jer je mainstream i svi ga koriste,
a ti ćeš preći na neki novi messenger koji opet ne koristi niko jer ti je stalo da ne budeš kao ostali?

9R94
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jan 2013. 18:08
:: Lumia 520
:: 6233

Post od 9R94 »

nightshadow931 napisao:Ma nije problem, kome se svidja neka koristi, kome ne - ne mora.
Kraj!
Elem, na whatsapp ne možeš da pošalješ klip koliki želiš, ja sinoć pokušao i može samo 16MB.

nightshadow931
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od nightshadow931 »

simbijanac napisao:Na telefonu od 256 rama ocekujem da djubre od apliakcije poput Vibera radi savrseno kao sto radi Whats App na tih istih 256 mb rama...eto,jel sada jasno...Djubre je djubre.Uostalom,kakva je to aplikacija koja je pravljena da radi dobro samo na Androidu? NIMBUZZ radi savrseno na 9 operativnih sistema a Whats App na 7.A Viber?Samo na IOS-u i Androidu.Cak i korisnici WP imaju povremene probleme sa Viberom.
Da, sigurno treba glavno da im bude fluidan rad na telefonima od 256mb rama.
Dakle, da aplikacija bude velika 1mb, i da ima jedan jedini feature - slanje poruka, da bi, jelte, radila fluidno na telefonu od 256mb rama. U godini u kojoj je standard za telefone 4GB rama.
To za operativne sisteme.. Radi SAMO na iOS-u i androidu?
Je l' znas zasto? Zato sto 95% ljudi koristi ta dva OS-a(ako ne i vise). Windows 3-4% a ostalo je na nivou statisticke greske(btw, ajde nabroj mi tih 9 OS-a).

Dakle, i dalje govorite gluposti koje ne mozete da potkrepite dokazima.

simbijanac
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od simbijanac »

Pa ja ne znam da li si ti samo bezobrazan ili sta...Lijepo sam napisao da Whats App radi na 256 MB RAM-a a Vber ne radi! Ne radi i tacka.I lijepo sam napisao da da pricam o godini 2011/12 a ne o 2016 kad su 3-4MB RAM-a standard.I ti ne mozes nista...mozes samo da sikces :) jer Viber nije radio na telefonima tog vremena a Whats App je radio tecno.I radi i dan danas na BlackBerry Symbian Android Windows Bada iOS.Sjeticu se i ostala tri...Razlozi zbog kojih tvoj Viber radi samo na Andriodu i IOSu me ne zanimaju.Cinjenica je da na ostalim platformama ne radi...ili ne radi kako treba.A Whats App radi.

bata bogdan
Banned
Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
:: Huawei X2 7.0 LTE
:: Huawei M2 10.1 LTE

Post od bata bogdan »

U zadnje vreme koristim sva tri, i viber i whatsapp i telegram. Lično, viber mi najgori. Lično, telegram najbolji, dosta razloga, gde sam i pre već pisao prednosti telegrama...
Sve je stvar ličnog izbora. Bitne osobe imaju telegram i meni je to odlično.
Huawei

knezevic76
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 06. Sep 2014. 13:35
Kontakt:

Post od knezevic76 »

nightshadow931 napisao:U godini u kojoj je standard za telefone 4GB rama.
Jel to znači i da je 4k standard za telefone?
Jel octa core standard za telefone?
Jel google treba da vam diktira standard jer su proizvođači aparta nesposobni da naprave uređaje koji koriste slabiji HW da pokrene android koji jede resurse?
Mislim da se ni iOS ni WP ne slažu sa tim standardom!
Viber koristim i dobar je ali telegram je bolji, bar meni.
U ovom slučaju važi pravilo mase i to je to. A ako ikad budu naplaćivali viber ( mada sumnjam) odmah će, bar Srbi, da pronađu alternativu u nekoj besplatnoj app.

EDIT

Dodao bih još i ovo

Slika
Poslednja izmena od znemanja u Ned, 17. Jan 2016. 13:51, izmenjeno 2 puta ukupno.
Rezlog: Ne piši post za postom, koristi opciju "izmeni".

staff
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 13. Mar 2013. 18:14
:: RN3 Pro

Post od staff »

Jel moze preko WA da se posalje pdf? Ja nigde ne vidim

Odgovori