Aplikacije za Windows Phone 8.1

programi, sistemski alati, navigacija
Pravila foruma
Prilikom postavljanja nove teme o nekoj aplikaciji, potrudite se da date što kompletniji opis, zajedno sa sličicama.
Odgovori
Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Re: Aplikacije za Windows Phone 8.1

Post od Deksi »

Instalirah je ali po prognozi koju daje za naredna pet dana u Leskovac dolazi opet zima. Videcemo koliko ce biti tacna.
Slika
Ja pored nase vremenska prognoza koristim jos i Blue Skies. Podaci su tacni i 24-voro casovni prikaz kad ce kisa i ostalo a ovih dana vreme je i bilo takvo da sam to isprobao i bas su precizni.
Slika

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

ekson, ne nasedaj na propagandu i provokacije.
Ja sam napisao da WP zauzima oko 10% EVROPSKOG trzista, i dao sam izvor odakle sam to informaciju i dobio.
Odmah da ti kazem, 85% stvari koje ces da procitas i cujes su notorne gluposti, izmisljotine, i zlonamerni komentari koji su tu da sire hejt. Ja sam sad vec visegodisnji korisnik WP sistema, a isto tako i radikalni mrzioc svega sto ima veze sa Googlom.
Daklem, istina je da na WP imas manje aplikacija nego na iOS ili Androidu, ali isto tako SVE glavne aplikacije postoje svuda. Mislim da na WP fali zvanicni Instagram, ali 3rd party app 6tag radi odlicno (ako ti to nesto koristi). Tacno je da ima i manje domacih aplikacija, ali za daleko mladji, i jako malo zastupljen sistem normalno.
Notorna je budalastina da Viber radi ocajno, lose je radio u pocetku, sa gomilom update-ova je to sve ispravljeno. Ponekad zna malo da zeza, ali nista kataklizmaticno kako se predstavlja. E sad, ako neko spasava svoj ili tudj zivot koristeci Viber, onda to dovoljno govori o toj osobi. Mozda ne stizu sve notifikacije trenutno, ali posto ga imam instaliranog i na tabletu, mogu da ti kazem da u zadnjih nekoliko meseci, prvo stigne na tablet i 3 sec nakon toga i na telefon.
Blic aplikacija postoji, ali nije oficijelna, postoji jos i B92, Kurir... Ali za vesti najbolja je SerbiaNews, jer pokriva gomilu portala za ovih prostora (kurir, blic, b92, telegraf, danas, politika, nase novine, alo, sportski zurnal...)

Onaj ko kaze da se samo sedi na WP i instalira, reinstalira i ostalo taj je ili lud, ili prica nebuloze kakve ja u zivotu nisam cuo. To se radi sa Androidom. Sa WP, jednom podesis i vise ne razmisljas. Doduse i nemas nesto preterano da podesavas i tweakujes, jer je sistem generalno siromasniji od Androida, ali ni nema sta da se tu budzi. Ako zelis stabilan sistem, koji ce od prvog do poslednjeg dana da ti radi kao sat, i sa kojim ne zelis da gubis vreme, WP je pravi izbor.
Ako pak zelis da tweakujes, budzis, doradjujes, njakas uredjaj, onda WP zaobidji i uzmi Android.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

9R94
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jan 2013. 18:08
:: Lumia 520
:: 6233

Post od 9R94 »

Deksi napisao:Instalirah je ali po prognozi koju daje za naredna pet dana u Leskovac dolazi opet zima. Videcemo koliko ce biti tacna.
Slika
Ja pored nase vremenska prognoza koristim jos i Blue Skies. Podaci su tacni i 24-voro casovni prikaz kad ce kisa i ostalo a ovih dana vreme je i bilo takvo da sam to isprobao i bas su precizni.
Slika
Hahaha i kod mene za ponedeljak za bg stoji kao sneg, a beweather mi u poslednjih dana bas zabada, samo mi pokazuje kisu.

9R94
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od 9R94 »

ekson napisao:Do malopre sam iscitao sa jednog foruma celu jednu temu o aplikacijama za wp,i meni kao nekom ko misli da predje na wp uskoro(cekam 640 model)sve deluje da ni jedna aplikacija ne radi,ili baguje,bukvalno se ljudi zale na sve i svasta.Vise ni sam ne znam sta da mislim,zale se da nema aplikacija,viber radi ocajno slabe mu notifikacije,aplikacije kasne sa azuriranjem,po pola funkcija ne radi,stalno brisu stare apl.pa instaliraju nove koje opet nesto ne rade :uhuh: Nema Blic aplikacije i jos nekih novina koje citam uz kafu ujutru.Neko gore napisa da wp polako uzima 10 posto trzista :uhuh: ako je sve ovo tacno po forumima koji se bave WP aplikacijama(a uglavnom samo nesto kukaju i zale se )mislim da WP jos dugo nece imati nikakvu ulogu na mobilnom nebu.Nisam HEJTER,svidja mi se i dalje WP,koristim malo aplikacija i inace,ali kada procitam da bas one koje mi trebaju nema ,tj.razne novine kao Blic pa Telegraf,los viber :( ne znam ni sam sta da mislim,mozda je wp interesantan onima dokonim po ceo dan koji samo instaliraju i reinstaliraju,ali za mnoge koji nemaju vremena za cimanje,mislim da je android i dalje jednostavniji.
Moram da budem prost i da kazem da si se bas i***o. Za vajber ti tvrdim da radi brze i stabilnije na androidu slicnih performansi kao moja L520 tj ceo sistem je daleko stabilniji od androida. Ja sam od januara do sada imao samo jedno zakucavanje telefona i trpao svasta u njega a radi bez seckanja, greske. A win uredjaj koji ti planiras da kupis kada izadje, em je duplo jaci od ovog mog em ce dobiti win10 bez zakidanja na nekim stvarima, samo ti kupi win telefon i nece ti padati vise android na pamet, osim ako ti telefon sluzi za igrice i instaliranja raznih launcera kao i icon pack pa ti plants vs zombie nije free kao na hemoroid os :)

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

Dragi moji novosadjani, ima li aplikacija tipa red voznje GSP-a za WP??
Festina lente.

9R94
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od 9R94 »

Hmm, ima jedna red voznje, linija ali za beograd. Ranije sam koristio aplikaciju pa ne mogu ti reci da li ima opcija za novi sad

Apolo
Expert
Expert

Post od Apolo »

Ja sam nasao jedino tu za beogradski gradski prevoz i za zeleznice Srbije. Za Novi Sad dosad nisam pronasao pa sam se nadao da je neko od forumasa... :/
Festina lente.

novak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 04. Jan 2009. 06:09

Post od novak »

Ovaj weather premium je ocajan. Kol'ko god se trudili, nativna prognoza je najbolja.
Jel instalirao neko aj balkans. Meni radi samo kad sam na wifi. Cim je na 3g izbacuje iz aplikacije

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 21. Apr 2013. 10:26
:: LG Leon LTE

Post od Coni »

9R94 napisao:nece ti padati vise android na pamet, osim ako ti telefon sluzi za igrice i instaliranja raznih launcera kao i icon pack pa ti plants vs zombie nije free kao na hemoroid os :)
Kakvai stereotipi, c c c

9R94
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od 9R94 »

Nisu stereotipi, ja sam imao android, otac ga i ima i vecina mog drustva, od slabih do srednje jakih masina i najcesci problem kod vecine je- zakucavanje telefona, resetovanje i da usporeno radi.

Apolo
Expert
Expert

Post od Apolo »

Coni, i ja sam imao android, izdrzao sam citava 3 meseca dok se nisam vratio na Windows. 9R94 nije nista pogresio sto je napisao, uostalom to su korisnicka iskustva a ne stereotipi.
Festina lente.

9R94
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od 9R94 »

I opet odosmo off -_-

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 21. Apr 2013. 10:26
:: LG Leon LTE

Post od Coni »

Naravno da idemo u off kad pišete svašta.
9R94 napisao:nece ti padati vise android na pamet, osim ako ti telefon sluzi za igrice i instaliranja raznih launcera kao i icon pack pa ti plants vs zombie nije free kao na hemoroid os :)
Znači ljudi sa droidom samo igraju igrice i instaliraju razne launchere itd. šta ste već još napisali. To možda vaši prijatelji...
U mom okruženju svi imaju android, svima radi odlično, i ja sam imao androide i eto....svako piše šta hoće.

Apolo
Expert
Expert

Post od Apolo »

Da li postoji neka aplikacija tipa Poslovi infostud kao alternativa?
Festina lente.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Kritikovasmo mi Weather Premium onaj dan ali juce stvarno u Leskovac pade i po neka pahulja, temperaturu su omasili ali pahulje nisu.
Ja josuvek nemogu da nadjem notes koji ima sve u jednom. Mogucnost pravljenja foldera, ubacivanje fotografija u belesku, i da odredjena beleska moze da se aktivira kao podsetnik.
Perfect Note nemoze fotografiju da ubasi.
Note plus nema remider. Ovako to su jedni od najboljih notesa. Notes free je isto dobar ali nemoze ni on fotografiju da postavi u belesku.

_Dario_
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 20. Feb 2015. 21:19
:: nemam u nabavci
:: samsung galaxy tab 3

Post od _Dario_ »

Da li postoji mtsova aplikacija za WP posto ja nmg da je nadjem. Vidim da vip i telenor imaju pa reko mozda i mts ima

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Deksi: pa OneNote ti to sve radi! Apsolutno sve mozes sa njim. Ako ti treba pomoc javi.
Jedina stvar koju ne mozes je da otvoris novi notebook, ili dodas section, ali to uradis preko kompa iz web view (ako nemas instalirano) i resyncujes.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Apolo
Expert
Expert

Post od Apolo »

Office Lens, ako vec niste isprobali odlicna aplikacija za slikanje teksta, pravljenje pdf od slike itd.
Festina lente.

staff
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 13. Mar 2013. 18:14
:: RN3 Pro

Post od staff »

Nema aplikacija za mts.

Apolo, slazem se. Aplikacija je odlicna. Automatski aploaduje slike na onedrive i smesta ih u onenote. Meni koristi mnogo.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Miodrage da u onedrive mogu da se prave folderi ali to mora online da se radi. Drugo kako može neka beleška da se postavi kao podsetnik, to dosad nisam video kako?
Ma sve to MS može da napravi u sadašnjem onenote ali eto iz nekog razloga neće.

Odgovori