Baraba napisao:Jeste Win10 propao, slažem se apsolutno. Jedna ikona app ove boje, druga app druge boje, treća app treće boje, šarenilo koje liči na cirkus, ne mogu da verujem da je ovo neko hvalio kako ovo lepo izgleda, a androidu uzimao manu što može da se pesonalizuje?! Mogu samo da zamislim kada se taj neko obuče i sklopi boje, na šta to liči majko moja!?
Kad smo kod šarenila...
.

.
Kakvi balvani, naprave novu pločicu koja se ne uklapa sa ostatkom njihovog sopstvenog sistema. Izgleda da su otpustili i poslednjeg čoveka koji bi uočio koliko im je sistem postao nekonzistentan. Barem estetski u ovom slučaju, a da ne pričamo o drugim stvarima.
Ranije je bilo da su sve ikonice bele sa providnom pozadinom, ili bele sa pozadinom u jednoj boji. Samo su neki šalabajzeri od developera od toga odstupali.
I slažem se s ovim što kažeš za boje, Baraba. Jedino što sam ja uspevao uvek sebi da poređam pločice tako da one ipak budu skladne. Ali nije to bilo loše na wp8.1. Onda je pozadina bila iza "crne rešetke", a pozadina se videla kroz pločice koje su transparentne. Na taj način ne neprovidne pločice nisu izgledale loše. Ali smo na w10m dobili poluprovidne pločice, i mogućnost da uklonimo "crnu rešetku", pa na taj način da pozadina bude preko celog ekrana. To jeste lepše, ali na takvom početnom ekranu pločice koje nisu providne izgledaju ogavno. Moje rešenje je da poređam te neprovidne pločice u grupe, pa onda to po meni lepo izgleda, i čak i lepše nego da Androidu. Ali izem ti ja to kad mi kao korisnici vidimo kako bi bilo bolje da to sve izgleda, čemu služe njihovu dizajneri i hiljade zaposlenih...
Evo i na desktopu stvar koja me iritira. Akcioni centar i start meni imaju blur efekat, tj. ta njihova akrilna p*zdarija, a taskbar je samo poluprovidan - bez ikakvog efekta. Sa nekim pozadinama dosta bode oči. I pločice bi mnogo bolje mogle da izgledaju i na desktopu i na telefonu uz poluprovidnost i sličan akrilni efekat.
Pa i to što ama baš nikome do sad nije palo na pamet da pogura da aplikacije imaju i pločicu i ikonicu, pa da koristi i na telefonu i na desktopu šta gde hoće, ili gde je kako zgodnije. Ovako na desktopu imaju jedne aplikacije koje idu samo u start meni, i jedne koje idu samo na desktop.
Microsoftov mutant zvani Windows 10... Voleo bi da kažem da je u evoluciji, ali ovo traje sada već preko dve godine...
Sent from
mTalk on Windows PC